Ce este nft criptomoneda

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

⚡️ Care sunt câteva exemple de jetoane care nu sunt interschimbabile?

Jetoanele neschimbabile pot reprezenta orice element, inclusiv active online, cum ar fi arta digitală, și lucruri reale, cum ar fi bunurile imobiliare, deoarece nu sunt legate de un activ fizic. Obiectele din jocuri, cum ar fi avatarurile, obiectele de colecție digitale și nedigitale, numele de domenii și biletele la evenimente sunt exemple de active care pot fi reprezentate prin NFT.

⚡️ Cum pot cumpăra NFT-uri?

Dacă doriți să puneți mâna pe un NFT, primul pas este de obicei achiziționarea de eter. Această criptomonedă poate fi stocată într-un portofel digital securizat și apoi utilizată pentru a achiziționa NFT-uri de la orice număr de burse online, cum ar fi OpenSea, Rarable sau SuperRare.

⚡️ Sunt sigure jetoanele care nu sunt interschimbabile?

Jetoanele neevaluabile care utilizează tehnologia blockchain sunt, în general, sigure. Natura distribuită a blockchain-urilor face ca NFT-urile să fie dificil de piratat. Un risc de securitate pentru NFT-uri este acela că puteți pierde accesul la jetonul dvs. neevaluabil în cazul în care platforma care găzduiește NFT-ul nu mai funcționează.

⚡️ De ce sunt NFT-urile atât de populare?

Creșterea rapidă a NFT demonstrează o curbă de adoptare imprevizibilă a noilor tehnologii, iar experții consideră că au existat mai multe motive care au stat la baza popularității NFT în 2021. Mulți investitori noi au intrat pe piața criptomonedelor în 2021 datorită creșterii robuste a Bitcoin și Etherium.

⚡️ De ce este NFT viitorul?

Arta nu mai este limitată de gardienii care au controlat-o timp de milenii. Cu ajutorul NFT, artiștii pot crea artă și o pot distribui prin intermediul canalelor de internet, în timp ce păstrătorii tradiționali au dictat ce este arta și cine are acces la ea timp de secole. Tranzacțiile Blockchain permit, de asemenea, artiștilor să se conecteze direct cu fanii lor și să își gestioneze cariera.

Recent, NFT-urile sau token-urile ne-schimbabile au crescut în popularitate. Aceste active digitale sunt acum vândute pentru obiecte rare, cum ar fi lalelele olandeze din secolul al XVII-lea. Le puteți găsi disponibile pentru cumpărare în domenii precum arta, muzica, tacos și hârtie igienică.

Sunt NFT-urile o investiție utilă sau un moft? Unii susțin că este vorba de o bulă pe cale să se spargă, precum internetul sau mania Beanie Babies. Alții sunt de părere că NFT-urile vor revoluționa investițiile și vor rămâne o forță pentru anii următori.

Ce este mai exact un NFT?

Este NFT un simbol de securitate?
Care este diferența dintre NFT și jetoane?

Jetoanele nefungibile (NFT) sunt active digitale care pot încorpora elemente fizice, cum ar fi opere de artă, fișiere muzicale, componente de jocuri și clipuri video. În general, aceste jetoane sunt tranzacționate prin intermediul schimburilor de criptomonede pentru Bitcoin sau alte forme de plată acceptate online.

NFT-urile există din 2014, dar acum încep să câștige teren ca modalitate mai dezirabilă de a cumpăra și vinde artă digitală. În 2021, valoarea pieței NFT a fost estimată la 41 de miliarde de dolari – apropiindu-se de valoarea totală a operelor de artă tranzacționate la nivel global!

Cu calitățile lor unice și în ediție limitată, NFT-urile sunt revoluționare pentru industria artei digitale. Fiecare jeton deține un număr de identificare care îl face ușor de urmărit. Arry Yu, de la Cascadia Blockchain Council, asociația tehnologică din Washington, și Yellow Umbrella Ventures, a comentat: “Nu există niciun fel de risc: “NFT-urile creează un sentiment de raritate digitală”. Nu este de mirare de ce acest concept inedit a avut atât de mult succes.

Cum să investești în token-uri NFT?
Ar trebui să cumpăr jetoane NFT?

Acest lucru este în contrast cu majoritatea produselor digitale, ale căror numere sunt de obicei nenumărabile. Dacă există o cerere pentru o marfă, încetarea ofertei ar trebui să crească valoarea acesteia.

Cu toate acestea, multe NFT-uri sunt copii digitale ale unor lucruri care există deja sub o formă sau alta, cum ar fi secvențe emblematice din meciurile NBA sau versiuni securizate ale artei de pe internet care se plimbă deja pe Instagram.

Mike Winklemann, mai bine cunoscut sub numele de “Beeple”, a construit un compozit de 5.000 de mâzgălituri zilnice pentru a produce probabil cel mai cunoscut NFT din 2021, “EVERY DAY: The First 5.000 Days”, care a fost vândut pentru un record mondial de 69,3 milioane de dolari la Christie's mai târziu în acel an.

Oricine poate vizualiza gratuit imagini individuale sau chiar un întreg colaj de fotografii online. Așadar, de ce sunt oamenii pregătiți să cheltuiască milioane de euro pentru ceva ce pot pur și simplu să ia sau să descarce?

Poate fi utilizat NFT pentru activele fizice?
Pro și contra investițiilor în NFT

NFT permite cumpărătorului să dețină un produs care există deja. Autentificarea este integrată în sistem, care funcționează ca o verificare a proprietății. Aceste “drepturi de laudă digitale” sunt mai avantajoase pentru colecționari decât obiectul în sine, din multe puncte de vedere.

CARE SUNT CELE 8 AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE ALE NFTS

Ce sunt NFT-urile și cum funcționează acestea?

Ce sunt NFT-urile și cum funcționează acestea? ce este un nft
De ce sunt NFT-urile atât de scumpe?

Jetoanele neinchimbabile, cunoscute și sub numele de NFT, sunt create folosind același tip de programare ca în Bitcoin sau Ethereum. Totuși, aici se termină asemănările – NFT-urile se diferențiază de alte criptomonede prin proprietățile și capacitățile lor unice.

Banii și criptomonedele sunt fungibile, ceea ce înseamnă că pot fi schimbate sau comparate între ele. De asemenea, ele valorează aceeași sumă – un dolar valorează întotdeauna un alt dolar; un bitcoin este întotdeauna egal cu un alt bitcoin. Caracterul interschimbabil al criptomonedelor face ca acestea să fie un mod de încredere de a efectua tranzacții pe blockchain.

ce este un nft
Jetoane nefungibile (NFT)

NFT-urile au o semnătură digitală care le face unice și care nu pot fi interschimbate între ele. Doar pentru că DOUĂ NFT-uri sunt ambele din NBA Top Shot nu înseamnă că sunt echivalente. Prețul unui NFT este stabilit de piață, astfel încât un clip ar putea costa mai mult sau mai puțin decât altul, în funcție de cerere.

Cum funcționează tehnologia NFT?

Un blockchain, denumit adesea registru public distribuit, este o bază de date în care sunt păstrate tranzacțiile. Probabil că sunteți cel mai familiarizat cu blockchain ca fiind mecanismul fundamental care permite existența criptomonedelor.

Cum funcționează tehnologia NFT?
ce este un nft

Jetoanele ne-fungibile (NFT) pot fi găsite acum pe mai multe blockchains în afară de Ethereum. NFTs sunt active digitale unice, care pot lua forma unor opere de artă, obiecte de colecție sau articole de joc – ele există pentru a permite persoanelor fizice să dețină și să facă schimb de bunuri virtuale în siguranță. Utilizarea acestor jetoane asigură că proveniența poate fi urmărită cu exactitate în cadrul domeniului digital.

Locuri de piață populare NFT

Ce diferențiază NFT de monedă?

NFT și criptomonedele au multe în comun, deoarece ambele sunt susținute de tehnologia blockchain și servesc în mare parte aceiași consumatori. Gândiți-vă la NFT-uri ca la o versiune mai restrânsă a Bitcoin; de obicei, veți avea nevoie de o anumită formă de criptomonedă pentru a facilita tranzacționarea lor.

Principala divergență se află în titlu, deoarece o criptomonedă este un analog al monedei. Ea are o valoare economică similară în comparație cu orice alt ban și poate fi schimbată între ele fără a-și pierde valoarea. De exemplu, $1$ = $1$, ceea ce înseamnă că, indiferent de forma de criptomonedă pe care o schimbați cu alta, activele vor rămâne întotdeauna egale.

Ce diferențiază nft cripto de monedă?
Ce înseamnă NFT în artă?

NFT-urile sunt produse din obiecte digitale, ele reprezintă elemente tangibile și intangibile, cum ar fi:

  • Artă grafică
  • Gifs
  • Videoclipuri și evenimente sportive
  • Obiecte de colecție
  • Avataruri și skin-uri virtuale pentru jocuri video
  • Adidași de designer
  • Muzică

Chiar și cantitățile mici contează. Co-fondatorul Twitter, Jack Dorsey, a vândut primul său tweet ca NFT pentru mai mult de 2,9 milioane de dolari.

NFT sunt obiecte de colecție digitale pe care le puteți accesa virtual. Astfel, în loc să aveți o pictură în ulei fizică pe perete, veți avea un fișier digital al NFT.

NFT-urile sunt indivizibile, în timp ce jetoanele interschimbabile sunt divizibile.
Este NFT un simbol de securitate?

De asemenea, aceștia au drepturi exclusive asupra activului. NFT-urile pot fi deținute doar de o singură persoană la un moment dat și, deoarece utilizează tehnologia blockchain, este simplu de verificat proprietatea și de transferat jetoane între proprietari. Creatorul are opțiunea de a stoca informații specifice în metadatele NFT. De exemplu, artiștii își pot semna opera prin includerea semnăturii lor în fișier.

Care sunt scopurile NFT-urilor?

Care sunt scopurile nft cripto
Ce fac cu nft cripto după ce îl cumpăr?

Tehnologia Blockchain și NFT deschid o nouă lume de posibilități pentru ca artiștii și furnizorii de conținut să facă bani. Artiștii nu mai trebuie să se bazeze pe galerii sau pe licitații pentru a-și vinde lucrările, ci le pot vinde direct clienților sub formă de NFT, ceea ce le permite, de asemenea, să păstreze mai mulți bani.

Artiștii stabilesc adesea drepturi de autor care le oferă un procent din vânzări de fiecare dată când opera lor este transferată unui alt proprietar. Deși nu este frecventă, această metodă îi avantajează pe artiști din punct de vedere monetar după ce operele lor sunt vândute.

Mărci precum Charmin și Taco Bell au exploatat în mod inteligent lumea NFT-urilor pentru a crea campanii creative de strângere de fonduri în scopuri caritabile. Oferta Charmin, denumită ingenios “NFTP” (non-exchangeable toilet tissue), și ilustrațiile tematice ale lui Taco Bell au fost scoase de pe rafturile virtuale în câteva minute – toate încasările fiind donate fundațiilor respective. Folosirea acestei tehnologii inovatoare este o modalitate eficientă pentru mărci de a genera bani pentru cauze nobile!

Ce înseamnă NFT?
Ce este NFT? Explicație privind jetoanele neinchimbabile

Nyan Cat, GIF-ul emblematic al unei feline drăgălașe din 2011, care a fost achiziționat recent în februarie pentru suma uluitoare de 600.000 de dolari, este o dovadă a potențialului aparent nelimitat al jetoanelor nefungibile (NFT). Această noțiune a fost întărită și mai mult atunci când vânzările NBA Top Shot au depășit jumătate de miliard de dolari până la sfârșitul lunii martie. Totuși, cele mai impresionante au fost cifrele individuale; o singură NFT a lui LeBron James s-a vândut pentru mai mult de două sute de mii!

Snoop Dogg și Lindsay Lohan sunt doar două dintre numeroasele celebrități care au sărit la bord pentru a profita de NFT, creând experiențe digitale unice care pot fi păstrate pentru totdeauna. De la opere de artă la evenimente, NFT-urile securizate oferă oportunități fără precedent pentru fani de a colecta momente de la vedetele lor preferate într-un mod cu totul nou.

Cum să investiți în NFT-uri

Veți avea nevoie de următoarele elemente pentru a vă construi colecția NFT:

Cum să investiți în nft cripto
Cum se raportează nft cripto la active?
  • Pentru a începe, trebuie mai întâi să achiziționați un portofel digital pentru a vă stoca NFT-urile și criptomonedele. Probabil că va trebui să achiziționați ether dacă această monedă este susținută de furnizorul dumneavoastră. Din fericire, achiziționarea de criptomonede cu un card de credit este ușoară în zilele noastre, datorită unor site-uri precum Coinbase, Kraken, eToro, chiar și PayPal sau Robinhood! Pur și simplu transferați-o de la bursă în portofelul digital ales de dvs. după ce o achiziționați.
  • În timp ce vă explorați opțiunile, asigurați-vă că țineți cont de costuri. De exemplu, atunci când achiziționați bitcoin de la cele mai multe burse, tranzacția este însoțită de o anumită taxă.

Merită să investiți în nft cripto?

Este rezonabil să cumpărați NFT doar pentru că puteți? Totul se rezumă la ceea ce este logic pentru circumstanțele personale, notează Yu.”

Potențialul necunoscut al NFT-urilor poate fi riscant, deoarece există date limitate pentru a măsura performanța acestora. Cu toate acestea, ar putea fi benefic să se investească sume mici în această nouă tehnologie și să se evalueze acum eficacitatea ei.

Merită să investiți în nft cripto?
Ce este nft cripto și cum funcționează?

Dacă dispuneți de resurse financiare, investiția în NFT poate fi o modalitate excelentă de a dobândi ceva semnificativ și valoros.

Este esențial să recunoaștem că valoarea unei NFT se bazează exclusiv pe prețul cu care altcineva alege să o cumpere. În consecință, prețul va depinde în principal de cerere, spre deosebire de caracteristicile economice, tehnice sau fundamentale care generează interesul investitorilor și au impact asupra prețurilor acțiunilor.

În cazul în care piața nu manifestă un apetit pentru NFT-urile dvs., este posibil să fiți nevoit să le vindeți la o valoare mai mică decât cea în care ați investit în ele. Acest lucru ar putea fi greu de acceptat dacă nu există aproape deloc cerere.

(NFT) Definiția unui ⋘un jeton neschimbabil⋙. 2023
Merită să cumpărați nft cripto?

Potrivit IRS, toate criptomonedele sunt impozabile. O criptomonedă este o monedă digitală utilizată ca bani într-o rețea Blockchain. Pentru a achiziționa aceste monede trebuie să folosiți o bursă sau un broker care le convertește în monedă reală, cum ar fi USD, și le vinde investitorilor (cum ar fi Coinbase). Protocolul Bitcoin specifică faptul că toate tranzacțiile Bitcoin trebuie să fie înregistrate într-un registru public numit Blockchain.

Rețineți că, dacă cumpărați NFT cu criptomonede, monedele pot fi impozabile dacă s-au apreciat de la cumpărare. Prin urmare, dacă vă gândiți să adăugați NFT-uri în portofoliul dvs., ar trebui să consultați un profesionist în domeniul fiscal.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba de NFT-uri, procedați cu prudență, la fel ca în cazul oricărei alte investiții. Asigurați-vă că efectuați un studiu, că înțelegeți pericolele și nu uitați că ați putea să vă pierdeți toți banii dacă lucrurile merg prost. Dacă vă decideți să faceți pasul cel mare, procedați cu mare prudență.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți