Top cripto

  Cele mai performante 10 fonduri de lichiditate pentru criptomonede în 2023

  ⚡️ Sunt sigure pool-urile de criptomonede?

  Cu toate acestea, în perioadele de mari variații de preț ale criptomonedelor, grupurile de lichidități pot duce la pierderi totale masive din cauza incapacității de a le recupera. Acest lucru se întâmplă atunci când valoarea colectivă a token-urilor depuse în cadrul pool-ului scade ca urmare a unei oferte de lichidități instabile, mai degrabă decât a fondurilor economisite, ceea ce face ca activele de tranzacționare din cadrul pool-ului să se miște drastic.

  ⚡️ Sunt bazinele Uniswap profitabile?

  Un studiu experimental realizat de Bancor, un protocol de tranzacționare descentralizat, arată că peste jumătate dintre furnizorii de lichidități Uniswap suferă pierderi financiare din cauza pierderilor impermanente (IL).

  ⚡️ Este lichiditatea Uniswap sigură?

  USWAP este o bursă și un fond comun de lichidități sigure și descentralizate, deoarece se bazează pe lanțul de bloc Ethereum, foarte robust. Acest lucru înseamnă că utilizatorii USWAP pot avea încredere că fondurile lor sunt în siguranță în fața actorilor rău intenționați sau a hackerilor.

  ⚡️ Funcționează Uniswap pe Ethereum?

  Utilizând tehnologia blockchain a Ethereum, această platformă oferă un serviciu fiabil și sigur.

  Cele mai bune pool-uri de lichiditatea cripto

  Grupurile de lichidități pentru criptomonede se referă la rezervele de numerar care, de obicei, au două categorii de active, similare cu perechile Forex. De exemplu, ETH/USDT este un pool care combină Ethereum (ETH) și Stablecoin USDT. Contractele inteligente automatizează și facilitează tranzacționarea a două perechi de active criptografice în aceste pool-uri, care sunt alcătuite dintr-un cod de contracte inteligente care automatizează și simplifică executarea tranzacțiilor.

  Comercianții și investitorii pot tranzacționa token-uri chiar dacă niciun cumpărător sau vânzător real nu este dispus să cumpere sau să vândă la prețurile pieței, datorită acestor contracte inteligente. Prin utilizarea algoritmilor și a unei codificări inteligente, pool-urile de lichiditate facilitează mult mai mult pentru investitori cumpărarea sau vânzarea de active digitale.

  Cum funcționează pool-urile de criptomonede
  Sunt sigure fondurile de criptomonede?

  Pool-ul de lichidități este un concept destul de nou în industria criptomonedelor. La începutul anului 2018, primul schimb descentralizat construit pe rețeaua Ethereum, IDEX, a lansat pool-uri de lichiditate. Kyber Network și Bancor au urmat în curând cu versiunile lor de cripto pool-uri de lichiditate mai târziu în acel an.

  Cuprins

  Ce sunt fondurile comune de lichiditate și cum se formează acestea?

  Trebuie mai întâi să înțelegem cum funcționează modelul de registru de ordine pentru a înțelege cum se formează grupurile de lichidități. Acest model este utilizat de obicei de finanțele tradiționale pentru a colecta cumpărătorii și vânzătorii de pe piață.

  Cum câștigă bani fondurile de lichiditatea cripto
  Ce criptomonedă are cea mai bună lichiditatea cripto?

  Modelul Registrului de ordine este o metodă de afișare a datelor privind acțiunile într-un format ușor de înțeles.

  Modelul conține două coloane: partea „Bid” și partea „Offer”. Coloana din stânga de la „Ofertă” enumeră toți potențialii cumpărători ai activului, împreună cu prețul ideal de cumpărare al acestora. Coloana din dreapta indică numărul de jetoane pe care aceștia doresc să le cumpere.

  Agenți de piață

  Pe de altă parte, adaugă lichiditate la un fond comun prin furnizarea de lichiditate atât cumpărătorilor, cât și vânzătorilor. În schimbul eforturilor lor, aceștia câștigă un mic procent din fiecare tranzacție ca recompensă.

  Ce este un cripto pool de lichiditate
  Ce este cripto de lichiditatea cripto în Defi

  Grupurile de lichidități sunt o componentă cheie a protocoalelor financiare descentralizate (DeFi).

  Un fond comun de lichidități pentru active digitale este ca un cont de economii în care vă puteți depune activele digitale. Diferența constă în faptul că, atunci când folosiți un fond comun de lichidități, activele depuse pot fi folosite pentru a oferi lichidități altor utilizatori care doresc să tranzacționeze sau să folosească același activ.

  Acest lucru le permite utilizatorilor să acceseze activul fără a fi nevoiți să îl achiziționeze în mod direct și, de asemenea, le oferă utilizatorilor o modalitate de a obține venituri pasive din furnizarea de lichidități.

  Grupurile de lichiditate servesc drept piețe digitale pentru diferite tipuri de tranzacții, cum ar fi bursele descentralizate, platformele de creditare și piețele de instrumente derivate. Prin furnizarea de lichidități în aceste locuri, utilizatorii pot contribui la stabilitatea prețurilor și la finalizarea fără probleme a tranzacțiilor.

  Cum funcționează?

  Cum funcționează pool-urile de lichiditate pentru criptomonede? Totul începe cu „Furnizorii de lichiditate” sau LP. Aceștia sunt persoane care sunt de acord să furnizeze atât DAI, cât și ETH (cum ar fi DAI/ETH, ETH/USDT) către fondul de lichidități în schimbul unui procent foarte mic din fiecare tranzacție.

  Ce sunt bazinele de lichiditatea cripto
  Fonduri care sprijină activitatea DeFi

  Societățile de capital de risc furnizează lichidități fondului comun și, în schimb, sunt recompensate cu o parte din comisioanele de tranzacționare. Cu cât se furnizează mai multă lichiditate, cu atât mai mari vor fi recompensele.

  Jocul s-a schimbat datorită producătorilor de piață automatizați.

  Acestea sunt esențiale pentru formatorii de piață, care mențin în funcțiune modelul de ordine și contribuie la tranzacționare și la crearea de lichidități. Astfel de creatori de piață cunoscuți sub numele de „AMM” sau Automated Market Makers operează în spațiul criptomonedelor. Ei sunt automatizați cu ajutorul unui algoritm și programați în blockchain cu ajutorul contractelor inteligente.

  Cum funcționează pool-urile de lichiditate cripto
  Poți câștiga bani investind în fonduri de lichiditatea cripto?

  Tehnologia Blockchain schimbă industria financiară prin crearea unui nou mod de a face afaceri. Această tehnologie inovatoare elimină, în esență, nevoia de formatori de piață externi pe piețe. În plus față de conectarea la bazinele de lichidități cripto, AMM-urile automatizează procesul de creare a pieței. Acest lucru a revoluționat piața, deoarece orice criptomonedă, indiferent de mărime sau importanță, poate fi acum tranzacționată automat datorită unui AMM și a unui pool de lichidități. Traderii nu trebuie să se confrunte cu o mulțime de derapaje sau să aștepte mult timp pentru a obține o potrivire; totul este automatizat cu AMM.

  Un factor de pierdere este un număr variabil

  Atunci când investiți într-un fond comun de lichidități, trebuie să înțelegeți noțiunea de „pierdere nepermanentă”, deoarece aceasta are o influență semnificativă asupra veniturilor LP. O pierdere nepermanentă reprezintă o scădere neprevăzută a valorii activelor cu care contribuiți la fondul comun de lichidități.

  Piscinele Uniswap sunt profitabile
  Este posibil să pierzi bani investind într-un fond comun de lichiditatea cripto?

  Această distribuție apare atunci când un LP distribuie două active în proporții similare, dar unul este mult mai volatil decât celălalt. De exemplu, dacă DAI și ETH sunt ambele distribuite de un LP în părți egale, iar prețul ETH crește apoi, organizațiile de arbitraj vor trebui să ajusteze din nou proporțiile prin mutarea lichidităților dintr-un fond comun în celălalt. În consecință, acest lucru determină o pierdere de valoare pentru furnizorul inițial de lichiditate.

  Totuși, acest lucru este doar temporar, deoarece imediat ce prețul ETH scade și raportul se echilibrează din nou, furnizorul de lichiditate își va recăpăta investiția inițială.

  Acest factor de pierdere nepermanentă trebuie luat în considerare atunci când se selectează un jeton LP. Cel mai bine ar fi să alegeți un jeton LP care nu va avea o volatilitate mare a prețului, astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la această pierdere nepermanentă.

  Care piscină de lichiditate cripto este mai bună
  Este posibil să pierzi bani pe Uniswap?

  Avantajele fondurilor comune de lichiditate

  Avantajele utilizării unui fond comun de lichidități sunt:

  Principalul avantaj este că puteți tranzacționa fără stres, deoarece lichiditatea fondului se tranzacționează automat cu ajutorul contractelor inteligente și nu trebuie să găsiți un partener de tranzacționare cu aceleași interese în criptomonede.

  Avantajele fondurilor comune de lichiditatea cripto
  Avantajele fondurilor comune de lichiditate

  Atunci când tranzacționați criptomonede, veți întâlni probabil persoane care cer prețuri absurd de mari sau care își vând activele la prețuri mici. Dacă doriți să aveți succes în această industrie, atunci aveți nevoie de abilități excelente de negociere și de un simț solid al moralității. Realitatea este că nu toată lumea are aceste trăsături; cu toate acestea, ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că pool-urile de lichiditate modifică valoarea criptomonedelor în funcție de cursul de schimb al pieței.

  Utilizatorii de pe bursele de criptomonede nu achiziționează active prin tranzacționare. Aceștia obțin active dintr-un fond de lichidități care a fost deja finanțat de cursurile de schimb ale altor utilizatori. Prin urmare, procesul este circular.

  Vă rugăm să țineți cont de faptul că nu există aproape niciun impact pe piață. Datorită fondurilor de lichidități, nu mai avem vânzători care cer prețuri de două ori mai mari decât valoarea de piață sau cumpărători dispuși să plătească reduceri sub medie. Așadar, tranzacțiile decurg mai ușor acum. De asemenea, deoarece pool-ul de lichidități este un grup de active susținute de un contract inteligent, valorile acestora se răstoarnă la intervale regulate în funcție de cursurile de schimb.

  Dezavantajele fondurilor comune de lichidități
  Dezavantajele fondurilor comune de lichidități

  Dezavantajele fondurilor comune de lichidități

  Deși pool-urile de lichidități oferă multe avantaje și aplicații de cea mai bună calitate, ele prezintă și unele dezavantaje semnificative. Acestea sunt riscurile pe care vi le asumați atunci când vă alăturați unui pool de lichiditate:

  Riscurile contractelor autoexecutabile.

  Pericolele inundării
  Ce este o bună lichiditate cripto fonduri cripto

  Dacă ignorați pericolele asociate cu contractele inteligente, puteți suferi pierderi semnificative. De exemplu, un fond de lichidități vă achiziționează activele odată ce le contribuiți. Contractul în sine poate servi drept custode, chiar dacă niciun intermediar nu vă gestionează fondurile. Prin urmare, v-ați putea pierde permanent banii dacă există o greșeală sistemică, cum ar fi un împrumut fulger.

  Riscul de a pierde bani pe termen scurt

  Întotdeauna există un potențial de pierdere atunci când se investește, în special în fondurile comune de lichiditate cu două fețe, unde pierderile pot varia de la volume mici la volume mari. Comparativ cu simpla „deținere”, acest tip de pierdere se traduce printr-o pierdere monetară reală. Asigurați-vă că vă documentați și că știți în ce vă băgați înainte de a investi bani.

  Riscul de a pierde bani pe termen scurt
  Cele mai bune fonduri de lichiditate din industrie

  Pericolele inundării

  Feriți-vă de acordurile prin care proiectanții pot schimba regulile piscinei pentru a se adapta nevoilor lor. Unii directori au CODE sau alt acces care le permite să ocolească securitatea și să introducă codul contractului inteligent. Acest lucru ar putea permite actorilor rău intenționați capacitatea de a provoca prejudicii, cum ar fi confiscarea tuturor banilor din pool.

  Cele mai bune fonduri de lichiditate din industrie

  Există multe piscine de lichiditate cripto în industria cripto, dar care sunt cele mai bune? Să aruncăm o privire la cele mai bune pool-uri de lichiditate din acest spațiu.

  Uniswap

  Cum investesc într-un crypto pool de lichiditate
  Ce este un fond comun de lichiditate?

  Protocolul descentralizat de lichiditate Kyber Network permite utilizatorilor să tranzacționeze jetoane ERC20 pe blockchain-ul Ethereum. Este unul dintre cei mai populari creatori de piață automatizați din industrie. Uniswap a avut un succes incredibil de la lansarea sa în 2018. În 2020, a procesat tranzacții în valoare de peste 13 miliarde de dolari și a avut o lichiditate de peste 800 de milioane de dolari.

  Protocolul a avut un succes atât de mare încât au fost create multe alte cripto-monede de lichidități, inspirate de designul său.

  Balansator

  Ce este cripto piscină de lichiditate ridicată
  Ce asigură lichiditatea criptomonedelor?

  Сrearea de oportunități atât pentru comercianți, cât și pentru furnizorii de lichidități. Pe de altă parte, Balancer încurajează cultivarea randamentului pentru a stimula utilizatorii să furnizeze lichiditate. De exemplu, un utilizator poate să depună două jetoane într-un fond comun și să câștige comisioane din tranzacțiile efectuate pe fondul comun – similar cu Uniswap.

  În plus, tehnologia de contracte inteligente a Balancer permite o tranzacționare avansată.

  Bancor

  Ce este o bună lichiditate cripto fonduri cripto
  Cum să găsiți cel mai bun fond de lichidități?

  Rețeaua Bancor conectează utilizatorii și furnizorii de lichidități, permițând schimbul facil de token-uri pe lanț. Cu ajutorul protocolului Liquidity Pool, vă puteți miza activele pentru a furniza lichiditate într-un pool și pentru a câștiga recompense din comisioanele de tranzacționare, având în același timp control deplin asupra fondurilor dumneavoastră. Puteți depune sau retrage orice sumă, oricând, fără a avea nevoie de permisiunea cuiva.


  Protocolul Bancor Liquidity Pool se bazează pe un model inovator de curbă de legătură, care ajută la menținerea stabilității prețului unui token prin crearea și distrugerea automată de token-uri, în funcție de necesități, ca răspuns la cererea de pe piață. Acest lucru asigură menținerea prețurilor la niveluri de echilibru, permițând o tranzacționare mai eficientă și mai sigură pentru toți cei implicați.

  Curve Finance

  Ce sunt bazinele de lichiditate cripto în tranzacționare
  Cele mai bune 10 fonduri de lichiditate pentru criptomonede în 2023

  Acest lucru le permite utilizatorilor să acceseze o gamă largă de lichidități și să nu se limiteze la un singur token sau monedă. În plus, Curve Finance utilizează contracte inteligente avansate și protocoale de randament pentru a maximiza randamentul utilizatorilor, minimizând în același timp riscul. De asemenea, protocolul le oferă utilizatorilor posibilitatea de a obține recompense prin mizarea token-urilor lor în fondul de lichiditate, ceea ce le permite acestora să își sporească profiturile prin venituri pasive.

  Protocolul de convexitate

  Cât de mare ar trebui să fie un fond comun de lichidități
  Cum se câștigă fonduri de lichiditate?

  Zubin Koticha, fondator și CEO al Opyn (dapp pentru asigurarea depozitelor DeFi), a publicat proiectul inițial de lucru al protocolului Convexity în noiembrie 2019. Documentul poate fi găsit aici. Propunerea prezintă un mecanism/strategie de asigurare a depozitelor și de acoperire a riscurilor.

  În calitate de subscriitor de opțiuni, puteți depune cripto-colateral pentru a bate token-uri ERC-20 (oTokens) în funcție de parametrii specificați (de exemplu, activul suport, prețul de exercitare, data de expirare). În schimbul vânzării acestor opțiuni către cumpărători ca modalitate de a câștiga pe activele lor (care au fost depuse ca garanție generează oTokens), scriitorii câștigă prime de la cumpărătorii care le achiziționează pe burse precum 0x sau Uniswap, cea din urmă fiind utilizată pentru a crea fonduri de lichiditate.

  DeversiFy

  Cum câștigi un fond de lichidități
  Cum se creează lichidități pentru pool?

  DeversiFy a avut un succes incredibil de la lansarea sa în 2018. În 2020, a procesat tranzacții în valoare de peste 13 miliarde de dolari și a avut o lichiditate de peste 800 de milioane de dolari.

  Protocolul a avut un succes atât de mare încât au fost create multe alte fonduri comune de lichidități inspirate din designul său.

  KeeperDAO

  Ce este un fond comun de lichiditate NFT
  Ce este un fond comun de lichidități Uniswap?

  Gopal este un protocol descentralizat de pool de lichidități care permite utilizatorilor să tranzacționeze mai multe jetoane ERC20 pe blockchain-ul Ethereum. Cu Gopal, puteți tranzacționa ușor și rapid orice token ERC20 fără a fi nevoie să treceți printr-un schimb centralizat.

  De la lansarea lui KeeperDAO în 2018, acesta a avut un succes incredibil. În 2020, a procesat tranzacții în valoare de 13 miliarde de dolari și a avut o lichiditate de 800 de milioane de dolari.Protocolul a avut un asemenea succes încât multe alte pool-uri de lichiditate au fost create ca răspuns, folosind designul său ca sursă de inspirație.

  Gopal iese în evidență printre aceste protocoale datorită caracteristicilor și capacităților sale. Acesta suportă atât producătorii de piață automatizați (AMM), cât și tranzacționarea în registrul de ordine, permițând tranzacții mai eficiente și mai sigure. Există, de asemenea, un motor sofisticat de potrivire care permite executarea optimă a tranzacțiilor chiar și atunci când rețeaua este congestionată sau lentă. În cele din urmă, Gopal dispune de mai multe măsuri de protecție pentru a se asigura că fondurile utilizatorilor rămân sigure și lichide.

  Cyber Net.

  Sunt profitabile grupurile de lichiditate criptografică Uniswap
  Care este cel mai mare bazin de lichidități?

  Având posibilitatea de a accesa lichidități din mai multe surse, inclusiv burse și prime brokeri, comercianții pot profita de discrepanțele de preț de pe piețe. Acest lucru poate fi deosebit de benefic atunci când se tratează active volatile precum criptomonedele. În plus, pool-urile de lichiditate ale Cyber Net oferă traderilor o protecție suplimentară împotriva manipulării pieței și a altor riscuri asociate cu tranzacționarea pe bursele centralizate.

  Grupurile de lichidități ale Cyber Net au ca scop să ofere comercianților control și transparență asupra fondurilor lor. Oferind acces la activele de bază, investitorii pot decide când este cel mai bine pentru ei să cumpere sau să vândă, în loc să se bazeze pe brokeri terți. În consecință, acest lucru reduce oportunitățile de fraudă și, în același timp, ajută comercianții să facă mai mulți bani prin minimizarea riscului.

  OIN Finance.

  Cât de mare ar trebui să fie un fond comun de lichidități
  Ce face OIN Finance?

  Platforma de retragere a fondurilor le permite utilizatorilor să își acceseze token-urile în orice moment și le oferă, de asemenea, date în timp real despre fondul de lichidități. Astfel, utilizatorii pot lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la momentul în care să își retragă jetoanele din pool.
  OIN Finance nu numai că are un fond de lichidități, dar are și un fond inteligent care permite utilizatorilor să utilizeze strategii automate și oportunități de creștere a randamentului. Astfel, aceștia pot maximiza profiturile, minimizând în același timp riscul prin implementarea de strategii bazate pe contracte inteligente. Cu ajutorul acestei funcții, utilizatorii pot implementa sisteme care își schimbă automat expunerea la diferite token-uri în funcție de condițiile de piață.

  ICTE

  Cum se intră într-un fond comun de lichidități
  ICTE. Fondul comun de lichidități TIC

  ICT este un fond comun de lichidități criptografice care permite utilizatorilor să tranzacționeze token-uri ERC20 pe blockchain-ul Ethereum.

  Acest fond de lichidități criptografice este unul dintre cele mai populare din industrie și a fost unul dintre primii creatori de piață automatizați.

  În 2020, ICTE a procesat tranzacții în valoare de 13 miliarde de dolari și a avut o lichiditate de peste 800 de milioane de dolari. Protocolul a avut atât de mult succes, încât au fost create multe alte pool-uri de lichiditate inspirate de designul său.

  Ultimele cuvinte.

  Lanțul zilnic al celor mai bune fonduri de lichiditate cripto și importanța lor
  Top 10 fonduri de lichiditate pentru criptomonede în 2023

  Protocoalele de fonduri comune de lichidități pentru criptomonede sunt în trend și pe bună dreptate. Acestea oferă o mulțime de avantaje față de metodele tradiționale de investiții. Cu toate acestea, ca în cazul oricărei investiții, este important să vă documentați înainte de a plasa bani într-un pool. Următoarele sunt unele dintre cele mai populare pool-uri de lichiditate pentru criptomonede disponibile în prezent.

  Deoarece industria fondurilor de lichidități este în continuă fluctuație, este esențial să fiți la curent cu știrile și progresele actuale.

  Deși următorul articol va oferi o înțelegere generală a protocoalelor privind fondurile de lichiditate, acesta nu este destinat a fi utilizat ca un sfat de investiții.

  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?