Top 5 Cele mai bune 5 cele mai bune proiecte Defi și monede de cumpărat în martie 2023
Cuprins
- Cel mai bun proiect De-Fi de pe Avalanche blockchain este Colony Lab.
- Funcții
- Un protocol de lichiditate pentru o platformă financiară descentralizată numită Aave
- Funcții
- Fantom: Compania utilizează blockchain ca modalitate de a construi, deține, comercializa și administra active digitale. Aplicațiile descentralizate și contractele inteligente întruchipează puterea revoluționară a tehnologiei blockchain.
- Funcții
- Cea mai populară rețea descentralizată este PancakeSwap.
- Funcții
- Graficul descrie viitorul API-urilor descentralizate.
- Funcții
- Concluzie: o trecere în revistă a celor mai interesante proiecte Defi pe care trebuie să le urmărim cu atenție
⚡️ Ce este DeFi?
DeFi este un termen legat de criptomonede care se referă la finanțarea descentralizată. Este o sintagmă pentru acea parte a lumii criptomonedelor care dorește să înlocuiască intermediarii tradiționali și mecanismele de încredere cu blockchains.
⚡️ De ce Bitcoin nu este DeFi?
O revoluție financiară modernă, Bitcoin este un tip de monedă care funcționează pe propriul blockchain – la fel ca moneda fiduciară. DeFi, pe de altă parte, vă permite să împrumutați, să împrumutați și să tranzacționați criptomonede precum Bitcoin, la fel ca băncile.
⚡️ Există un DeFi pe Ethereum?
Ethereum a fost primul blockchain care a permis utilizatorilor să dezvolte contracte inteligente, ceea ce Bitcoin nu a putut face. Acest lucru a ajutat Ethereum să ajungă la poziția de lider actual în DeFi.
⚡️ Cât valorează moneda DeFi?
Prețul de piață pentru Defi Coin este de 0,539106 dolari per DEFC. Maximul istoric pentru Defi Coin a fost de 0,567323 dolari, atins pe 11 ianuarie 2018. Rezerva curentă de monede Defi Coin este de 0 DEFC.
⚡️ Este DeFi sigur?
Ești pe cont propriu cu DeFi. Deși blockchain este recunoscut pentru securitatea sa, nu este imun la atacuri. De fapt, o cercetare Elliptic prezice că fraudele și furturile legate de DeFi vor duce la pierderi de peste 10 miliarde de dolari anul viitor, cu aproape 600% mai mari decât anul trecut.
Schimbările se produc rapid și constant de-a lungul timpului, așa cum am văzut în cazul progreselor tehnologice, cum ar fi aplicațiile de streaming care iau locul DVD playerelor și cărțile care sunt înlocuite de tablete. Acum, criptomonedele încep să înlocuiască banii obișnuiți. Sectorul financiar trece în prezent printr-o transformare semnificativă, creând o mulțime de noi oportunități pentru cei care investesc în criptomonede.
Defi a apărut ca urmare a cererii tot mai mari de alternative financiare. Ca urmare, tehnologia descentralizată va intra în noul domeniu al serviciilor financiare într-un mod nesigur și transparent. Descentralizarea anticipată a tehnologiei blockchain va da peste cap sectorul financiar în comparație cu ceea ce suntem obișnuiți cu băncile centralizate.
Sunteți un pasionat de cripto sau abia începeți să învățați despre tehnologia blockchain? Dacă da, atunci înțelegerea Defi și a potențialului său impact în viitor ar trebui să fie de mare interes pentru dumneavoastră. Acest articol împărtășește cinci noi proiecte semnificative de tip best-defi care vor revoluționa finanțele atât în orizonturile tradiționale, cât și în cele globale.
Cel mai bun proiect De-Fi de pe Avalanche blockchain este Colony Lab.
Proiectul Colony se află în fruntea listei noastre de proiecte Defi. Project Colony este primul fond orientat spre viitor și orientat spre comunitate. Fundația Avalanche a promis deja sprijin și bani pentru această inițiativă, ceea ce o face în esență un proiect Avalanche.
Definit simplu, Colony este o colecție de contracte inteligente care constituie coloana vertebrală a operațiunilor fundamentale ale organizației. Acest proiect se referă, de asemenea, la proprietatea, structura și autoritatea afacerilor online.
Deci, de unde începeți? Veți avea nevoie de jetoane pentru a începe. Aplicațiile Colony, de exemplu, funcționează pe rețele care utilizează jetoanele lor. Aceste jetoane sunt identificate prin simbolurile ticker utilizate pe platformele de tranzacționare.
După ce v-ați cumpărat jetoanele dintr-un portofel susținut de Colony, va trebui să le mutați într-unul personal. Monedele pot fi folosite ca monedă pentru schimburi. Atunci când selectați rețeaua de plată preferată, luați în considerare comisioanele de tranzacționare ale acestora – cu cât selectați o rată mai mică, cu atât economisiți mai mulți bani! De asemenea, aveți grijă să verificați de două ori ce rețea folosiți înainte de a transfera fonduri.
Cel mai popular tip de serviciu disponibil online este schimbul descentralizat (DEX), pe care îl puteți găsi căutând pe Google „Decentralized Exchanges” sau termeni similari. Puteți, de asemenea, să oferiți lichidități în schimbul unei dobânzi sau să împrumutați fonduri și să percepeți dobânzi. Oportunitățile sunt nelimitate.
Protocolul Aave este un proiect open-source de ultimă generație care oferă o experiență de utilizator de cea mai înaltă calitate și acordă prioritate securității, confidențialității și conformității.Protocolul Aave este o platformă financiară descentralizată cu un protocol de lichiditate care permite utilizatorilor să împrumute și să împrumute active digitale.
Funcții
Tokenul Colony CLY este conceput pentru a sprijini rețeaua Colony, care este o inițiativă condusă de comunitate care oferă finanțare în faza inițială pentru proiectele bazate pe Avalanche. Aceasta va oferi, de asemenea, lichiditate sistemelor Avalanche Defi existente. Monedele AVAX (AVAX) și viitoarele monede de subrețea sunt achiziționate ca parte a acestei tranzacții.
Scopul este de a lansa o ofertă inițială de monede (ICO) pentru finanțare. Compania intenționează să colaboreze cu Avalanche și ar putea împărți un flux de tranzacții pentru a pregăti terenul pentru finanțarea proiectelor pe platformă. Adevărata frumusețe a acestui proiect constă în abordarea sa bazată pe comunitate.
Acesta include, de asemenea, un cadru reglementat care permite investitorilor să cunoască ecosistemul Avalanche, ceea ce va contribui la creșterea capitalizării de piață a acestuia ca urmare a curiozității lor. Încă de la început, proiectul are o comunitate stabilită. Aceasta va colabora cu alți actori cheie din ecosistem, precum și cu Avalanche.
Este demn de remarcat faptul că ecosistemul Avalanche este destinat să sprijine DeFi. Inițiativa Colony va contribui la realizarea obiectivului Avalanche prin intermediul unui schimb complet descentralizat și al unui sistem financiar democratizat. Unul dintre motive este că Colony oferă o infrastructură solidă pentru noile aplicații descentralizate în rețeaua Avalanche.
Succesul coloniei depinde de marketing, de dinamică, de cunoștințe tehnice și de rețele. În plus, colonia se asigură că investiția sa este corect utilizată și apreciată prin utilizarea de airdrops, recompense de stivuire și un mecanism de răscumpărare.
Modelul de afaceri a fost ajustat. Acum există o combinație perfectă a două componente. Prima este accesul la tranzacțiile aflate la început de drum, la care anterior aveau acces doar instituțiile și investitorii acestora. Procesul de investiții cuprinzător al proiectului va fi realizat de echipa de bază, care include profesioniști în domeniul criptomonedelor. Ca urmare, acești experți în capitaluri proprii vor avea o mai bună înțelegere a proiectelor. A doua componentă este o modalitate îmbunătățită de a primi plăți.
Rețeaua de firme de investiții de la Colony va oferi finanțare dezvoltatorilor care lucrează la Protocolul Avalanche. Atunci când proiectul ajunge în faza inițială, nu va mai trebui să se concentreze pe solicitarea de capital, ci poate prioritiza avansarea ulterioară.
DAO (Organizația Autonomă Descentralizată) este fundamentul succesului nostru. Obiectivele sale principale sunt creșterea lichidității în ecosistemul Avalanche și utilizarea mizelor pentru a îmbunătăți securitatea rețelei. Această componentă are, de asemenea, scopul de a colecta activele în creștere ale Defi Avalanche cu un indice specializat.
În general, Colony combină DeFi și finanțarea convențională pentru a crea valoare în rețeaua Avalanche prin intermediul comunității sale. Oferta inițială de indici (IDO) este planificată pentru al patrulea trimestru al anului 2023.
Fondatorul Cryptominati Capital, un investitor privat pe nume Mark Karpeles, a făcut echipă cu Colony Lab ca partener corporativ. Aceștia au scris următoarele pe Twitter: „Colony Lab oferă finanțare și lichiditate ecosistemului The Avalanche, ceea ce schimbă regulile jocului.”
Un protocol de lichiditate pentru o platformă financiară descentralizată numită Aave
Proiectul XIAVE este un alt sistem financiar descentralizat, în cadrul căruia utilizatorii pot împrumuta o varietate de criptomonede. Folosindu-se de puterea contractelor inteligente, această platformă permite oamenilor să participe cu ușurință la împrumuturi peer-to-peer bazate pe criptomonede. Oamenii doresc să împrumute criptomonede pentru a câștiga dobânzi sau să împrumute bani în schimbul plății unor dobânzi.
Cu Aave, nu mai trebuie să aveți încredere în marile bănci sau instituții financiare pentru a vă păstra banii; acum îi puteți păstra chiar dumneavoastră! Aplicația este alimentată de blockchain-ul Ethereum și execută tranzacții printr-o rețea de calculatoare care rulează Aave. Algoritmii și contractele inteligente se ocupă de toate activele din cadrul sistemului.
Funcții
Scopul Aave este de a face mai accesibile serviciile financiare simple, ceea ce înseamnă că puteți împrumuta și acorda împrumuturi fără ajutorul băncilor, al brokerilor sau al intermediarilor. Pe scurt, investiți în tehnologie și, în același timp, influențați dezvoltarea acesteia.
În prezent, există 26 de criptomonede distincte disponibile pentru depozite, iar 25 dintre ele pot fi împrumutate. ETH, LINK și LEND sunt cele mai populare active de pe Aave. Aici, puteți descoperi o listă completă a tuturor resurselor și a ratelor individuale ale dobânzilor acestora.
Puteți vedea ratele de împrumut și de creditare pentru fiecare criptomonedă pe site-ul Aave. Aave utilizează un algoritm pentru a genera ratele curente pe baza ratei de utilizare, așa cum se arată în exemplul de mai sus. Atunci când există un număr limitat de criptomonede disponibile, ratele dobânzilor sunt de obicei majorate pentru a atrage mai multe persoane. În schimb, dacă există o abundență, ratele vor fi mai mici pentru a stimula mai multă activitate.
Aave oferă două jetoane DeFi distincte: AAVE și AAVL. Primul este AAVE, care este simbolul de gestionare a protocolului companiei. Puteți achiziționa acțiuni în Aave prin cumpărarea de jetoane AAVE, care funcționează în mod similar cu acțiunile firmei. În acest fel, puteți vota pentru schimbări care ar putea modifica cursul protocolului.
Cel de-al doilea jeton Aave este AToken, care reprezintă jetoane de dobândă acordate creditorilor pentru a obține dobânzi la depozite. Dobânda este creditată imediat în portofelul dumneavoastră, iar jetoanele sunt legate de o valoare 1:1 a activului suport pe care l-ați depus.
Creditul instant este unul dintre cele mai populare împrumuturi de pe Aave, pe care îl puteți folosi pentru a profita de posibilitățile de arbitraj din lumea criptomonedelor. Împrumuturile instantanee nu necesită nicio garanție. Trebuie să returnați banii în cadrul aceleiași tranzacții, de obicei în câteva secunde.
Cu excepția cazului în care plata este finalizată în timpul aceleiași tranzacții, aceasta va fi rambursată. Există doar 16 milioane de jetoane în circulație cu protocolul Aave. Contractul de rezervă al ecosistemului Defi conține trei milioane de astfel de jetoane în scopul creării programului.
Protocolul Aave este prevăzut cu posibilitatea de stivuire, care este un modul de securitate care vă permite să stocați jetoane Aave ca asigurare împotriva oricăror probleme potențiale de pe piață. De exemplu, dacă una dintre cele mai populare monede de stack de pe Aave și-ar pierde legătura cu dolarul american, ați putea folosi până la 30% din modulul de securitate pentru a compensa pierderea.
De la debutul Aave în 2020, puteți împrumuta și împrumuta bani reali pe platformă.
Fantom: Compania utilizează blockchain ca modalitate de a construi, deține, comercializa și administra active digitale. Aplicațiile descentralizate și contractele inteligente întruchipează puterea revoluționară a tehnologiei blockchain.
Ethereum a fost pionierul introducerii contractelor inteligente pe piața criptomonedelor. Cu toate acestea, în ultimii ani, din cauza congestiei intense și a costurilor de tranzacționare foarte ridicate, a devenit o provocare pentru utilizatori. Ca răspuns la această problemă, au apărut mai multe alte opțiuni care permit tranzacții mai rapide la prețuri mai rezonabile.
O altă opțiune este Fantom, o platformă de contracte inteligente open-source pentru dApps și active digitale. Procesul de împrumut, creditare și tranzacționare a activelor sintetice este simplificat pe această platformă. Este suficient să vă conectați la portofelul digital și să depuneți jetoane pentru a începe să câștigați.
Funcții
Fantom câștigă popularitate, deoarece oferă un răspuns viabil la tripla problemă a blockchain-ului. Acesta se străduiește să găsească un echilibru perfect între securitate, stabilitate și descentralizare, care să fie sustenabil pe termen lung. Platforma este rapidă, deoarece utilizează un mecanism special de consens numit Lachesis. Astfel, tranzacțiile sunt extrem de rapide ca urmare a acestui fapt. Fiind un blockchain cu suport pentru contracte inteligente, Fantom este, de asemenea, foarte versatil.
Procesarea rapidă a tranzacțiilor de către Fantom asigură procesarea tranzacțiilor în una sau două secunde. Acest sistem este incredibil de fiabil și eficient, executând mii de tranzacții pe secundă cu costuri minime. Numărul de tranzacții pe platforma Fantom a crescut la peste trei milioane în luna mai, ceea ce nu este surprinzător.
Fantom utilizează metoda POS despre consens, ceea ce o face descentralizată și nu necesită un organism de conducere. Cu această configurație a rețelei, Fantom în ansamblu rămâne mult mai eficientă.
Mecanismul de consens al Fantom aBFT validează datele și tranzacțiile din întreaga rețea. În consecință, acesta poate conveni într-un mod fiabil și transparent. Obținerea consensului este o cerință fundamentală pentru orice aplicație descentralizată.
Fantomele sunt avantajoase pentru plăți, deoarece au o lățime de bandă și o viteză mari. De asemenea, este excelent pentru gestionarea și controlul rețelei. Acest lucru implică faptul că puteți utiliza gestionarea rețelei pentru a vota idei de îmbunătățire, pentru a sugera modificări și pentru a lua decizii dacă dețineți jetoane în rețeaua FTM. Impactul dvs. se va baza pe cantitatea de FTM pe care o dețineți.
Fantom este ideal pentru a paria recompense. Aici puteți câștiga o rată anuală efectivă (APR) minimă de 3,79% și maximă de 11,59%. Rata anuală efectivă depinde de perioada totală de blocare și de suma de FTM-uri pe care o depuneți.
Fantom este o altă criptomonedă care seamănă cu EOS în protocolul său. Cu toate acestea, Fantom permite atât tranzacțiile private, cât și cele publice – o caracteristică care va fi utilă pentru persoanele care doresc să își păstreze identitatea ascunsă. În mod similar cu alte monede, cum ar fi Stellar, Fantom poate fi folosită pentru a cumpăra taxe de rețea și pentru a plăti validatorii; dar nu se oprește aici. Cu Fantom, puteți, de asemenea, să efectuați tranzacții fără taxe în întregul ecosistem!
Stiva Defi încorporată în Fantom permite utilizatorilor să creeze USB-uri cu token-uri FTM. USB este propriul Stablecoin al Fantom, care este ancorat la dolarul american într-un raport de 1:1. Acesta poate fi utilizat pentru a tranzacționa, împrumuta și împrumuta 176 de criptomonede diferite și active sintetice, cum ar fi fETH și BTC.
În ultimele șapte zile, Fantom a înregistrat o creștere impresionantă de 9% a prețului său, ajungând la o capitalizare totală de piață de 2,03 miliarde de dolari pe 17 noiembrie 2021. Volumul său zilnic de tranzacționare pe burse a fost de aproximativ 748 de milioane de dolari la acel moment.
Cea mai populară rețea descentralizată este PancakeSwap.
O altă nouă tehnologie financiară descentralizată este PancakeSwap. Acest proiect Defi a fost creat chiar anul trecut și este construit pe Binance Smart Chain, un creator de piață de criptomonede de la mașină la mașină. PancakeSwap, ca și Aave, oferă lichiditate de tranzacționare ca serviciu.
Utilizatorii au pariat peste 5 miliarde de dolari pe bursa descentralizată PancakeSwap până la sfârșitul lunii octombrie (DEX). PancakeSwap este un chilipir în comparație cu rivali precum Uniswap, care are o valoare de piață de numai 4 miliarde de dolari.
Funcții
Proprietarii de criptomonede ar trebui să ia foarte mult în considerare PancakeSwap din mai multe motive. În primul rând, utilizează platforma Binance Chain BEP-2, care a fost dezvoltată de nimeni altul decât cea mai mare bursă de criptomonede din lume, Binance. Cu un volum impresionant de tranzacții zilnice de 27 de miliarde de dolari, puteți avea liniștea deplină că fondurile dvs. sunt în siguranță cu ei. În plus, toate contractele inteligente au fost verificate și aprobate de CertiK, o firmă renumită, specializată în securitatea contractelor.
PancakeSwap oferă un ghișeu unic pentru toate nevoile dumneavoastră în materie de criptomonede – schimbați, stocați și tranzacționați în siguranță active digitale. Arhitectura sa descentralizată și interfața prietenoasă cu utilizatorul o fac platforma perfectă pentru a lua rapid decizii informate despre criptomonede. PancakeSwap nu se bazează pe terțe părți pentru decontare sau tranzacționare și vă permite să vă păstrați token-urile. Deși PancakeSwap este alimentat de Binance, nu este controlat sau guvernat de Binance. Serviciul este destul de comparabil cu Uniswap și Sushiswap, dar cu câteva diferențe notabile.
PancakeSwap este unul dintre cele mai populare schimburi descentralizate disponibile în prezent. Numai în luna octombrie, platforma a procesat un volum de tranzacționare de peste 12 miliarde de dolari. Asta înseamnă mai mult decât toate celelalte burse descentralizate la un loc!
PancakeSwap este conceput pentru jetoanele BEP-20 care operează pe lanțul inteligent Binance. Cu toate acestea, puteți utiliza Binance Bridge pentru a transfera jetoane de pe alte platforme. Puteți să le „împachetați” ca jetoane BEP-20 și să le folosiți pe PancakeSwap DEX după ce au fost „împachetate”.
Prima recompensă pe care o obțineți după ce depuneți jetoanele LP în fondul de lichidități este NOMIA. Acum puteți da jetoane CAKE pentru a obține SYRUP-uri. Puteți utiliza SYRUP-uri pentru a achiziționa funcționalități MORE, cum ar fi jetoane de control sau bilete de loterie cu
Veți avea nevoie de un portofel de criptomonede pentru a utiliza PancakeSwap. Math Wallet, Trust Wallet, Binance Chain Wallet și chiar MetaMask sunt compatibile cu platforma de asigurare descentralizată. Profitând de puterea MetaMask și Binance Smart Chain, vă puteți configura cu ușurință portofelul Ethereum pentru a susține tranzacțiile efectuate pe ambele platforme. Cu doar câțiva pași simpli, veți fi pregătit pentru orice va urma!
Graficul descrie viitorul API-urilor descentralizate.
The Graph (GRT) este un protocol descentralizat pentru interogarea și indexarea datelor din blockchains. La fel cum Google indexează conținutul de pe web, acesta îmbunătățește, de asemenea, accesul la informații cu o eficiență remarcabilă. The Graph indexează, de asemenea, date din blockchains precum Ethereum și Filecoin, la fel cum face Google cu internetul.
Graficul a indexat în primul rând blockchain-ul Ethereum, dar testele recente efectuate pe blockchain-ul NEAR sugerează că ar putea fi capabil să indexeze blockchains care nu sunt compatibile cu Ethereum.
Funcții
Graficul organizează datele în subgrafice, care sunt cunoscute ca API-uri deschise. Graph QI API simplifică pentru dezvoltatori căutarea și recuperarea datelor prin intermediul Graph QI API. Deoarece oferă informațiile necesare pentru ca aplicațiile DEX, cum ar fi DEX, să funcționeze corect, le permite acestora să acceseze rapid datele.
După ce StreamingFast, o firmă de date blockchain, a primit o subvenție de la The Graph Foundation, protocolul a reușit să susțină blockchains care nu sunt bazate pe Ethereum. Utilizând The Graph, dezvoltatorii pot avea acces la date precum prețurile și informațiile despre utilizatori. În prezent, din noiembrie 2021, 25 de rețele blockchain diferite sunt operaționale cu acest protocol. Încă de la începuturile sale, StreamingFast a adus multe contribuții importante la procesul de dezvoltare a The Graph.
Graficul are două tipuri de noduri: noduri complete și noduri de indexare. Nodurile de indexare rulează software-ul GraphQL care ajută la menținerea rețelei organizate, în timp ce nodurile complete găzduiesc și furnizează date rețelei. Rețeaua funcționează în prezent pe trei tendere: mainnet, ropsten și kovan.
Fintech în plină expansiune este o marfă fierbinte, volumul de tranzacționare pe 24 ore de 136.511.855 USD și prețul actual de piață de 0,65 USD reflectând creșterea cererii. Se anticipează că veniturile vor crește cu 212,52% până în 2026.
Concluzie: o trecere în revistă a celor mai interesante proiecte Defi pe care trebuie să le urmărim cu atenție
Poate vă întrebați: „Care este viitorul DeFi?”. Mulțumită unor antreprenori și investitori miliardari precum Mark Cuban, Defi este la modă în acest moment. Ca urmare, volumul lunar în mai 2021 a fost de 173 de miliarde de dolari, în creștere de la 39,5 milioane de dolari în ianuarie 2019.
Rețelele descentralizate oferă o multitudine de avantaje față de furnizorii de servicii de internet tradiționali, cum ar fi eliminarea brokerilor intermediari. De asemenea, este considerat unul dintre cele mai mari instrumente de bani în națiunile în care sistemele financiare sunt slabe, iar oricine are un computer își poate gestiona fondurile în mod eficient datorită dApps.
Acest tip de tehnologie ar putea fi acceptat pe scară largă mai târziu. Cu toate acestea, potențialul său de a câștiga o popularitate extraordinară este de netăgăduit. Este posibil ca majoritatea indivizilor să nu fie conștienți de astfel de platforme deoarece nu au acces tradițional la ele; cu toate acestea, viitorul pare promițător pentru acest proiect. Sistemul financiar convențional, inclusiv întreprinderile și autoritățile financiare, este încă ezitant în ceea ce privește încorporarea noilor tehnologii; dar oricine dorește ca proiectul său să facă parte din viitor trebuie să învețe cum să accepte schimbarea și să opereze în acest mediu.
Nu ar trebui să respingem încă aceste platforme, chiar dacă nu au evoluat pe deplin într-o rețea sigură. Încă se confruntă cu aceleași obstacole cu care s-a confruntat mediul criptografic în primele sale zile.
Puteți avea controlul și proprietatea completă asupra activelor criptografice dacă utilizați aplicații financiare descentralizate. Vă puteți conecta la sistemul financiar ca parte a unei rețele peer-to-peer prin utilizarea aplicațiilor. Proiectele defi sunt din ce în ce mai populare, deoarece funcționează pe rețelele blockchain, precum Ethereum.Am căutat pe piață pentru a găsi doar acele cinci proiecte DeFi care îndeplinesc standardele noastre specifice. Printre acești actori se numără protocoalele bazate pe comunitate, platformele de fonduri de lichidități și facilitatorii din industrie. Credem că aceste inițiative vor zgudui efectiv finanțarea tradițională, dar trebuie să fiți precauți atunci când investiți în orice proiect Defi.