Ce este o ICO? Ofertele inițiale de monede 

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

⚡️ Ce înseamnă ICO?

O ofertă publică inițială și o ofertă inițială de monede au multe asemănări – în special în industria criptomonedelor. O firmă care dorește să strângă fonduri pentru a dezvolta o nouă monedă, aplicație sau serviciu poate face acest lucru prin intermediul unei ICO.

⚡️ Sunteți curioși să faceți diferența între o ofertă publică inițială (IPO) și o ofertă inițială de monede (ICO)? Haideți să explorăm.

Un IPO este modul în care o companie tradițională strânge fonduri, spre deosebire de echivalentul ICO din industria criptografică. O IPO oferă investitorilor capitaluri proprii în cadrul organizației, în timp ce o ICO oferă un token fără drepturi de proprietate.

⚡️ Este Bitcoin o ICO?

Sunteți familiarizat cu o ofertă inițială de monede (ICO)? Merită să aflați mai multe despre ea! Știți ce presupune? O ICO este un tip de crowdfunding care utilizează token-uri criptografice, permițând companiilor să strângă fonduri prin vânzarea de active digitale. De obicei, persoanele fizice achiziționează permisul companiei pentru a participa la o ICO și îl folosesc ca acțiuni de afaceri.

⚡️ Sunt jetoanele ico o investiție bună?

Dacă știți ce criptomonedă este o investiție bună, aceasta poate oferi randamente mari. Deoarece cumpărați din timp, costurile sunt frecvent mai mici, iar unele ICO-uri oferă token-uri cu reducere. ICO-urile sunt deschise pentru toată lumea. ICO-urile oferă o oportunitate nelimitată pentru toate nivelurile de investitori, spre deosebire de IPO-uri.

Până în aprilie 2018, ofertele inițiale de monede (“ICO”) – despre care analiștii din industrie cred că ar putea deveni în cele din urmă un spațiu de mai multe trilioane de dolari – au strâns un număr impresionant de 5 014 952 132 de dolari. Cu o capitalizare totală de peste o sută de miliarde de dolari, uimitoarea piață a criptomonedelor a atras atenția multora – inclusiv a celor care încearcă să profite de reglementările sale laxe și să dobândească profituri rapide.

Ce este o ICO
Care este un exemplu de listă de monede cu pictograme?

Ați auzit vreodată de ofertele inițiale de monede? Dacă da, poate că vă întrebați cum funcționează acestea.

Aveți nevoie să câștigați niște capital? ICO-urile, sau ofertele inițiale de monede, oferă întreprinderilor o sursă digitală de lichidități care poate fi accesată și utilizată rapid. Investitorii primesc “jetoane” unice de criptomonede în schimbul investiției lor în numerar într-o companie prin intermediul platformelor de tranzacționare ICO. Este o metodă de crowdfunding prin crearea și vânzarea unui token digital pentru a finanța dezvoltarea unui proiect.

Noua monedă a proiectului se numește TKY și servește ca unitate monetară care le oferă investitorilor acces la anumite caracteristici ale proiectului, pe care îl conduce compania emitentă. Aceste jetoane sunt deosebite deoarece finanțează proiecte de software open-source care nu ar fi posibile altfel cu ajutorul instrumentelor financiare standard.

Este o ICO ilegală?
Care este diferența dintre un IPO și o monedă Ico?

Ce sunt cărțile albe și care sunt scopurile lor?

Un startup de criptomonede care vrea să strângă bani prin intermediul Ico Coins lansează o carte albă. Acest document oferă potențialilor investitori informații cruciale despre planurile companiei.

Compendiul este o prezentare cuprinzătoare a proiectului, de la scopul și obiectivele sale până la detalii, inclusiv cerințele bugetare, distribuția de jetoane virtuale pentru creatori, tipurile de monedă acceptabile, durata campaniei ICO și informații privind autorii pentru o carte albă asociată.

Este Bitcoin o ICO
Ce monedă va fi următorul Bitcoin?

Înainte de a lansa o criptomonedă, o companie trebuie să publice o carte albă. Aceasta este o fază importantă a unei ICO, deoarece mulți investitori doresc să vadă un raport alb preliminar înainte de a decide dacă vor participa sau nu.

Sunteți curioși să aflați care sunt diferențele dintre o ICO și o IPO de acțiuni?

Reglementările guvernamentale reprezintă factorul cheie care face diferența între o ofertă inițială de monede (ICO) și o ofertă publică inițială (IPO). Dacă o companie dorește să își lanseze public acțiunile prin IPO, trebuie să furnizeze documente precum un “prospect” pentru aprobarea SEC.

Ce este termenul ICO
Cum se obține o ICO?

Prospectul unei companii este un document care, conform legii, trebuie să prezinte planurile companiei de a emite acțiuni în mod public. Acesta include detalii esențiale despre firmă și despre oferta publică inițială propusă, astfel încât potențialii investitori să poată lua o decizie în cunoștință de cauză. În schimb, legislația recentă din SUA prevede că ICO-urile trebuie să respecte standardele de reglementare doar dacă sunt oferite ca jetoane de securitate, nu ca jetoane de servicii. Vom analiza aceste aspecte mai jos.

Care este un exemplu de ICO
Este o ICO ilegală?

Cu toate acestea, deoarece o astfel de activitate de reglementare este relativ nouă, evaluarea și verificarea prealabilă sunt mai complexe decât IPO-urile de acțiuni, care sunt reglementate prin proceduri riguroase și monitorizate de firme de contabilitate și bănci de investiții, oferind investitorilor informații și protecție suplimentare.

Sunteți familiarizat cu o ICO și cu modul în care funcționează?

Strângerea de fonduri ICO este o nouă metodă prin care firmele pot primi fonduri prin vânzarea de token-uri pe blockchain. Aceste jetoane sunt distribuite în schimbul unor contribuții financiare.

Care este scopul unei ICO
Este o ICO ilegală?

Cu alte cuvinte, jetoanele digitale pot efectua o gamă largă de servicii și pot avea multe aplicații diferite. Aceste jetoane, care pot fi trimise online și vândute pe bursele de criptomonede, oferă utilizatorilor acces la un anumit serviciu sau le dau dreptul la dividendele unei companii. Jetoanele de servicii sunt cele care reprezintă accesul la un serviciu. Jetoanele de securitate garantează deținătorului un anumit procent din profituri sau din capitalul social al companiei.

Jetoane subsidiare

Jetoanele de utilizator, denumite și “monede de aplicație”, sunt o formă de criptomonedă. Acestea semnifică accesul la produsul sau serviciul unei companii la un moment dat. În schimbul capacității de a-și vinde tokenul de utilitate atunci când acesta este foarte solicitat, companiile blockchain pot primi bani pentru a-și finanța proiectele. Token-urile de utilitate nu ar trebui să fie vehicule de investiții precum certificatele de acțiuni; ele sunt menite să fie cheltuite.

Ce naiba este o ICO
De ce este periculoasă o ICO?

Jetoane de securitate

O altă categorie de monedă digitală este cea a token-urilor de securitate, care reprezintă un contract de investiții și care poate face obiectul reglementărilor federale privind valorile mobiliare și al reglementărilor. Cu alte cuvinte, aceste active digitale își derivă valoarea dintr-un activ extern, tranzacționabil. Ele se aseamănă cu un certificat de acțiuni într-o companie și conferă deținătorului o parte din profituri și drepturi de vot.

A avut Bitcoin un Ico Coins
Sunt bune monedele Ico?

La 24 aprilie 2018, Overstock a anunțat că tZERO va avea o ICO pentru a finanța dezvoltarea unei platforme de tranzacționare reglementată de token-uri de securitate. Jetoanele ZERO sunt emise ținând cont de reglementările SEC, iar Patrick Byrne, directorul executiv al Overstock, a declarat că deținătorii de jetoane vor primi dividende trimestriale în jetoane ZERO.

Preocupări

Modelul de strângere de fonduri ICO a atras o atenție sporită din partea autorităților de reglementare, deoarece poate fi utilizat pentru a finanța proiecte fără o informare adecvată sau, mai rău, pentru a frauda investitorii. În plus, jetoanele digitale pot fi supuse unei volatilități extreme a prețurilor și pot fluctua foarte mult în valoare.

Ce este o ICO și cum funcționează aceasta?
Monede de aur 3d cu text ICO și Initial Coin Offering

Dl Byrne și alți analiști consideră că firmele importante vor emite în cele din urmă acțiuni prin intermediul ICO-urilor în locul sau în plus față de ofertele publice tradiționale.

În timpul unei discuții în cadrul World Science Festival din New York, Joichi Ito, director al Media Lab din cadrul MIT și profesor de practică în domeniul artelor și științelor media, a avut unele rezerve cu privire la mentalitatea de “goană după aur” care stă la baza succesului Ico Coins. El consideră că criptomonedele sunt utilizate în moduri dăunătoare care dăunează oamenilor și înăbușă ecosistemul internetului.

“Nu este vorba că sunt împotriva ICO-urilor”, a spus Ito. “Cred că sunt un instrument excelent pentru finanțarea startup-urilor. Mă îngrijorează frenezia speculativă care se întâmplă în jurul lor.”

Oamenii fac bani din Ico Coins
Care este un exemplu de ICO?

Dl Ito este îngrijorat de faptul că Securities and Exchange Commission și alte organizații guvernamentale nu au ținut încă pasul cu ICO-urile, permițând companiilor să profite prin jecmănirea consumatorilor neexperimentați prin tranzacționarea de jetoane fără valoare. Dl Ito consideră că intervenția de reglementare ar trebui să fie mai sofisticată și mai competentă din punct de vedere tehnic.

Între timp, multe persoane vor afla despre creșterea prețului Bitcoin și vor decide să achiziționeze una dintre numeroasele ICO-uri oferite, poate fără să fie conștienți de pericolele implicate.

Ce monedă va fi următorul bitcoin
Este Bitcoin o ICO?

Ofertele inițiale de monede (Initial Coin Offerings – ICO) permit strângerea de capital prin vânzarea de jetoane de criptomonede.

ICO-urile sunt o metodă populară de strângere de fonduri în lumea criptomonedelor. Cele mai multe dintre ele eșuează, dar, din când în când, există câteva pietre prețioase netăiate. Atunci când ICO a Ethereum a fost lansată în iulie 2014, mulți cripto-entuziaști au fost copleșiți de inovatorul său blockchain programabil și de posibilitățile sale nelimitate.

  • Ethereum a fost una dintre cele mai importante ICO-uri din ultima vreme, transformând investițiile în criptomonede și stimulând o nouă generație să participe.
  • Cardano ( CRYPTO: ADA ): Are elemente îmbunătățite ale Ethereum și a avut mai mult succes decât concurenții săi în ceea ce privește monedele Ico. A strâns 62,2 milioane de dolari în ianuarie 2017, aproximativ dublu față de ceea ce au strâns alte ICO-uri (a se vedea graficul de mai jos).
Sunt monede Ico profitabile
Sunt ICO-urile o investiție bună?
  • Tezos ( CRYPTO: XTZ ): Tezos a strâns 232 de milioane de dolari în iulie 2017 prin intermediul unei ICO, dar nu a fost un succes deplin. Au existat numeroase întârzieri în distribuirea token-urilor vândute în timpul ICO, ceea ce a determinat un proces colectiv. Tezos a ajuns la o înțelegere de 25 de milioane de dolari cu toate părțile în 2020.
  • Dragon Coins ( CRYPTO: DRG ): Dragon Coins este una dintre cele mai cunoscute instanțe. A obținut 320 de milioane de dolari în martie 2018, când și-a oferit pentru prima dată monedele pe o bursă publică. Când a devenit publică, au existat o serie de probleme, care au dus la o scădere aproape imediată a prețului. Capitalizarea sa de piață a fost sub 1 milion de dolari până în 2021.

Monedele Ico sunt la mare căutare în rândul investitorilor datorită potențialului de a achiziționa din timp o criptomonedă de succes. Deși acest lucru este realizabil, este nevoie de un studiu semnificativ și de timp pentru a parcurge sutele de ICO-uri viitoare. Având în vedere pericolul implicat, se recomandă să acționați cu prudență.

Câte ICO-uri sunt de succes
Ce face ca ICO-urile să fie atât de avantajoase?

Avantajele și dezavantajele ICO-urilor

Deși multe ICO-uri au succes, există și dezavantaje care trebuie luate în considerare. Iată câteva dintre avantajele pe care acestea le oferă:

  • ✔️If vă puteți da seama ce criptomonedă este o investiție bună, acestea au un potențial de randament excepțional. Deoarece cumpărați din timp, prețurile sunt frecvent mai mici și sigure, iar anumite ICO-uri oferă token-uri la un preț redus.
  • ✔️ICOs sunt deschise tuturor. Spre deosebire de ofertele publice inițiale, oricine poate investi într-o ICO fără nicio restricție.
  • ✔️ Este o metodă rapidă și rentabilă de a strânge bani pentru noile întreprinderi.
Care sunt avantajele și dezavantajele ico token
Merită să faceți o ICO?

Iată care sunt dezavantajele ICO-urilor:

  • ❌Există un risc semnificativ ca token-ul să își piardă valoarea sau să eșueze, deoarece proiectele de criptomonede sunt în mod inerent volatile.
  • ❌Reglementarea este crucială pentru succesul proiectului. Adesea, cei care nu au cunoștințe și au cea mai puțină experiență în materie de investiții finanțează, fără să știe, scheme frauduloase și proiecte inferioare. Sortarea printre viitoarele ICO-uri pentru un proiect legitim poate părea ca și cum ai găsi un ac în carul cu fân.
  • ❌O ICO presupune achiziționarea de criptomonede. Multe persoane noi în domeniul criptomonedelor se vor simți mai confortabil investind într-un stoc de criptomonede sau într-o monedă tranzacționată public decât într-o ICO.

Luați în considerare utilizarea unui strat de acoperire sau a unui finisaj care are o anumită aderență.

Sunt toate monedele Ico profitabile
ICO: ce este, argumente pro și contra

O ICO este o combinație între o ofertă publică inițială și finanțarea colectivă pe internet pentru criptomonede. În funcție de data stabilită de emitentul token-ului, puteți schimba token-uri de criptomonede cu alte persoane la o rată de conversie specificată.

Acest jeton poate avea două funcții distincte: fie un rol utilitar, fie un instrument de securitate. Jetoanele de utilitate sunt adesea nereglementate și sunt oferite întreprinderilor în schimbul accesului viitor la serviciul dezvoltat, în esență ca un împrumut fără dobândă.

Achiziționarea ico token
Este o ICO ilegală?

Pe de altă parte, token-urile de securitate sunt considerate în mod obișnuit ca fiind acțiuni de către agențiile guvernamentale și au drepturi de proprietate aproape identice. În ciuda potențialului de câștig substanțial, unii investitori rămân îngrijorați de valoarea reală a acestor token-uri și de rapiditatea cu care organizațiile valorifică ICO-urile – un concept care se află încă la început. Nu se știe dacă această tendință se va menține sau va dispărea cu totul. Numai viitorul poate spune acest lucru.

Achiziționarea ICON

Binance este principala bursă pentru ICON, reprezentând 90% din piață. Din nefericire, deoarece nu puteți mina jetoane ICX, le puteți obține doar prin schimb de ETH sau BTC pe Binance. Aproape trei sferturi dintre produsele din catalogul nostru pot fi achiziționate cu BTC și aproximativ o șesime folosind ETH.

OKEx nu numai că oferă ICX, dar are și propriile perechi de tranzacționare BTC și ETH.

Ce este o ICO
Achiziționarea ico token

Vânzarea de token-uri ICON

Vânzările de jetoane s-au încheiat anul trecut în septembrie, dar afacerea pentru acest an nu a fost încă finalizată. Oferta totală de jetoane este acum de 400.230.000 ICX. Puteți schimba 2500 ICX pentru un ETH. Jumătate din fondul disponibil a fost pus în vânzare, iar alte 16% sunt rezervate. Alte 14% merg către fundația în sine, iar 10% către membrii grupului comunitar și partenerii considerați influenți. 20% din vânzările recente de token-uri vor merge către fiecare companie tehnologică, 12% către taxele de operare, 8% către experiențe de marketing și 10% către parteneri influenți.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți