Ce este Rețeaua Chia (XCH)?

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

⚡️ Poți investi în Chia Crypto?

Există mai multe riscuri și profituri potențiale implicate în investiția în criptomonede precum Chia. Iată câteva dintre punctele cheie de luat în considerare: Consumul de energie este una dintre principalele caracteristici de vânzare ale Chia. Cu un preț mai mic și o abordare în general mai sustenabilă, mineritul Chia oferă mai multe avantaje în comparație cu mineritul Bitcoin.

⚡️ De unde pot cumpăra și vinde Chia (XCH)?

De unde pot obține Chia? Chia nu este disponibilă în prezent pe principalele burse de criptomonede, cum ar fi Coinbase sau Binance. În schimb, moneda poate fi achiziționată pe platforme precum OKEx și Gate.io în schimb.

⚡️ Cum pot folosi monedele Chia?

Când vrei să cheltuiești bani în Chia, trebuie mai întâi să dezvălui puzzle-ul și soluția pe care vrei să o folosești. Cheltuirea reușește dacă puzzle-ul se execută fără erori și oferă o listă validă de condiții (mai multe despre asta mai târziu).

⚡️ Este Chia profitabilă?

Această creștere a cererii de hard disk-uri și SSD-uri a fost o consecință directă a acestei situații. Deoarece utilizarea sa a fost de numai 80 de zile, nu au făcut prea mulți bani

⚡️ Merită să creșteți chia?

În prezent, costul unui cub Eruptor de blocuri ASICMiner este de aproximativ 45.000 de dolari. Mulți dintre primii mineri Bitcoin sunt acum multimilionari. Dacă Chia ar avea o rată de creștere comparabilă, monedele de 10 terabyte ar valora în jur de 2457 de dolari pe lună, în loc de 20 de dolari.

Ce este Criptomoneda Chia?

Chia (XCH) este o criptomonedă relativ nouă, care a fost introdusă în mai 2021. Chia pretinde că este prima monedă blockchain ecologică din lume. Ce este mai exact criptomoneda Chia și cum funcționează? Este rețeaua de criptomonede Chia o investiție de încredere sau o înșelătorie?

Ce este Criptomoneda Chia?

Chia, o criptomonedă emergentă pe piață, a generat mult interes în rândul investitorilor, al criptografilor și al utilizatorilor ocazionali de criptomonede de la lansarea sa în 2018.

Moneda a fost creată de Bram Cohen, creatorul BitTorrent. Moneda se dorește a fi o alternativă rezonabilă la banii fiduciari.

Rețeaua chia criptomoneda
La ce este folosită rețeaua chia criptomoneda?

Chia este o criptomonedă care funcționează pe baza limbajului său de programare, ChiaLisp. Acesta este numit un limbaj la nivel de întreprindere, ceea ce îl face mai sigur decât alte criptomonede disponibile în prezent.

Cum funcționează Criptomoneda Chia?

Chia a fost creată ca o criptomonedă “verde”, ceea ce este remarcabil, deoarece bitcoin și alte criptomonede sunt în general considerate ca fiind dăunătoare mediului. Chia este destul de comparabilă cu Bitcoin prin faptul că folosește algoritmul de consens original al lui Nakamoto, la fel ca și Bitcoin. Ei bine, doar aceste două monede reușesc acest lucru. Ca urmare, s-ar putea să le prezici că au multe dintre aceleași caracteristici.

Cum funcționează chia criptomoneda?
Cât valorează cripto Chia?

Bitcoin folosește un sistem de dovadă de lucru, în timp ce Chia optează pentru ceva distinct – dovada spațiului și a timpului. Această delimitare între aceste două tehnologii este deosebit de evidentă.

Algoritmul PoST (Proof of Space and Time) al lui Chia

Algoritmul Proof of Space al lui Chia funcționează pe un principiu diferit de mecanismul Proof-of-Work al Bitcoin. Metoda Proof of Space necesită spațiu de stocare disponibil. Acest lucru implică faptul că persoanele fizice nu trebuie să investească în echipamente miniere costisitoare. În schimb, aceștia pot participa la comunitatea de criptomonede prin utilizarea resurselor accesibile.

Cât valorează chia criptomoneda
Chia coin mining

Chia utilizează spațiul nefolosit dintr-un fișier pentru a crea “agricultură”, care este similară cu mineritul de bitcoin. Pentru a exploata moneda, programul generează o “poveste” – o colecție masivă de date criptografice – pe disc. La fiecare 18 secunde, rețeaua Chia difuzează o provocare. Câștigați Chia (XCH) dacă reușiți să îndepliniți această sarcină. Suma de monede pe care o colectați este relativă la cantitatea de capacitate de stocare pe care o dețineți.

Rețeaua Chia are câteva caracteristici unice.

Chia are câteva caracteristici distincte față de blockchains tradiționale, cum ar fi bitcoin.

Camisol Chialisp

Rețeaua chia criptomoneda are câteva caracteristici unice.
Chia Crypto: este o alternativă mai ecologică la bitcoin?

Chialisp este un limbaj de programare a contractelor inteligente care rulează mașina virtuală ChiaLisp, care este similară cu mașina virtuală Ethereum ( EVM ). Chialisp utilizează un așa-numit model de set de monede, similar mecanismului de tranzacție necheltuită al Bitcoin, pentru a ține evidența stării blockchain-ului și pentru a preveni cheltuirea dublă. Chia susține că sistemul lor este însă mai sigur, datorită utilizării acumulatorilor criptografici.

Securitate

Este Chia o criptomonedă?
Rețeaua Chia (XCH) previziuni pentru 2023

Securitatea rețelei Chia se bazează pe funcții criptografice hash și semnături digitale. Prin utilizarea funcțiilor hash, este posibilă maparea datelor de orice dimensiune – indiferent cât de mari sau de mici – pe seturi de date de dimensiuni fixe. Rezultatul unei funcții hash se numește un rezumat al mesajului sau o amprentă digitală. O semnătură digitală este o schemă matematică pentru a demonstra autenticitatea mesajelor sau a documentelor digitale.

Eficiența și distribuția energiei, precum și descentralizarea și agregarea.

Consensul de tip proof-of-time și proof-of-space al rețelei Chia Network este mai eficient din punct de vedere energetic decât PoW. Chia susține că numărul mare de noduri care participă la securitatea sa o face să fie cea mai descentralizată rețea de pe planetă. De asemenea, dovada Chia elimină 51% din atacurile care au devenit generalizate în rândul altor blockchains în ultima vreme.

Ce este chia (XCH)
Cât de mare este blockchain-ul Chia?

Chia pools împiedică minerii să se înțeleagă între ei prin eliminarea capacității acestora de a modifica blockchain-ul. Deoarece operatorii de pool nu au autoritate asupra distribuirii recompenselor, aceștia nu pot conlucra cu minerii. Un fermier are dreptul la 12,5% din recompensa pentru un bloc reușit, în timp ce operatorul de pool păstrează restul; prin urmare, operatorii de pool nu pot dăuna concurenților prin extragerea de blocuri goale.

Rețeaua Chia Network (XCH) Tokenomics

Rețeaua Chia Network (XCH) Tokenomics
Cât valorează o monedă Chia?

Deși Chia nu a avut o ICO, a avut totuși nevoie de bani pentru a finanța dezvoltarea produsului său. Deși investitorii nu câștigă jetoane, ei pot schimba o parte din rezerva rețelei pentru profituri pe termen scurt. Aceste 21 de milioane de XCH preprocesate sunt investite în dezvoltarea rețelei pe termen lung. Chia intenționează să utilizeze rezerva strategică în trei moduri:

Prețul Chia (XCH)
Cine a inventat moneda Chia?
 • Împrumuturi: Împrumutul de XCH către clienți și crearea de lichidități pentru XCH.
 • Există, de asemenea, bonusuri agricole suplimentare. Investiții: Acestea sunt acreditările și permisiunile acordate dezvoltatorilor și proiectelor care contribuie la extinderea rețelei.
 • Răscumpărarea de acțiuni: Chia dorește să intre în bursă, pe lângă rezerva sa strategică, și poate face acest lucru prin vânzarea acestor jetoane.
 • Dividende: XCH este noua criptomonedă care a fost creată de Cardano și care are un potențial foarte mare. XCH poate fi folosit ca dividend atunci când rețeaua va deveni comercială.
Este Chia profitabilă?
Merită să crești o monedă Chia?

Rețeaua Chia folosește o înjumătățire a recompenselor pe blocuri pentru a mulțumi nodurilor pentru că o mențin în siguranță.

 • 2021-2024: 2 XCH pe bloc.
 • 2025-2027: 1 XCH pe bloc.
 • 2028-2030: 0,5 XCH pe bloc.

În perioada 2021-2023, vor fi generate 0,25 XCH pe bloc.

Care este scopul monedei Chia?
Este moneda Chia sigură?

În anul 2034, se generează 0,125 XCH în mod perpetuu.

În plus față de formula obișnuită, fermierii pot câștiga XCH prin rotație dacă sunt selectați pentru oricare dintre aceste criterii:

 • generarea unui bloc;
 • aderarea și reintegrarea în grupuri pentru a primi recompense;
 • sau îndeplinirea condițiilor de acordare a unui bonus.

Recompensele obținute din minerit sunt împărțite între fermier și pool. Prima parte este păstrată de către fermier.

Prețul xch criptomoneda astăzi
Cât durează să extragi 1 monedă Chia?

Prețul XCH astăzi

Rețeaua Chia ( XCH ) este în prezent valoarea monedei chia la aproximativ 66 de dolari, în scădere față de maximul istoric de 1.934,51 dolari stabilit în mai 2021. Volumul său de tranzacționare pe 24 de ore pe burse se ridică la aproximativ 8,3 milioane de dolari, iar capitalizarea sa de piață a fost diluată în întregime. aproximativ mai puțin de 1,5 miliarde de dolari

Sunt discutate prețul și perspectivele rețelei Chia (XCH).

Pot să fac bani cu xch criptomoneda
Cum pot investi în Chia Crypto?

Chia Network este un DAO care intenționează să construiască fundația pentru aplicațiile de internet de ultimă generație. Dispunerea sa este similară cu cea a Solana și are în curs de dezvoltare un nou algoritm inovator de consimțământ.

 • Ar putea fi foarte utilă pentru clienții din mediul de afaceri dacă se demonstrează că arhitectura funcționează la scară largă;
 • Chia Network, potrivit site-ului său, “se adresează clienților de afaceri care doresc să utilizeze blockchain fără a avea nevoie de o parte centralizată”.
Cine deține moneda Chia?
Chia (xch criptomoneda) Preț

Acest proiect este plin de posibilități, iar valoarea sa va crește pe măsură ce tot mai mulți oameni vor fi conștienți de el.

În schimb, token-ul XCH de la Chia a scăzut cu 95% din valoarea sa maximă, ceea ce indică faptul că investitorii nu au încredere în promisiunea oferită de Chia. În plus, rețeaua se tranzacționează sub 200 de dolari de mai bine de șase luni, ceea ce sugerează că nu este o scădere determinată de piață, ci mai degrabă consecința unor fundamente slabe ale proiectului.

Abordarea lui Chia de a lăsa managementul în mâinile consiliului său executiv și de a organiza o ofertă publică, precum și tokenizarea, ar putea determina investitorii să creadă că exploatarea minieră XCH nu merită. În mod tradițional, investitorii în criptomonede au fost precauți cu privire la entitățile corporative.

Pot să fac bani cu moneda Chia?
Cum pot cumpăra xch criptomoneda?

În cazul în care rețeaua Chia Network poate demonstra mai bine modul în care scenariul său de utilizare este legat de sprijinul comunității pentru proiect, prin schimbarea potențială a guvernanței sale, prețul XCH s-ar putea schimba. În plus, Chia Network a creat primul său schimb P2P (P2P), care este accesibil doar prin intermediul portofelului Chia. A colaborat cu Stable pentru a lansa online prima monedă stabilă denominată în dolari și a început un parteneriat cu Tether pentru a aduce online moneda nativă a rețelei Chia. Chiar dacă piața criptomonedelor este volatilă, aceste parteneriate ar putea contribui la creșterea prețului XCH pe termen lung.

Limitările și funcționalitatea Bitcoin sunt abordate aici.

xch criptomoneda eșuează?
Minerit Chia Coin

Deși ambele monede utilizează același mecanism de consens Nakamoto, ele sunt semnificativ diferite. Principalele deosebiri dintre Bitcoin și ChiaBitcoin, cea mai populară și mai scumpă criptomonedă, include un dezavantaj greu de suportat. Mineritul este un proces intensiv care pune o presiune mare asupra mediului înconjurător, aruncând în aer cantități substanțiale de emisii de carbon. Nu putem pretinde că Bitcoin este cât de puțin prietenoasă cu mediul înconjurător.

Chia este o criptomonedă care nu implică minerit. Nu este minată, ci doar procesată. Pentru a produce chia, veți avea nevoie de spațiu liber pe disc pe computerul dumneavoastră. Cohen, fondatorul Chia, a considerat că Chia ar putea profita de spațiul de stocare disponibil pe orice computer. Ca urmare, moneda trebuia să fie benefică pentru mediu.

Cât de mult valorează xch criptomoneda chia coin value?
Moneda Chia: merită să cumpărați criptomonedă

Deși Bitcoin ar fi trebuit să fie centralizat, câteva grupuri mari de mineri controlează majoritatea puterii de minerit în loc să fie distribuită în mod egal între mineri. Moneda Chia își propune să rezolve această problemă. Cu toate acestea, putem vorbi deja despre eșecul acestui obiectiv. În prezent, mai mult de 36% din toate recompensele Chia sunt plătite către HPool, cel mai mare pool de exploatare a Chia. Capacitatea acestuia este, de asemenea, în creștere.

Cum funcționează xch criptomoneda
Avantajele xch criptomoneda

Este posibil ca rețeaua Chia să reducă impactul criptomonedelor asupra mediului?

Am menționat că este nevoie de multă energie electrică pentru a extrage bitcoini. S-a crezut că moneda Chia va rezolva această problemă și va deveni prima monedă sustenabilă. Într-adevăr, singurul lucru de care era nevoie pentru a cultiva moneda era spațiul greu accesibil.

The Backlash: Un roman despre dragoste, pierdere și trădare

Deși unii oameni consideră că Chia este o alternativă de minerit mai ecologică, mulți alții sunt împotriva adoptării sale din cauza numărului mare de hard disk-uri necesare pentru cultivare. Dacă acest proces ar deveni larg răspândit, deșeurile electronice ar crește vertiginos din cauza emisiilor generate de creșterea producției de hardware. De exemplu, dacă hard disk-urile de 512 GB ar fi folosite pentru cultivareaChia, durata de viață a acestora ar scădea dramatic de la zece ani la două luni sau mai puțin.

De unde pot cumpăra Chia Coins?
Este posibil ca rețeaua xch criptomoneda să reducă impactul criptomonedelor asupra mediului?

companii producătoare precum Western Digital și Seagate au observat o cerere sporită de unități de hard disk și de plăci grafice2, ceea ce a provocat o povară financiară pentru consumatorii de HDD. De exemplu, Hetzner Online Gmbh, o companie germană de stocare în cloud, a întrerupt cultivarea Chia din cauza încărcării excesive a serverelor pe care o suporta.3 Prin urmare, pe măsură ce apar mai multe efecte secundare ale cultivării Chia, apar și prețuri mai mari pentru dispozitivele tehnologice și o creștere a reglementărilor împotriva mineritului de criptomonede.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți