Cum afectează inflatia la criptomonede

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

⚡️ Cum ajută criptomonedele la combaterea inflației?

Investiția în criptomonede în detrimentul activelor tradiționale și alternative oferă investitorilor șansa de a-și spori averea. Cu o criptomonedă, un investitor cumpără cu speranța că aceasta se va aprecia, ceea ce îl protejează de orice fluctuație a valorii dolarului american.

⚡️ Sunt criptomonedele rezistente la recesiune?

Există mii de criptomonede și aproape toate nu vor supraviețui unei scăderi a pieței. Cele care vor supraviețui vor domina piața și vor îmbunătăți randamentele pentru investitorii debutanți.

⚡️ Ce cripto va domina?

Potrivit experților, se preconizează că Bitcoin va domina piața criptografică în 2023. Este una dintre cele mai populare criptomonede, datorită utilizării unui blockchain sau a unui registru distribuit pe mii de mașini.

⚡️ Ce criptomonedă are potențial?

Pentru investitorii pricepuți, 2023 reprezintă o oportunitate de a profita de cele mai profitabile criptomonede. Ethereum iese în evidență ca o alegere de top, având în vedere capitalizarea sa de piață impresionantă și platforma de contracte inteligente stabilită, care permite dezvoltatorilor să creeze DApps și token-uri digitale. Cu o echipă de dezvoltare dedicată, alături de o bază de utilizatori implicați, Ethereum este, fără îndoială, una dintre cele mai bune investiții disponibile în prezent pe piețele de criptomonede.

inflatia la criptomonede

Inflația în criptomonede înseamnă că există o creștere generală a prețurilor articolelor și serviciilor în cadrul economiei. Astfel, atunci când apare inflația, puterea de cumpărare scade, deoarece ai nevoie de mai multe cripto pentru a cumpăra același lucru. Există câteva motive pentru care se poate întâmpla acest lucru: Oferta de criptomonede. Dacă sunt disponibile mai multe cripto decât cumpărători, acest lucru va duce la o presiune în jos asupra prețurilor și la creșterea cererii de bunuri și servicii denominate în cripto.

inflatia la criptomonede
inflatia la criptomonede
  • Activitatea economică. Pe fondul unui boom economic, întreprinderile exploatează cererea crescută prin creșterea prețurilor și a costurilor.
  • Unul dintre motivele pentru care o criptomonedă se poate aprecia se datorează politicilor guvernamentale. Dacă, de exemplu, masa monetară este mărită de un organism guvernamental, acest lucru va duce la creșterea prețurilor, deoarece există mai multe criptomonede disponibile în raport cu bunurile și serviciile. Există mai multe modalități prin care criptomonedele pot fi protejate împotriva inflației: 
  • Folosiți o criptomonedă care nu este supusă inflației. În timp ce toate monedele fiduciare sunt supuse inflației, unele criptomonede nu sunt supuse inflației. Să luăm ca exemplu Bitcoin și Ethereum; ambele au o cantitate fixă de monede. De exemplu, limita Bitcoin este de 21 de milioane, în timp ce cea pentru ETH este și ea prestabilită. Acest lucru implică faptul că nu sunt predispuse la aceleași presiuni inflaționiste care au un impact remarcabil asupra monedelor fiat.
Criptomonedele nu sunt imune la efectele inflației
Acoperirea împotriva inflației cu Stablecoin
  • Rezervându-vă criptomonedele într-un portofel care nu este supus inflației, vă puteți păstra aceeași putere de cumpărare. Pe de altă parte, dacă vă păstrați cripto-moneda folosind moneda fiduciară, atunci aceasta va fi influențată de inflație și, pe măsură ce trece timpul, prețurile bunurilor și serviciilor vor crește, ceea ce va duce la o putere de cumpărare mai mică.
  • Protejați-vă criptomonedele de efectele inflației, schimbându-le cu un activ neinflaționist, cum ar fi aurul sau argintul. Procedând astfel, veți păstra valoarea investiției dvs. și vă veți asigura că vă puteți menține puterea de cumpărare chiar și pe fondul inflației prețurilor.

Inflația poate afecta valoarea criptomonedelor, dar nu întotdeauna în mod negativ. Pe măsură ce prețurile bunurilor și serviciilor cresc din cauza presiunilor inflaționiste, criptomonedele pot, la rândul lor, să își sporească și ele propria valoare. Totuși, pentru a se proteja împotriva acestui fenomen, utilizatorii își pot stoca criptomonedele în portofele care nu sunt afectate de inflație sau pot trece la un alt activ care nu se află sub controlul acesteia; de exemplu, pot folosi o altcoin care este mai puțin vulnerabilă. În acest fel, vă veți putea asigura că deținerile dvs. rămân în siguranță față de orice deteriorare cauzată de instabilitatea economică!

inflatia la criptomonede
Care este inflația bitcoin și a altor criptomonede?

Analizând inflația monedei fiduciare și a criptomonedelor, observăm că: 

  • Monedele Fiat sunt supuse forțelor inflaționiste, în timp ce criptomonedele nu sunt supuse.
  • Criptomonedele oferă utilizatorilor judicioși un scut împotriva inflației, permițându-le să își stocheze criptomonedele în portofele care nu sunt vulnerabile la creșterile de preț, să le convertească în alt activ care este rezistent la inflație sau să utilizeze criptomonede care nu sunt susceptibile la același lucru.

Deși inflația are atât efecte avantajoase, cât și dezavantajoase, alegerea de a o accepta sau de a o respinge este personală. Dimpotrivă, creșterea prețurilor ar putea face ca bunurile și serviciile să fie costisitoare. Cu toate acestea, din acest fenomen pot apărea unele beneficii, cum ar fi protecția împotriva instabilității economice cauzate de forțele inflaționiste. În cele din urmă, decizia aparține fiecărui individ, în funcție de circumstanțele sale.

Criptomonedele nu sunt supuse inflației

Criptomonedele nu sunt supuse inflației
inflatia la criptomonede

După ce au comparat toate criptomonedele, reprezentanții centrului de cercetare au ajuns la concluzia că următorii bani digitali pot fi numiți cei mai deflaționari:

Să analizăm mai în detaliu fiecare dintre ele.

Cum se pot proteja criptomonedele împotriva inflației
Bitcoin: Caracteristici

Bitcoin este cea mai importantă și mai cunoscută criptomonedă, numită adesea aur digital. Cea mai notabilă caracteristică a BTC este că emisiunea sa este limitată la 21 de milioane de monede. Acest factor este cel care face ca Bitcoin să fie deflaționist – întrucât nu se produc noi unități pe măsură ce cererea crește, doar prețul va crește.

Ce trebuie să știți despre Ethereum?
Ce trebuie să știți despre Ethereum?

Ethereum a luat lumea cu asalt atunci când a fost dezvăluit în 2015 și de atunci s-a impus ca un jucător de top în ceea ce privește capitalizarea sa de piață. Oferind utilizatorilor capacitatea neobișnuită de a construi contracte inteligente și aplicații DApps bazate pe blockchain, Ethereum oferă un control fără precedent asupra resurselor lor. Cantitatea limitată de monede ETH este, de asemenea, atrăgătoare – cu nu mai mult de 110 milioane disponibile pentru circulație vreodată!

Litecoin
Litecoin: caracteristici și perspective

Litecoin a fost conceput pentru a fi o versiune mai ușoară și mai accesibilă a Bitcoin și funcționează cu algoritmul său nativ, Scrypt. Cu o ofertă totală de 84 de milioane de jetoane LTC, Litecoin este o alegere atractivă pentru cei care doresc să investească în criptomonede.

În 2017, Bitcoin Cash (BCH) a luat naștere în urma unei bifurcații din Bitcoin original. Principalul factor distinctiv dintre ele este dimensiunea crescută a blocurilor BCH, care îi permite să proceseze mai multe tranzacții în perioade mai scurte. În plus, cantitatea maximă de BTU care va fi creată și pusă în circulație este plafonată la 21 de milioane de unități.

Cum se pot proteja criptomonedele împotriva inflației
Cum se pot proteja criptomonedele împotriva inflației

Monero este cea mai importantă criptomonedă anonimă care utilizează CryptoNote pentru a garanta confidențialitatea utilizatorilor. Cu o ofertă limitată de 18,4 milioane de unități, este deflaționistă, ceea ce îi crește valoarea în timp, spre deosebire de majoritatea celorlalte monede, care tind să se deprecieze. Fiind una dintre cele mai importante și mai populare criptomonede din lume, Monero se situează deasupra tuturor celorlalte în ceea ce privește fiabilitatea și potențialul de creștere!

Putem observa că toate criptomonedele cunoscute și renumite sunt deflaționiste, deoarece emisiunea lor este limitată. Acest lucru înseamnă că, în timp, valoarea lor nu va face decât să crească.

Cele mai bune burse criptografice din aprilie 2023 https://www.forbes.com/advisor/investing/cryptocurrency/best-crypto-exchanges/

Cum se pot proteja criptomonedele împotriva inflației

cripto și inflație activ cu risc ridicat
Cum se pot proteja criptomonedele împotriva inflației?

Deși activele criptografice nu sunt supuse forțelor inflaționiste, acestea pot oferi o anumită protecție împotriva inflației. În cele din urmă, decizia de a investi sau nu va depinde de circumstanțele și preferințele fiecărui individ. Unele dintre beneficiile investiției în criptomonede în perioadele de inflație ridicată sunt că activele criptografice nu sunt susceptibile la inflație și pot oferi o anumită apărare împotriva acesteia. Pe de altă parte, un dezavantaj ar putea fi faptul că prețurile pentru bunurile de consum cresc de obicei în timpul inflației ridicate. Înainte de a decide dacă să investească sau nu în criptomonede, persoanele fizice ar trebui să se gândească la situația lor și la ceea ce apreciază cel mai mult.

Cele mai mari perspective

Cele mai mari perspective
Criptomonedele vă pot proteja activele de inflație?

Criptomonedele reprezintă un activ cu risc ridicat, în special pentru utilizatorii neinstruiți. Istoria ne-a învățat că asumarea riscurilor poate duce adesea la recompense semnificative.

Inflația criptomonedelor este un proces natural care afectează toate monedele fiduciare. Cu toate acestea, activele criptografice nu sunt supuse forțelor inflaționiste din cauza ofertei lor limitate. Acest lucru le permite să ofere o anumită protecție împotriva inflației. În cele din urmă, decizia de a investi sau nu în criptomonede se va baza în întregime pe situația financiară și preferințele unice ale fiecărei persoane.

Pro și contra inflației și cripto
Ce este inflația de criptomonedă

Pro și contra inflației și cripto

Potrivit economiștilor, criptoinflația are aceleași efecte negative ca orice altă formă de inflație. În ciuda acestui fapt, pot fi observate mai multe beneficii și rezultate.

O creștere a circulației monetare îi determină pe oameni să cheltuiască mai mult, ceea ce duce la creșterea cererii și are un efect pozitiv asupra fabricilor. Climatul economic actual este dezorganizat, ceea ce face ca nenumărate persoane să caute cu disperare oportunități de angajare. Reduceți șomajul muncind și mai mult pentru ca dificultățile economice să nu vă afecteze buzunarul. Acest lucru are legătură cu creșterea economiei prin investirea mai multor bani în diverse aspecte ale vieții.

Care sunt avantajele și dezavantajele criptomonedelor?
Avantajele și dezavantajele criptografiei inflației

Protecție împotriva ruinării financiare. “Paradoxul economisirii” este o expresie folosită în cercuri restrânse de specialiști. Termenul a fost inventat de Keynes (cel mai renumit economist al secolului al XX-lea). Oamenii economisesc și amână achizițiile atâta timp cât prețurile sunt în scădere (ceea ce înseamnă că prețul global al articolelor și serviciilor scade). Dimpotrivă, inflația îi determină pe oameni să dorească să își cheltuiască toți banii până când aceștia se termină.

Să începem. De ani de zile, Rezerva Federală se străduiește să diminueze și să controleze inflația prin reducerea cantității de bani în circulație – deși cu un succes limitat. Acest lucru se datorează faptului că tipărirea mai multor bani modifică valoarea tuturor celorlalte elemente din societate (inclusiv a monedei digitale precum Bitcoin). În ciuda îngrijorării guvernului cu privire la inflație, aceasta îi afectează și pe cei mai puțin norocoși. InflațiaCe factori pot contribui la creșterea și scăderea criptomonedei

Bitcoin într-un mediu de creștere a ratei dobânzii
Ce factori pot contribui la creșterea și scăderea criptomonedelor

Pe lângă efectul negativ al inflației, o altă consecință posibilă este creșterea ratelor dobânzilor. Fie că este vorba de criptomonede sau de bani fiduciari, orice fonduri stocate își vor diminua valoarea în timp. Ori de câte ori guvernele își umflă moneda pentru a obține mai multe profituri, acest lucru poate avea consecințe nefaste, cum ar fi faptul că economisirea pentru pensie și dobândirea unei educații superioare devin mai dificile ca niciodată. Mai aveți întrebări legate de cripto-inflație? Nu vă sfiiți! Împărtășiți-vă opinia în secțiunea de comentarii de mai jos – ne-ar plăcea să vă auzim.

Legătura dintre Bitcoin și inflație
inflatia la criptomonedei

Criptomonedele vă pot proteja activele de inflație?

Pe scurt, criptomonedele nu s-au dovedit încă a fi o acoperire fiabilă împotriva inflației. Deși este încă un activ de investiții cu potențial, nimic nu poate fi luat ca atare în lumea investițiilor. Ca atare, diversificarea portofoliului dvs. prin includerea criptomonedelor ar trebui să se facă pe propriul risc și la propria discreție.

Criptomonedele vă pot proteja activele de inflație?
Legătura dintre Bitcoin și inflație

Alegerea de a investi în criptomonede vine cu riscuri inerente, dintre care unul este inflația. Există multe narațiuni – unele înșelătoare – despre modul în care criptomonedele pot acționa ca o acoperire împotriva inflației. Atunci când cumpărați sau depozitați criptomonede, trebuie să faceți diligențele necesare pentru a alege un furnizor de servicii de încredere care oferă măsuri de securitate de înaltă calitate.

YouHodler este un serviciu FinTech din Europa care este reglementat și acționează întotdeauna în interesul clienților săi. Cu o experiență profesională vastă în domeniul finanțelor, YouHodler folosește diverse caracteristici pentru a se potrivi obiectivelor dvs. specifice și toleranței la risc.

Funcția de dobândă criptografică a YouHodler este o modalitate excelentă de a genera randament pe stablecoins sau criptomonede fără a vă pune investiția în pericol. Dacă sunteți în căutarea a ceva cu un potențial de randament mai mare, încercați Turbocharge sau Multi HODL.

De ce bitcoin nu pare a fi o acoperire împotriva inflatia la criptomonedei
De ce bitcoin nu pare a fi o acoperire împotriva inflației

Sunteți nou în Dual Asset? Este o soluție perfectă atât pentru HODLer-ul criptografic cu aversiune la risc, cât și pentru traderul activ. Cu acest instrument de investiție în monedă duală, puteți achiziționa mai multe cripto sau stablecoins în funcție de starea poziției dvs. și a pieței cripto. Profitați de volatilitatea pieței în timp ce obțineți randamente mari!

Cea mai bună parte este că nu aveți nevoie de cunoștințe vaste despre criptomonede. Inflația nu pleacă nicăieri, dar asta nu înseamnă că ar trebui să renunțăm la criptografie altogetheR există o mulțime de piețe bull și bear care oferă oportunități. Cu instrumentele potrivite la dispoziție, puse la dispoziție de YouHodler, este timpul să vă asumați o șansă și să experimentați tot ce oferă această platformă!

Cum afectează inflatia la criptomonedei
Cum afectează inflatia la criptomonedei?

Concluzii

Pentru investitorii care se tem de inflație și de daunele care decurg din aceasta, Bitcoin și alte monede digitale pot fi răspunsul. Criptomonedele nu sunt în mod obișnuit considerate deflaționiste, deoarece minerii au un stimulent orientat spre un scop anume pentru a valida tranzacțiile în curs de desfășurare în rețelele lor respective. În plus, se poate demonstra că unele criptomonede posedă trăsături inflaționiste în anumite cazuri.De exemplu, taxele de gaz ale Ethereum cresc în perioadele de cerere mare în rețea. În timp ce criptomonedele pot oferi o anumită protecție împotriva inflației, este esențial să ne amintim că activele criptografice sunt investiții volatile și riscante. Persoanele fizice ar trebui să ia în considerare circumstanțele și preferințele lor atunci când decid dacă să investească în cripto.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți