Top cripto

  Cele mai bune burse cripto cu taxe reduse 2024

  Acest ghid vă ajută să găsiți bursele de criptomonede cu comisioane reduse pentru tranzacții mai ieftine și să vă familiarizați cu bursele de top și cu cele mai mici comisioane de schimb de criptomonede.

  Simplificăm înțelegerea comisioanelor de tranzacționare, de retragere și de depunere și oferim sfaturi esențiale pentru a alege bursa potrivită pe baza securității, a volumului de tranzacționare și a feedback-ului utilizatorilor. Acest articol este referința dvs. rapidă pentru a lua decizii în cunoștință de cauză pe piața pentru cele mai bune burse cripto cu comisioane scăzute.

  Cuprins

  Faptele cheie

  • Varietate de opțiuni cu taxe reduse: Există burse cripto cu comisioane reduse, cum ar fi Bybit, Kraken, OKX, Binance și HTX, fiecare cu structuri de comisioane competitive adaptate la diferiți comercianți.
  • Structuri de comisioane: Înțelegerea structurilor de comisioane include comisioanele de tranzacționare, de retragere și de depunere, care pot varia semnificativ de la o bursă la alta și pot avea un impact asupra costurilor generale de tranzacționare.
  • Reduceri pentru volumul de tranzacționare: Multe burse oferă structuri de comisioane etapizate, oferind comisioane mai mici pentru utilizatorii cu volume de tranzacționare mai mari, ceea ce le face atractive pentru comercianții frecvenți.
  • Criptomonede native pentru reduceri: Unele burse de criptomonede cu taxe reduse oferă reduceri suplimentare de taxe atunci când utilizatorii tranzacționează folosind criptomoneda nativă a bursei, cum ar fi Binance Coin (BNB) pe Binance.
  • Securitatea este primordială: Comisioanele mici sunt atractive, dar securitatea nu trebuie compromisă. Este esențial să alegeți bursele de criptomonede cu comisioane reduse care utilizează măsuri de securitate puternice pentru a proteja activele utilizatorilor.
  • Feedback-ul și recenziile utilizatorilor: Verificarea recenziilor și a feedback-ului utilizatorilor poate oferi informații valoroase despre fiabilitatea unui exchange și experiența utilizatorului.
  • Volumul de tranzacționare și lichiditatea: Volumul mare de tranzacționare și lichiditatea sunt importante pentru prețuri mai bune și o executare mai rapidă a tranzacțiilor.

  Burse de criptomonede cu cele mai mici comisioane

  Burse de criptomonedeTaxa de creatorTaxă de intrare
  Bybit0.0005%-0.1%0.02%-0.1%
  Nexo0.04%-0.2%0.07%-0.2%
  Crypto.com0.0%-0.75% 0.05%-0.075%
  Bitfinex0.02%-0.1%0.065%-0.2%
  Kraken0.00%-0.25%0.10%-0.40%
  OKX0.6%-0.08%0.08%-0.1%
  Binance0.02%-0.1%0.04%-0.1%
  HTX0.0126%-0.2%0.0218%-0.2%

  Bybit

  Bybit-schimb-cripto-cu-taxe-reduse

  Bybit este cel mai bun exchange cripto cu comisioane mici, după ce a început în 2018 și și-a făcut rapid un nume în tranzacționarea cripto. Cu sediul în Dubai, acesta respectă regulile stabilite de Autoritatea de Reglementare a Activelor Virtuale locală și este, de asemenea, monitorizat de autoritățile de reglementare din Cipru. Bybit este cunoscut pentru că permite traderilor să folosească criptomonedele cu opțiunea de a împrumuta de până la 100 de ori mai mulți bani pentru a-și stimula tranzacțiile. Acest lucru poate însemna profituri mai mari, dar este și mai riscant.

  Platforma este ușor de utilizat, cu un design prietenos, care suportă mai multe limbi, cum ar fi engleza, chineza, coreeana, japoneza și rusa. Acest lucru o face populară în întreaga lume. Bybit nu are moneda sa, dar a creat tokenul BIT pentru BitDAO.

  Bybit vă permite să tranzacționați peste 600 de criptomonede diferite. Comisioanele sale de tranzacționare sunt scăzute: 0,1% pentru tranzacționarea la vedere și puțin mai mari pentru alte tipuri de tranzacționare. Dacă tranzacționați mult, puteți obține reduceri suplimentare. De asemenea, tranzacționarea prin copiere este posibilă acolo.

  Siguranța este un lucru important la Bybit. Ei folosesc lucruri precum 2FA și portofele care au nevoie de semnături multiple și păstrează majoritatea banilor offline pentru a-i proteja. Au chiar și un fond special pentru a acoperi orice pierderi în tranzacționarea contractelor futures. Puteți pune bani în contul dumneavoastră Bybit și îi puteți scoate în peste 16 valute prin transferuri bancare, carduri, criptomonede sau alte servicii.

  Bybit nu este disponibil în SUA, Siria sau Quebec în Canada, dar este deschis în multe alte locuri. Ei iau foarte în serios regulile privind cunoașterea clienților și combaterea spălării banilor pentru a păstra totul în picioare.

  Pro:

  • Platformă de tranzacționare avansată
  • Comisioane scăzute
  • Caracteristici sofisticate pentru comercianți
  • Acces ușor pe web și mobil
  • Măsuri puternice de protecție
  • Bonusuri și stimulente de recomandare
  • Card de debit disponibil

  Contra:

  • Nu este ideal pentru începători

  Structura comisioanelor:

  • Comision de creare: 0,0005%-0,1%.
  • Comision minim pentru cumpărător: 0.02%-0.1%

  Nexo

  Nexo-Bursa-de-criptomonede-cu-taxe-reduse

  Nexo a fost înființată în 2018 și are sediul în Zug, Elveția. Nexo este o platformă cu caracteristici frumoase. Serviciile sale principale sunt împrumuturile și împrumuturile de criptomonede, în cadrul cărora se pot obține linii de credit în criptomonede la viteza luminii sau se pot câștiga dobânzi pentru dețineri de criptomonede.

  Celălalt serviciu grozav de pe Nexo se adresează celor care vor să își gestioneze cripto mai activ cripto: serviciul de swap/schimb, care permite conversia a peste 50 de active cripto. Acest serviciu este recunoscut pentru că oferă unul dintre cele mai mici comisioane de schimb de cripto din industrie, ceea ce îl face o opțiune atractivă pentru comercianți.

  Cardul Nexo este cool, deoarece vă permite să vă folosiți cripto pentru a cumpăra lucruri în întreaga lume. În plus, puteți câștiga 2% cashback atunci când faceți cumpărături. Există, de asemenea, ceva numit Nexo Booster. Este ca un fel de power-up pentru investițiile tale, triplând ceea ce ai pus și oferindu-ți mai multe șanse de a-ți crește banii.

  Prin aceasta, Nexo se mândrește cu faptul că susține o bază de utilizatori multilingvi, prin care poate oferi servicii clienților din cadrul platformei sale în mai multe limbi.

  Această incluziune este completată de programul de ambasadori Nexo, în cadrul căruia membrii comunității sunt incluși în promovarea serviciilor Nexo și a tehnologiei blockchain. Acest program le permite acestora să se monetizeze în timp ce își aduc contribuția la îmbunătățirea ecosistemului Nexo.

  Securitatea formează nucleul operațiunilor Nexo. Platforma sa utilizează măsuri de securitate de primă clasă, din parteneriate cu firme de securitate de top precum BitGo și Ledger Vault. Acest lucru le asigură utilizatorilor săi liniștea față de potențiale amenințări cibernetice și riscuri operaționale, asigurându-le fondurile până la 375 de milioane de dolari.

  Nexo are rate de dobândă atractive pentru 32 de criptomonede și oferă rate mai bune pentru utilizatorii obișnuiți. Este o opțiune bună pentru a obține un venit pasiv din cripto. Nexo este, de asemenea, strict în ceea ce privește respectarea legilor financiare, asigurând siguranța și legalitatea pentru utilizatori și pentru platformă. Acest lucru ajută la prevenirea problemelor legale sau financiare.

  Pro:

  • Conformitate puternică cu reglementările
  • Oferte financiare diverse
  • Instrumente financiare inovatoare
  • Securitate puternică
  • Rate ale dobânzii competitive
  • Suport multilingv

  Contra:

  • Provocări de reglementare
  • Riscuri de piață
  • Acces limitat

  Structura comisioanelor:

  • Comision de creare: 0,04%-0,2%.
  • Comisionul de acceptare: 0,07%-0,2%.

  Crypto.com

  Crypto.com-Bursa-de-criptomonede-cu-taxe-reduse

  Bursa Crypto.com, cunoscută ca fiind bursa de criptomonede cu cele mai mici comisioane, și-a mutat sediul central din Singapore în Paris, Franța. Este un nume mare în tranzacționarea cripto. Bursa a început în 2019, la trei ani după ce Crypto.com a început în 2016. Oferă multe servicii pentru oamenii obișnuiți și pentru marii investitori.

  Bursa Crypto.com urmează reguli stricte pentru a-și menține utilizatorii în siguranță în întreaga lume. Are licențe importante care arată că îndeplinește standarde înalte:

  • Aprobarea Autorității de Reglementare a Activelor Virtuale din Dubai.
  • Licența pentru active financiare virtuale (VFA)
  • Licența de instituție de bani electronici (EMI) în Europa
  • Licență pentru servicii financiare în Australia
  • Licență de instituție financiară și licență VFA de clasa 3
  • Statutul de furnizor de servicii de active digitale în Franța
  • Licențe și înregistrări suplimentare în Coreea de Sud, Italia, Cipru, Regatul Unit și Dubai

  Bursa Crypto.com oferă multe opțiuni de tranzacționare. Puteți tranzacționa peste 200 de criptomonede, puteți utiliza tranzacționarea în marjă cu un efect de levier de până la 10x pe mai mult de 100 de perechi și puteți tranzacționa pe peste 100 de piețe perpetue și 6 piețe futures. Criptomoneda lor, Cronos (CRO), îi ajută pe utilizatori să economisească taxele de tranzacționare și facilitează tranzacțiile pe platformă.

  Bursa ia foarte în serios securitatea. Pentru a se proteja, ei folosesc lucruri precum autentificarea cu mai mulți factori și păstrează majoritatea fondurilor în depozitare la rece, ceea ce înseamnă offline. De asemenea, își verifică securitatea în mod regulat pentru a păstra totul în siguranță.

  Bursa Crypto.com folosește doar USDC pentru transferurile bancare. Cu toate acestea, platforma mai largă Crypto.com vă permite să folosiți șapte monede diferite, ceea ce facilitează munca oamenilor din întreaga lume. În cea mai mare parte, îți vei muta banii în și dinspre site folosind criptomonede și stablecoins, care sunt rapide și sigure.

  Pro:

  • Evaluat de Certified ca fiind cel mai sigur schimb valutar la nivel global.
  • Oferă numeroase criptomonede.
  • Costuri mai mici pentru utilizatorii care mizează pe tokenul nativ, CRO.
  • Include ordine limită, stop-loss și ordine de piață.
  • Execuție rapidă a ordinelor cu alunecări minime.
  • Dispune de 2FA, depozitare la rece și audituri regulate.
  • Experiență excelentă în aplicația mobilă.

  Contra:

  • DeFi Desktop Wallet și bursa sa sunt separate, ceea ce poate deruta utilizatorii.
  • Utilizatorii trebuie să completeze verificarea KYC.
  • Suportă un număr limitat de monede fiat majore.

  Structura comisioanelor:

  • Taxe de creare: 0.0%-0.75%
  • Taxe de preluare: 0.05%-0.075%

  Bitfinex

  Bitfinex-Bursa-de-criptomonede-cu-taxe-reduse

  Bitfinex, înființat în 2012 și cu sediul în Paris, Franța, este un loc în care oamenii pot tranzacționa criptomonede. Oferă o varietate de opțiuni de tranzacționare, de la tranzacționarea obișnuită până la tranzacționarea cu contracte avansate, ceea ce îl face potrivit atât pentru începători, cât și pentru profesioniști. Cu rate competitive, Bitfinex este recunoscută ca fiind una dintre bursele de criptomonede cu cele mai mici comisioane de tranzacționare, ceea ce atrage o gamă largă de investitori.

  Platforma de tranzacționare Bitfinex este ușor de utilizat atât pentru începători, cât și pentru comercianții experimentați. Dispune de instrumente avansate pentru grafice și tranzacționare automată. Noii comercianți pot exersa cu un cont demo înainte de a folosi bani reali.

  Cu toate acestea, Bitfinex a avut unele probleme juridice. Autoritățile de reglementare au amendat-o, iar procurorul general din New York a acuzat-o că nu a fost sinceră în legătură cu rezervele de numerar ale Tether. Aceste probleme ridică întrebări cu privire la modul în care este administrată platforma.

  Securitatea este foarte importantă pentru Bitfinex, mai ales după problemele din trecut legate de hacking. Pentru a proteja fondurile utilizatorilor, aceștia folosesc acum lucruri precum autentificarea cu doi factori și păstrează majoritatea banilor în depozite frigorifice.

  Platforma de tranzacționare a Bitfinex este pe web și o aplicație pentru tranzacționarea în mișcare. Designul este simplu și funcționează pentru toată lumea, indiferent de experiența lor de tranzacționare.

  Bitfinex folosește un sistem de tichete pentru serviciul clienți. Ei nu au un telefon sau suport prin chat live, ceea ce ar putea fi o problemă dacă cineva are nevoie de ajutor imediat.

  Pro:

  • Include tranzacționare în marjă, miză și tranzacționare futures.
  • Oferă măsuri de securitate și asistență pentru clienți de top în industrie.
  • Ideal pentru începători.
  • Bun pentru comercianții avansați cu nevoi de tranzacționare sofisticate.
  • Oferă materiale educaționale.
  • Aplică comisioane de tranzacționare scăzute.
  • Oferă o gamă largă de active.
  • Accesibilă în majoritatea țărilor.

  Contra:

  • Nu este accesibilă în toate statele americane.
  • Opțiuni limitate pentru finanțarea conturilor.
  • Taxe mai mari atunci când nu se utilizează Kraken Pro.

  Structura comisioanelor:

  • Taxe de creare: 0.02%-0.1%
  • Taxe de preluare: 0.065%-0.2%

  Kraken

  Kraken-Bursa-de-criptomonede-cu-taxe-reduse

  Kraken a fost fondat în 2011 și are sediul în San Francisco, devenind un schimb global de criptomonede de încredere, cunoscut pentru securitatea puternică și o varietate de opțiuni. Atât comercianții noi, cât și cei experimentați folosesc Kraken pentru a-și gestiona monedele digitale.

  Kraken ia regulile foarte în serios. Respectă legile din multe țări, inclusiv Canada, Marea Britanie, Australia și Japonia. Făcând acest lucru, Kraken se asigură că este un loc sigur pentru ca oamenii să tranzacționeze și câștigă încrederea acestora în întreaga lume.

  Aici, puteți tranzacționa 137 de criptomonede diferite. Este bun pentru a vă răspândi investițiile în diverse monede. Deși Kraken nu are tokenul său, comisioanele sale de tranzacționare sunt scăzute.

  Kraken ia foarte în serios securitatea. Folosește autentificarea cu doi factori și trimite confirmări prin e-mail pentru orice tranzacție. Utilizatorii pot seta permisiuni specifice pentru cheile API și pot primi e-mailuri criptate pentru un plus de siguranță. Site-ul utilizează, de asemenea, criptarea SSL pentru a proteja datele.

  Kraken își monitorizează în mod constant platforma pentru activități neobișnuite, are o funcție de timeout pentru conturi și permite utilizatorilor să își blocheze setările pentru a împiedica alte persoane să facă modificări. Aceste caracteristici contribuie la transformarea Kraken într-un loc foarte sigur pentru tranzacționarea criptomonedelor.

  Platforma necesită verificarea KYC (Know Your Customer) și AML (Anti-Money Laundering). Aceasta asigură integritatea platformei și siguranța activelor utilizatorilor săi.

  Kraken vă permite să folosiți diferite tipuri de bani, cum ar fi dolari americani, euro și yeni japonezi, pentru a vă finanța contul sau pentru a scoate bani. Puteți adăuga bani în contul dvs. sau îi puteți retrage folosind transferuri bancare, transferuri bancare sau cardul de credit/debit. În unele locuri puteți utiliza chiar și Apple și Google Pay, ceea ce vă ușurează munca. În plus, puteți depune și retrage criptomonede.

  Pro:

  • Include tranzacționare în marjă, miză și tranzacționare futures.
  • Oferă măsuri de securitate și asistență pentru clienți de top în industrie.
  • Ideal pentru începători.
  • Bun pentru comercianții avansați cu nevoi de tranzacționare sofisticate.
  • Oferă materiale educaționale.
  • Aplică comisioane de tranzacționare scăzute.
  • Oferă o gamă largă de active.
  • Accesibilă în majoritatea țărilor.

  Contra:

  • Nu este accesibilă în toate statele americane.
  • Opțiuni limitate pentru finanțarea conturilor.
  • Taxe mai mari atunci când nu se utilizează Kraken Pro.

  Structura comisioanelor:

  • Taxe de creare: 0.02%-0.1%
  • Taxe de preluare: 0.065%-0.2%

  OKX

  OKX-Bursa-de-criptomonede-cu-taxe-reduse

  OKX, numit cândva OKEX, a început în 2016. Acum este mult mai mult decât o simplă platformă de tranzacționare. Fiind un lider în domeniul schimburilor de cripto cu taxe reduse, OKX s-a extins în lumea Web3, inclusiv în DeFi (finanțe descentralizate) și NFT (tokenuri nefungibile). Acesta deservește o gamă largă de utilizatori din peste 100 de țări.

  Utilizatorii pot tranzacționa contracte futures, swap-uri perpetue și opțiuni. Există, de asemenea, o secțiune Earn, unde oamenii își pot împrumuta cripto, pot cumpăra și vinde NFT-uri și se pot implica în licitațiile de sloturi DOT. Cu toate aceste opțiuni, OKX le oferă utilizatorilor multe modalități de a-și folosi și crește criptomoneda.

  OKX oferă o mare varietate de criptomonede pentru tranzacționare și continuă să adauge altele noi. Dispune de instrumente avansate de tranzacționare și de analiză a pieței, care sunt utile atât pentru începători, cât și pentru comercianții experimentați.

  OKX ia securitatea foarte în serios și păstrează majoritatea banilor în depozite sigure offline, care necesită acordul mai multor persoane înainte de a fi accesate. Platforma are, de asemenea, un management puternic al riscurilor, cu un fond de asigurare pentru a acoperi orice pierderi de tranzacționare.

  Bursa susține o comunitate puternică prin conectarea oamenilor în diferite moduri și oferă o mulțime de materiale de învățare cu OKX Academy. Acest lucru îi ajută pe toți să înțeleagă mai bine lumea complicată a criptomonedelor.

  Pro:

  • Varietate de criptomonede și moduri de tranzacționare.
  • Stabilită și de încredere.
  • Comisioane competitive.
  • Măsuri de securitate cuprinzătoare.
  • Potrivit pentru comercianții noi și experimentați.
  • Resurse educaționale.

  Contra:

  • Toți utilizatorii trebuie să completeze verificarea KYC.
  • Puține opțiuni pentru transferuri bancare directe.
  • Nu este disponibil în SUA și Marea Britanie.

  Structura comisioanelor:

  • Comisioane de creare: 0.6%-0.08%
  • Comisioane de preluare: 0.08%-0.1%

  Binance

  Binance-Bursa-de-criptomonede-cu-taxe-reduse

  Binance este o platformă de top în lumea tranzacțiilor cu criptomonede. Aceasta le permite utilizatorilor să tranzacționeze peste 380 de criptomonede diferite în aproape 1.248 de perechi. Cu o gamă atât de mare de altcoins, este un loc cheie pentru comercianți. De asemenea, Binance facilitează utilizarea banilor obișnuiți, susținând peste 65 de monede naționale și oferind diverse metode de plată.

  Binance se remarcă prin comisioanele sale de tranzacționare scăzute. Oferă chiar și unele tranzacții cu Bitcoin și Ethereum fără comisioane, ceea ce este excelent pentru comercianții care doresc să economisească bani. Oameni din întreaga lume folosesc Binance deoarece funcționează pe mai multe dispozitive. Puteți tranzacționa pe site-ul lor, puteți descărca programe pentru computerele Windows și Mac sau puteți folosi aplicațiile lor pe telefoanele Android și iOS. În plus, Binance are și instrumente pentru a vă configura tacticile de tranzacționare.

  Bursa oferă mai mult decât tranzacționarea obișnuită. Puteți tranzacționa contracte futures cu un efect de levier de până la 125 de ori mai mare decât investiția dvs. și puteți, de asemenea, împrumuta bani pentru a tranzacționa cu până la de trei ori suma inițială. În plus, dacă aveți nevoie de ajutor, Binance are o echipă de asistență pentru clienți disponibilă toată ziua, în fiecare zi.

  Binance nu se ocupă doar de tranzacții, ci ajută și noile criptomonede să se lanseze. Binance Launchpad este locul în care aceste noi monede digitale pot fi lansate și a devenit o alegere populară în locul metodei mai vechi numite ICO. Multe criptomonede noi au fost lansate cu succes acolo, ceea ce face din acest loc un loc de referință pentru a găsi noi proiecte criptografice interesante.

  Binance Finance oferă diferite modalități de a face bani fără a tranzacționa în mod activ, cum ar fi împrumutarea criptomonedelor lor, miza și alte servicii. Aceste opțiuni îi ajută pe oameni să obțină mai mult din criptomonedele lor. Cu aceste servicii, Binance se evidențiază ca o bursă de top pentru toată lumea, fie că tranzacționează mult, fie că investesc pe termen lung.

  Pro:

  • Potrivit pentru toate nivelurile de calificare, de la începător la expert.
  • Comisioane de tranzacționare reduse, cu opțiuni gratuite pentru multe perechi.
  • Valute fiat multiple pentru depozite și retrageri.
  • Diverse modalități de a obține venituri pasive.
  • Securitate și fiabilitate puternice.

  Contra:

  • Nu este accesibil în SUA.
  • Se confruntă cu provocări de reglementare.

  Structura comisioanelor:

  • Comisioane de creare: 0.6%-0.08%
  • Comisioane de preluare: 0.08%-0.1%

  HTX

  HTX-Bursa-de-criptomonede-cu-taxe-reduse

  HTX este o platformă de tranzacționare criptografică de top cu cele mai mici comisioane, care a început în 2013 și are sediul în Seychelles. Este cunoscută pentru că are o mulțime de opțiuni de tranzacționare și este foarte lichidă, ceea ce înseamnă că este ușor de cumpărat și de vândut. Deși este în cea mai mare parte nereglementată, HTX are licențe importante din locuri precum Thailanda, Japonia, Gibraltar și Hong Kong, care îi permit să opereze legal în acele zone.

  Platforma oferă o selecție largă de peste 650 de criptomonede pentru tranzacționare. Utilizatorii se pot bucura de comisioane mai mici prin utilizarea propriului token Huobi Token (HT) al bursei. Comisioanele de pe HTX sunt, de asemenea, destul de competitive.

  HTX ia foarte în serios securitatea, păstrând majoritatea fondurilor utilizatorilor în depozite reci pentru a preveni pirateria. Deși platforma nu este ușoară pentru începători din cauza designului său complex, puteți utiliza unele funcții fără a vă dovedi identitatea. Dar dacă doriți să tranzacționați și să retrageți mai mulți bani, trebuie să treceți prin verificări de identitate.

  Bursa acceptă multe valute, precum dolarul american, lira sterlină, euro, rubla rusească, grivna ucraineană și tenge kazahă, ceea ce face ca aceasta să fie ușor de utilizat de către persoane din întreaga lume. Utilizatorii pot depune și retrage bani în diferite moduri, inclusiv prin criptomonede, carduri de credit sau de debit, transferuri bancare și servicii de plată online, cum ar fi AdvCash, Banxa și Apple Pay.

  Pro:

  • Multe opțiuni de tranzacționare cu lichiditate mare.
  • Include contracte futures, opțiuni și reduceri cu Huobi Token.
  • Securitate puternică.
  • Disponibil în multe țări.

  Contra:

  • A suferit recent o breșă de securitate.
  • Nu este reglementat pe piețe cheie precum SUA și Marea Britanie.
  • Nu este ușor pentru începători.
  • Accesul complet necesită completarea KYC.

  Structura comisioanelor:

  • Taxe de creare: 0.0126%-0.2%
  • Taxe pentru cumpărători: 0.0218%-0.2%

  Tipuri de schimburi de criptomonede

  Există două categorii de burse criptografice: burse centralizate și burse descentralizate. Fiecare categorie vine cu propriile avantaje și dezavantaje.

  Burse centralizate

  Bursele centralizate (cum ar fi Coinbase și Binance) sunt conduse de o singură companie. Sunt ușor de utilizat, permițându-vă să schimbați banii obișnuiți în cripto. Dar, există riscul ca hackerii să fure banii digitali, deoarece toți sunt păstrați într-un singur loc. Aceste burse depun eforturi pentru a fi mai sigure, stocând majoritatea banilor offline și obținând asigurări pentru a se proteja împotriva furtului. Pentru a fi foarte sigur, vă puteți muta criptogramele în propriul portofel care nu face parte din schimb.

  Burse descentralizate (DEX)

  Bursele descentralizate sunt diferite. Acestea repartizează sarcina de gestionare a tranzacțiilor între mai multe persoane, ca un fel de proiect de grup. Acest lucru poate face ca lucrurile să fie mai deschise și să mențină bursa în funcțiune, indiferent ce se întâmplă cu compania care a inițiat-o. Dar pot fi dificil de utilizat. De obicei, nu poți folosi bani obișnuiți pentru a cumpăra cripto. Ar putea fi necesar să începeți cu un schimb centralizat, cum ar fi Bybit, pentru a obține mai întâi niște cripto, apoi puteți tranzacționa pe un DEX.

  Taxe comune în schimburile de criptomonede

  Înțelegerea diferitelor comisioane asociate tranzacționării pe bursele de cripto este esențială, mai ales dacă aveți în vedere bursele cu cele mai mici comisioane. Aceste comisioane pot afecta semnificativ randamentul investițiilor tale, așa că este esențial să fii bine informat. Mai jos, vom defalca cele mai comune comisioane pe care le-ai putea întâlni.

  Comisioane de tranzacționare

  Comisioanele de tranzacționare sunt principalele costuri pe care le veți suporta atunci când cumpărați sau vindeți criptomonede. Acestea sunt percepute sub forma unui procent din valoarea tranzacției și pot varia foarte mult între bursele de criptomonede cu comisioane reduse. În mod obișnuit, aceste comisioane variază între 0,1% și 1% pe tranzacție. Unele platforme oferă reduceri bazate pe volum, astfel încât, cu cât tranzacționați mai mult, cu atât taxele pe tranzacție sunt mai mici.

  De exemplu, Binance, cunoscută pentru faptul că este una dintre bursele de criptomonede cu cele mai mici comisioane, percepe un comision de tranzacționare standard de 0,1%, care poate fi redus și mai mult cu 25% dacă folosiți tokenul lor nativ BNB pentru a plăti comisioanele.

  comisioane-în-schimburile-cripto-cu-comisioane-reduse

  Diferența de taxe pentru Taker și Maker

  Atunci când plasați un ordin care se execută imediat, sunteți considerat un „utilizator” și veți plăti adesea un comision mai mare pentru acest serviciu instantaneu. Pe de altă parte, comisioanele „maker” se aplică atunci când plasați un ordin care nu se execută imediat, cum ar fi un ordin la limită stabilit la un anumit preț. Acest lucru adaugă lichiditate pe piață și, drept recompensă, bursele percep de obicei comisioane mai mici pentru „maker”.

  Unele burse de criptomonede cu taxe reduse fac o distincție clară între comisioanele de tip „taker” și cele de tip „maker”, comisioanele de tip „maker” fiind considerabil mai mici. Acest lucru îi motivează pe comercianți să adauge lichiditate pe piață.

  Comision de depunere și retragere

  Pe lângă comisioanele de tranzacționare, majoritatea burselor percep comisioane pentru depunerea și retragerea de fonduri. Comisioanele de depunere pot varia în funcție de metoda de plată, transferurile bancare fiind, de obicei, cea mai ieftină opțiune. Depozitele de criptomonede sunt adesea gratuite, dar numai uneori.

  Comisioanele de retragere sunt, de obicei, sume fixe din moneda retrasă, care pot, de asemenea, varia. De exemplu, retragerea de Bitcoin ar putea costa 0,0005 BTC, indiferent de sumă. Este demn de remarcat faptul că unele platforme, cum ar fi Bybit, exchange-ul de criptomonede cu cele mai mici costuri, nu percepe nicio taxă pentru depunerea sau retragerea de fonduri.

  Alte taxe

  Alte comisioane pot include comisioane de inactivitate, în cazul în care o casă de schimb percepe comisioane pentru conturile inactive, și comisioane de conversie dacă tranzacționați într-o monedă diferită de cea în care este exprimat contul dumneavoastră.

  De asemenea, este important să luați în considerare comisioanele de rețea, care nu sunt determinate de bursă, ci de rețeaua blockchain în sine. Aceste comisioane sunt plătite minerilor sau validatorilor care procesează tranzacțiile și pot fluctua în funcție de congestia rețelei.

  Atunci când căutați cea mai mică taxă de tranzacționare a unei burse criptografice, este esențial să luați în considerare toate tipurile de taxe pentru a înțelege costul total al tranzacționării. De exemplu, o bursă ar putea anunța comisioane de tranzacționare scăzute, dar să compenseze cu comisioane de retragere ridicate.

  Ghid de alegere a schimburilor de Cripto cu taxe reduse

  Luând în considerare cu atenție acești factori, puteți alege bursele cripto cu comision redus care oferă aceste beneficii fără a sacrifica securitatea sau lichiditatea, asigurând o experiență de tranzacționare mai rentabilă și mai sigură.

  1. Înțelegerea comisioanelor de schimb de criptomonede

  În mod obișnuit, există trei tipuri de comisioane: de tranzacționare, de retragere și de depunere. Comisioanele de tranzacționare sunt percepute pentru fiecare tranzacție pe care o efectuați, care pot varia foarte mult de la o bursă la alta.

  Unele burse oferă un comision fix, în timp ce altele au un model de comision maker-taker, în care comisionul depinde dacă creați un ordin nou (maker) sau dacă completați unul existent (taker).

  Comisioanele de retragere sunt percepute atunci când vă scoateți activele digitale de pe bursă, iar comisioanele de depunere se pot aplica atunci când adăugați fonduri în contul dumneavoastră, deși multe burse oferă depozite gratuite.

  2. Cercetarea opțiunilor de schimb

  Pentru a găsi un schimb de criptomonede cu taxe reduse, începeți prin a lista opțiunile disponibile. Căutați recenzii și experiențe ale utilizatorilor online pentru a selecta platformele de renume.

  Site-urile și forumurile precum Reddit, Trustpilot și Bitcointalk pot fi resurse valoroase pentru feedback-ul nefiltrat al utilizatorilor. Fiți cu ochii în patru pentru orice plângeri sau laude consistente cu privire la comisioane.

  3. Compararea structurilor de taxe

  Odată ce aveți o listă de potențiale burse, comparați structurile de taxe ale acestora. Unele burse oferă o structură de comisioane etapizată în funcție de volumul de tranzacționare, ceea ce poate avantaja comercianții frecvenți.

  Altele ar putea oferi comisioane mai mici dacă folosiți criptomoneda lor nativă pentru a plăti costurile de tranzacție. De exemplu, utilizatorii Binance pot folosi BNB (Binance Coin) pentru a plăti taxele de tranzacționare la o rată redusă.

  alegerea-schimburilor-cripto-cu-taxe-reduse

  4. Evaluarea lichidității și a volumului de tranzacționare

  Comisioanele scăzute sunt unul dintre numeroasele aspecte de luat în considerare; lichiditatea și volumul de tranzacționare ale bursei sunt, de asemenea, esențiale. O lichiditate ridicată înseamnă mulți cumpărători și vânzători, ceea ce duce, de obicei, la spread-uri mai strânse și prețuri mai bune pentru tranzacțiile dumneavoastră.

  O bursă cu un volum mare de tranzacționare este probabil să ofere mai multă lichiditate. CoinMarketCap clasifică bursele în funcție de volum, ceea ce poate fi valoros pentru a evalua acest aspect.

  5. Luarea în considerare a măsurilor de securitate

  În cele din urmă, mențineți întotdeauna securitatea pentru taxe mai mici. O bursă care oferă comisioane foarte mici, dar care necesită mai multe măsuri de securitate, vă poate costa mult mai mult dacă fondurile dumneavoastră sunt compromise.

  Căutați schimburi care utilizează practici de securitate robuste, cum ar fi autentificarea cu doi factori (2FA), stocarea la rece pentru majoritatea fondurilor și polițe de asigurare pentru a proteja activele utilizatorilor.

  Gânduri finale despre schimburile de cripto cu taxe mici

  În 2024, bursele de criptomonede cu cele mai mici comisioane oferă o varietate de opțiuni pentru comercianți, fiecare dintre ele lăudându-se cu structuri de comisioane și servicii unice. Înțelegând diferitele tipuri de comisioane și luând în considerare factori precum volumul de tranzacționare, securitatea și feedback-ul utilizatorilor, traderii pot selecta cea mai potrivită bursă pentru nevoile lor.

  În timp ce comisioanele scăzute sunt esențiale, alegerea unui exchange sigur și de încredere pentru o experiență de tranzacționare bună este la fel de importantă. Acest ghid este conceput pentru a ajuta comercianții să găsească burse cu comisioane scăzute și să facă alegeri inteligente pentru a-și îmbunătăți succesul și profiturile de tranzacționare.

  Întrebări frecvente despre bursele cu cele mai mici comisioane

  Ce platforme cripto au cele mai mici comisioane?

  Bybit, Kraken, OKX, Binance și HTX sunt cunoscute pentru structurile lor cu comisioane mici.

  Cum pot face schimb de criptomonede fără comisioane?

  Nu este obișnuit să găsești schimburi fără niciun fel de comisioane. Cu toate acestea, este posibil ca unele platforme să nu vă taxeze pentru anumite tipuri de tranzacții. De exemplu, dacă folosiți tipul lor de monedă digitală sau dacă tranzacționați foarte mult, s-ar putea să vă lase să o faceți gratuit.

  Toate bursele de criptomonede percep comisioane?

  Majoritatea o fac, deoarece comisioanele sunt o sursă principală de venit. Cu toate acestea, tipurile și valorile comisioanelor pot varia de la o bursă la alta.

  De ce sunt atât de mari comisioanele pentru criptomonede?

  Comisioanele ridicate se pot datora congestiei rețelei, costului de menținere a unor platforme de tranzacționare sigure și eficiente și cererii de pe piață.

  Care sunt tipurile comune de comisioane asociate cu bursele de criptomonede?

  Tipurile comune sunt comisioanele de tranzacționare, comisioanele de retragere și comisioanele de depunere. Comisioanele de tranzacționare sunt percepute pentru fiecare tranzacție, în timp ce comisioanele de retragere și de depunere sunt percepute pentru mutarea fondurilor în interiorul și în afara platformei.

  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?