Ethereum și Cardano: O prezentare generală cuprinzătoare

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

⚡️ Care este mai bine să cumpărați Cardano pentru bitcoin sau Ethereum?

Valoarea curentă. Pe termen scurt, Cardano este o afacere mai bună decât Ethereum. În acest moment, prețul Cardano este mai puțin scump decât cel al Ethereum. Pe măsură ce piața DApp se extinde, valorile Ethereum și Cardano vor crește probabil.

⚡️ Ar putea Cardano să devină următorul bitcoin?

Cardano, la fel ca și Bitcoin, are potențialul de a evolua în tot ceea ce reprezintă Bitcoin și chiar mai mult decât atât. Cardano are o evaluare de 1,80 dolari pe monedă, iar atingerea unui preț de 60.000 de dolari poate părea ambițioasă având în vedere valoarea sa inițială. Cu toate acestea, Bitcoin a demonstrat că atingerea unor astfel de repere este într-adevăr realizabilă.

⚡️ Ce tip de cripto va exploda în 2023?

Cercetarea noastră a arătat că Lucky Block este cea mai bună criptomonedă în care să investești până în 2023. Pe scurt, acest proiect de criptomonedă își propune să modifice întreaga afacere cu loterii din întreaga lume. Prin utilizarea tehnologiei blockchain, procesul este descentralizat.

⚡️ Are Cardano un viitor?

Experții prezic că prețul Cardano va cunoaște o tendință de creștere în 2023 datorită mai multor factori. Intrarea anticipată a Cardano în spațiul de adopție instituțională este un catalizator semnificativ. Se așteaptă ca valoarea investiției să se consolideze pe măsură ce aceasta continuă să se extindă. Cu toate acestea, concentrarea pieței asupra cererii și ofertei ar putea împiedica creșterea ADA.

Având în vedere că spațiul criptografic se mândrește în prezent cu mii de monede digitale și token-uri, aceste active se află într-o luptă intensă pentru supremație pe piață. În ultimii ani, criptomonedele au devenit mai funcționale, ceea ce a contribuit la creșterea capitalizării pieței și a volumului de tranzacționare pentru mai multe proiecte.

Cardano vs Ethereum Reddit
Ethereum vs. Cardano: ce va conduce criptomoneda

Multe criptomonede predominante, cum ar fi Bitcoin, Cardano și Ethereum Reddit, au planuri clare care să le ajute să crească în industria blockchain. Cu toate acestea, multe proiecte mai noi au făcut progrese semnificative fără un obiectiv clar. Acest lucru evidențiază natura precară și dinamică a sectorului criptomonedelor.

Să ții pasul cu piața în continuă creștere a criptomonedelor poate fi copleșitor. Pentru a vă ajuta, am scris un articol cuprinzător pe blog în care am prezentat și comparat două dintre cele mai importante criptomonede din prezent – Ethereum și Cardano. Înarmați-vă cu cunoștințele despre aceste monede foarte căutate pentru a decide cu încredere care sunt ideale pentru portofoliul dumneavoastră!

Vom aborda modelele lor de bază, particularitățile proiectelor, caracteristicile, diferențele esențiale, costurile gazelor, capacitățile contractuale inovatoare, diferențele de preț ale mecanismelor de consens și multe altele. După ce citiți acest articol, ar trebui să aveți o înțelegere cuprinzătoare a celor două opțiuni disponibile pentru a decide care este cea mai potrivită pentru nevoile dumneavoastră.

Cardano vs Ethereum 3 motive pentru avantajul ADA
Ethereum vs. Cardano: cum diferă unul de celălalt

Cardano vs. Ethereum Reddit are multe asemănări, cum ar fi contractele inteligente și crearea de aplicații descentralizate, dar diferă în ceea ce privește designul, misiunea și obiectivele. Acesta este motivul pentru care dezbaterile Ethereum vs. Cardano au loc adesea între experții în criptomonede.

Care este valoarea de piață a Ethereum și cum funcționează?

În 2015, Ethereum a revoluționat spațiul blockchain prin introducerea unei monede virtuale și a unei platforme de aplicații descentralizate. De atunci, a câștigat o popularitate imensă, devenind unul dintre cele mai râvnite active digitale, al doilea după Bitcoin. Dezvoltatorii folosesc frecvent tehnologia robustă a Ethereum pentru a construi aplicații descentralizate (dApps), pentru a explora finanțele descentralizate (DeFi) și pentru a facilita token-urile nefungibile (NFT). Cu capacitățile sale revoluționare, Ethereum rămâne la mare căutare în rândul dezvoltatorilor care urmăresc să își transforme proiectele cu ajutorul unei platforme avansate.

Ethereum vs Cardano cursa spre vârf
Ce este mai bine să cumperi, Cardano sau Ethereum?

Avantajele blockchain-ului Ethereum

Dezvoltatorii folosesc în mod obișnuit această tehnologie puternică pentru a construi aplicații descentralizate (dApps), pentru a explora finanțele descentralizate (DeFi) și pentru a facilita jetoanele nefungibile (NFT). Cu capacitățile sale inovatoare, Ethereum continuă să crească în cerere în rândul dezvoltatorilor care caută o platformă avansată pentru a-și revoluționa proiectele.

Avantajele lui Ethereum sunt numeroase. Ethereum valorifică contractele inteligente ca o caracteristică esențială, optimizând fluxul de lucru și eficientizând operațiunile. Aceste contracte au devenit o parte integrantă a rețelei blockchain, fiind mai sigure și mai transparente. Utilizatorii pot efectua cu încredere tranzacții și plăți datorită unui contract inteligent.

Valorificând puterea tehnologiei open-source, dezvoltatorii de pretutindeni au acum acces la Ethereum și pot crea aplicații inovatoare pe blockchain-ul său. Aceste programe rulează pe o monedă numită Ether (ETH). Prin urmare, dacă aplicația descentralizată are rezultate bune, aceasta și rețeaua Ethereum vor avea profit.

Dezavantajele rețelei Ethereum

Este Cardano un concurent pentru Ethereum
Este Cardano o amenințare pentru Ethereum?

Rețeaua Ethereum s-a confruntat cu critici severe din cauza protocolului său de minerit cu consum mare de energie, care utilizează sistemul Proof of Work (PoW) pentru autentificarea tranzacțiilor. Utilizatorii rețelei confirmă tranzacțiile prin rezolvarea unor puzzle-uri și coduri dificile cu ajutorul unor computere puternice. Pe măsură ce aceste sarcini devin mai complexe, verificarea tranzacțiilor necesită mai multă energie.

Rețeaua Ethereum are unele dezavantaje. Pentru tranzacții, aceasta percepe cheltuieli de gaz relativ mari. Platforma blockchain adoptă protocolul Proof of Stake pos, care va atenua parțial problema gazelor. Mecanismul de consens Proof of Stake oferă o abordare semnificativ mai ecologică și permite minerilor să valideze tranzacțiile și să primească recompense pentru contribuțiile lor la tehnologia blockchain.

Cum pot cumpăra Cardano vs Ethereum Reddit
La ce este folosit Ethereum?

În ciuda apariției, actualizarea rețelei Ethereum este adesea lentă și întârziată. În ciuda afirmațiilor potrivit cărora planul de tranziție va fi implementat în 2023 de către co-creatorul Ethereum, există încă îngrijorări și îndoieli în legătură cu data de lansare a acestuia.

Ce este Cardano?

Cardano a apărut ca un concurent al token-ului Ethereum, inițiat de unul dintre dezvoltatorii inițiali ai Ethereum. Aceasta a dus la o dezbatere în curs de desfășurare cu privire la care este superior: Cardano sau Ethereum. În ciuda rivalității, atât Cardano, cât și protocoalele Ethereum au câteva elemente comune. ADA este criptomoneda rețelei Cardano, utilizată pentru plata serviciilor web.

De ce este Cardano ucigașul lui Ethereum
Este acum un moment bun pentru a investi în Cardano?

Lanțul de blocuri Adder este unul dintre numeroasele lanțuri de blocuri care operează în rețeaua Cardano.

Cardano este un blockchain de a treia generație, cu contracte inteligente și aplicații descentralizate. Are o platformă de tranzacționare NFT și protocolul Indigo în rețeaua sa, permițând utilizatorilor să facă schimb rapid de lucruri reale cu ajutorul lanțului de bloc Cardano.

Metoda de minerit PoS pe care Cardano o folosește îi conferă un avantaj față de Ethereum. Spre deosebire de Cardano, Ethereum încă așteaptă să treacă la abordarea PoS (Proof of Stake). Atât Ethereum, cât și Cardano au contracte inteligente pe blockchain-urile lor. În plus, prin încorporarea argumentelor pro Cardano în protocolul său de rețea, Cardano și-a îmbunătățit poziția în comparația Cardano vs. Ethereum.

Are Cardano un viitor
Este Cardano mai bun decât Bitcoin?

Tokenul ADA a crescut, de asemenea, în importanță în lumea criptomonedelor. Anterior, era cunoscută ca fiind a treia cea mai mare monedă, după Bitcoin și Ethereum. Investitorii și deținătorii de jetoane ADA câștigă recompense prin miza pe jetoanele lor. Aceasta a ajutat rețeaua să valideze tranzacțiile, să utilizeze contracte inteligente și să beneficieze de participanții la rețea și de părțile interesate.

Dezavantajele rețelei Cardano

Cardano, la fel ca Ethereum, se află încă în stadii incipiente. În ciuda creșterii remarcabile a lui Cardano în ultimii doi ani, acesta este considerat încă un nou venit relativ în comparație cu Ethereum. Rivalitatea lui Cardano cu Ethereum și Solana poate fi necesară pentru a limita creșterea token-ului. Deținătorii Cardano dețin o influență semnificativă, ceea ce îi face atât puternici, cât și vulnerabili.

Ce este special la Cardano
Va exploda ADA?

În timp ce Cardano are unele avantaje față de Ethereum, acesta se află încă în stadii incipiente de dezvoltare. Rețeaua Cardano nu are atât de multe aplicații descentralizate ca Ethereum. În plus, utilizarea contractelor inteligente pe rețeaua Cardano nu este la fel de extinsă ca pe platforma Ethereum.

Cardano se află în prezent în proces de dezvoltare a unor contracte inteligente complet funcționale pentru a permite servicii și tranzacții financiare. După atingerea acestei etape importante, evaluarea de piață a Cardano poate fi influențată, deoarece este comparată cu alte proiecte de criptomonede care oferă capacități similare de contracte inovatoare. Puterea de calcul a proiectului va juca un rol crucial în dezvoltarea sa.

Ce cripto va avea un boom în 2023
Ce criptomonedă va exploda în 2025?

Ethereum și Ada pot părea similare, dar există distincții importante între cele două.

Comparație Blockchain

Ethereum și Cardano sunt ambele criptomonede proeminente cu multe de oferit. Aceste produse oferă o flexibilitate de neegalat, oferind multe modalități de a le valorifica la maximum. Ambele blockchains prioritizează utilizarea aplicațiilor descentralizate și a contractelor inteligente. Cu toate acestea, consumul lor de energie este disparat.

În ce criptomonedă ar trebui să investesc în 2023
Cardano și Ethereum utilizează blockchains diferite.

Atât lanțul de blocuri Cardano (ADA), cât și Ethereum oferă funcționalități similare, permițând executarea unei logici de programare personalizate (contracte inteligente) și dezvoltarea de aplicații descentralizate (dApps). La baza oricărei platforme blockchain se află algoritmul responsabil cu producerea blocurilor și validarea tranzacțiilor.

În prezent, contrastul semnificativ dintre protocolul Ouroboros de consens Proof-of-Stake al Cardano și blockchain-ul Proof-of-Work al Ethereum este că, în timp ce Cardano oferă un cadru mai dinamic, Ethereum prezintă o mașină virtuală expansivă care permite producerea unor aplicații și mai versatile. Dovada Ouroboros, tehnologia din spatele sistemului Cardano, este încă în fază incipientă și urmează să se stabilească dacă va aduce succes atunci când va fi utilizată.

Ce monedă va fi următorul bitcoin
Ce monedă va fi următorul Bitcoin?

Ouroboros, creat de Cardano în timpul etapelor sale timpurii, este primul algoritm PoS care s-a dovedit a fi sigur și primul algoritm dezvoltat în cadrul cercetării științifice și academice. Un cadru bazat pe cercetare, construit pe concepte revizuite de colegi cu abordări bazate pe dovezi, ghidează fiecare etapă sau perioadă din foaia de parcurs a Cardano. Viitoarele cazuri de utilizare a rețelei blockchain și a token-ului ADA sunt avansate și realizate în cadrul acestui proces.

Semnificația contractelor inteligente și a aplicațiilor descentralizate

În ce criptomonedă ar trebui să investesc acum
Ce este Ethereum și cum funcționează?

Contractele inteligente sunt pre-scrise și ireversibile, ceea ce le face sigure și de încredere. Contractele inteligente oferă părților interesate o transparență de neegalat, realizând tranzacții și sarcini similare cu cele ale distribuitoarelor automate, fără a fi nevoie de o terță parte sau de un intermediar.

Experții sunt de acord că aplicațiile descentralizate reprezintă viitorul tehnologiei blockchain. Nu numai că acestea oferă utilizatorilor date esențiale, dar încurajarea descentralizării și a confidențialității le face să fie instrumente neprețuite în domeniul criptomonedelor. În plus, aceste acorduri sunt în întregime accesibile oricui le caută!

Cum face Ethereum bani
Este Ethereum o investiție bună?

Tranzacțiile trebuie să fie efectuate și verificate de două ori.

Ambele inițiative cercetează strategii pentru rezolvarea problemei scalabilității blockchain. Cu toate acestea, Ethereum are mai multe probleme deoarece are o valoare ridicată și urmărește o scară financiară mare, ceea ce face ca tranzacțiile să fie mai lente și mai costisitoare.

Cardano este mai scalabil decât Ethereum, ceea ce îi conferă un avantaj în comparația Cardano vs. Ether. Cu toate acestea, odată ce actualizarea Ethereum 2.0 va ajunge în rețeaua principală, aceste criptomonede trebuie să își schimbe strategiile în consecință.

Cum face Ethereum bani?
Cum face Ethereum bani?

În cadrul sistemului de minerit Proof-of-Stake, aveți nevoie de mult mai puțină energie și de mai puține resurse decât în cazul sistemelor Proof-of-Work, deoarece minerii PoW trebuie să facă mult mai multă “muncă” pentru a extrage blocuri. Un dezavantaj al Ouroboros este că un grup relativ mic de utilizatori trebuie să fie online și să aibă conexiuni de internet decente. În ciuda scăderilor recente de valoare, investiția timpurie într-o monedă poate duce la câștiguri semnificative în viitor.

Cardano folosește, de asemenea, un sistem de delegare, în care deținătorii de ADA își pot delega miza altor persoane care pot apoi procesa tranzacții în numele lor.

Sistemul Proof of Stake (PoS) este conceput pentru a înlocui protocolul Proof of Work (PoW) cu un proces mai sigur și mai eficient, similar cu Ethereum 2.0. Cardano a făcut un pas revoluționar prin adoptarea metodei proof-of-stake, iar Ethereum face eforturi semnificative pentru a ține pasul cu acest progres.

Pot să cumpăr ADA pe Coinbase
Cum să cumpărați Cardano?

Comparăm analiza prețurilor celor două companii.

În ultimele 24 de ore, USD CAD/USD a înregistrat o volatilitate moderată, variind între 2,01 și 2,13 dolari americani. Volumul total de tranzacționare a scăzut cu 44,64%, ajungând la 3,33 miliarde de dolari, ceea ce a dus capitalizarea sa de piață la o valoare estimată de 67,3 miliarde de dolari – asigurându-i locul șase în rândul tuturor monedelor, în comparație cu primul loc al Bitcoin, cu o valoare impresionantă de 68,44 miliarde de dolari, iar Ethereum îl urmează îndeaproape cu aproximativ 29% (29,03 dolari).

Bitcoin, cea mai renumită monedă digitală de pe piață, a întâlnit un concurent formidabil în Ethereum, considerat principalul său adversar. Cu toate acestea, Ethereum are mai mulți rivali proprii. Acesta este motivul pentru care valoarea Ethereum scade din când în când din cauza numeroșilor ucigași ai pieței.

Pot să cumpăr ETH pentru ADA
Cum pot cumpăra monede ADA în numerar?

Chillerele și platformele media au discutat ani de zile ideea unui “ucigaș Ethereum” prin intermediul a numeroase proiecte criptografice. În ciuda acestui fapt, mulți investitori de retail ignoră domnia lui Ethereum ca rege incontestabil al aplicațiilor descentralizate (dApps). Optează aceștia pentru tehnologia blockchain? Ethereum (ETH) este platforma de referință atunci când se creează o aplicație.

Ethereum deține titlul de a doua cea mai mare capitalizare de piață a criptomonedelor, în timp ce Cardano se află în prezent pe locul patru. Ambele au parametri excelenți, cum ar fi capitalizarea de piață și volumul de tranzacționare, dar ETH are o valoare de patru ori mai mare decât Cardano. Cu toate acestea, multe întreprinderi au decis să părăsească Ethereum pentru alte rețele, să utilizeze soluții de tip Layer 2 (L2) sau să adopte o strategie cu mai multe lanțuri pentru a permite clienților să folosească tranzacții cu comisioane reduse și timp de procesare rapid.

De unde pot cumpăra monede ADA Cardano
Care este cel mai accesibil loc pentru a cumpăra Cardano?

Piața în general a fost condusă de tendințe bearish în ultimele 24 de ore, Bitcoin scăzând cu 1,41%, iar Ethereum cu 1,93%. Între timp, Decentraland (MANA) este în frunte, cu creșteri de preț de peste 38%.

Entitățile de afaceri și investitorii de renume sunt nerăbdători să investească în ETH datorită așteptărilor lor mari că acesta va fi următorul lucru important în domeniul criptomonedelor, depășind locul Bitcoin ca principal calculator de active digitale din lume. Pe de altă parte, investitorii mici, comercianții și întreprinderile toarnă bani în Cardano.

Care este mai bine să cumpărați Cardano pentru bitcoin sau Ethereum
Previziuni privind prețul Cardano pentru 2023-2025

Nimeni din lume nu poate oferi sfaturi financiare clare în acest caz, dar acesta demonstrează atât popularitatea tot mai mare a token-urilor, cât și ascensiunea acestora. Atunci când investitori financiari importanți se vor alătura rețelei Cardano, competiția dintre capitalizarea lor de piață ar putea deveni mai intrigantă.

Experții băncii germane Deutsche Bank descriu Ethereum drept “argint digital”, un termen folosit pentru prima dată pentru a descrie Litecoin. Banca de investiții multinațională germană susține că monedele virtuale sunt “prea importante pentru a fi ignorate”. Până în 2030, moneda digitală va depăși banii tradiționali de hârtie, potrivit Deutsche Bank.

Care este mai bine să cumpărați Cardano pentru bitcoin sau Ethereum
Ethereum (ETH) vs. Cardano (ADA)

Cumpărarea de Ethereum și Cardano

Lumea se familiarizează rapid cu criptomonedele, creând oportunități de investiții peste tot. Cu o accesibilitate din ce în ce mai mare dincolo de granițe, persoanele din întreaga lume adoptă această revoluție financiară. Impulsionată inițial de Bitcoin, atracția s-a extins și la alte criptomonede, precum Ether, Cardano, Dogecoin și Ripple, care au apărut ca jucători notabili pe piață. Ca urmare, funcția criptomonedelor și a burselor de schimburi Bitcoin din întreaga lume a evoluat. Aceste întreprinderi s-au dovedit a fi o legătură între clienți și piața reală de tranzacționare a activelor digitale.

Eth este mai bună decât ADA
Care este mai bun pentru investiții: Ethereum sau Cardano?

Cu burse atât centralizate, cât și descentralizate, pasionații de criptomonede din toate mediile pot participa cu ușurință la tranzacționarea criptomonedelor. Aceste platforme oferă diverse servicii legate de activele digitale, inclusiv cumpărarea, vânzarea, schimbul și transferul de monede și token-uri. De asemenea, utilizatorii își pot stoca activele folosind aceste burse în portofele protejate de criptomonede. Prin urmare, oricine dorește să tranzacționeze sau să investească în ETH sau în jetoane ADA poate face acest lucru lucrând cu o firmă de renume.

Cum și de unde pot cumpăra Ethereum sau moneda Ada?

Ethereum este cea mai importantă criptomonedă; prin urmare, cele mai multe burse facilitează cumpărarea propriului ether. Cu toate acestea, vă recomandăm să vă limitați la câteva dintre cele mai cunoscute, precum Coinbase, Gemini sau eToro. De asemenea, puteți cumpăra Ethereum prin intermediul unor platforme precum Venmo sau PayPal. Cumpărarea de ETH / Cardano (pas cu pas)

Ce este ADA bazat pe Ethereum
Prețul ETH și ETH2 este același?

Vreți să investiți în Cardano (ADA)? Iată un ghid cuprinzător despre cum puteți achiziționa criptomonedă fără efort.

  • Începeți călătoria spre succesul criptomonedelor cu un cont securizat pe un exchange apreciat, cum ar fi Coinbase.
  •  Ulterior, completați contul cu fonduri prin transferbancar sau prin card de credit/debit.
  • După ce vă finanțați contul, găsiți Cardano în bara de căutare a bursei și faceți clic pe “Cumpără”.
  •  Introduceți suma de Cardano pe care doriți să o cumpărați, revizuiți tranzacția și faceți clic pe “Cumpărați Cardano”.
  •  Ați cumpărat Cardano!
Care este diferența dintre Ada și prețul Ethereum
De ce este Cardano atât de ieftin în comparație cu Ethereum?

Ce investiție merită mai mult pentru dumneavoastră?

Ethereum și Cardano sunt două criptomonede la modă, dar fiecare dintre ele are avantaje și dezavantaje diferite. Cea mai bună abordare pentru dvs. va depinde de cât de îndrăzneț sunteți dispus să fiți și de înclinațiile dvs.

În prezent, toate criptomonedele implică un risc financiar. Cu toate acestea, Ethereum este în general considerată o investiție mai prudentă datorită reputației sale consacrate, în comparație cu Cardano. În plus, este mai proeminent și mai bine cunoscut, ceea ce îi conferă un avantaj. În timp ce elementele de bază ale Cardano sunt încă în curs de formare, Ethereum a avut timp să se întărească.

Care este mai bine să cumpărați Cardano pentru bitcoin sau Ethereum
Care este mai bine să cumpărați Cardano Bitcoin sau Ethereum?

Chiar dacă speculațiile domină lumea criptografică, abordarea metodică a Cardano ar putea stimula în cele din urmă o creștere durabilă. Ethereum ar putea avea probleme pe măsură ce trece la un protocol PoS, ceea ce ar putea oferi Cardano un avantaj.

Nu uitați că cripto nu este un efort exclusivist – există loc pentru ca toată lumea să beneficieze. Ethereum și Cardano pot avea succes dacă își croiesc nișe unice în acest sector. Oprirea pentru a contempla avantajele și dezavantajele fiecărei investiții potențiale vă va ajuta să discerneți care este cea mai potrivită pentru nevoile dvs. actuale.

Ce investiție merită mai mult pentru tine
Ce investiție merită mai mult pentru dumneavoastră?

Concluzie

Atât Ether, cât și Cardano au o fundație puternică și un sprijin puternic din partea comunității. Ele sunt după Bitcoin în ceea ce privește obținerea recunoașterii în acest sector. În schimb, investitorii și comercianții ar trebui să își ia timp pentru a efectua cercetări amănunțite înainte de a face alegerile.

Ambele criptomonede au potențialul de a crește pe o piață competitivă și ar putea intra într-o rivalitate acerbă.

Cardano și Ethereum folosesc blockchains diferite.
Cardano și Ethereum utilizează blockchains diferite.

Cu toate acestea, succesul lui Ethereum și presiunea continuă a lui Cardano ar putea fi o indicație bună pentru întreaga industrie și pentru viitorul activelor digitale la nivel mondial.

În schimb, criptomonedele pot promite randamente satisfăcătoare dacă se transformă într-un succes pe termen lung. Ethereum (CRYPTO: ETH) și Cardano (CRYPTO: ADA) sunt două criptomonede care cresc în popularitate. Ambele monede au cunoscut o creștere extraordinară de când au fost lansate pentru prima dată, în urmă cu câțiva ani. Investitorii în criptomonede au făcut o avere investind în aceste active digitale încă de la început.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți