Top 5 volatilitatea criptomonedă

Este imposibil de evitat volatilitatea prețurilor în cazul oricărei monede virtuale. În plus, activele digitale se bazează în întregime pe Bitcoin, cea mai importantă criptomonedă. Pe măsură ce valoarea Bitcoin fluctuează, fluxurile și refluxurile sale creează un efect de undă care reverberează pe întreaga piață a monedelor digitale.

volatilitatea criptomonedă
Cuprins

Care este cea mai volatilă criptomonedă?

Pentru a simplifica, volatilitatea criptografică este rata la care se schimbă prețurile activelor virtuale. Pentru a exemplifica, dacă costul Bitcoin ar fi de 1000 de dolari astăzi și apoi ar crește la 1100 de dolari mâine, ar avea loc o creștere de +100 de dolari sau +11%. Cu toate acestea, dacă prețul ar scădea la 900 de dolari, ar fi o schimbare negativă de -100 de dolari sau -11%.

Bitcoin

Peste concurență, Bitcoin s-a dovedit a fi o forță de neoprit, cu o capitalizare de piață de peste 140 de miliarde de dolari. Această criptomonedă se dovedește a fi atât profitabilă, cât și puternică pentru orice investitor. Moneda a crescut de peste 102,3 milioane de ori între debutul său și toamna anului 2021. În aceeași perioadă, nicio acțiune de pe vreo piață tradițională nu a reușit o asemenea performanță. În aprilie 2021, Bitcoin a urcat vertiginos până la un vârf istoric de 63.314 dolari. Din nefericire, prețul s-a prăbușit la 30.000 de dolari în luna mai și de atunci se balansează între aceste cifre.

Criptomonedele au înregistrat schimbări substanțiale de valoare, ceea ce le face să fie o opțiune atractivă pentru investiții, dar care prezintă în același timp un risc uriaș.

Ethereum

Ethereum, a doua cea mai profitabilă criptomonedă, este, de asemenea, influențată de tendințele generale ale pieței. De exemplu, în ianuarie 2018, a atins primul său punct maxim și a început să scadă timp de doi ani. Cu toate acestea, în mai 2021, a avut loc o scurtă creștere până la 4168 de dolari. Mai mult, în iunie 2021, și-a recăpătat valoarea și a fost tranzacționată la 1817000 de dolari. În noiembrie 2021, însă, prețul a scăzut la 752 de dolari.

Investitorii ar trebui să fie atenți la investițiile în criptoactive, deoarece valoarea acestora se poate prăbuși rapid în orice moment.

Ripple

Volatilitatea criptogramei Bitcoin este puțin mai extremă decât cea a burselor comerciale (CEX) corespunzătoare. Ripple, de exemplu, a prezentat o volatilitate cripto considerabilă a cotațiilor. În decembrie 2017, graficul a înregistrat o creștere semnificativă. Valoarea monedei a crescut de la 0,22 dolari la 3,37 dolari într-o singură lună. În toamna anului 2018, cifrele aproape că au revenit la nivelurile din decembrie, dar și-au revenit recent.

Litecoin

A doua variantă a proiectului este Litecoin. La fel ca multe active virtuale, LTC are o lichiditate ridicată și se poate tranzacționa cu ușurință. Potrivit Crypto.ru, Litecoin se află printre primele 30 de criptomonede, ceea ce demonstrează încrederea traderilor în acest proiect. Această monedă prezintă, totuși, fluctuații semnificative ale prețului. Din 2017, LTC a avut trei vârfuri de preț. Primul a fost în decembrie, când valoarea activului a crescut de la 55 la 370 de dolari. Al doilea a avut loc în mai 2019, când Litecoin a urcat la 146 de dolari la scurt timp după ce s-a înjumătățit.

Piața este imprevizibilă, cu mișcări oscilante de 2 până la 4 procente pe zi. În urma anunțului Walmart că va începe să accepte plăți în Litecoin, prețul Litecoin a crescut de la 175 la 223 de dolari într-o singură zi, în septembrie 2021. Firma a negat afirmația. Graficul a revenit treptat la limitele sale obișnuite în zilele următoare.

Shiba Inu

Impactul câmpului informațional se vede în citatele de monede meme care se schimbă după tweet-ul lui Elon Musk. În doar câteva zile, valoarea cripto-monedei a crescut vertiginos de zece ori, valoarea sa de piață atingând un vârf de aproximativ 41 de miliarde de dolari.

Volatilitatea cripto a criptomonedelor: Cinci factori care afectează prețul acestora

1. LEGEA CERERII ȘI OFERTEI

Legea cererii și a ofertei este un factor esențial care stă la baza prețurilor criptomonedelor. Atunci când piața pentru un produs sau serviciu depășește oferta, prețurile vor crește; în schimb, atunci când există o abundență de bunuri și servicii care să satisfacă nevoile consumatorilor, costul acestora scade. Criptomonedele au o limită stabilită, spre deosebire de monedele fiat (tradiționale) care pot fi tipărite la nesfârșit. În consecință, pofta de ele va continua.

În același timp, interesul pentru diverse criptomonede poate fi semnificativ diferit. Puteți merge la Changelly.com pentru a afla despre ratele actuale ale principalelor criptomonede și pentru a tranzacționa moneda digitală la un preț scăzut.

2. RESURSE PENTRU MONEDA DIGITALĂ

Extragerea monedei digitale necesită o cantitate excesivă de resurse. Bitcoins și alte criptomonede nu apar de la sine. Minerii de criptomonede utilizează instrumente puternice pentru a extrage monede digitale precum Bitcoin și alte altcoins. Complexitatea acestui proces crește în timp. Prin urmare, prețul criptomonedelor va fi afectat dacă vor crește costurile de minerit.

3. NORME ȘI PROCEDURI

Diversele reguli și standarde ale autorităților naționale reprezintă o altă componentă esențială care influențează semnificativ prețul criptomonedelor. Prețul criptomonedelor poate scădea dacă acestea sunt înăsprite, precum și orice repercusiuni potențiale. Cu toate acestea, dacă industria criptomonedelor primește un tratament favorabil din partea guvernului, aceste active vor prospera.

Ethereum volatilitatea criptografică 2023

4. PUTEREA MEDIA

Mass-media este un factor de influență puternic în investițiile multor persoane, iar acțiunile sale pot avea repercusiuni asupra prețului pieței criptomonedelor. Cererea de criptomonede este influențată de modul în care și de ceea ce se scrie despre ele; veștile bune o pot stimula, în timp ce veștile proaste pot provoca panică pe piață. Acest lucru duce la un aflux de investitori urmat de scăderi bruște ale prețurilor.

În același timp, mass-media este esențială în educarea populației în general cu privire la modul în care funcționează criptomonedele, amplificând înțelegerea acestor active digitale și determinând oamenii să investească.

5. CRIZE FINANCIARE

Starea actuală a economiei mondiale influențează foarte mult valoarea criptomonedelor. Atunci când sistemul financiar convențional începe să cadă, investitorii se sperie și se orientează către active alternative pentru a economisi bani. În aceste situații, bitcoinii devin o investiție de economisire a capitalului de investiții mult mai bună decât banii fiat inflaționari. Prin urmare, crizele au o influență indirectă asupra prețului Bitcoin.

În concluzie, volatilitatea criptografică este cauzată de mai mulți factori. Cei mai importanți dintre aceștia sunt enumerați mai sus. Volatilitatea este atât dușmanul, cât și prietenul cripto. Pe de o parte, ea atrage investitorii care caută profituri rapide. Pe de altă parte, îi sperie pe cei care nu înțeleg natura criptomonedelor și se tem de riscuri. Comunitatea cripto ar trebui să învețe să profite de volatilitatea cripto.

Cum va evolua în următorii ani natura volatilă a Bitcoin?

Criptomonedele fiind încă la început, nu este ușor să previi nenumăratele posibilități care ne așteaptă. Opiniile oamenilor despre criptomonede influențează semnificativ prețurile și le determină instabilitatea. Odată ce încrederea utilizatorilor în această monedă digitală se va stabiliza, volatilitatea acesteia va scădea drastic.

Pe măsură ce regulile continuă să se dezvolte și investitorii instituționali intră pe piață, consumatorii vor deveni mai confortabili cu Bitcoin și vor recunoaște potențialul său ca o clasă de active alternative. Astfel, volatilitatea cripto va scădea în cele din urmă.

Cum să faci bani din volatilitatea Bitcoin chiar acum

Este posibil să profitați de pe urma fluctuațiilor de preț ale criptomonedelor. Această abordare pentru a face bani urmărește știrile despre piața activelor digitale și deschide pozițiile pe bursă la timp. Nu trebuie să fii expert pentru a prevedea cum vor influența anumite evenimente poziția criptomonedelor.

  • Sprijinul guvernamental pentru un instrument financiar este comparabil cu legalizarea instrumentului respectiv.
  •  Acum, că guvernul a autorizat acest lucru, investitorii care ezitau să investească în Bitcoin din cauza problemelor legale pot face acest lucru cu încredere, fără nicio teamă.
  •  Cererea tot mai mare de Bitcoin va ajuta cursul de schimb al criptomonedelor să continue să crească.

Cu cât este mai mare volatilitatea, cu atât mai mult puteți câștiga în această situație.

Care este cea mai volatilă criptomonedă
Criptomoneda are o volatilitate cripto mare sau mică?

Se poate ivi oportunitatea de a profita de fluctuațiile de preț ale unui activ digital. Din păcate, trebuie să treceți prin procesul de verificare a identității pentru a lucra la majoritatea burselor de criptomonede. Procesul este frecvent de lungă durată. În plus, mutarea datelor personale către o terță parte este întotdeauna un risc. Nimeni nu poate garanta că informațiile sensibile vor fi protejate de scurgeri.

Care este cea mai volatilă criptomonedă?

Dogecoin este o criptomonedă incredibil de volatilă pentru a investi. Acest lucru ar putea fi un pariu serios, deoarece prețurile token-urilor meme fluctuează în mod regulat și sunt cu 90% sub maximele istorice.

Programul Shiba Inu se va muta în volatilă criptomonedă
Care este cea mai volatilă criptomonedă?

Când este cripto cel mai volatil?

Atunci când o criptomonedă își depășește maximul istoric anterior, aceasta poate deveni rapid imprevizibilă și nesigură. Din păcate, previziunile viitoare sunt evazive, deoarece nu există date cronologice care să ofere o perspectivă asupra rezultatelor potențiale.

Este investiția în criptomonede o idee bună?

Pentru cei care doresc să tranzacționeze pe parcursul zilei și să obțină profit, criptomonedele pot fi o investiție bună – mai ales dacă portofoliul este diversificat. Un amestec de clase de active cu risc scăzut și ridicat ar putea duce la profituri mai mari.

Există modalități de a reduce volatilitatea criptomonedelor?

⚡️ Ce influențează volatilitatea criptomonedelor?

Legea cererii și ofertei este unul dintre cele mai importante elemente care determină prețurile criptomonedelor. Atunci când cererea crește, dar producția rămâne scăzută, valoarea activului va fluctua în mod pozitiv. Invers, dacă există o cantitate excesivă de ofertă în raport cu nivelurile de interes în scădere, aceasta poate cauza deprecierea prețului.

⚡️ Ce este un Cryptocurrency Screener?

Un screener este un instrument pentru comercianții pe termen scurt și mediu, care afișează volumele jucătorilor importanți de criptomonede. Puteți utiliza screenerul pentru a urma o strategie bazată pe densități. Luați poziții în categoriile în declin și în revenire.

⚡️ Ce este scalpingul de criptomonede?

Scalpingul este o metodă de tranzacționare pe care un trader o folosește pentru a obține profituri mici și frecvente din fluctuațiile mici de preț care se adaugă la o sumă mai semnificativă în timp. Din cauza volatilității sale ridicate, această tehnică este predominantă pe piața criptomonedelor.

⚡️ Cât de volatil este Dogecoin?

Investiția în criptomonede poate fi o aventură dificilă și extrem de speculativă. Dogecoin are oscilații deosebit de sălbatice, deoarece nu are nicio limită în ceea ce privește stocurile. Iată cum funcționează: atunci când prețul Dogecoin crește, investitorii trebuie să achiziționeze imediat mai multe monede pentru a menține sau a crește stabilitatea.