Care sunt cele 8 argumente pro și contra ale jeton nft

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

⚡️ Cum funcționează NFT?

Fracțiunile de realitate virtuală (VRF) sunt reprezentări digitale ale unor obiecte tangibile, inclusiv opere de artă, cântece, obiecte de joc și filme. Aceste VRF-uri pot fi schimbate pe internet pentru criptomonede sau alte forme de bani. Generate de obicei cu ajutorul unui software similar cu mai multe criptomonede diferite, aceste active virtuale sunt acum o parte esențială în economia online.

⚡️ Cum funcționează Blockchain?

Blockchain este un lanț de blocuri care nu se termină niciodată. Acesta include toate înregistrările de tranzacții, chiar și bulbii de lalele dintr-o grădină botanică. Aceste înregistrări nu pot fi modificate sau șterse; în schimb, pot fi adăugate altele noi. n Spre deosebire de bazele de date convenționale, blockchain este imuabil și înregistrat în mod imuabil pe mii de computere din întreaga lume.

⚡️ Sunt NFT-uri volatile?

Este o mișcare îndrăzneață – ca toate afacerile, NFT-urile prezintă pericole. Acestea nu sunt supravegheate, iar mania din jurul lor poate provoca fluctuații ale prețurilor: cumpărătorii pot achiziționa un NFT scump, pentru a descoperi mai târziu că nu valorează prea mult. Este dificil să schimbi NFT în numerar, deoarece acestea nu sunt ușor convertibile.

⚡️ Ce este o criptomonedă de swap atomic?

Schimburile atomice sunt acorduri de schimb automatizate care permit ca două persoane din rețele blockchain diferite să facă schimb de jetoane. Acest mecanism, cunoscut uneori sub numele de tranzacționare atomică de interconectare, elimină complet nevoia de intermediari terți pentru a executa tranzacțiile.

jeton nft

V-ați gândit vreodată la mecanismele care stau la baza unui jeton neschimbabil?

Spre deosebire de criptomonedele tradiționale, NFT-urile sunt active digitale unice, cu identificatori și metadate distincte. Spre deosebire de monedele obișnuite, care pot fi schimbate pentru bunuri sau servicii, NFT nu pot fi tranzacționate, dar dețin valoare în alte moduri, cum ar fi operele de artă sau jocurile de noroc. Acest lucru le face să fie un activ valoros pentru economia modernă și permite utilizatorilor să beneficieze de unicitatea lor.

Ce este un jeton neînlocuibil?
De ce investesc oamenii în cripto vs nft?

CEEA CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

  • NFT-urile sunt token-uri digitale unice, imuabile, care există în blockchain într-un mod sigur și nu pot fi duplicate.
  • Jetoanele nefungibile (NFT) revoluționează peisajul bunurilor și proprietăților fizice, de la artă la proprietăți imobiliare. Tokenizarea facilitează cumpărarea și vânzarea de active tangibile, cum ar fi monedele, bancnotele și metalele prețioase, mai rapid ca niciodată!
  • Atunci când sunt aplicate cu pricepere, cripto față de jetoanele nefungibile (NFT) pot reprezenta o mare varietate de date. De asemenea, acestea ar putea fi utilizate pentru a ilustra informații individuale, drepturi de proprietate și altele asemenea.
Înțelegerea jeton nft
Este cripto vs nft o investiție bună?

Înțelegerea nft crypto

Criptomonedele, ca și banii reali, sunt fungibile. Acest lucru înseamnă că criptomonedele pot fi vândute sau schimbate una cu alta. Un bitcoin valorează întotdeauna la fel ca altul; la fel, un ether este întotdeauna egal cu un alt ether. Deoarece criptomonedele au această caracteristică de interschimbabilitate, ele sunt ideale ca modalitate sigură de a efectua tranzacții în economia digitală.

Criptomonedele sunt monede digitale care au fost dezvoltate pentru a fi complet rezistente la fraudă. Spre deosebire de alte valute, cripto vs nft sparge paradigma criptografică făcând ca fiecare jeton să fie unic și nereplicabil, împiedicând astfel ca două jetoane care nu sunt interschimbabile să fie egale. Ele sunt similare pașapoartelor, deoarece fiecare jeton are un cod unic și nealterabil. Cel mai popular caz de utilizare a criptomonedelor este în jocuri, unde sunt folosite pentru a reprezenta obiecte de colecție digitale, cum ar fi Crypto Kitties.

Ce se poate face cu cripto vs nft?
Ce este jeton nft

NFT, precum bitcoin, stochează informații privind proprietatea pentru a facilita identificarea și transferul între deținătorii de jetoane. Deținătorii pot adăuga, de asemenea, metadate sau proprietăți la o NFT referitoare la activ. De exemplu, jetoanele de cafea pot fi etichetate ca fiind de comerț echitabil. Alternativ, creatorii își pot aplica semnăturile pe metadatele operelor digitale.

Standardul ERC-721 a fost creat pentru jetoane nefungibile. Interfața principală – informații privind proprietatea, securitatea și metadatele – necesară pentru a tranzacționa și distribui monede de joc a fost definită de creatorii contractului inteligent ERC-20. Standardul ERC-1155 extinde conceptul de criptomonede la alte cazuri de utilizare, reducând cheltuielile de tranzacționare și de stocare pentru prețul nu cripto.

Avantajele și dezavantajele investiției în jeton nft

Sunt cripto vs nft încă populare?
Este posibil să pierzi bani pe jeton nft?

Navigarea în lumea investițiilor nu este un lucru ușor, deoarece există o multitudine de clase de active, structuri de fonduri și instrumente cu beneficii fiscale pe care trebuie să le înțelegi. În urma pandemiilor globale și a ratelor negative ale dobânzilor din ultimii ani, complexitatea s-a intensificat și mai mult.

Suntem abia la început! Inovațiile tehnologice, inclusiv aplicațiile mobile de numerar, platformele de creditare peer-to-peer, robo-consilierii și bazele de date blockchain au schimbat modul în care tranzacționăm afaceri și gestionăm investițiile – revoluționându-le în bine.

În acest articol, voi pune accentul doar pe bazele de date blockchain care utilizează token-uri neinchimbabile. S-ar putea să aveți deja îndoieli cu privire la acest tip de sisteme: dar ce anume este un token neinchimbabil?

Care este definiția unui jeton neschimbabil?

Activele pot fi clasificate ca fiind interschimbabile sau neinterschimbabile.

Cum funcționează un jeton neschimbabil?
Ce NFT merită cumpărate?

Cuvântul “interschimbabil” este un bun punct de plecare. Un activ fungibil poate fi schimbat cu ușurință cu un altul de același tip și valoare. O bancnotă de un dolar, de exemplu, este un element fungibil. Puteți să le schimbați una cu alta și să vă alegeți cu aceeași sumă. Prin valorificarea Bitcoin sau a altor criptomonede, puteți profita de această oportunitate.

Activele neevaluabile sunt cu adevărat unice. Gândiți-vă la asta – diamante, opere de artă originale, neînlocuibile și de neînlocuit. Fiecare suport are caracteristici care îl fac remarcabil în felul său unic; de exemplu, fiecare diamant are forma, culoarea, dimensiunea și gradul său distinct! Aceste caracteristici nu pot fi reproduse în mod fiabil, ceea ce face ca obiectele neschimbabile să fie absolut unice.

Dacă întrebați pe oricine, unii ar spune că niciun activ nu este cu adevărat interschimbabil. Desigur, câteva bancnote de un dolar real pot avea mici diferențe fizice: margini zdrențuite, pete de cerneală sau date de serie diferite. Chiar dacă acest lucru este corect, tot arată că trebuie să vă gândiți la valoarea activului și nu la capacitățile sale atunci când îl clasificați ca fiind compatibil sau neschimbabil.

Ați pus vreodată la îndoială funcționalitatea jetoanelor care nu sunt interschimbabile?

De ce investesc oamenii în jeton nft
Care sunt dezavantajele NFT-urilor?

În cele din urmă, ajungem la jetoanele neinchimbabile (NFT), un tip de criptomonedă. NFT-urile sunt reprezentări digitale ale activelor construite și menținute cu ajutorul tehnologiei blockchain. Fiecare NFT are un număr de identificare care îl deosebește de alte NFT și previne duplicarea. Fiecare NFT este, de asemenea, extensibil, ceea ce permite personalizarea sa cu informații suplimentare.

ȘTIAȚI CĂ?

În prezent, majoritatea NFT-urilor sunt găzduite pe blockchain-ul Ethereum, care susține moneda Ethereum. NFT diferă de criptomonede prin faptul că codurile lor de identificare includ date suplimentare, cum ar fi metadate despre activul digitalizat.

NFT-urile pot fi realizate pentru aproape orice poate fi digitalizat. Creșterea acestui sector este alimentată de dorința de a stoca și comercializa artă digitală și suveniruri sportive, dar orice imagine statică, clip video, sunet sau text poate fi digitalizat și, eventual, monetizat. Jack Dorsey, creatorul Twitter, tocmai a digitalizat și a vândut primul său tweet ca crypto vs nft pentru două milioane de dolari americani.

Vor crește NFT-urile valoarea Ethereum în timp?
Ethereum este în creștere datorită jeton nft

La prima vedere, NFT-urile nu par a fi un concept important, însă au puterea de a revoluționa mai multe domenii de activitate. De la tranzacții de capital privat și tranzacții imobiliare care sunt simplificate prin intermediul NFT-urilor ,până la perturbarea dinamicii tradiționale cumpărător-vânzător pe piețele de artă – aceste token-uri prezintă oportunități și beneficii imense. În această discuție, vom analiza în detaliu toate aspectele legate de jetoanele non-fungibile, punând accentul pe avantajele, dar și pe dezavantajele acestora.

Următoarele sunt câteva dintre avantajele jetoanelor neinterschimbabile.

Este înțelept să investești în jeton nft
De ce sunt supraevaluate unele NFT-uri

Cel mai evident beneficiu al NFT-urilor este capacitatea lor de a optimiza performanța pieței. Prin convertirea unui activ fizic în varianta sa digitală, operațiunile pot deveni mai eficiente, intermediarii pot fi eliminați, lanțurile de aprovizionare pot fi consolidate și securitatea poate fi sporită.

În concluzie, criptomoneda a fost creată pentru a funcționa ca un sistem de plată și oferă mult mai mult decât o monedă. Adevărata intenție este ca aceasta să fie tehnologia fundamentală pentru monedele digitale în viitor. Comercianții artizanali sunt o ilustrare excelentă a acestui lucru; cu cripto față de nu, ei au acces direct la cumpărători fără ca intermediarii să își ia partea lor din profitul vânzărilor.

NFT-urile nu sunt folosite doar în sălile de tranzacționare; ele pot deveni o modalitate utilă pentru ca oamenii și companiile să țină evidența informațiilor importante.

Ce este NFT în tranzacționare? nft crypto
Ce înseamnă genul în jeton nft?

Luați în considerare utilizarea pașapoartelor fizice, care trebuie prezentate la fiecare trecere a frontierei. Am putea simplifica semnificativ procesul de urmărire a călătoriilor și de identificare a persoanelor prin transformarea acestora în cripto vs. nft. Timpul și banii economisiți ar putea fi semnificativi.

Acestea ar putea fi aplicate în cazul proprietății parțiale a activelor reale.

În zilele noastre, a devenit incredibil de dificil să se stabilească cine deține ce anume – fie că este vorba de proprietăți, opere de artă sau bijuterii. Este mult mai ușor să împarți o formă digitală a unui bun între mai multe persoane decât versiunea fizică; acest concept poate fi aplicat chiar și în cazul bijuteriilor rafinate și al sticlelor rare de vin.

Digitalizarea anumitor active poate crea o piață mai mare, ceea ce duce la o lichiditate mai mare și la prețuri mai bune. De asemenea, este benefică la nivel individual, deoarece permite o mai mare diversificare și oportunități de dimensionare a pozițiilor în portofoliile financiare. Acest lucru oferă investitorilor potențialul de a obține randamente mai mari cu riscuri mai mici.

Tehnologia blockchain care stă la baza NFT-urilor este destul de sigură.
Ce tehnologie este folosită în NFT?

Tehnologia blockchain care stă la baza NFT-urilor este destul de sigură.

NFT, la fel ca toate celelalte active digitale, sunt create prin intermediul tehnologiei blockchain – o metodă de documentare a datelor care este imposibil de compromis. Blockchain este un registru digital al tranzacțiilor duplicat și partajat într-o rețea de participanți de la egal la egal.

NFT-urile stocate în blockchain sunt însoțite de înregistrări de autenticitate și proprietate, ceea ce le face mult mai sigure împotriva furtului sau a ștergerii accidentale. Deoarece datele adăugate în lanț nu pot fi modificate, validitatea fiecărei NFT este garantată – un argument de vânzare puternic pentru consumatorii care ar fi putut fi ezitanți înainte.

NFT-urile pot contribui la diversificarea portofoliului dumneavoastră de investiții.

Care este cea mai bună tehnologie blockchain pentru cripto vs nft?
Se preconizează că NFT-urile vor fi o parte obișnuită a portofoliilor de investiții în 5 ani

Jetoanele nefungibile (NFT) oferă avantaje și caracteristici distincte care le diferențiază de investițiile tradiționale, cum ar fi acțiunile sau obligațiunile, pe care abia acum începem să le înțelegem. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de deținerea de NFT-uri, există și un risc inerent implicat.

În această secțiune, vom discuta despre pericole. Trebuie doar să fiți conștienți de faptul că NFT-urile au un profil de risc diferit față de alte clase de active. Prin urmare, puteți îmbunătăți performanța portofoliului dumneavoastră de investiții prin încorporarea NFT în acesta. În esență, aceasta presupune obținerea unui raport Sharpe mai mare.

Dezavantajele jetoanelor neinterschimbabile

NFT este ilichid și volatil.

De ce nu sunt profitabile NFT-urile?
Care sunt avantajele și dezavantajele jetoane nefungibile?

Deși piața NFT este încă în fază incipientă, această lipsă de dezvoltare a creat o provocare unică în tranzacționarea acestor active digitale. Având în vedere că sunt disponibile cercetări și cunoștințe limitate despre NFT-uri, mai puțini oameni sunt interesați să investească – ceea ce face dificilă găsirea cuiva care să fie dispus să tranzacționeze cu dumneavoastră. În plus, prețurile acestor token-uri pot cunoaște, de asemenea, o volatilitate extremă din cauza rarității și necunoașterii lor.

De ce nu sunt profitabile NFT-urile?

În timp ce dividendele și obligațiunile purtătoare de dobândă nu oferă niciun venit potențial investitorilor, nici NFT-urile nu oferă acest lucru. Veniturile produse de investițiile NFT depind în întregime de aprecierea prețului, la fel ca antichitățile și alte obiecte de colecție.

Este posibilă utilizarea NFT pentru a comite fraude.

jetoane nefungibile "standard în portofolii
Este NFT cu risc ridicat?

În timp ce integritatea blockchain este ireproșabilă, NFT-urile au potențialul de a facilita frauda. Mai mulți artiști au descoperit recent că lucrările lor au fost oferite spre vânzare ca NFT pe piețele de pe internet fără permisiunea lor.

Acest lucru contravine scopului utilizării NFT pentru a facilita vânzarea de opere de artă. Propunerea de valoare a NFT constă în faptul că autentifică o operă de artă fizică cu un jeton unic, asigurând persoanei care deține jetonul că deține și opera de artă originală.

Dacă cineva creează o imagine electronică a operei originale, pune un simbol pe ea și o vinde pe o piață virtuală, există o problemă. Nu există o legătură directă între opera originală și copie. Replica este legată de fraudă.

NFT ar putea provoca daune mediului.

Viitorul investițiilor jetoane nefungibile
Care este cel mai bun NFT în care să investești?

Energia uluitoare de calcul necesară pentru a produce înregistrările blockchain a ridicat îndoieli cu privire la sustenabilitatea ecologică a criptomonedelor. Dacă tendințele actuale persistă, emisiile de dioxid de carbon provenite din mineritul criptomonedelor și din NFT le vor depăși pe cele ale Londrei până în 2030.

Consecințele asupra mediului ale NFT au fost discutate încă de la apariția lor, unii susținând că tehnologia blockchain poate fi mai ecologică decât predecesorii săi.
Unii susținători ai utilizării blockchain susțin că, în ceea ce privește reducerea poluării, aceasta are un efect benefic general

Viitorul investițiilor NFT

Care sunt dezavantajele NFT?
Pro și contra investițiilor în jetoane nefungibile

Prin crearea unui univers digital în care activele pot fi tranzacționate fără efort și la costuri reduse, criptomonedele au deblocat un nou potențial pentru persoane cu bugete și cerințe diverse. Din nefericire, majoritatea jetoanelor nefungibile nu sunt încă accesibile publicului larg, deoarece există doar pe anumite burse de criptomonede.

Digitalizarea finanțelor ar putea fi direcția în care ne îndreptăm în ceea ce privește interacțiunile noastre și înțelegerea banilor. De exemplu, NFT ar putea fi utilizate în viitor pentru a valida drepturile de proprietate asupra unor bunuri tangibile, cum ar fi casele sau mașinile.

Poate că investițiile în jetoane nefungibile (NFT) nu aduc un profit de trei sau patru cifre, dar posibilitățile sunt infinite în ceea ce privește modul în care puterea lor poate revoluționa piața și eficientiza comunicarea. Investind în NFT-uri, investiți cu un potențial mult mai mare decât un simplu câștig monetar – unul care ar putea să ne modeleze viitorul pentru totdeauna.

Dacă intenționați să vă alăturați revoluției blockchain și să achiziționați o NFT, vă rugăm să o faceți cu prudență. Cel mai bine este să deschideți poziții de valoare redusă în loc să investiți o sumă mare de bani, deoarece acest lucru poate duce la constrângeri financiare și emoționale dure.

Care este cel mai bun NFT în care să investești?
jetoane nefungibile sunt diferite de criptomonede în câteva aspecte esențiale.

Jetoanele nefungibile sunt diferite de criptomonede în câteva aspecte esențiale.

Criptomoneda funcționează ca o formă de schimb pe blockchain, la fel ca banii stocați în contul bancar. Dar, spre deosebire de moneda tradițională, criptomoneda poate fi schimbată cu alte valute din întreaga lume prin intermediul criptobăncilor. Cu toate acestea, jetoanele ne-fungibile (NFT) sunt active digitale exclusive care trebuie achiziționate numai cu ajutorul criptomonedelor – sunt comparabile cu obiecte de colecție sau opere de artă foarte căutate, a căror valoare este independentă de cursul de schimb al monedei utilizate.

Este jetoane nefungibile cu risc ridicat?
Jetoanele nefungibile sunt diferite de criptomonede în câteva aspecte esențiale.

Criptomonedele sunt fungibile, în timp ce NFT-urile nu sunt. Ar putea fi util să ne gândim la monedele fiduciare tradiționale atunci când încercăm să înțelegem acest concept. Dacă v-am cere să împrumutăm un dolar de la dumneavoastră, nu ar avea sens să ne întrebați în răspuns: “Ce bancnotă de un dolar doriți?”. La urma urmei, fiecare bancnotă de 1 dolar reprezintă aceeași valoare ca oricare alta și poate fi tranzacționată sau schimbată liber. Acest lucru se datorează faptului că dolarul american este fungibil. În mod similar, criptomonedele sunt și ele fungibile – ceea ce înseamnă că nu sunt unice și pot fi tranzacționate sau înlocuite cu ușurință, la fel ca orice altă criptomonedă.

NFT nu sunt fungibile, ceea ce înseamnă că nu există două unități identice. Fiecare NFT este o unitate de date unică, care nu poate fi înlocuită cu o versiune identică, deoarece nu există.

NFT-urile sunt unice și rare, ceea ce le face atât de atractive. La fel ca alte obiecte rare, această raritate înseamnă că oamenii pot vinde NFT la prețuri ridicate.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți