10 întrebări pe care să ți le pui înainte de a cumpăra criptomonede

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

⚡️ Este sigur să cumperi criptomonede?

A risca cu criptoactivele implică riscuri, dar potențialele recompense sunt substanțiale. Dacă doriți să aveți acces rapid la cererea de monedă digitală, criptomoneda este o investiție excelentă. Investiția în firme care lucrează cu criptomonede este mai sigură, deși poate oferi un randament mai mic al investiției.

⚡️ Cum cumpără nou-veniții bitcoini?

Deși încă nu puteți cumpăra Bitcoin prin intermediul băncii sau al unei companii de investiții, unele întreprinderi lucrează în prezent la acest lucru. Pentru a schimba dolari americani în Bitcoins sau alte monede digitale, va trebui să accesați o platformă de tranzacționare Bitcoin.

⚡️ Cât timp ar trebui să dețin criptomonede?

Atunci când faceți o investiție cu un potențial de apreciere a valorii, perioada de timp preconizată pentru această creștere este, de obicei, între șase luni și un an. Se știe că investitorii în criptomonede pe termen lung și-au păstrat investițiile timp de zeci de ani.

⚡️ Când ar trebui să-mi vând criptomonedele?

Aceștia cumpără atunci când criptomoneda se află la un vârf, vând atunci când scade brusc și apoi refuză orice oportunitate dacă prețul își revine. Dacă simțiți că prețul criptomonedelor s-a prăbușit și nu mai este o opțiune profitabilă de investiție, atunci este înțelept să vă lichidați participația. cu toate acestea, nu utilizați niciodată valoarea în scădere a acesteia ca scuză pentru a ieși rămâneți cumpătați pe tot parcursul!

Cumpara criptomonede

Criptomonedele pentru începători, cândva un aspect marginal al finanțelor, devin din ce în ce mai populare.

Primul ETF de bitcoin a debutat la Bursa din New York la 19 octombrie 2017, sub simbolul ” ProShares”, legat de contractele futures de bitcoin. Artiștii câștigă milioane de euro prin vânzarea de opere digitale “tokenizate”. Bursele de criptomonede fac, de asemenea, reclamă în timpul programelor de televiziune la orele de maximă audiență, alături de bănci și companii de asigurări.

Care este cel mai bun mod de a cumpara criptomonede
Cât de mult cripto pentru începători ar trebui să cumpăr?

Persoanele care nu au investit niciodată înainte de a cerceta criptomonedele pot fi surprinse de cât de diferite sunt acestea de finanțele obișnuite. De exemplu, prețurile activelor digitale se pot schimba semnificativ într-o perioadă scurtă de timp, deoarece nu există un produs fizic care să le susțină.

Deși domeniul criptomonedelor poate părea complicat, analiștii experimentați în acest domeniu consideră că investiția în criptomonede nu este atât de diferită de alte investiții riscante pe cât ar putea crede unii oameni:

  • Nu puneți niciodată la bătaie bani de care nu vă veți putea despărți.
  • Asigurați-vă că v-ați acoperit celelalte baze financiare.
  • Aveți răbdare.
Pot să cumpara criptomonede pentru începători direct?
Alte metode de a investi în cumpara criptomonede

Cea mai mare parte a materialelor pe care le întâlnesc consumatorii sunt dedicate tranzacționării criptomonedelor. Totul se rezumă la a afla care este următoarea criptomonedă la modă. Este vorba despre a prezice care monedă va crește pentru a deveni o viitoare vedetă. “Steve Larsen, un planificator financiar certificat din statul Washington, spune că investiția în criptomonede este diferită de cea în acțiuni. El explică faptul că este vorba despre a obține ceva ce considerați că va avea mai multă tracțiune și se va dovedi a fi mai benefic pe termen lung.

Danah, care conduce un proiect blockchain pentru consilierii de investiții, consideră că tehnologia de bază cunoscută sub numele de blockchain este promițătoare. Computerele lucrează împreună pentru a autentifica tranzacțiile fără asistența (și costurile semnificative) autorităților centrale, cum ar fi băncile sau autoritățile guvernamentale de reglementare, într-o rețea blockchain.

Câte criptomonede există?
Cum să cumpărați Bitcoin

Câte criptomonede există?

Odată cu explozia criptomonedelor, un începător poate avea nevoie de timp pentru a se descurca.
Deși există o mulțime care au doar un grup mic de adepți, Bitcoin și Ether se numără printre cele mai importante, cu sute de mii de utilizatori și investitori care au încredere în moneda lor

Ce este bitcoin mining și cum funcționează?

Mineritul este procesul care permite rețelelor Bitcoin să se reunească și să decidă asupra setului de tranzacții care vor fi incluse în lanțul Bitcoin. Pentru a descoperi o soluție la puzzle-ul criptografic, persoane încrezătoare, cunoscute sub numele de mineri, concurează între ele pentru fiecare bloc nou.

Alte metode de a investi în cumpara criptomonede
Este investiția în Bitcoin o decizie rezonabilă?

Primul care descoperă soluția va crea un nou bloc de tranzacții și îl va furniza rețelei. Cel care reușește să minerizeze blocul este recompensat cu un bitcoin proaspăt bătut ca premiu. Ca atare, mineritul este, de asemenea, metoda prin care se adaugă bitcoini suplimentari în sistem.

Care este diferența dintre bitcoini și NFT, mai exact?

Spre deosebire de token-urile neinchimbabile (NFT), care pot fi greu de convertit, Bitcoin este un token convertibil și poate fi ușor de schimbat cu o altă criptomonedă sau cu bani reali, cum ar fi dolarii canadieni.

Cine are controlul asupra software-ului Bitcoin?
Cumpărați și vindeți cripto pentru începători

Cine are controlul asupra software-ului Bitcoin?

V-ați gândit vreodată cum funcționează un portofel de criptomonede sau ce este acesta? Acest lucru sugerează că cei care au autorizația corespunzătoare pot sugera modificări ale codului, cu condiția să primească consimțământul tuturor părților care ar fi afectate de astfel de schimbări. Mai multe versiuni de software sunt compatibile cu rețeaua Bitcoin, dar “Bitcoin Core” se referă la distribuția care include toate celelalte programe.

Pot fi urmărite cumparare criptomonede
Ce cripto va avea un boom în 2023?

Pot fi urmărite cumparare monede virtuale?

Înregistrarea este stocată permanent într-un registru public numit blockchain atunci când efectuați orice tranzacție criptografică, fie că este vorba de cumpărare sau de vânzare. Fiecare criptomonedă are propriul blockchain, care urmărește toate tranzacțiile asociate cu moneda respectivă. Astfel, atunci când cumpărați și vindeți monedă digitală, istoricul achizițiilor dvs. poate fi întotdeauna urmărit prin intermediul acestei surse deschise de înregistrări pe internet.

Aveți nevoie de un portofel pentru criptomonede?
Ce face de fapt un portofel de cumparare criptomonede?

V-ați întrebat vreodată ce este și cum funcționează un portofel de criptomonede?

Portofelele de criptomonede stochează cheile de utilizator și parolele care vă oferă acces la criptomonedele dumneavoastră. Portofelele de criptomonede pot fi calde sau reci. Este înțelept să vă păstrați bitcoin-ul într-un portofel rece pentru perioade lungi de timp, deoarece portofelele fierbinți sunt mai vulnerabile la potențiale spargeri.

De unde pot investitorii să cumpere bitcoin?
De unde pot investitorii să cumparare criptomonede

De unde pot investitorii să cumpere bitcoin?

Investitorii care navighează în peisajul criptomonedelor au la dispoziție mai multe opțiuni, fiecare cu avantaje și dezavantaje unice. Tranzacționarea de bitcoini pe o bursă digitală sau investiția într-un ETF sunt două dintre cele mai populare metode. De exemplu, puteți opta pentru a vă stoca bitcoinul într-un cont înregistrat, cum ar fi un TFSA sau RRSP, atunci când îl cumpărați!

Aveți posibilitatea de a cumpăra criptomonede?
Care este cea mai promițătoare strategie de diversificare a investițiilor? cumparare criptomonede

expunerea investitorilor la prețul bitcoin fără a fi nevoiți să dețină direct criptogramele.

Aveți posibilitatea de a cumparare criptomonede?

Dacă începi să explorezi lumea criptomonedelor, este prudent să investești doar o mică parte din portofoliul tău total – nu mai mult de 5-10%, deoarece investițiile în criptomonede prezintă riscuri.

Cum să cumpar bitcoin
Poți să faci cercetări despre criptomonede?

Bazându-se pe o experiență de peste 20 de ani în calitate de planificator financiar certificat, John Larsen insistă asupra faptului că investitorii începători nu ar trebui să intre în sfera cripto până când nu și-au atins atât obiectivele economice pe termen scurt, cât și pe termen lung. Mai exact, orice datorie de consum trebuie să fie rezolvată înainte de a investi în criptomonede. În plus, începătorii ar trebui să acorde prioritate contribuției maxime de fonduri în conturile de contrapartidă ale angajatorilor, cum ar fi 401(k), înainte de orice altceva.

Investiția în criptoactive este un efort îndrăzneț, cu potențialul de a aduce randamente fără precedent. Prin intermediul anumitor burse online, clienții pot achiziționa criptomonede pentru doar un dolar și chiar mai puțin! Acest lucru o face o opțiune fantastică pentru cei care nu dispun de fonduri ample și care doresc totuși să beneficieze de avantajele criptomonedelor.

Cum să cumpărați bitcoin și alte cumpar bitcoin
Cum cercetați criptomonedele cumpar bitcoin

Potrivit lui Mati Greenspan, director executiv al firmei de cercetare Quantum Economics, puteți intra în criptomonede punând deoparte câțiva dolari în plus în fiecare săptămână.

Ați făcut cercetări?

În această eră digitală, achiziționarea, stocarea și comercializarea criptomonedelor a devenit mult mai ușor de gestionat. Cu toate acestea, dacă preferați să vă feriți resursele de riscurile potențiale asociate operatorilor de schimburi, care pot fi uneori nesigure, atunci este esențial să cunoașteți diferitele tipuri de portofele digitale disponibile și să îl selectați pe cel mai potrivit pentru dumneavoastră.

Modalități alternative de a cumpar bitcoin
Știi cum să cumperi criptomonede?

De asemenea, ajută la înțelegerea a ceea ce este tehnologia blockchain, a modului în care diverse produse o folosesc și care dintre ele au șanse de succes. Există, de asemenea, multă agitație în jurul cripto pentru începători în acest moment, așa că investitorii trebuie să fie atenți la semnalele de avertizare.

“Acest sector este plin de monede care nu au nicio utilitate reală și, în multe cazuri, sunt fraude absolute, ceea ce indică faptul că sunt doar oameni care caută să vă ia banii”, spune Greenspan, care are sediul în Tel Aviv, Israel. Cheia, adaugă el, este de a găsi inovatori autentici.

Ce cripto pentru începători va exploda?
Poate oricine să intre în cumpar bitcoin

Deși nu este necesară experiență în codare, o înțelegere de bază a criptomonedelor va fi un avantaj. Una dintre cele mai bune resurse pentru a dobândi această înțelegere este citirea unei cărți albe; aceste documente oferă, de obicei, o explicație detaliată a modului în care funcționează rețeaua.

Bitcoin a apărut ca prima monedă digitală, oferind utilizatorilor acces convenabil la bunuri și servicii. În schimb, activele cripto alternative, cum ar fi Ethereum, sunt mai degrabă un vehicul de investiții; sunt concepute pentru a face față unor sarcini specifice și pot fi chiar adoptate pentru a plăti mărfuri sau servicii în viitor.

Vor crește din nou cripto pentru începători în 2023
Pot investitorii să cumpere bitcoin?

Persoanele care ajută rețeaua Ethereum pot fi recompensate în ether, care este în prezent a doua cea mai valoroasă criptomonedă. Rețeaua Ethereum este concepută pentru a rula “contracte inteligente”, care pot fi automatizate dacă sunt îndeplinite anumite criterii.

Care este diferența dintre activele cripto și investițiile convenționale?

În prezent, criptomonedele nu sunt reglementate de majoritatea guvernelor, ceea ce le face să fie investiții speculative. De asemenea, acestea sunt supuse unor fluctuații bruște ale prețurilor, deoarece nu există o autoritate centrală care să stabilească prețurile.

Care este o bună strategie de investiții pentru criptomonede?
Cum se utilizează un portofel de criptomonede?

Potrivit lui Greenspan, distribuția ofertei de criptomonede este un alt aspect important.

El afirmă că, deși aceste cercetări pot fi plictisitoare, ele vor oferi cu siguranță o perspectivă asupra prețului monedei în timp.

Cum vă veți diversifica?

Criptomonedele sunt reținute de un singur motiv de îngrijorare: tehnologia blockchain de care depind este încă incipientă. Nimeni nu poate prezice dacă aceasta va atinge înălțimile economice înalte promise de susținătorii săi.

Cum vă veți diversifica? cumpar criptomonede
Ce este un portofel de criptomonede?

Sean Stein Smith, un profesor asociat de la Lehman College din New York, avertizează: “Investiția într-o criptomonedă implică în mod inerent un risc substanțial. Din cauza lipsei de asigurare că schimburile și datele viitoare vor fi stocate și transmise în siguranță prin intermediul tehnologiei blockchain, există un risc inerent.

Chiar dacă blockchain își îndeplinește ambițiile mărețe, este posibil să existe monede digitale care să nu reușească să răspundă așteptărilor. Pentru a vă proteja investiția, Greenspan recomandă să investiți în câteva active selectate cu perspective promițătoare pe termen lung.

Spre deosebire de vehiculele de investiții, cum ar fi fondurile mutuale, puține alternative la criptomonede oferă investitorilor generali acces la o gamă diversă de active.

Cum îmi fac un portofoliu cripto bine echilibrat?
cumpar criptomonede este cea mai sigură?

Mai multe fonduri tranzacționate la bursă încorporează proiecte blockchain în portofoliile lor, pe lângă noul ETF legat de bitcoin (ticker: BITO). Alte ETF-uri care au fost propuse vor include, fără îndoială, criptomonede, dar acestea nu au fost încă autorizate. Acțiunile firmelor din industria criptografică, cum ar fi Coinbase, merită, de asemenea, să fie luate în considerare de investitori.

Diversificarea este esențială pentru întregul dvs. portofoliu, iar investițiile alternative ar trebui să reprezinte, de obicei, doar un mic procent din acesta, indiferent de modul în care investiți în criptomonede.

Aveți propriile cercetări despre criptomonede?
cumpar criptomonede

Alte metode de a investi în criptomonede includ:

Deși cumpărarea de criptomonede este cea mai cunoscută metodă, există și alte modalități prin care comercianții se pot implica, unele mai directe decât altele. Acestea includ:

  • Contractele futures sunt o modalitate de a paria pe prețul viitor al Bitcoin și, deoarece puteți folosi efectul de levier, acestea au potențialul de a genera randamente (sau pierderi) incredibil de mari. Piața contractelor futures este foarte dinamică, ceea ce nu face decât să amplifice cât de volatile sunt deja criptogramele.
  • Să presupunem că intenționați să speculați pe prețul monedelor digitale. Dacă aceasta este calea pe care doriți să o urmați, multe fonduri cripto (cum ar fi Grayscale Bitcoin Trust) vă permit să pariați pe criptomonede precum Bitcoin și Ethereum – împreună cu alte câteva altcoins. Acestea pot fi modalități ușoare de a cumpăra în criptomonede fără a fi nevoie să achiziționați direct token-uri.
Merită să fie cercetată cumpar criptomonede
Alte metode de a investi în cumpar criptomonede
  • Dacă sunteți în căutarea unei potențiale oportunități de investiție, de ce să nu luați în considerare acțiunile unei companii care ar fi capabilă să profite de succesul oricărei monede digitale? În acest fel, indiferent de ce criptomonedă va triumfa în final, acțiunile dvs. vor beneficia în continuare. Aici intră în joc companii precum Coinbase sau Robinhood – un procent mare din vânzările lor este generat de tranzacționarea cripto.
  • Investind într-un ETF Blockchain, investiți în numeroasele firme care ar putea profita de pe urma implementării tehnologiei Blockchain. Cele mai bune ETF-uri blockchain vă vor oferi expunere la unele dintre companiile mai mari, cotate la bursă, care își bagă degetele de la picioare în criptomonede. Totuși, nu uitați că multe dintre aceste companii sunt interesate de mai mult decât de criptomonede. Acest lucru vă diminuează potențialul de creștere și de scădere atunci când investiți.

Trebuie să înțelegeți ce cumpărați și dacă vă satisface nevoile înainte de a trece la oricare dintre aceste metode – care toate vin cu diferite niveluri de risc atunci când implică criptomonede.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți