Ce este Blockchain?

Cuprins

⚡️What este Blockchain pentru?

Blockchain este o bază de date descentralizată, menținută pe un număr mare de computere și într-o formă atent criptată, ceea ce reduce, de asemenea, cheltuielile de operare. Oricine își poate oferi spre închiriere spațiul nefolosit de pe hard disk

⚡️How funcționează blockchain?

În esență, un bloc are două părți: un antet și o listă de tranzacții. Lista de tranzacții reprezintă intrările noastre în jurnal. Ora de origine, hash-ul acestui bloc și hash-ul blocului anterior sunt înregistrate în antet.

⚡️What este Attack 51?

Atac 51% este un termen care înseamnă că atacatorul trebuie să dispună de mai multă putere decât restul rețelei, un fel de „pachet de control” de generare a puterii.

⚡️What sunt chei private?

Cheia privată deblochează mesajul, în timp ce cheia publică îl securizează. Aceste două seturi de simboluri funcționează în tandem: Expeditorul nu poate începe tranzacția fără cheia publică, dar receptorul nu va putea să o autorizeze (decriptarea) fără cheia privată.

⚡️What sunt cheile publice și private?

Cheia privată deblochează mesajul, în timp ce cheia publică îl securizează. Aceste două seturi de simboluri funcționează în tandem: Expeditorul nu poate începe tranzacția fără cheia publică, dar receptorul nu va putea să o autorizeze (decriptarea) fără cheia privată.

⚡️Where pot stoca cheile private?

Există mai multe opțiuni pentru a vă păstra cheile private în siguranță. Portofelele de hârtie și portofelele hardware sunt două opțiuni populare. Portofelele mobile, portofelele de birou și portofelele web sunt, de asemenea, locații viabile de stocare a frazelor dvs. de acces secrete.

Blockchain ce este

Există mai multe opțiuni pentru a vă păstra cheile private în siguranță. Portofelele de hârtie și portofelele hardware sunt două opțiuni populare. Portofelele mobile, portofelele de birou și portofelele web sunt, de asemenea, locații viabile de stocare a frazelor dvs. de acces secrete. Blockchain este un registru continuu al tranzacțiilor cu criptomonede, care implică adăugarea de blocuri „completate” pentru a-și extinde aria de acoperire. În mod simplist, tehnologia blockchain funcționează ca un registru în continuă evoluție pentru a urmări tranzacțiile cu monede digitale.

Fiecare bloc conține date de la ultimul bloc, inclusiv un hash criptografic și un timestamp. Minerii Bitcoin folosesc un software special pentru a rezolva probleme matematice complexe și sunt recompensați în schimb cu bitcoin. Acest proces este cunoscut sub numele de minerit. Minerii mențin blockchain-ul coerent, complet și nealterabil prin verificarea și colectarea în mod repetat a tranzacțiilor nou difuzate într-un nou grup de blocuri numit „blockchain”.

Ce este blockchain și cum funcționează?
Ce este blockchain

V-ați întrebat vreodată cum funcționează o bază de date distribuită? Termenul „distribuit” implică faptul că nu există o autoritate centrală care să supravegheze acest proces.

Artem Genkin, doctor în economie, profesor la una dintre universitățile Skillbox Online University și Alpina Publishing Group – „Lumea nouă, omul nou”, experți vorbitori – „Arta de a te administra pe tine însuți pe internet”.

V-ați întrebat vreodată cum poate fi folosită tehnologia blockchain pentru a accelera tranzacțiile digitale sigure? Dacă da, haideți să explorăm împreună potențialul acesteia și să înțelegem avantajele pe care le poate oferi.

Banca Angliei a declarat în mod clar că blockchain este o tehnologie revoluționară care permite ca două părți să facă schimb de înregistrări fără încredere, fără să se cunoască între ele. Acest cadru îngreunează manipularea datelor de către indivizi fără a fi detectată, ceea ce face ca blockchain-ul să fie incoruptibil și foarte rezistent la fraudă.

blockchain ce este

Luați în considerare un colier. Fiecare mărgea este un „bloc” sau o înregistrare a activității, ca un lanț de blocuri. Acest colier – cunoscut și sub numele de „lanț” – nu poate fi deteriorat sau distrus. Din acest motiv, blockchain servește ca un jurnal digital inalterabil și indestructibil pentru toate activitățile. Dispunând de o securitate de neegalat, acest sistem poate fi utilizat în diverse scopuri, cum ar fi tranzacționarea criptomonedelor și contractele inteligente.

Ce este tehnologia Blockchain în termeni simpli?

Ce este tehnologia Blockchain în termeni simpli?
blockchain ce este

Transferul de valoare obișnuia să se facă cu numerar, dar astăzi principalii actori sunt băncile, iar mâine ar putea fi serviciile bazate pe blockchain.

Pentru început, un blockchain este o bază de date descentralizată care stochează blocuri secvențiale cu caracteristici specifice (versiune, data creării, informații despre activitățile anterioare ale rețelei). Structura sa pare a fi un lanț metalic infinit de lung, în care conexiunile nu pot fi întrerupte sau schimbate.

Ideile principale ale tehnologiei sunt următoarele:

  • descentralizare;
  • distribuție;
  • transparență;
  • siguranță;
  • imuabilitatea.
Care este scopul principal al blockchain?
Tehnologia Blockchain: ce trebuie să știți

Un lanț blockchain este o carte în care se pot adăuga pagini noi, dar fiecare pagină nouă trebuie scrisă peste una existentă, iar restul nu poate fi modificat.

O astfel de carte ar putea avea pagini care nu au mai fost văzute până acum, cum ar fi cele pentru a treia monedă. Noile „pagini” pot fi adăugate cu ajutorul tranzacțiilor, dar acestea nu sunt ca niște transferuri de bani, ci mai degrabă ca rularea unui script de program. Fiecare bloc din blockchain este distinct, cuprinzând un nonce, hash-ul blocului anterior, hash-ul propriului set de tranzacții și timestamp-ul.

Un bloc poate conține mai multe mii de astfel de înregistrări. Atunci când memoria unui bloc se epuizează, acesta este închis, semnat și trimis la un nou bloc sub forma unui hash sau a unei „amprente”.

blockchain ce este
Ce alimentează inovațiile revoluționare ale tehnologiei blockchain?

Un hash este o secvență de caractere cu o amprentă unică. Este alcătuit din ce tranzacții și câte tranzacții conține fiecare bloc.

Algoritmii blockchain garantează că datele au fost înregistrate corect și verificabil. Atunci când o tranzacție este finalizată, blockchain verifică fiecare hash și apoi ajunge la ultimul hash, care confirmă integritatea și fidelitatea tuturor codurilor anterioare, închizând blocul.

Un blockchain care funcționează continuu și adaugă legături se numește un lanț care funcționează continuu și construiește legături. Acest proces de verificare continuă elimină riscul ca cineva să adauge monede „în plus” sau să trimită date eronate în rețea, deoarece un bloc nu va trece de verificare și nu va fi inclus în rețea. Ca urmare, a fost supranumit un lanț care funcționează pe bază de „consens”.

Care este relația dintre blockchain și bitcoin?
Legătura dintre blockchain și criptomonede

Cunoașteți legătura dintre blockchain și bitcoin?

Bitcoin, tehnologia revoluționară care funcționează pe baza principiilor blockchain și care există din 2009, este renumită în întreaga lume. Tranzacțiile se referă la momentul în care banii trec din portofelul digital al unei persoane în contul unui alt utilizator. Fiecare participant poate vizualiza toate detaliile despre tranzacțiile care au avut loc din prima zi a Bitcoin chiar în rețea.

În contextul creșterii la nivel mondial a interesului pentru blockchain, bitcoin a fost prima aplicație a tehnologiei și a contribuit la creșterea gradului de conștientizare a avantajelor acesteia. Cu toate acestea, de atunci s-au dezvoltat și alte criptomonede care utilizează blockchain și variantele sale, precum și instrumente necriptografice și metode de utilizare eficientă a acestei tehnologii.

Care este relația dintre blockchain și bitcoin?
Legătura dintre blockchain și criptomonede

Minerii trebuie să rezolve probleme de matematică. Ce realizează minerii și de ce sunt ei necesari?

Pentru a începe să lucreze la un bloc, minerii se conectează la mempool și încep să proceseze toate tranzacțiile din coadă. HttpView example text Procesul poate fi descris astfel: sistemul culege informații despre toate tranzacțiile din mempool, le procesează și le înregistrează într-un bloc împreună cu hașurile. Un miner trebuie apoi să prezinte o soluție rețelei pentru a verifica dacă blocurile sunt autentice. Atunci când este confirmat de majoritatea minerilor, blocul obține consensul și este integrat în blockchain. Minerul câștigător primește o recompensă pentru munca sa sub formă de monede noi sau taxe de tranzacție.

Atunci când este propus rețelei, pentru ca un bloc să fie adăugat cu succes, acesta trebuie să primească consensul tuturor participanților. În cazul în care majoritatea minerilor acceptă și sunt de acord cu adăugarea sa, atunci blocul va deveni parte a acestei rețele extinse. Altfel spus, este necesar un consens sau o decizie susținută de majoritate pentru ca blockchain să funcționeze. Minerii obțin bani de la rețea ca recompensă pentru munca lor și pentru a-și acoperi costurile.

Diferența dintre PoW și PoS
Legătura dintre blockchain și criptomonede

Blockchain este un sistem revoluționar de baze de date securizate, care permite tranzacții complet transparente și inalterabile. Este incoruptibil și descentralizat – ceea ce înseamnă că nu are un singur punct de eșec – oferind înregistrări de încredere atât pentru persoane fizice, cât și pentru organizații. Dezlegarea misterelor tehnologiei blockchain este esențială pentru a înțelege balansul revoluționar pe care îl posedă criptomonedele precum Bitcoin și Ethereum. Înțelegerea acestor complexități vă va permite să profitați de potențialul său considerabil. Vă mulțumim pentru lectură! Sperăm că acest articol v-a ajutat să aflați mai multeDiferența dintre PoW și PoS

Cum funcționează tranzacțiile Blockchain?
Diferența dintre PoW și PoS

Cea mai importantă distincție între cele două este că proof-of-work este o metodă prin care se verifică tranzacțiile, în timp ce proof-of-stake se bazează pe „miza utilizatorului”. Două metode populare de minerit, proof-of-work și proof-of-stake, ambele se bazează pe un fundament fiabil – remarcabilul algoritm proof-of-work.

Cum funcționează tranzacțiile Blockchain?

Pentru a efectua un transfer bancar, utilizatorul trebuie mai întâi să își deschidă un cont folosind informațiile sale personale, apoi să depună bani în el și abia apoi să execute tranzacții.

Proof of Work і Proof of Stake
Pentru a finaliza orice tranzacție pe blockchain, sunt necesare două chei esențiale – o cheie publică și una privată.

Cheia publică este o colecție de numere și simboluri pe care oricine din rețeaua Bitcoin o poate vedea și care reprezintă adresa portofelului pentru transferul de fonduri.

Cheia confidențială a utilizatorului este singurul mijloc de descifrare a informațiilor, lucru care poate fi realizat de oricine are acces la cheia publică a acestuia. Portofelul și tranzacțiile nu pot fi deschise sau transferate, deoarece totul este criptat cu cheia privată a utilizatorului. Cu toate acestea, fiecare tranzacție efectuată în orice cont este transparentă, deoarece blockchain înregistrează toate activitățile într-un registru public.

Tranzacții Blockchain
Care sunt tranzacțiile din blockchain?

Protejarea cheii private este absolut necesară, deoarece orice cunoaștere a acesteia va permite o imagine de ansamblu asupra tuturor tranzacțiilor financiare.

Înainte ca o tranzacție să poată fi confirmată și inclusă în registrul blockchain, toate nodurile din rețeaua blockchain trebuie să ajungă la un acord colectiv cu privire la starea acesteia.

Cunoașteți toate tipurile de blockchain?

Blockchain și Hyperledger
Care sunt tranzacțiile din blockchain?

Cum poate tehnologia blockchain să revoluționeze lumea noastră?

Deși mulți oameni fac legătura între tehnologia blockchain și Bitcoin în zilele noastre, aceasta nu este o legătură corectă. Blockchain este o tehnică inovatoare de stocare și distribuire a datelor, care poate fi utilizată pentru o multitudine de scenarii:

  • alegeri și vot;
  • vânzări;
  • asigurare;
  • gestionarea documentelor;
  • logistică;
  • împrumut;
  • imobiliare.

Multe alte lucruri au nevoie de o protecție fiabilă și pot fi stocate ca date. Bitcoin este doar unul dintre multele proiecte care au atras multă atenție ca urmare a creșterii extraordinare a prețului, toată această „agitație” distrăgând atenția de la o tehnologie fantastică care poate face lumea mai bună.

Care este scopul blockchain?
Blockchain și Hyperledger

Blockchain și Hyperledger

Fondată de Fundația Linux, Hyperledger este o colaborare între întreprinderi și persoane de renume din domeniul blockchain. Ambiția noastră este de a accelera progresul tehnologiilor de registru distribuit (DLT) open-source și de a stimula extinderea acestora. Participanții la Hyperledger consideră că singura modalitate de a asigura transparența, longevitatea și interoperabilitatea tehnologiei blockchain este dezvoltarea de software colaborativ open-source.

Obiectivul echipei proiectului Hyperledger este de a îmbunătăți colaborarea între industrii prin dezvoltarea unei tehnologii blockchain fiabile și eficiente care să poată susține tranzacțiile comerciale globale pentru companii importante din diferite industrii.

Securitatea tehnologiei blockchain
Tehnologia Blockchain asigură o securitate de neegalat, oferind utilizatorilor un nivel de protecție fără precedent pentru datele lor.

Securitatea tehnologiei blockchain

Un atac de 51% asupra unui blockchain permite atacatorilor să controleze mai mult de jumătate din puterea de procesare pentru a corupe registrul. Aceasta este o realizare costisitoare și dificilă, dar totuși a avut succes. Deși este important să nu supraestimăm capacitățile tehnologiei blockchain, profesioniștii din domeniul securității pot profita de numeroasele sale beneficii și pot explora diferitele sale aplicații.

Atacul 51% profită de o deficiență a sistemului cunoscută sub numele de problema 51%. Aceasta permite unei singure părți care deține controlul asupra a 51% din fondul minier să falsifice intrările în blockchain, permițându-i să dubleze cheltuielile sau chiar să creeze un nou lanț.

Securitatea tehnologiei blockchain
Ce este tehnologia Blockchain?

Tehnologia Blockchain este împărțită în două categorii distincte: publică și privată, ambele cu avantajele aferente. Blockchains publice „utilizează computere conectate la internetul public pentru a valida tranzacțiile și a le grupa în blocuri pentru a le adăuga la registrul de evidență. … Pe de altă parte, blockchain-urile private permit, de obicei, doar organizațiilor cunoscute să se alăture”. Principala problemă cu blockchains publice este că, deoarece orice organizație se poate alătura, este posibil ca întreprinderile să nu le considere potrivite pentru utilizare dacă sunt preocupate de păstrarea confidențialității informațiilor.

O altă distincție între blockchains publice și private este identitatea participanților. Lanțurile de blocuri publice sunt, de obicei, concepute cu gândul la anonimat, în timp ce lanțurile de blocuri private sunt formate din utilizatori cunoscuți care verifică tranzacțiile printr-un proces numit „aprobare selectivă”. Întreprinderile pot permite doar participanților cu acces și permisiuni corespunzătoare să editeze registrul de tranzacții. Deși există câteva probleme care însoțesc această metodă – cum ar fi amenințările din interior – multe dintre ele au soluții potențiale, cum ar fi implementarea unei infrastructuri sigure.

Ce este tehnologia blockchain ce este
V-ați gândit vreodată la mecanismele complicate ale tehnologiei blockchain și la modul în care funcționează?

Tehnologia Blockchain avansează într-un ritm nemaiîntâlnit până acum și este folosită în mai multe moduri – de la soluții de stocare la platforme de social media. În ceea ce privește securitatea, facem descoperiri în mod constant. Prin urmare, atunci când dezvoltatorii creează aplicații blockchain, ar trebui să acorde prioritate securizării serviciilor și aplicațiilor lor blockchain. Stabilirea unei aplicații blockchain sigure începe cu includerea protocolului de securitate în procesul de codare. Acest lucru poate fi realizat prin efectuarea de evaluări ale riscurilor, crearea de modele de amenințare și analiza codului; analiza statică a codului, testarea interactivă a securității aplicațiilor și analiza compoziției software-ului ar trebui să se regăsească pe lista de sarcini a dezvoltatorului.

ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?