10 riscurile asociate criptomonedelor: De ce Bitcoin și Etherium ar putea să nu merite să investească
Cuprins
- Este criptomoneda sigură?
- Criptomoneda are mai multe pericole inerente
- Abia acum începem să vedem o adoptare pe scară largă a criptomonedelor.
- Este criptomoneda o investiție viabilă pe termen lung?
- Bitcoin este o investiție atractivă pentru investitorii în criptomonede.
- Investiție pe termen lung în Etherium
- Încă nu s-a dat verdictul dacă criptomoneda este o investiție înțeleaptă.
- Merită să investești în criptomonede?
- Ascensiunea fulminantă a pieței bursiere determină expansiunea criptomonedelor.
- Întreprinderile mari sunt din ce în ce mai implicate pe piața criptomonedelor.
- Criptomoneda poate produce câștiguri de capital și venituri constante.
⚡️ Este criptomoneda sigură?
Este bitcoin sigur? Tehnologia blockchain care susține bitcoin este în mod inerent sigură datorită disponibilității publice și descentralizate a tehnologiei registrului distribuit, precum și a metodei de criptare utilizate în fiecare tranzacție.
⚡️ Este Bitcoin bani reali?
Bitcoin este considerat în multe locuri ca fiind atât un activ digital, cât și o monedă, însă recunoașterea sa variază de la o țară la alta. Având calități similare cu cele ale banilor tradiționali, cu capacitatea de a face schimb sau de a stoca valoare, Bitcoin încă se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește statutul juridic consolidat.
⚡️ De ce sunt atât de populare criptomonedele?
Se pot aștepta următoarele beneficii ale adoptării unui sistem de plată bazat pe criptomoned
⚡️ Care este cea mai ușor de cumpărat criptomonedă?
Bitcoin este o forță revoluționară în sfera monedei digitale, aducând schimbări fără precedent în modul în care oamenii plătesc și primesc bani. Lăudându-se cu statutul său de pionierat, criptomoneda este cea mai apreciată și cea mai utilizată monedă, în ciuda fluctuațiilor ocazionale ale valorii.
⚡️ Care este cea mai mică criptomonedă
Bitcoin este compus din cea mai mică unitate – numită Satoshi, după numele inventatorului său, Satoshi Nakamoto. Pentru fiecare Bitcoin există 100 de milioane de Satoshi – un raport care a fost ferm stabilit încă de la crearea criptomonedei.
Dacă doriți să investiți în moneda digitală, cumpărarea de acțiuni ale firmelor legate de criptomonede este o alternativă mai sigură, dar potențial mai puțin profitabilă.
Este criptomoneda sigură?
În pofida temerilor legitime cu privire la siguranța criptomonedelor, anumite indicii indică permanența criptomonedelor.
Criptomoneda are mai multe pericole inerente
Bursele de criptomonede sunt mai predispuse la hacking și la alte acte criminale decât bursele de valori. Încălcările de securitate au dus la pierderi semnificative pentru investitorii cărora le-au fost furate activele digitale, ceea ce a determinat mai multe burse și firme de asigurări terțe să înceapă să ofere protecție împotriva pirateriei informatice.
Stocarea criptomonedelor este mai dificilă decât păstrarea acțiunilor sau a obligațiunilor.În ciuda acestui fapt, cei mai mulți oameni nu sunt dispuși să își păstreze resursele digitale în casele de schimb pentru același motiv pentru care nu ar purta cu ei bani fizici – teama de a fi jefuiți.
Dacă vă păstrați moneda digitală pe un schimb centralizat, nu sunteți singurul posesor al acestor resurse. Dacă guvernul ordonă închiderea burselor sau dacă bursa pe care ați ales-o devine insolvabilă, v-ar putea fi imposibil să vă recuperați fondurile.
Soluțiile offline de stocare la rece, cum ar fi portofelele hardware, sunt populare în rândul proprietarilor de criptomonede. Totuși, stocarea offline are dezavantajele sale. Cel mai grav pericol este pierderea cheii private; fără ea, nu veți putea accesa fondurile criptografice.
Nu există nicio garanție că proiectul de criptomonedă în care investiți criptomonedă va reuși. Doar câteva inițiative bazate pe cripto au reușit să supraviețuiască suficient de mult timp pentru a rămâne în picioare în acest peisaj din ce în ce mai competitiv.
Autoritățile de reglementare ar putea, de asemenea, să urmărească sectorul criptomonedelor în ansamblu, mai ales dacă guvernele percep criptomonedele mai degrabă ca un potențial pericol decât ca o tehnologie de ultimă oră.
Elementele tehnologice complexe ale criptomonedelor sporesc, de asemenea, riscurile investitorilor.
Abia acum începem să vedem o adoptare pe scară largă a criptomonedelor.
Adoptarea este unul dintre cei mai importanți factori care influențează prețurile criptomonedelor. Pe măsură ce utilizarea și acceptarea activelor criptografice cresc, crește și valoarea acestora.
În prezent, criptomoneda se află în faza de pionierat. Luând în considerare riscul inerent, această oportunitate de investiție are un potențial remarcabil de creștere a valorii.
Piețele futures de criptomonede sunt în curs de dezvoltare, iar multe întreprinderi au acces direct la acest sector. Giganți financiari precum Block ( NYSE: SQ ) și PayPal ( NASDAQ: PYPL ) facilitează achiziționarea și tranzacționarea de criptomonede pe platformele lor populare.
Alte întreprinderi, printre care Block, au investiții în criptomonede de sute de milioane de dolari în bitcoini și alte active digitale. La începutul anului 2021, gigantul tehnologic Tesla a făcut o achiziție îndrăzneață de 1,5 miliarde de euro în bitcoin, demonstrându-și încrederea în criptomonede și în tehnologia blockchain. Producătorul de automobile electrice a declarat că avea peste 2 miliarde de dolari în criptomonede până în februarie 2023.
În 2020, Microstrategy (NASDAQ: MSTR) – o firmă de software de business intelligence – a început să acumuleze bitcoin. Până la sfârșitul anului 2021, avea 5,7 miliarde de dolari în criptomonede și a declarat că va folosi banii suplimentari generați de operațiuni pentru a cumpăra mai multe.
Ritmul tot mai mare de adoptare este un indiciu al maturității industriei, la fel ca și creșterea numărului de investitori individuali și de întreprinderi care doresc să aibă acces direct la criptomonede.
În ciuda progreselor sale, cripto-monedele au încă un drum lung de parcurs înainte de a fi acceptate pe scară largă. Doar un mic procent din populația lumii deține în prezent active digitale și chiar mai puțini sunt cei care folosesc criptografii în mod regulat.
Este criptomoneda o investiție viabilă pe termen lung?
Criptomonedele precum Bitcoin și Etherium au capacitatea de a ne transforma total economia, cu un obiectiv măreț. Deși este imposibil de prezis dacă o anumită criptomonedă va avea succes, investitorii care intră din timp într-un proiect care sfârșește prin a avea succes pot fi răsplătiți din plin pe parcurs.
Pentru ca un proiect criptografic să fie acceptat pe scară largă și să aibă succes pe termen lung, publicul trebuie să-i perceapă potențialul.
Bitcoin este o investiție atractivă pentru investitorii în criptomonede.
Datorită efectului de rețea, bitcoin beneficiază de el – mai multe persoane doresc să dețină bitcoin, deoarece majoritatea persoanelor fizice au deja acest lucru. Bitcoin a fost supranumit „aurul digital” de către mulți investitori datorită calităților sale asemănătoare cu cele ale metalului prețios, dar poate fi folosit și ca mijloc de plată.
Bitcoinerii anticipează că valoarea de piață a criptografiei va crește pe termen lung datorită ofertei sale limitate, spre deosebire de majoritatea monedelor fiduciare, cum ar fi dolarul american și yenul japonez, care au o sumă maximă. Cantitatea de bitcoin este limitată la mai puțin de 21 de milioane de unități, în timp ce majoritatea monedelor pot fi tipărite de câte ori doresc băncile centrale. O mare parte din investițiile în cripto-monede cumpără bitcoin nu pentru a-l folosi ca monedă, ci pentru că se așteaptă ca prețul său să continue să crească.
Investiție pe termen lung în Etherium
Ethereum este o platformă descentralizată care permite încheierea de contracte digitale, care pot fi executate automat. Moneda nativă a rețelei Ethereum se numește ether și poate fi achiziționată de către investitorii interesați să investească în portofoliul Ethereum. În timp ce Bitcoin este adesea asociat cu faptul că este aurul virtual, Ethereum stabilește o arhitectură de calcul internațională care susține multe alte criptomonede, precum și ecosisteme mari de aplicații descentralizate.
Ethereum are potențialul de a profita de efectele de rețea și de a crea valoare pe termen lung datorită numărului de criptomonede create pe platforma sa, precum și datorită designului său de aplicație descentralizată open-source. „Contractele inteligente”, care sunt realizate automat în funcție de criterii prestabilite încorporate în codul contractului, sunt posibile datorită platformei Ethereum.
Ether este generat ca recompensă pentru executarea contractelor inteligente în rețeaua Ethereum. Tehnologia contractelor inteligente este capabilă să revoluționeze industrii întregi, precum cea imobiliară și cea bancară. În plus, posedă puterea de a crea modele de afaceri imprevizibile, care sunt mai ample și mai mari decât oricând.
Având în vedere că Ethereum câștigă rapid teren la nivel global, token-ul Ether devine din ce în ce mai valoros pe zi ce trece. Investitorii încrezători în perspectivele pe termen lung ale platformei Ethereum pot profita imediat prin achiziționarea de Ether.
Eterul trebuie să aibă o concurență aparentă. Mai mulți „ucigași ai Ethereum”, cum ar fi Solana ( CRYPTO: SOL ), Polygon ( CRYPTO: MATIC ) și Avalanche ( CRYPTO: AVAX ), sunt construiți pentru a procesa contracte inteligente și utilizează un sistem blockchain care poate gestiona mai multe tranzacții pe secundă. Viteza nu numai că duce la eficiență, dar aduce și beneficii consumatorilor prin economii de costuri. Ethereum se evidențiază ca fiind cea mai populară platformă pentru implementarea contractelor inteligente.
Încă nu s-a dat verdictul dacă criptomoneda este o investiție înțeleaptă.
Criptomoneda este un joc de noroc – Deși are potențialul de a se transforma într-o sumă mare de bani, criptomoneda este încă o investiție foarte nesigură.
Investind într-o varietate de criptomonede, vă puteți proteja împotriva pierderilor potențiale în cazul unei singure dețineri. Prețurile pentru diferite active digitale pot varia în ritmuri diferite și în timp, astfel încât deținerea mai multor tipuri de criptomonede oferă o oarecare izolare împotriva unui declin al unei singure investiții.
Merită să investești în criptomonede?
criptomonede pe piața acțiunilor de criptomonede în trecut, cumpărarea unor criptomonede poate contribui la diversificarea portofoliului dumneavoastră. În cazul în care utilizarea criptomonedelor crește în timp, investiția directă în criptomonede ca parte a unui portofoliu bine diversificat este probabil benefică.
Aveți întotdeauna o teză de investiție pentru fiecare criptomonedă în care investiți, mai ales dacă este prima dată. Aveți un obiectiv final sau un plan pentru cât timp să păstrați fiecare investiție. Puteți gestiona și reduce riscul general prin învățarea cât mai multor informații despre criptomonede înainte de a investi.
Ascensiunea fulminantă a pieței bursiere determină expansiunea criptomonedelor.
Chiar dacă acțiunile clasice rămân punctul de referință al randamentelor investiționale, investițiile în criptomonede au potențialul de a genera profituri mult mai mari.
Indicele S&P 500 a urcat vertiginos cu 94%, în timp ce indicele compozit NASDAQ a crescut și mai mult, ajungând la 144%. Aceste piețe se confruntă cu o creștere și un succes extraordinar!
Cu toate acestea, bitcoin nu este cea mai de succes criptomonedă din acest domeniu; multe alte jetoane au obținut câștiguri mai mari decât aceasta.
Nu vă limitați potențialul de investiție criptografică doar la Bitcoin – există o mulțime de alte monede digitale care oferă randamente egale sau chiar mai mari! Ethereum și BNB au înregistrat creșteri extraordinare de 7000% și, respectiv, 10.000%! Pentru cei care doresc să își cheltuiască ETH-ul anul viitor, ghidul nostru privind cele mai bune portofele Ethereum este potrivit pentru 2023. Nu pierdeți ocazia de a profita de această oportunitate profitabilă; consultați-l acum!
Dacă vă uitați la unele dintre cele mai bune criptomonede Metaverse de pe piață, randamentele devin și mai impresionante. Decentraland și token-ul său MANA, de exemplu, au crescut cu peste 25.000 de procente de la introducerea lor.
Întreprinderile mari sunt din ce în ce mai implicate pe piața criptomonedelor.
Unele dintre cele mai mari și mai puternice întreprinderi din lume folosesc acum bitcoin, ceea ce confirmă faptul că acest sector va continua pe termen lung.
Până la sfârșitul anului 2020, Tesla a luat cu asalt piața cu o valoare puternică de 1.000 de miliarde de dolari și a început să adauge la bilanțul său tranzacții cu bitcoin, totalizând un impresionant 1,5 miliarde de dolari!
Criptomoneda a devenit o monedă obișnuită, cu întreprinderi precum Starbucks, Microsoft, PayPal și Overstock în frunte. Cu doar câteva clicuri puteți face tranzacții în câteva secunde – plata pentru nevoile zilnice este acum mai ușoară ca niciodată cu Bitcoin!
Criptomoneda poate produce câștiguri de capital și venituri constante.
Un alt factor cheie care stimulează interesul pentru criptomonede este faptul că activele digitale vă permit să profitați atât online, cât și offline.
Inițial, așa cum am menționat mai devreme, dacă dețineți criptomonede, iar prețul acestora crește pe piața liberă, atunci deținerile dvs. de criptomonede vor fi profitabile.
Cu toate acestea, puteți, de asemenea, să vă depuneți jetoanele digitale în conturi de economii în criptomonede pentru a câștiga un venit pasiv în plus. Dacă criptomoneda ta îți investește bitcoinul în Aqru, de exemplu, vei primi un randament anual de 7 la sută.
Dacă investiți într-o criptomonedă și vă păstrați jetoanele în siguranță, veți continua să profitați pe măsură ce valoarea jetoanelor crește.
Dacă investiția în criptomonede vi se pare descurajantă, există și alte modalități prin care puteți beneficia de creșterea acestora. Puteți investi în companii precum Coinbase, Block și PayPal sau în burse precum CME Group (NASDAQ: CME), care permite tranzacționarea viitoare a bitcoin. Deși investiția în aceste afaceri ar putea fi profitabilă, ele nu au același potențial ca și cumpărarea de criptomonede.