Ce este altcoin?

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

⚡️ Sunt altcoins mai bune decât bitcoins?

Deoarece reprezintă un activ distinct față de bitcoin, altcoins nu provoacă inflația bitcoinilor. De exemplu, o nouă ofertă publică inițială la Bursa de Valori din New York nu induce o inflație a prețurilor acțiunilor existente. Calitățile impresionante ale bitcoinului fac din acesta un activ unic și neprețuit în peisajul monedelor digitale. Cu caracteristicile sale de neegalat, Bitcoin se distinge de toate celelalte criptomonede.

⚡️ Care exchange de criptomonede este cel mai sigur?

Nu este o coincidență faptul că Coinbase Pro, un schimb securizat care sprijină Coinbase, este una dintre cele mai sigure platforme. (De fapt, Coinbase Pro a fost unul dintre principalii candidați la titlul de cel mai bun schimb de criptomonede în general).

⚡️ Care este cea mai bună criptomonedă în care să investești în 2023?

Cele mai bune criptomonede în care să investești în 2023
✔️ Bitcoin
✔️ Etherium.
✔️ ApeCoin.
✔️ Binance coin.
✔️ Unisvop.
✔️ Solana.
✔️ Dogecoin.
✔️ Cardano.

⚡️ Ce este Fiat în cripto?

De exemplu, banii Fiat sunt o monedă creată de băncile centrale sau de alte instituții financiare (Sistemul Rezervelor Federale). Este vorba de ruble obișnuite, dolari, euro și așa mai departe.

⚡️ Cum se face un portofel criptografic?

Accesați App Store sau Play Market, în funcție de sistemul dvs. de operare, și obțineți Trustee Wallet. Finalizarea procesului vă va lua până la câteva minute! Nu este nevoie de înregistrare, iar adresa portofelului este furnizată automat! 5 cele mai bune 5 aplicații criptografice

Altcoins sunt criptomonede alternative care diferă de Bitcoin din mai multe puncte de vedere. De exemplu, unele Altcoins folosesc o metodă de consens diferită pentru a genera blocuri sau pentru a verifica tranzacțiile. De asemenea, ele pot oferi caracteristici suplimentare sau noi, cum ar fi contractele inteligente sau volatilitatea scăzută a prețurilor, pe care Bitcoins nu le oferă în prezent.

Cu peste 14.000 de tipuri diferite de criptomonede pe piață în prezent, doar Bitcoin și Ether reprezintă aproape 60% din valoarea totală a acestora, după cum a raportat CoinMarketCap în noiembrie 2021. O varietate de alte monede digitale, cunoscute sub numele de altcoins, pot fi schimbate pentru bitcoins. Prețurile pentru altcoins le reflectă adesea pe cele observate cu perechile BTCUSD, deoarece acestea sunt de obicei construite din bitcoins existente. În plus, aceste monede alternative oferă caracteristici unice, cum ar fi contractele inteligente, care nu sunt oferite de bitcoin în acest moment, dar care s-ar putea dovedi extrem de benefice pentru utilizatori în viitor.

ce este o altcoin
Ce sunt exemplele de altcoins?

Cu toate acestea, ecosistemele de investiții în criptomonede și crearea de noi piețe pentru aceste monede vor face ca fluctuațiile de preț ale altcoin-urilor să fie independente de semnalele de tranzacționare a Bitcoin, potrivit analiștilor.

Acestea sunt primele zece criptomonede, în funcție de capitalizarea de piață:

  • Etherium
  • XRP
  • peg
  • Cardano
  • Mazăre
  • Steaua
  • Monedă în dolari SUA
  • prețul dogicoin
  • Legătură în lanț
  • Uniswap

10 CRIPTOMONEDE PE CARE SĂ LE CUMPERI ȘI SĂ LE PĂSTREZI ÎN 2023

Pentru a asigura acuratețea, această listă a fost revizuită cel mai recent la 30 noiembrie 2021.

Înțelegerea altcoins
Ce altcoin pentru a cumpăra astăzi

Înțelegerea altcoins

Toate monedele digitale care nu sunt Bitcoin se încadrează în categoria Altcoin. O combinație a cuvintelor “alternativ” și “monedă”, Altcoins sunt, de obicei, sisteme peer-to-peer sau descentralizate capabile să proceseze imediat o cantitate semnificativă de date. Ele provin adesea din aceeași bază de cod ca și Bitcoin, dar au calități unice, cum ar fi algoritmi diferiți, oferta totală sau viteza de tranzacționare. În plus, unele Altcoins pot fi considerate, de asemenea, “furci” – atunci când dezvoltatorii despart protocoale Blockchain existente în scopurile lor.

În ciuda acestui fapt, este esențial să subliniem diferențele dintre Bitcoin și alte monede digitale. Bitcoin a fost unul dintre primele exemple de criptomonedă, iar principiile și arhitectura sa au ghidat proiectarea și dezvoltarea altor monede. Din păcate, implementarea sa are câteva dezavantaje.

Este Bitcoin o monedă stabilă?,
Ce este o altcoin

De exemplu, crearea de blocuri – proof-of-work (PoW) – consumă energie și durează foarte mult.
Capacitatea Bitcoin de a susține contractele inteligente este, de asemenea, limitată Altcoins îmbunătățesc limitările percepute ale Bitcoin pentru a crea un avantaj competitiv. Pentru a economisi energie și a accelera operațiunile, unele altcoins au optat pentru mecanismul de consens Proof-of-Stake (PoS) în locul procesului complex de utilizare a Proof-of-Work (PoW).

Contractele inteligente se bazează pe Ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume în funcție de capitalizarea de piață, ca gaz (sau plată a taxei de tranzacție) pe blockchain-ul Ethereum. La data de lansare a Ethereum 2.0, 31 ianuarie 2019, monede precum Ether îndeplinesc obiecții de lungă durată față de bitcoini, cum ar fi scalabilitatea și reziliența.

ce altcoin să cumpere astăzi
Ethereum este al doilea blockchain ca mărime în criptografie

Altcoins au creat o piață pentru ei înșiși, diferențiindu-se de bitcoins. Atrași de potențialul pe care aceste platforme îl oferă ca alternativă la Bitcoin, investitorii au investit cu entuziasm în această industrie. Investitorii anticipează profituri pe măsură ce altcoins cresc în popularitate și valoare.

Monedele alternative pot fi incredibil de variate, de la cele mai simple până la cele mai sofisticate și complexe.

Mai jos este o listă cu câteva altcoins importante, clasificate în funcție de scopul și modul în care funcționează:

Bazat pe minerit.

Ce este sarcina de minerit?
Ce este un sistem minier?

Altcoins bazate pe minerit sunt minate. Majoritatea criptomonedelor bazate pe minerit utilizează PoW, care presupune rezolvarea unor probleme complexe pentru a produce noi blocuri pentru a emite noi monede. Criptomonedele bazate pe minerit, cum ar fi Litecoin, Monero și ZCash, nu numai că ilustrează starea actuală a monedei digitale, dar sugerează și un viitor promițător.

La începutul anului 2020, majoritatea monedei alternative de top se baza pe minerit. Mai degrabă decât altcoins bazate pe minerit, preminarea a devenit o opțiune din ce în ce mai populară utilizată în ofertele inițiale de monede (ICO). Astfel de monede nu sunt generate prin intermediul unui algoritm, ci sunt în schimb oferite înainte de a intra pe piața criptomonedelor. Ripple XRP este o altcoin preminată.

Ce sunt monedele stabile și cum să le folosiți?

Ce sunt monedele stabile și cum să le folosiți?
Ce sunt stablecoins

Nașterea și dezvoltarea criptomonedelor au fost însoțite de o volatilitate substanțială. Stablecoins sunt concepute pentru a reduce volatilitatea generală a pieței prin legarea valorii lor de o colecție de mărfuri, cum ar fi monedele fiduciare, metalele prețioase sau alte criptomonede.

Este de așteptat ca tendința de scădere a prețurilor stablecoin să continue, dar comerciantul cu amănuntul poate alege să anuleze vânzarea în cazul în care apare instabilitate sau alte probleme. Prețul unui stablecoin nu ar trebui să fluctueze prea mult față de valoarea sa. USDT Tether, DAI MakerDAO și USD Coin (USDC) sunt stablecoins bine cunoscute. Visa Inc. ( V ) a anunțat în martie 2021 că va începe să execute unele tranzacții pe rețeaua sa USDC prin intermediul blockchain-ului Ethereum și că o capacitate suplimentară de decontare va fi implementată mai târziu în 2021.

Jetoane de securitate STO

Este stablecoin o investiție bună?
Este OTS legal?

Jetoanele de securitate sunt similare valorilor mobiliare tranzacționate pe piețele bursiere, cu excepția faptului că sunt de origine digitală. Jetoanele de securitate se aseamănă cu acțiunile tradiționale și, adesea, promit acționarilor capital sub formă de proprietate sau de plăți de dividende către deținători. Perspectiva ca aceste jetoane să cunoască o creștere masivă a valorii este incredibil de atrăgătoare pentru investitori, stimulându-i să investească.

În 2021, firma de portofele bitcoin Exodus a finalizat o vânzare de jetoane Reg A+ aprobată de SEC și a vândut acțiuni ordinare în valoare de 75 de milioane de dolari care vor fi convertite în jetoane pe lanțul de bloc Algorand. Acest lucru este semnificativ, deoarece este primul titlu de activ digital care distribuie acțiuni unei companii constituite în Statele Unite.

monede meme

ce este altcoin Dogecoin?
Meme Tokens

Monedele Meme se bazează pe o glumă sau pe o privire amuzantă la alte criptomonede bine cunoscute, după cum sugerează și numele. De obicei, acestea își dezvoltă popularitatea pe o perioadă scurtă și sunt frecvent promovate online de către influenceri proeminenți ai criptomonedelor și investitori de retail care încearcă să profite de câștiguri pe termen scurt.

Enigmaticul CEO al Tesla, Inc. ( TSLA ), Elon Musk, care este și un fan fervent al criptomonedelor, a trimis mai multe tweet-uri criptice legate de două monede de top Dogecoin ( DOGEUSD ) și Shiba Inu, a căror valoare fluctuează adesea drastic pe piață. După ce a postat pe Twitter o imagine cu animalul său de companie Flocky – o rasă Shiba Inu- prețul tokenului Shiba a crescut cu peste 50%!

Ce este un jeton de utilitate?
Monedele meme bazate pe Elon Musk au parte de o frenezie de scurtă durată

Mulți au numit creșterea semnificativă a acestor altcoins specifice în aprilie și mai 2021 un “sezon al monedelor meme”, când sute dintre aceste criptomonede au avut creșteri procentuale enorme bazate pe speculații pure.

Ce este un jeton de utilitate?

Meme Tokens
Sunt jetoanele de utilitate o investiție bună?

Jetoanele de utilitate sunt utilizate pentru a accesa resursele rețelei. Ele pot fi cheltuite pe lucruri precum servicii, costuri de rețea sau puncte de răscumpărare. Spre deosebire de jetoanele de securitate, jetoanele de utilitate nu oferă un randament sau o parte a proprietății. Tokenul de serviciu Filecoin este un exemplu excelent al unei astfel de opțiuni care poate fi folosită pentru a achiziționa spațiu de stocare în rețeaua Filecoin.

Vă gândiți să investiți în altcoins?

Piața altcoin este încă imatură. Pe măsură ce investitorii începători au inundat piața criptografică, căutând să câștige bani din fluctuațiile de preț, numărul de altcoins disponibile pe burse a crescut vertiginos. Din nefericire, mulți dintre acești comercianți nu dispun de suficient capital pentru o lichiditate substanțială a pieței – ceea ce duce la oscilații bruște ale prețurilor atunci când cineva încearcă să cumpere sau să vândă.

Vă gândiți să investiți în altcoins?
Ce este altcoin

Ethereum a fost un exemplu impresionant de volatilitate a pieței criptomonedelor. La 12 ianuarie 2018, a atins un vârf de 1.299,95 dolari, înainte de a scădea rapid la 597,36 dolari în doar câteva săptămâni și de a atinge un minim de doar 89,52 dolari la sfârșitul anului. Cu toate acestea, în mod surprinzător, doi ani mai târziu, în noiembrie 2021, Ethereum a atins în mod miraculos cel mai înalt punct al său, cu o valoare maximă istorică de 19.783,06 USD!

Există, totuși, o problemă. Piețele de criptomonede nu au ajuns încă la maturitate. În ciuda numeroaselor încercări, nu există criterii sau parametri stabiliți pentru evaluarea criptomonedelor. Cea mai mare parte a pieței altcoin este determinată de speculații. Există mai multe exemple de criptomonede inactive care nu au câștigat suficientă tracțiune sau pur și simplu au dispărut după ce au strâns fonduri de la investitori.

Ce sunt exemplele de jetoane de utilitate?
Sunt Altcoins o investiție bună?

Prin urmare, piața altcoin se adresează investitorilor care au apetit pentru riscul ridicat de a opera pe o piață nereglementată, schimbătoare și predispusă la volatilitate. Aceștia trebuie, de asemenea, să fie capabili să facă față tensiunii provocate de schimbările rapide ale prețurilor. Pentru aceste persoane, piețele de criptomonede ar putea oferi randamente excelente.

Cum pot investi în Altcoins?
Unele altcoins, cum ar fi Ethereum Ethereum și Cardano ADA

Pro

✔️ Altcoins sunt “variante mai bune” ale bitcoinilor, deoarece încearcă să remedieze defectele bitcoin.

✔️ Scopul Bitcoin a fost acela de a fi un mijloc pentru tranzacțiile zilnice, dar alte criptomonede, cum ar fi stablecoins, ar putea îndeplini acest obiectiv.

✔️ Unele altcoins, cum ar fi Ethereum Ethereum și Cardano ADA, au câștigat deja popularitate în rândul întreprinderilor tradiționale, ceea ce a dus la valoarea lor ridicată.

✔️ Altcoins pot fi cumpărate și vândute, iar investitorii au la dispoziție diverse opțiuni pentru a alege în ce altcoin să investească.

Care sunt cele 4 Altcoins?
Ce este altcoin?

contra

❌ Piața de investiții pentru altcoins este semnificativ mai mică decât cea a bitcoin. Bitcoin deține aproximativ 42% din piața globală a criptomonedelor la nivelul lunii noiembrie 2021.

❌ Deoarece nu există reglementări sau standarde stabilite pentru metalele prețioase, piața altcoin are mult mai puțini investitori și o lichiditate limitată. Prin urmare, prețurile lor sunt mai volatile decât cele ale bitcoinilor.

❌ Investiția în criptomonede nu este întotdeauna simplă, mai ales că multe dintre ele sunt identice între ele și au funcționalități care la prima vedere pot părea similare.

❌ Există mai multe criptomonede “moarte” care au luat bani de la investitori.

Ce monede vor supraviețui?

Sunt Altcoins o investiție bună?
Ce criptomonedă are cel mai bun viitor?

Timp de secole, discuțiile s-au învârtit în jurul potențialului altcoins și al criptomonedelor. În America anilor 1800, în America circulau o varietate de monede locale cu caracteristici unice care erau protejate de un activ.

Rezervele de aur ale guvernului, de exemplu, constituiau baza pentru certificatele de aur. În mod similar, bancnotele americane din perioada Războiului Civil au fost susținute de o garanție federală. Pe lângă guvernul federal, guvernele de la nivel de stat au emis, de asemenea, bani proprii, care uneori erau susținuți de rezerve frauduloase. Această tendință este o reprezentare exactă a piețelor tipice de altcoin.
Există sute de monede alternative pe piață în aceste zile, fiecare dintre ele promovând furnizarea unui serviciu și a unei piețe unice

Ce sunt stablecoins
Se poate prăbuși bitcoin la zero?

Deși nicio monedă digitală nu poate rezuma situația actuală a piețelor alternative, majoritatea celor peste 1.800 de monede alternative disponibile în prezent vor eșua probabil. Piața pentru monedele alternative se va restrânge în cele din urmă la câteva monede cu utilitate reală și cazuri de utilizare. Altcoins reprezintă o metodă simplă de a-și extinde cunoștințele de investiții în criptomonede dincolo de bitcoin. Randamentele din raliurile de pe piața criptomonedelor au fost multiplii Bitcoin. În ciuda potențialului de randamente profitabile, investiția în altcoins comportă riscuri substanțiale din cauza lipsei lor de reglementare.

Pe măsură ce piețele de criptomonede se vor maturiza, acestea vor aduce cu siguranță o mai mare complexitate și mai mulți bani în acest sector, deschizând calea către reglementare și o volatilitate redusă.

5 monede care sunt deosebit de diferite de Bitcoin
5 monede care sunt deosebit de diferite de Bitcoin

5 monede care sunt deosebit de diferite de Bitcoin

Deși nicio altă criptomonedă nu a reușit să “detroneze” Bitcoin în valoare, multe proiecte s-au dovedit suficient de valoroase pentru o comunitate globală de investitori și dezvoltatori:

1. Ethereum (ETH)

Ethereum este al doilea blockchain ca mărime în domeniul cripto. În 2013, Ethereum a fost adus la viață de Vitalik Buterin și de atunci a evoluat de la o criptomonedă la o platformă revoluționară care oferă contracte inteligente și aplicații descentralizate. Tokenul său nativ, ether (ETH), poate fi tranzacționat pe majoritatea burselor de cripto-monede, utilizat pentru a plăti comisioanele de tranzacție sau ca garanție pentru tokenurile ERC-20 cu utilitate Defi.

Ethereum
Ethereum este al doilea blockchain ca mărime în criptografie

2. Legătură în lanț (LINK)

Chainlink este o rețea revoluționară de oracole fără încredere, bazată pe Ethereum, care conectează contractele inteligente la date și servicii externe. Prin valorificarea puterii tehnologiei registrelor distribuite,Chainlink permite transferul de informații sigure și precise între aplicațiile blockchain și orice resurse din afara lanțului, în timp real. Tokenul LINK alimentează rețeaua Chainlink, care are două părți: on-chain și off-chain.

3. Aaveți

Cu AAVE puteți împrumuta sau împrumuta criptomonede fără un intermediar, ceea ce reprezintă un avantaj cheie în peisajul financiar actual. Este suficient să depuneți niște fonduri într-un contract inteligent pentru a începe să câștigați dobândă la suma depusă și să folosiți același depozit ca garanție în cazul în care aveți nevoie să împrumutați.

Ce criptomonedă va supraviețui
Stellar este o rețea de plăți open-source

4. Stellar Lumens (XLM)

Stellar este o rețea de plăți open-source care servește ca un blockchain intermediar distribuit pentru sistemele financiare globale. Rețeaua Stellar a fost concepută astfel încât toate sistemele financiare din lume să poată funcționa împreună fără probleme pe o singură platformă. Jed McCaleb, cofondatorul Ripple, nu a fost de acord cu direcția proiectului Ripple și a decis să creeze Stellar în 2014. Principalul obiectiv din spatele dezvoltării Stellar a fost acela de a face posibile transferurile internaționale de bani pentru oricine și pentru toată lumea.

5. Uniswap este un schimb descentralizat de criptomonede.

Uniswap este un sistem de schimb descentralizat creat pe blockchain-ul Ethereum. A fost introdus în 2018 și utilizează un creator de piață automatizat care se bazează pe blockchain. Cu Uniswap, nu este nevoie de registre de ordine. În schimb, oricine poate deveni un formator de piață prin depunerea activelor sale într-un fond comun, unde va câștiga apoi comisioane pe baza oricărei activități de tranzacționare.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți