Ce este agricultura de criptomonedas? Ce trebuie să știți

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

agricultura de criptomonedas

Câștigați un venit cu criptomonedele de creștere a randamentului, un proces prin care câștigați dobândă pentru criptomonedele dvs., similar cu modul în care ați câștiga dobândă într-un cont bancar. Cu yield farming, mizezi pe bitcoin-ul tău pentru o perioadă de timp stabilită în schimbul unei dobânzi sau a altor beneficii, cum ar fi bitcoin suplimentar.

Atunci când împrumuturile tradiționale sunt emise de bănci, suma plătită este rambursată cu dobândă, potrivit lui Daniel R. Hill, CFP, AIF și președinte al Hill Wealth Strategies. “Ideea este aceeași în cazul criptomonedelor de venit: în loc să păstrezi criptomonedele într-un cont pentru nimic, acestea sunt împrumutate pentru profit”, adaugă el.

Cum funcționează venitul cel mai bun randament cripto agricol de randament?
Este agricultura de criptomonedas un venit pasiv?

De când a început cultivarea culturilor agricole, în 2020, agricultorii au generat profit sub forma unor randamente anuale procentuale (APY) care pot atinge cifre cu trei cifre. Cu toate acestea, acest venit potențial vine cu un risc semnificativ, deoarece metodele și monedele câștigate sunt supuse unor cheltuieli semnificative.

Pericolul eșecului unui proiect este cunoscut sub numele de vaporware. În plus, există multe cazuri în care dezvoltatorii abandonează proiectul de dezvoltare și fug cu banii investitorilor.

Cum funcționează venitul cel mai bun randament cripto agricol de randament?

Este agricultura de criptomonedas
Este rentabilă agricultura de venit?

În primul rând, un investitor își poate plasa monedele contribuind la un protocol de creditare prin intermediul unei aplicații descentralizate sau dApp. Alți investitori pot împrumuta apoi monede prin intermediul dApp pentru a specula pe baza fluctuațiilor de preț de pe piața criptomonedelor.

“Recoltarea este pur și simplu un bonus de bun venit pentru noii utilizatori”, spune Jay Kurahashi-Sofu de la Ava Labs, compania din spatele blockchain-ului public Avalanche, care lucrează cu diverse aplicații defi care permit recoltarea.

Care este cea mai bună criptofermă pentru o fermă profitabilă?
Cele mai bune platforme agricultura de criptomonedas

Hill adaugă: “Doar fondurile nerevendicate sunt eliberate de contractele inteligente, deoarece sunt programate să plătească în viitor. Vor apărea litigii dacă un portofel criptografic a fost legat de identitatea ta, dar nu mai este accesibil.” Steaking-ul face ca activele să intre în circulație ca economii pe termen lung, mai degrabă decât să fie tezaurizate sau vândute pe un schimb centralizat. Procesul de împrumut cripto bazat pe blockchain este complet automatizat, ceea ce înseamnă că criptoagricultura se poate concentra pe alte lucruri și poate lăsa software-ul să facă treaba în locul lor.

Asigurați un venit pasiv o cripto-agricultură profitabilă
Ce este agricultura de criptomonedas

“Aceste împrumuturi se realizează, în general, prin intermediul contractelor inteligente, care sunt un fel de programe de calculator ce servesc drept fond de lichidități”, spune Brian Decker, fondatorul Breaking Into Wall Street, o companie de carieră financiară online. “Utilizatorii de recoltă, sau furnizorii de lichidități, își împrumută activele prin includerea lor într-un contract inteligent.”

În cadrul tehnicii de creștere a criptomonedelor de randament, investitorii pot câștiga dobândă prin blocarea monedelor lor și, adesea, mai multe criptomonede – un beneficiu real al tranzacției. Dacă prețul acestor monede suplimentare crește, la fel și veniturile investitorului.

Această metodă, potrivit lui Kurahashi-Sofu, permite ca aplicațiile blockchain lansate recent să se dezvolte. “Prin recompensarea utilizatorilor cu stimulente, cum ar fi jetoane de gestionare a acestora, comisioane pentru tranzacțiile din aplicație și alte metode, [aceste aplicații] pot stimula angajamentul comunității și pot oferi lichiditate prin oferirea de stimulente”, spune Kurahashi-Sofu.

cel mai bun randament de randamentagricultura de criptomonedas
Merită să faci agricultură de venit?

“Planta poate fi asemănată cu primele zile de partajare”, potrivit lui Kuraishi-Sofu. “Uber, Lyft și alte aplicații de ride-sharing aveau nevoie ca extinderea să se producă mai repede, așa că au oferit stimulente pentru ca primii utilizatori să le sugereze prietenilor lor să se alăture rețelei.”

Acumularea unui număr suficient de acțiuni de criptomonede pentru a declanșa un hard fork, în care se fac modificări majore ale infrastructurii arhitecturii monedei, este un alt stimulent pentru pariuri, potrivit lui Daniel J. Smith, un renumit profesor de economie de la Middle Tennessee State University's Political Economy Research Institute.

monedă ferma minieră criptocurrency
Care sunt riscurile agricultura de criptomonedas

“Forțele dure permit proprietarilor de criptomonede să facă schimbări care, cel puțin în ochii majorității utilizatorilor, vor îmbunătăți moneda în viitor”, a adăugat Smith. Într-un fel, un hard fork le permite investitorilor în criptomonede să aibă o putere similară cu cea pe care acțiunile cu drept de vot o oferă acționarilor: aceștia pot influența protocolul criptomonedelor prin utilizarea forțelor dure.

Smith consideră că monedele de pariere reprezintă o evoluție care ar putea schimba jocul pentru industria criptomonedelor, conferindu-i acesteia mai multe caracteristici de investiții în acțiuni. “Este diferența dintre un portofoliu și o acțiune”, explică Smith, adăugând: “Monedele de pariere conferă criptomonedelor caracteristica importantă a investițiilor în acțiuni”.

Este cripto-agricultură periculoasă?

Este cripto-agricultură periculoasă?
Care este diferența dintre cultivarea în friptură și agricultura de venit?

Recoltarea este o activitate periculoasă. Iată câteva dintre pericolele pe care le implică recoltarea:

 • ✔️ Volatilitate : : Se măsoară volatilitatea prețului unui activ. Gradul de variație a prețului unei investiții este cunoscut sub numele de volatilitate. Investițiile care înregistrează fluctuații semnificative ale prețului pe o perioadă scurtă de timp sunt denumite volatile. Dacă vă păstrați jetoanele înghețate pentru o perioadă lungă de timp, valoarea lor poate scădea sau crește drastic.
 • ✔️ Fraudă :Investitorii ar trebui să se ferească să investească în proiecte frauduloase sau în planuri care fură toate fondurile de la proprietarul culturii. De fapt, potrivit unui studiu CipherTrace, frauda și deturnarea sunt responsabile pentru peste 90% din infracțiunile legate de criptomonede în valoare de 1,9 miliarde de dolari în 2020.
Este cripto-agricultura legală? agricultura de criptomonedas
Care este diferența dintre cultivarea în friptură și agricultura de venit?
 • ✔️ Rug pulls :Rug pulls este un tip de fraudă de ieșire în care un dezvoltator de criptomonede câștigă banii investitorilor pentru un proiect, apoi îl abandonează fără a returna fondurile. Potrivit raportului CipherTrace, aproape 99 la sută dintre fraudele semnificative care au avut loc în a doua jumătate a anului au implicat “rug draws” și alte escrocherii de ieșire, la care agricultorii sunt deosebit de sensibili.
 • ✔️ Riscuri legate de contractele inteligente: Contractele inteligente pot genera rezultate false sau pot fi vulnerabile la hacking, punând criptomonedele tale în pericol. “Majoritatea pericolelor implicate de producția de culturi își au rădăcinile în contractele inteligente”, susține Kurahashi-Sofu. Revizuirile mai bune ale codului și auditurile efectuate de terți ajută aceste contracte să devină mai sigure.
 • ✔️ Pierdere nepermanentă : Câștigurile și pierderile din criptomoneda dvs. vor fi nerealizate cât timp se află în stivă, rezultând profituri sau pierderi realizate temporar. Aceste câștiguri sau pierderi devin permanente atunci când vă retrageți monedele, iar dacă pierderea este mai mare decât dobânda pe care o câștigați, ar fi mai bine să le lăsați disponibile pentru tranzacționare.
 • ✔️ Riscuri de reglementare: Există încă multe probleme de reglementare care trebuie rezolvate în ceea ce privește criptomonedele. SEC a declarat că unele monede digitale sunt valori mobiliare, intrând astfel sub autoritatea sa, și pot fi, prin urmare, reglementate. Autoritățile statale au emis deja ordine prin care interzic funcționarea uneia dintre cele mai populare firme de împrumut de bitcoin, BlockFi.
monedă minerit fermă cripto
Ar trebui să pariez pe criptomonede?

“Întotdeauna există un pericol în utilizarea aplicațiilor descentralizate”, adaugă Kurahashi-Sofu. “Totul se reduce la minimizarea riscului suficient de mult pentru a vă simți în siguranță în a le utiliza, în funcție de studiul dumneavoastră.” Utilizatorii ar trebui să acorde în mod constant atenție echipei aplicației și transparenței privind auditurile de securitate.

Este profitabilă mineritul criptomonedelor?

Este adevărat, creșterea criptomonedelor de venit este o afacere periculoasă. Cu toate acestea, poate fi profitabilă – altfel, nimeni nu ar încerca acest lucru. CoinMarketCap oferă clasamente anuale și zilnice ale profitabilității APY pentru diverse fonduri de lichiditate. Grupurile cu APY-uri anuale de două cifre sunt ușor de descoperit, precum și cele cu rate ale dobânzii de 1000% pe an.

Este profitabilă mineritul criptomonedelor?
Este mai bine să pariezi cu Bitcoin?

Multe culturi au un potențial ridicat de pierderi ireversibile, ceea ce ar trebui să determine investitorii să se întrebe dacă profiturile potențiale merită riscul. “Ca și în cazul criptomonedelor în general, profitabilitatea culturii este încă foarte incertă și speculativă”, adaugă Smith. El consideră că, deși profitul potențial pare mic în comparație cu pericolul de a vă bloca monedele în timp ce le cultivați, “posibilitatea unui randament ridicat există întotdeauna”.

Cantitatea de criptomonedă pe care o puteți plasa vă va afecta profitul global. Pentru a fi profitabilă, cultivarea culturilor are nevoie de mii de dolari în numerar și de tactici complexe, potrivit lui Beshear.

Pentru a fi conștient de aceste procese de 7-8% randament Farming, trebuie să înveți despre

Care este diferența dintre cultivarea în friptură și agricultura de venit?
Ce este mai bun decât mineritul Bitcoin?

Fermierii care obțin randament pot utiliza, de asemenea, serviciile Defi care oferă o serie de stimulente de creditare pentru a spori venitul obținut din monedele lor în joc. Iată cinci metode de creștere a randamentului pe care ar trebui să le cunoașteți:

CUM FACE CRYPTO MINING SĂ FACĂ BANI?

 • ✔️ Aave este o rețea de lichidități gratuită, cu sursă deschisă, care permite persoanelor fizice să împrumute și să împrumute criptomonede. Deponenților li se plătește o dobândă sub formă de jetoane AAVE pentru depozitele lor. Dobânda este calculată pe baza cererii de fonduri împrumutate pe piață. De asemenea, puteți acționa atât în calitate de deponent, cât și de împrumutat, asigurându-vă activele depuse cu monede colaterale.
Ar trebui să mă ocup de agricultură sau să pariez?
Evaluarea în timp a diferitelor active și pasive
 • ✔️ Compound este un protocol open-source orientat spre dezvoltator care utilizează o metodă algoritmică autonomă de calculare a ratei dobânzii pentru a calcula rata de rentabilitate a banilor depuși. Compounds sunt, de asemenea, distribuite ca recompensă.
 • ✔️ Curve Finance este un fond comun de lichidități care utilizează o strategie de creare a pieței pentru a permite utilizatorilor să facă schimb de Stablecoins. Deoarece valoarea acestora este legată de un alt mijloc de schimb, pool-urile care utilizează stablecoins sunt mai sigure.
 • ✔️ Uniswap este o bursă descentralizată care utilizează un mecanism de licitație în care sursele de lichiditate trebuie să liciteze ambele părți ale fondului într-un raport de 50:50. În schimb, primești o parte din comisionul de tranzacție și token-uri de management UNI.
 • ✔️ Instadapp este un instrument pentru dezvoltatori care le permite acestora să își gestioneze portofoliul financiar descentralizat. La data de 31 octombrie, Instadapp are peste 12 miliarde de dolari în active blockchain.
Este pariul mai bun decât mineritul?
agricultura de criptomonedas

Evaluarea în timp a diferitelor active și pasive

Criptomoneda de venit este practica de a pune sau de a bloca criptomoneda în schimbul unei dobânzi sau a unei criptomonede suplimentare. “Income crypto farming” devine din ce în ce mai popular pe măsură ce criptomonedele câștigă mai multă expunere. Este o idee de bază care datează de pe vremea când existau băncile și este pur și simplu o versiune digitală a împrumuturilor cu dobândă doar pentru profiturile investitorilor”, explică Hill.

Este investiția în cripto ca un joc de noroc?
Cum sunt evaluate pasivele?

În timp ce cripto-agricultura de venit are potențialul de a produce câștiguri semnificative, este, de asemenea, extrem de periculoasă. Atunci când criptomoneda dvs. este prinsă în capcană, se pot întâmpla o varietate de evenimente fantastice și teribile, după cum reiese din numeroasele fluctuații spectaculoase de preț observate pe piețele de criptomonede. “Este la fel ca orice altceva: dacă ceva pare a fi prea bun pentru a fi adevărat, de obicei este. Este esențial să înțelegeți toate aspectele legate de cultivarea culturilor înainte de a vă implica.”

Cum se impozitează agricultura de randament?

Agricultura de randament este încă un fenomen nou, ceea ce înseamnă că cele mai multe birouri fiscale nu au emis încă îndrumări specifice cu privire la impozitarea agriculturii de randament. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că agricultura de randament nu este supusă impozitării. Mai degrabă, investitorii trebuie să ia în considerare normele actuale de impozitare a criptomonedelor din țara lor și să le aplice tranzacțiilor lor de yield farming.

Cum se impozitează agricultura de randament?
Este profitabilă mineritul criptomonedelor?

Din punct de vedere fiscal, frumusețea cultivării de randament este că este deja acoperită de normele actuale de impozitare a criptomonedelor. Este destul de simplu. În funcție de modul în care biroul fiscal percepe tranzacțiile tale cripto, vei fi supus fie impozitului pe venit, fie impozitului pe câștigurile de capital. Trebuie să evaluați modul în care vor fi evaluate diferitele dvs. tranzacții de creștere a randamentului.

Impozitarea veniturilor din agricultura de randament

Iată câteva exemple de venituri criptografice care ar fi impozitate:

 • Extragerea de criptomonede.
 • Recompensele pe care le primiți pentru că dețineți criptomonede într-un portofel.
 • Primirea de criptomonede ca o compensație pentru servicii.
Impozitarea veniturilor din agricultura de randament
Impozitarea veniturilor din agricultura de randament

Unele țări consideră chiar și monedele sau jetoanele noi, cum ar fi cele primite în urma unui airdrop sau a unui fork, drept venit. Toate acestea ar fi supuse impozitului pe venit la valoarea de piață corectă în momentul în care le primiți. Există multe tranzacții în agricultura de randament care, în mod realist, ar putea fi considerate forme de venit. De exemplu, ați putea primi jetoane noi ca recompensă pentru că ați depus un activ într-un fond de lichidități. Unele dintre aceste active ar putea fi jetoane COMP sau jetoane SUSHI. Este mai probabil ca jetoanele nou primite să fie considerate venituri impozabile, pe baza valorii lor de piață echitabile în moneda țării dumneavoastră la momentul primirii.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți