Schimb de criptomonede Top Best

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

⚡️ Care este cea mai sigură platformă criptografică?

mai bune burse criptografice din 2023
✔️ Cel mai bun ansamblu și cel mai bun pentru începători Coinbase.
✔️ Cea mai bună aplicație mobilă: Crypto.com.
✔️ Cel mai bun pentru securitate: Gemini.
✔️ Cel mai bun pentru altcoins: BitMart.
✔️ Cel mai bun pentru comisioane mici și cel mai bun pentru comercianții cu experiență: Kraken.
✔️ Cel mai bun pentru bitcoini: Cash App.
✔️ Cel mai bun schimb descentralizat: Bisq.

⚡️ Cum funcționează un schimb de criptomonede?

O bursă de criptomonede este o piață unde puteți tranzacționa criptomonede. Puteți folosi un exchange pentru a schimba o criptomonedă în alta, de la Bitcoins la Lightcoins sau viceversa. Bursele afișează valoarea de piață curentă a criptomonedelor pe care le oferă.

⚡️ Care este cel mai mare schimb de cripto-monede?

Binance este cea mai importantă bursă de criptomonede în ceea ce privește volumul de tranzacționare, gestionând peste 150 de criptomonede și oferind o securitate superioară. Programul său de loialitate, care recompensează utilizatorii cu stimulente pentru utilizarea platformei, este ceea ce o diferențiază. Și asta nu este tot – Binance oferă, de asemenea, caracteristici sofisticate pentru a vă eficientiza tranzacțiile, ceea ce o face o alegere de top printre comercianții din întreaga lume!

⚡️ Este criptomoneda o investiție bună?

Nu are rost să pretindem că criptomonedele sunt o investiție cu risc scăzut. Ele pot fi incredibil de profitabile dacă înțelegeți că implică riscuri uriașe, dar există și pericolul de a vă pierde toate fondurile. Nu uitați să fiți atenți în timp ce investiți în bitcoini sau alte criptomonede – este esențial!

⚡️ Este binance us sigur?

Binance este considerată o bursă sigură, care vă permite să vă protejați contul cu autentificarea cu doi factori.

schimb de criptomonede

Tranzacționarea criptomonedelor a devenit din ce în ce mai frecventă și este acum una dintre metodele preferate de investiție. Există două tipuri de burse de criptomonede – centralizate și descentralizate – ambele oferind beneficii unice pentru clienți. Pentru a vă ajuta să decideți ce afacere va funcționa cel mai bine pentru nevoile dvs., am întocmit o listă cu unele dintre cele mai bine cotate burse de criptomonede centralizate disponibile în 2023 pentru a oferi o prezentare generală care să afișeze avantajele și dezavantajele acestora, astfel încât să luați decizii în cunoștință de cauză atunci când vine timpul să tranzacționați!

Avantajele schimburilor centralizate

Avantajele schimb de criptomonede
Este simplu să folosești bani fiduciari.

Faptul că nu există restricții în acest sens vă permite să transferați bani în mod liber; cu toate acestea, dacă moneda dvs. nu este acceptată, este posibil să fie convertită de două ori, ceea ce va duce la costuri mai mari. În schimb, tranzacționarea cu monede fiduciare pe bursele centralizate este, de obicei, fără efort și simplă.

Comoditatea interfeței

Nou-veniților le va fi mai ușor să înceapă să lucreze pe bursele centralizate, deoarece acestea sunt de obicei mai ușor de utilizat decât bursele descentralizate.

Aplicații și perechi de tranzacționare suplimentare

Aplicații și perechi de tranzacționare suplimentare
Aplicație de tranzacționare a criptomonedelor

Bursele centralizate oferă o varietate mult mai mare de perechi de tranzacționare decât cele descentralizate. În plus, bursele cripto centralizate au și alte avantaje față de cele descentralizate. La bursele de valori, lichiditatea este mai mare, iar volumele de tranzacționare permit tranzacții mai rapide – ceea ce poate fi crucial pentru comercianții care trebuie să finalizeze rapid tranzacțiile.

Există un singur operator (dominant).

Ce este schimb de criptomonede
Ce sunt bursele cripto centralizate?

Bursele centralizate au o echipă de conducere la vârf care controlează totul (de aceea se numesc “centralizate”). Aceasta înseamnă că orice activitate, actualizare sau tranzacționare poate fi făcută de persoane care lucrează pentru compania care deține bursa. În cazul în care există o problemă, acest lucru oferă companiilor un avantaj, deoarece puteți contacta întotdeauna serviciul de asistență pentru clienți pentru a obține ajutor în vederea redobândirii accesului la contul dvs.

Un alt beneficiu este prezența unei entități juridice și capacitatea de a intenta procese.

Dacă o casă de schimb criptografic vă fură banii, nu aveți nicio cale de atac legală – deși această posibilitate vă protejează într-o anumită măsură.

Dezavantajele schimburilor centralizate

CEX и DEX schimb de criptomonede
Este mai bine un schimb centralizat sau descentralizat?

După cum am afirmat anterior, acestea oferă aceleași beneficii.

Linia de jos

În afară de sugestiile oferite de Boneparth, puteți lua în considerare și alți factori care se aliniază cu preferințele dumneavoastră. De exemplu, cât de cordial este serviciul de asistență pentru clienți? Cât de ușor de utilizat este aplicația mobilă? În cele din urmă, cât de comodă este utilizarea platformei? Cu toate acestea, continuăm să auzim în mod repetat de la experții în criptomonede că, înainte de a investi bani în criptomonede, petreceți ceva timp învățând cât mai mult despre acestea. Vă va fi de ajutor în viitor.

Luați în considerare structura comisioanelor și măsurile de securitate pe care le acceptați, ce alte măsuri veți lua pentru a vă depozita monedele în siguranță și care sunt obiectivele dumneavoastră. Boneparth îi îndeamnă pe cei care se gândesc să investească în criptomonede să își ia timp să învețe despre monedele digitale înainte de a-și asuma riscuri. “Una este să investești bani pe piețe mai stabile la întâmplare; cu totul altceva este să arunci bani pe piețe volatile”, spune el.

Dezavantajele burselor centralizate
Este mai bine un schimb centralizat sau descentralizat?

După cum am afirmat anterior, acestea oferă aceleași beneficii.

Puteți fi blocat.

Principalul dezavantaj al schimburilor centralizate este că s-ar putea să pierdeți accesul la fondurile dumneavoastră sau să vă închideți conturile fără a le recupera. Singura opțiune ar fi un litigiu costisitor, care este puțin probabil să aibă succes. “Moneda murdară” este doar un exemplu din numeroasele cauze posibile de blocare. Am discutat-o mai în detaliu în postarea mea despre Bitcoin. Pe scurt, o “criptomonedă murdară” a fost obținută în urma unei fraude. De exemplu, dacă o bursă suferă un furt al criptomonedei dvs., probabilitatea ca toate criptomonedele dvs. să fie obținute legal scade semnificativ atunci când în portofoliul dvs. este prezentă chiar și o cantitate mică de monedă furată. În acest caz, nu ați putea demonstra contrariul, iar pierderea (sau trimiterea în instanță) ar fi inevitabilă.

Care sunt cele mai mari probleme cu criptomonedele?
Este criptomoneda sigură pe burse?

Fiți conștient de faptul că este posibil să fiți interzis pe bursele de criptomonede în mod neintenționat. Dacă Bitcoin-ul dvs. a fost obținut ilegal sau dacă sistemul întâmpină o problemă, există posibilitatea de a fi blocat din cauza unei erori umane. Bursele centralizate riscă să blocheze temporar conturile; totuși, acesta este un pericol minor în comparație cu pierderea de bani din cauza închiderii contului.

Legea impune obligația de verificare.

schimb criptografic
Criptomoneda necesită verificare?

Aproape toate bursele centralizate necesită pași de cunoaștere a clientului (KYC). Unele platforme au avut dintotdeauna această cerință, în timp ce altele au implementat KYC doar atunci când au devenit mai importante sau au dorit să ofere servicii suplimentare. De exemplu, Binance, o bursă de criptomonede centralizată, restricționează utilizatorii de la efectuarea doar a unor sarcini limitate până când aceștia finalizează procesul KYC.

Nu numai că bursele de cripto-monede folosesc AML, dar au și procese KYC și procese de verificare suplimentare. Aceasta implică trimiterea unui selfie cu pașaportul, plus extrasul de cont bancar și adresa dumneavoastră – ceea ce s-ar putea să vă fie perfect confortabil în ceea ce privește protecția vieții private. Cu toate acestea, este esențial să vă amintiți că astfel de documente pot fi expuse cu ușurință în rețea, permițând astfel escrocilor să desfășoare activități ilegale prin utilizarea datelor dvs. în beneficiul lor; acest lucru ar putea implica crearea de conturi bancare sub pretexte sau inițierea de tranzacții frauduloase.

KYC și verificarea suplimentară sunt folosite de către bursele de criptomonede
Bursele de cripto-monede folosesc KYC și verificări suplimentare.

Un avertisment esențial: dacă intenționați să folosiți un schimb de criptomonede care necesită KYC, apelați întotdeauna la bursele cu reputație și bine cunoscute. Cele mai proeminente burse de criptomonede sunt mai interesate de reputația lor și de protecția datelor decât organizațiile mai mici.

Criptomonedele de pe bursele centralizate de criptomonede pot fi piratate; nu dețineți moneda.

Este vorba despre cheia privată. Oricine are acces la cheia privată deține criptografia. Există două probleme semnificative cu bursele de criptomonede centralizate în același timp:

Definiția cheii private
De ce KYC este obligatoriu pentru majoritatea schimburilor criptografice
  • Nu dețineți banii pe o bursă centralizată.
  •  Acestea fac parte din Bursă, sunt păstrate în portofelele lor și pot fi transferate în orice moment în portofelele unor terți. Nu aveți niciun control asupra cheii private și nu puteți executa tranzacții în mod independent.

Bursa din acest sistem funcționează ca o poartă de acces pentru tranzacționarea criptomonedelor dumneavoastră. Cu toate acestea, este important să rețineți că cripto nu se află în proprietatea dvs. și există riscul ca aceasta să fie furată de către bursa de criptomonede sau de escroci care au acces la informațiile dvs. personale datorită…

Bursele cripto centralizate pot fi piratate

Un schimb de criptomonede nu face decât să vă aloce spațiu în portofelul său de criptomonede pentru a vă stoca monedele. În ciuda eforturilor dumneavoastră de a vă convinge de contrariu, realitatea este că vi se refuză accesul.

Bursele Platforma de tranzactionare criptomonede
Este posibil să spargi o bursă de criptografie?

Caricaturi comerciale

Bursele centralizate se angajează adesea în practici care avantajează bursa în detrimentul utilizatorilor, cum ar fi manipularea artificială a prețurilor activelor pentru a declanșa lichidări și a genera mai multe venituri pentru bursă. Aceste manipulări pot varia de la o bursă de criptomonede la alta. Înainte era populară manipularea volumelor de tranzacționare, iar roboții erau folosiți pentru această sarcină. Volumele umflate în mod artificial creau aparența de fiabilitate. Volumul de tranzacționare este în continuare unul dintre cei mai importanți indicatori pentru evaluarea unei criptomonede. Dar, în sălbaticul 2017-2018, multe burse au supraestimat volumul de zeci de ori.

Burse cripto centralizate
Platforma de tranzactionare criptomonede

Cauza a fost atribuită unor dificultăți tehnice din partea utilizatorilor. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de bursele centralizate, toate instrumentele sunt disponibile pentru fraudă și plasarea de ordine care să manipuleze prețurile în mod profitabil. Acest lucru este deosebit de evident în jocurile futures cu efect de levier, unde cineva poate beneficia de un apel în marjă, dar se poate trezi ulterior fără poziții deschise.

Evaluarea schimburilor cripto centralizate 2023

binance schimb cripto centralizat binance
Binance – cripto schimb, recenzie

În ciuda succesului său extraordinar, Binance nu este disponibil în unele locații. În plus, platforma a suferit anterior o breșă de securitate; cu toate acestea, ea rămâne renumită pentru lichiditatea sa fără egal.

Binance Securitate

Beneficiile tranzacționării Grid pe Binance
Beneficii pe Binance

Bursa este centralizată, ceea ce este doar uneori un lucru bun. Cu toate acestea, este principala bursă de criptomonede și influențează incontestabil întregul sistem. Cu siguranță, dacă Binance se prăbușește din cauza unui scandal major, iar investitorii își pierd banii și cei care au investit prin Binance, dar nu aveau fonduri acolo, cripto-moneda se va prăbuși de numeroase ori înainte de a se revigora.

Beneficii pe Binance

Binance Chain oferă o gamă completă de servicii, iar token-ul său nativ permite utilizatorilor să beneficieze de oportunități de tranzacționare în marjă și de investiții pasive. Pentru a-și sprijini și mai mult comunitatea, bursa de criptograme găzduiește în mod regulat cadouri și programe orientate spre dezvoltare care stimulează creșterea continuă.

Beneficii pe Binance Platforma de tranzactionare criptomonede
Este profitabil să cumperi pe Binance?

Cu jetoanele Binance Bitcoin (BNB), puteți face o investiție inteligentă, deoarece valoarea acestei criptomonede este adesea propulsată mai sus doar cu un anunț al unei Oferte inițiale de schimb (IDO). Prin astfel de evenimente, deținerea de BNB vă va diferenția de ceilalți investitori și va însemna că sunteți în cunoștință de cauză. Atunci când au loc IDO-uri pe burse precum Binance, urmează de obicei o creștere a prețului într-o cerere mai mare pentru tokenul lor – ceea ce îi crește și mai mult valoarea. Acest model a fost observat în mod regulat cu diverse criptomonede, creând încredere atunci când se investește în randamente mai bune!

Arderea BNB de la Binance este o modalitate eficientă de a crește valoarea; cu cât sunt mai puține monede în circulație, cu atât valoarea lor este mai mare. Strategia de ardere va replica în curând logica lui Ether, asigurând o repetare consecventă. Această implementare ne permite să accesăm cu ușurință toate ideile creative ale Binance.

În încercarea de a detrona ETH, BSC (Binance Smart Chain) este un blockchain de ultimă generație conceput pentru cei dornici să își lanseze criptomoneda.

Binance cultivă un ecosistem cuprinzător pentru industria criptografică. În ciuda statutului său de bursă de criptomonede centralizată, Binance încă domnește în acest sector, în primul rând datorită faimei și renumelui său.

Bybit exchange cripto centralizat Bybit
Pe biți: diferențe, avantaje, dezavantaje

Bybit este o bursă criptografică centralizată, bine cunoscută și accesibilă pe scară largă, cu diverse caracteristici și servicii. Are o lichiditate puternică, dar, din păcate, percepe comisioane ridicate pentru anumite vânzări. În ciuda acestui fapt, a fost făcută accesibilă în multe țări la nivel global.

Coinbase schimb cripto centralizat Coinbase
Platforma de tranzactionare criptomonede Coinbase

Coinbase iese în evidență în rândul partenerilor săi de schimb de criptomonede, permițând utilizatorilor să cumpere criptomonede cu moneda fiduciară (USD). Lichiditatea sa bună și gama de caracteristici fac ca Coinbase să fie foarte căutată. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că taxele exorbitante și o acoperire geografică limitată încă afectează platforma.

Serviciile Gemini sunt extrem de sigure, funcționând în mod legal în Statele Unite și respectând toate reglementările internaționale relevante. Cu toate acestea, acest lucru vine cu un compromis; anonimatul nu este o opțiune, deoarece utilizatorii trebuie să furnizeze în mod regulat informații personale autorităților de reglementare. Acestea fiind spuse, supravegherea riguroasă a reglementărilor ajută la atenuarea riscurilor pentru consumatori și oferă o oarecare liniște sufletească atunci când se investește folosind schimbul de criptomonede Gemini.

KYC este o necesitate absolută, iar toți utilizatorii trebuie să urmeze protocolul standard de furnizare a fotografiilor de pașaport și a altor detalii pentru verificarea AML. Bursa vă va accesa informațiile personale, cum ar fi adresa de angajare sau adresa de reședință – așa că fiți pregătiți să declarați și să plătiți impozite pe câștigurile dvs. din criptomonede. De asemenea, toate datele vor fi transmise autorităților fiscale în scopuri de transparență.

Revizuirea schimbului Coinbase Platforma de tranzactionare criptomonede
Platforma de tranzactionare criptomonede

Deși mulți cripto-entuziaști sunt nemulțumiți de sprijinul oferit de burse, acest fenomen este mai cuprinzător decât orice altă activitate specifică. Cele mai multe cazuri se învârt în jurul erorilor utilizatorilor, ceea ce face dificilă rezolvarea rapidă și eficientă a acestora de către personalul serviciului pentru clienți – indiferent cât de conciliant ar fi acesta.

Pentru a asigura un nivel suplimentar de protecție împotriva fraudei, sistemul stochează toate conturile de utilizator într-un cont bancar dedicat.

În acest fel, chiar dacă Coinbase suferă vreodată un atac cibernetic, banii utilizatorilor rămân în siguranță într-un cont bancar separat. Furtul de Bitcoin pe Coinbase este mai puțin profitabil sau mai puțin simplu decât ar putea fi pe alte burse de criptomonede cu măsuri de securitate mai puțin stricte.

Schimbul cripto centralizat FTX
FTX tranzactionare criptomonede

FTX este o bursă de criptomonede de ultimă generație, cu funcții precum tranzacționarea în marjă și instrumente derivate, care le permite utilizatorilor să își diversifice portofoliile. Este accesibilă în aproape toate țările, ceea ce o face disponibilă pe scară largă și se mândrește cu rate de lichiditate remarcabile. Cu toate acestea, fiți atenți: FTX are comisioane mai mari la unele tranzacții decât alte burse.

Investirea în active digitale cu monedă fiduciară este acum posibilă prin Tether. Această platformă de cripto-tranzacționare permite investitorilor să cumpere opțiuni, contracte futures sau titluri de valoare tokenizate. Prin valorificarea mișcărilor de piață ale diferitelor criptomonede, puteți profita de aprecierea valorii Tether – un instrument a cărui valoare depinde exclusiv de volatilitatea sa. În plus, începând cu iunie 2021, a devenit viabilă tranzacționarea acțiunilor folosind Bitcoin ca standard; Tesla, Google și Netflix se numără printre aceste firme! Avantajele nu se opresc aici: tranzacțiile prin intermediul acestui sistem au loc la viteza fulgerului.

FTX este un schimb cripto mai nou
FTX este un schimb cripto mai nou

Trecând practic neobservată, Alameda Research a atras recent atenția în industria de tranzacționare și de gestionare a activelor. Considerată în prezent una dintre cele mai de succes companii din prezent, aceasta gestionează un volum în valoare de miliarde de dolari în fiecare zi!

Singurul dezavantaj al operării pe FTX este reprezentat de comisioanele de retragere costisitoare în comparație cu alte platforme.

Bursa cripto tranzactionare criptomonede
Este Kraken un schimb bun?

Dacă ceea ce căutați la o bursă de criptomonede este fiabilitatea și caracteristicile, atunci Kraken este soluția dumneavoastră. Este disponibil în multe țări și oferă o lichiditate excelentă. Din păcate, comisioanele pentru unele tranzacții pot fi mari la Kraken; totuși, merită luată în considerare dacă aveți nevoie de o platformă alternativă pentru a începe.

Permițând clienților să aibă acces la tranzacționarea criptomonedelor și a monedelor fiduciare, la contracte futures, la tranzacționarea în marjă și la tranzacții OTC, bursa permite comisioane de tranzacționare reduse în funcție de volum. Cu toate acestea, utilizatorii trebuie să cunoască cerințele de conformitate și riscurile potențiale asociate cu bursele centralizate.

Cu un volum amplu de tranzacționare și o lichiditate bogată, bursa de criptomonede asigură executarea rapidă a tranzacțiilor.

Este Kraken un exchange descentralizat?
Are Kraken un DeFi? tranzactionare criptomonede

Partea bună este că Bursa este veche și intenționează să intre pe piața bursieră. Aici, cel mai evident avantaj este o preocupare pentru reputație. Cu siguranță, orice colțuri ascuțite pe care afacerea va încerca să le netezească, orice astfel încât importanța sa să nu aibă de suferit și să diminueze evaluarea proiectului.

Pe lângă bursele de criptomonede centralizate, există și burse de criptomonede descentralizate. Să înțelegem care sunt avantajele și dezavantajele lor și să facem ratingul lor.

Spre deosebire de bursele centralizate, bursele criptografice descentralizate nu sunt conduse de o singură companie sau entitate. Aceste burse au, de obicei, o lichiditate mai mică decât omologii lor centralizați, dar oferă o mai mare confidențialitate și securitate. Cu toate acestea, bursele descentralizate pot fi dificile și au adesea volume de tranzacționare scăzute.

Cele mai bune burse cripto descentralizate în 2023 sunt:

Schimbul descentralizat Uniswap
Ce este Uniswap și cum să îl utilizați corect

Uniswap este un remarcabil schimb de criptomonede descentralizat care permite oamenilor din întreaga lume să tranzacționeze multe tipuri diferite de criptomonede. Nu numai că are o lichiditate excelentă, dar este și accesibil! Din păcate, comisioanele sunt incredibil de mari pentru anumite tranzacții.

Pentru a compensa acest lucru, Uniswap a implementat un nou sistem numit “liquidity pooling”. În termeni simpli, punerea în comun a lichidităților permite utilizatorilor să contribuie cu activele lor de criptomonede în “bazinele” bursei pentru a obține venituri prin comisioane de tranzacționare și spread-uri.

Ce este Sushiswap Exchange tranzactionare criptomonede
SushiSwap – SUSHI Prezentare generală a schimbului de criptomonede SUSHI

Sushiswap este una dintre cele mai accesibile burse cripto descentralizate din multe țări, oferind o lichiditate excelentă și o gamă largă de caracteristici. Cu toate acestea, are dezavantaje – comisioane ridicate pentru unele tranzacții care pot fi greu de înghițit.

  • Concluzie

În cele din urmă, piața criptografică este inundată de o multitudine de burse. Cu toate acestea, două se disting ca fiind cele mai populare: centralizate și descentralizate. Acest articol a defalcat ambele tipuri de oferte de cripto în 2023 pentru a vă ajuta să faceți o alegere informată cu privire la cea care se potrivește nevoilor dumneavoastră – cu ratingurile noastre pentru cele mai bune burse centralizate incluse! Apreciați toate avantajele și dezavantajele lor înainte de a investi pentru a fi siguri că banii dvs. sunt în siguranță și bine cheltuiți.

Bursa de tranzacționare în marjă dYdX
Ce este dYdX Tranzacționare cu criptomonede

ETHD oferă tranzacționare în marjă cu efect de levier prin intermediul ETHD, un schimb descentralizat în rețeaua Ethereum. Puteți utiliza efectul de levier și contractele futures pe acest Dex, spre deosebire de concurenți.

Mai multe burse descentralizate contribuie la dezvoltarea lichidității, DyDx urmând să devină liderul pieței și forța dominantă. În primul rând, deoarece această bursă criptografică descentralizată are o interfață de utilizare și un nivel de funcționalitate familiare omologilor săi centralizați, va putea atrage clienții aproape imediat.

Ce este 1inch Exchange
1Inch.Exchange – Prezentare generală a agregatorului descentralizat
  • 1inch Schimb de 1 inch

Binance Coin (BNB) este o bursă descentralizată de criptomonede. La fel ca Uniswap, se bazează și ea pe blockchain-ul Ethereum. Este construit pe dApps (aplicații descentralizate). – suport multichain, permițând bursei să lucreze cu token-urile BSC și Polygon.

Bursa descentralizată Binance se bazează pe trei platforme: Binance, Wanchain și Ethereum.

Cu ajutorul Protocolului de lichiditate, crearea de fonduri de lichiditate este acum simplă și profitabilă! Utilizatorii pot beneficia de un creator de piață automatizat care oferă recompense cu doar un centimetru de cripto. Cu acest protocol, schimbul de active nu a fost niciodată atât de profitabil și fără efort.

Protocolul de ordine pentru Stop Losses, Stop Orders și Licitații vă oferă instrumentele necesare pentru a vă proteja și maximiza profiturile. Acest protocol vă permite să stabiliți stop losses sau ordine și să participați la licitații.

Să începem prin a examina câțiva termeni de bază. Tranzacționare cu criptomonede
Bursele de criptomonede centralizate seamănă mai mult cu băncile.

Să începem prin a examina câțiva termeni de bază.

Bursele de criptomonede centralizate seamănă mai mult cu băncile.

O persoană care deține controlul controlează activele dumneavoastră, dar le poate și fura. Pe bursele centralizate, criptomonedele nu aparțin utilizatorilor.

Cele mai multe burse descentralizate sunt greu de utilizat și nu dispun de caracteristici esențiale pentru clienți.

Bursele de criptomonede centralizate seamănă mai mult cu băncile.
Avantajele și dezavantajele schimburilor descentralizate (DEX)

Opțiunea ideală este să folosiți un schimb care acceptă criptomonede și valute fiat. Soluția perfectă este să combinați bursele de criptomonede. Dacă lichiditatea este esențială pentru dumneavoastră, cea mai bună alegere, deocamdată, este să continuați să folosiți platformele centralizate. Folosiți Dex dacă tranzacționați rar. DEX este cea mai bună platformă de tranzacționare criptografică ce permite utilizatorilor să interacționeze între ei fără a cunoaște cheile lor private.

Disputa cu privire la platformele superioare nu va dispărea niciodată. Fiecare bursă de criptomonede are propriul set de caracteristici.

Tranzacționare cu criptomonede
Ce se va întâmpla cu bursele de criptomonede în 2023?

Ce se va întâmpla cu bursele de criptomonede în 2023?

Consensul este că cele două modele vor coexista, fiecare oferind avantaje distincte. În plus, având în vedere că tehnologia avansează constant, noile tehnici de administrare a cripto-burselor pot combina cele mai bune caracteristici ale CEX și DEX. Dumneavoastră ce credeți?

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți