Top cripto

  Tranzacționarea opțiunilor criptomonede: Opțiuni Call Put

  ⚡️ Este posibil să tranzacționați opțiuni pe criptomonede?

  V-ați întrebat dacă este posibil să tranzacționați opțiuni pe criptomonede? Ei bine, răspunsul este da! Nu cu mult timp în urmă, opțiunile de tranzacționare erau disponibile doar pe piețele tradiționale. Dar acum, datorită progreselor din domeniul tehnologiei și al finanțelor, comercianții de criptomonede pot accesa și ei aceste oportunități profitabile

  ⚡️ Ce sunt opțiunile de criptomonede?

  Derivatele și opțiunile sunt două concepte separate, dar legate între ele, pe care persoanele fizice le confundă adesea. Derivatele pe criptomonede, sau opțiunile, așa cum sunt cunoscute mai frecvent, permit investitorilor să cumpere sau să vândă active la o anumită dată în viitor pentru un cost prestabilit. Aceste instrumente sunt produse de emitenți și achiziționate de comercianți; cu toate acestea, comercianții nu le pot utiliza.

  ⚡️ Pot să cumpăr opțiuni pe Etherium?

  Achiziționați Ethereum prin două metode: prin tranzacționare la o bursă sau prin intermediul unei piețe peer-to-peer. Dacă dispuneți de Ethereum, efectuați tranzacții la vedere și în marjă pe vânzări pentru a vă maximiza profiturile. Investiți într-un derivat Ethereum cu un broker pentru a obține randamente mai mari în timp.

  ⚡️ Care este o modalitate sigură de a cumpăra opțiuni pe criptomonede?

  Dacă sunteți gata să faceți pasul cel mare și să începeți să investiți în monede digitale, nu căutați mai departe de Bit.com, Deribit și FTX – trei burse excelente pentru a vă începe noua călătorie!

  opțiunilor criptomonede

  Cumpărarea de contracte de opțiuni criptografice poate fi adesea o alternativă relativ ieftină și cu risc scăzut la tranzacționarea activelor digitale prin intermediul contractelor futures sau al swap-urilor deschise.

  O opțiune este un contract care permite cumpărătorului să cumpere sau să vândă un activ suport la un preț prestabilit la sau înainte de data de expirare în ziua de expirare. Tranzacționarea opțiunilor pe acțiuni oferă proprietarului activului dreptul de a-l vinde la un anumit preț, în timp ce o opțiune de vânzare îi dă dreptul de a vinde dacă valoarea de piață scade sub o anumită sumă.

  Este posibil să tranzacționați opțiunilor criptomonede
  Care este cea mai bună platformă pentru tranzacționarea opțiunilor cripto?

  La fel ca și alte instrumente derivate, opțiunile sunt acorduri contractuale care permit investitorilor să speculeze asupra prețului viitor al unui activ suport. Aceste contracte pot fi decontate fie în numerar (USD), fie în criptomonede (bitcoin, ether etc.).

  Deribit, cea mai mare platformă de opțiuni cripto din lume, decontează contractele de opțiuni cripto în numerar. OKEx, a doua cea mai mare bursă de opțiuni criptografice, livrează fizic activele criptografice investitorilor la ieșirea dintr-o tranzacție. De exemplu, atunci când un trader iese cu succes din tranzacția de opțiuni pe bitcoin pe OKEx, acesta primește profitul în bitcoin la decontare.

  Ce sunt opțiunile criptografice și cum funcționează acestea?
  Cum să tranzacționați opțiunilor criptomonede
  Cuprins

  Ce sunt opțiunile criptografice și cum funcționează acestea?

  Există două tipuri de opțiuni criptografice: europene și americane.

  • American: Cumpărătorul poate îndeplini contractul înainte de expirarea acestuia.
  •  European: Cumpărătorul poate executa contractul doar la scadență.

  Rețineți că opțiunile de tip european pot fi exercitate doar la expirare, dar pot fi vândute sau închise mai devreme dacă cumpărătorul dorește.

  Ce sunt opțiunilor criptomonede
  Ce sunt opțiunilor criptomonede?

  Există două tipuri distincte de opțiuni: call și put.

  • Sună: Dreptul de a achiziționa activul suport
  • Puneți: Dreptul de a vinde activul suport

  Tranzacționarea opțiunilor implică un proces simplu: vânzătorul de opțiuni creează fie un contract call, fie un contract put cu o dată de expirare stabilită. Contractul trebuie să fie exercitat la un preț predeterminat înainte de expirare pentru a executa tranzacțiile.

  Tranzacționarea opțiunilor cripto
  Pot tranzacționa opțiunilor criptomonede

  În acest mesaj se vorbește despre prețul de exercitare al unei opțiuni, care reprezintă prețul la care deținătorul opțiunii poate cumpăra sau vinde activul suport. Atunci când o opțiune call este exercitată, vânzătorul trebuie să vândă activul suport cumpărătorului la prețul de exercitare. În schimb, o opțiune put acordă titularului său dreptul de a vinde un activ la un preț prestabilit, iar dacă este exercitată, cumpărătorul este obligat să cumpere activul suport de la vânzător la prețul de exercitare specificat.

  Cum funcționează opțiunilor criptomonede
  Ce este o opțiune call în criptomonede?

  Tranzacționarea opțiunilor cripto necesită un contract pe bursa de opțiuni cripto. Un cumpărător de opțiuni poate comanda opțiunea dorită, iar vânzătorul o poate accepta, vânzându-i-o.

  O primă reprezintă costul exercitării unei opțiuni, la fel ca o asigurare. De exemplu, atunci când cineva cumpără o opțiune de vânzare pentru a se proteja împotriva scăderii prețurilor unui activ, în esență, promite vânzătorului că, în cazul în care prețul scade sub prețul de exercitare, își poate răscumpăra suportul la o valoare prestabilită. Astfel se asigură protecția ambelor părți; fiecare obține ceea ce își dorește din orice tranzacție.

  Este criptomoneda mai bună decât opțiunile?
  Contracte futures și opțiuni criptografice

  Costul primei este determinat de durata rămasă a contractului, de volatilitatea implicită (deviația standard anticipată a prețului activului suport la datele de început și de sfârșit ale contractului), de ratele dobânzii și de condițiile actuale ale pieței.

  Prețul actual al activului suport are un impact asupra valorii primei unei opțiuni.

  • În bani (ITM): Atunci când un call este in the money, înseamnă că prețul de exercitare este mai mic decât valoarea curentă a activului suport. Atunci când prețul de exercitare al unui put depășește prețul curent, acesta este in the money.
  •  In-the-money (ATM: Atunci când strike-ul este egal sau mai mare decât prețul curent pentru un call sau un put, acesta este considerat un call sau un put at-the-money.
  •  Out of the Money (OTM): Atunci când prețul de exercitare este mai mare decât prețul curent al activului suport pentru un call, acesta se numește „call spread”. Se întâmplă atunci când prețul de exercitare al unui put este mai mic decât prețul actual al pieței.

  Atunci când o opțiune call are o valoare intrinsecă, adică prețul de exercitare este mai mic decât valoarea de piață curentă a activului suport, costul acesteia este mai scump, deoarece are deja o anumită valoare. Ca atare, atunci când expiră, nu există nicio garanție că prețul său va rămâne peste valoarea prestabilită și va fi pus în aplicare, similar cu opțiunile put, care sunt, de asemenea, mai scumpe dacă sunt „in the money”.

  Explicația tranzacționării opțiunilor cripto
  Puteți tranzacționa opțiuni Crypto?

  Bob crede că valoarea unui bitcoin va fi mult mai mare decât este în prezent până la sfârșitul lunii februarie. Pentru a profita de acest lucru, el cumpără 10 opțiuni de cumpărare de tip european cu un preț de exercitare de 36.000 de dolari și o primă de 0,002 bitcoini pentru fiecare contract care expiră pe 28 februarie.

  0,002 bitcoin la 34.000 $ = 68 $ când Bob a cumpărat opțiunile de cumpărare. 10 x 68 = $680.

  Conform termenilor acordului, Bob poate primi 0,1 Bitcoin pentru fiecare 36.000 de dolari pe care îi investește. Cu alte cuvinte, la sfârșitul lunii februarie, Bob poate achiziționa un întreg Bitcoin investind 360.000 de dolari (36.000 de dolari x 10 = 1).

  Explicația tranzacționării opțiunilor cripto
  Ce vă spun grecii despre opțiuni?

  În Scenariul A, la scadență, prețul Bitcoin este de 40.000 de dolari. Bob își folosește opțiunea pentru a cumpăra Bitcoin și obține un profit de 4.000 de dolari (40.000 de dolari – 36.000 de dolari = 4.000 de dolari). Dacă scade prima sa din rezultatul de 3.320 de dolari, obține puțin peste jumătate din această sumă sau un randament de 50% din investiția sa.

  În Scenariul B, la scadență, prețul Bitcoin este de 32.000 de dolari. Contractul devine inutil, iar Bob pierde întreaga primă de 680 de dolari.

  Opțiuni pentru gestionarea riscurilor

  Ce sunt grecii din lanțul de opțiuni call?
  Opțiuni pentru gestionarea riscurilor

  Cei interesați să investească în Bitcoin sau în alte criptomonede, dar care se simt neliniștiți de volatilitatea excesivă a pieței, își pot reduce riscul prin acoperirea cu opțiuni și se pot proteja împotriva unor potențiale schimbări.

  Pentru a reduce riscul unei prăbușiri a pieței și pentru a vă proteja deținerile de Bitcoin, o alternativă este să cumpărați opțiuni de vânzare în loc să vă vindeți direct Bitcoin. Această strategie vă permite să vă limitați pierderile potențiale la primele plătite pentru aceste posibilități, în loc să riscați întreaga valoare a investiției dumneavoastră în Bitcoin.

  Opțiuni grecești: O prezentare generală
  opțiunilor criptomonede

  Opțiuni grecești: O prezentare generală

  Variabilele grecești din tranzacționarea opțiunilor influențează prima necesară pentru o opțiune. Aceste simboluri, care își au originea în „modelul Black-Scholes”, o formulă matematică dezvoltată în 1973 de economiștii Fisher Black, Myron Scholes și Robert Merton de la Harvard, joacă un rol important pe piața opțiunilor. Modelul a fost dezvoltat pentru a standardiza stabilirea prețului opțiunilor pentru investitorii instituționali și este utilizat pe scară largă și în prezent. Mesajul este în limba engleză americană. Nu exista o tehnică precisă de evaluare a fiecărui contract de opțiune înainte de modelul Black-Scholes.

  Această metodă este utilizată în prezent pentru a evalua opțiunile de tip european. În loc să se utilizeze abordarea funcției cumulative de perspectivă utilizată anterior, se folosesc metode alternative de stabilire a prețului, cum ar fi modelul binomial, în special pentru opțiunile americane care permit exercitarea anticipată.

  Opțiuni pentru gestionarea riscurilor
  Utilizarea „grecilor” pentru a înțelege opțiunile

  Modelul Black-Scholes, pe de altă parte, are o formulă mai simplă: n = E / (1+r)n.
  C0 = S0N(d1) – Xe-rTN(d2),
  unde d1 = [ln(S0/X) + (r + σ2/2)T]/ σ √T
  și d2 = d1 – σ √T
  Literele grecești (Θ), (Δ), (Γ) și (V) reprezintă cei zece factori

  Explicarea tranzacționării opțiunilor call cripto
  Poți să faci apeluri și să pariezi pe cripto?
  • Theta: Aceasta este perioada până la expirarea opțiunii. Cu cât prețul unei opțiuni call este mai mare, cu atât mai mult timp are înainte de expirare. Aceasta indică faptul că
  •  Delta: Calculează cât de mult s-a modificat prețul opțiunii ca urmare a variației prețului activului suport. Considerați-o ca fiind șansa ca un vot să fie în bani la expirare. Atunci când o opțiune este în capital, delta sa este de 0,5. Aceasta implică, de asemenea, că dacă prețul activului suport crește cu 1 dolar, opțiunea de cumpărare va crește și ea cu 0,50 dolari. Delta pentru o opțiune call crește pe măsură ce crește volatilitatea, și invers pentru delta unei opțiuni put. Delta se calculează între 0 și 1 pentru opțiuni de cumpărare, în timp ce pentru opțiuni de vânzare se estimează între 0 și -1.
  •  Gamma: Aceasta măsoară modul în care delta unei opțiuni se modifică ca răspuns la modificările prețului activului suport. Gamma este cea mai mare atunci când activul suport este la bani și scade pe măsură ce se îndepărtează de prețul de exercitare. De exemplu, dacă o opțiune call are o gamma de 0,25 și activul suport crește cu $.
  Ce este un contract de opțiuni?
  Poți vinde opțiuni call pe criptomonede?
  • Vega: Aceasta se referă la valoarea cu care se modifică prețul unei opțiuni ca răspuns la o schimbare a volatilității. Vega este cel mai ridicat atunci când activul suport este la bani și scade pe măsură ce se îndepărtează de prețul de exercitare. De exemplu, dacă o opțiune call are un vega de 0,20 și volatilitatea crește cu un punct procentual, prețul opțiunii va crește cu 0,20 dolari.
  •  Rho: Sensibilitatea prețului unei opțiuni la modificările ratelor dobânzii. Dacă ratele dobânzilor cresc cu un punct procentual, prețul unei opțiuni de cumpărare care are un rho de 0,25 va crește cu 0,25 dolari.

  Înțelegerea tranzacționării opțiunilor call și put „goale”.

  Ce înseamnă să fii „gol” cu alternative? Implică deschiderea unei poziții pe opțiuni fără a crea o poziție opusă („acoperită”) pe activul suport.

  Înțelegerea tranzacționării opțiunilor call și put "goale".
  De unde pot cumpăra opțiuni call cripto?

  Cineva care vinde un call promovează activul suport dacă nu îl și cumpără. Cineva care vinde o opțiune de vânzare cu opțiune de vânzare neacoperită are o poziție lungă pe activul suport dacă vânzătorul de opțiuni de vânzare nu vinde și produsul.

  Este important de știut că vânzarea de opțiuni de cumpărare (pentru a cumpăra) și de vânzare (pentru a vinde) neacoperite este o strategie de opțiuni mult mai riscantă și poate duce la pierderi semnificative.

  Vânzătorul de opțiuni va deține, în general, activul de bază pentru a acoperi pierderile în cazul în care prețul este în defavoarea sa. Să presupunem că, la fel ca în Scenariul A, un trader care a creat contractul de opțiuni al lui Bob a decis să achiziționeze un bitcoin în momentul în care a fost încheiat contractul (34 000 USD). Ca urmare, el a câștigat 2.680 de dolari:

  Cum să tranzacționați opțiuni call pe criptomonede?
  Defi trading: o introducere în opțiuni
  • Valoarea Bitcoin a crescut de zece ori de la crearea sa, cu un indicator de tendință anuală de 10 ani de aproximativ 9%.
  •  Deoarece vânzătorul de opțiuni trebuie să vândă lui Bob bitcoin în valoare de 40.000 de dolari la un preț de exercitare de 36.000 de dolari, profitul său este de -4.000 de dolari (deoarece cumpărătorul de opțiuni trebuie să răscumpere valoarea de 36.000 de dolari a bitcoin la un preț de plată a opțiunilor de 38.500 de dolari).
  •  Câștig de primă: 680 de dolari.

  (6000 – 4000) + 680 = 2680

  Dacă cel care a vândut opțiunea ar fi cumpărat și stocat Bitcoin, ar fi obținut un profit de 6.000 de dolari.

  Ce sunt opțiunile call put criptomonede
  De ce ar cumpăra un investitor un call lung neacoperit?

  Să presupunem că vânzătorul opțiunii nu a achiziționat niciun bitcoin atunci când a fost stabilit contractul de cumpărare. Acesta ar fi trebuit să meargă la o bursă de criptomonede și să cumpere un bitcoin pentru 40.000 de dolari pentru a deconta contractul la expirare, pierzând 3.320 de dolari.

  -4.000 USD (cumpărătorul opțiunii trebuie să cumpere un bitcoin la prețul de decontare de 40.000 USD și să îl vândă la 36.000 USD).

  680 de dolari devine profitul dumneavoastră în această situație.

  -4000 + 680 = -3320

  De ce naiba ar oferi cineva opțiuni call și put fără acoperire?

  Principala atracție a vânzării de opțiuni neacoperite este faptul că vânzătorul nu trebuie să pună niciun ban în avans. În plus, având doar trei rezultate posibile, fiecare tranzacție cu opțiuni are doar trei posibilități.

  Îmi permite Coinbase să tranzacționez opțiuni?
  De ce naiba ar oferi cineva opțiuni call put criptomonede

  Prețul instrumentului suport crește, permițându-i lui Bob să câștige bani (un profit) și făcându-l pe cel care a vândut opțiunea să piardă bani.

  Deoarece prețul suport nu se modifică, un cumpărător decide să nu execute contractul.

  Prețul activului suport scade în defavoarea cumpărătorului, astfel încât acesta refuză să îndeplinească contractul.

  Vânzătorul opțiunilor ar beneficia de două dintre cele trei scenarii. Vânzătorul trebuie să calculeze riscurile (bazate pe volatilitatea activului suport) asociate cu primirea primelor fără a pune bani în avans pentru a acoperi opțiunile call și put dezvoltate.

  Ce platforme sunt disponibile pentru tranzacționarea opțiunilor cripto?
  call put criptomonede

  Care sunt diferențele dintre tranzacționarea opțiunilor cripto și tranzacționarea opțiunilor obișnuite?

  Opțiuni tradiționale vs. opțiuni de criptomonedă Principala distincție între tranzacționarea calculatorului de opțiuni call convenționale și opțiunile de criptomonedă este că piața cripto este deschisă 24 de ore pe zi. În schimb, piețele financiare tradiționale sunt operaționale doar de luni până vineri, de la 9:30 la 16:00, ora Estului. Volatilitatea piețelor de criptomonede înseamnă că pot exista oportunități de profit mai mari și riscuri mai mari.

  Ce platforme sunt disponibile pentru tranzacționarea opțiunilor cripto?

  Cât de răspândite sunt opțiunile cripto? call put criptomonede
  Este criptomoneda mai bună decât opțiunile?

  Există câteva platforme diferite care oferă opțiuni de tranzacționare a criptomonedelor. Printre acestea se numără:

  • Deribit
  • FTX
  • OKEx
  • Binance
  • Huobi

  Cât de răspândite sunt opțiunile cripto?

  Deși opțiunile cripto nu sunt la fel de cunoscute ca și opțiunile de tranzacționare tipice, prezența lor devine treptat tot mai răspândită. Aceasta se datorează probabil faptului că, deși piețele de criptomonede sunt oarecum noi și imprevizibile, se pot dovedi semnificativ de profitabile dacă le înțelegeți corect – un avantaj care depășește cu mult orice risc asociat acestui tip de investiție. Ca urmare, numeroase platforme au început acum să ofere opțiuni cripto pentru comercianții dornici să folosească aceste oportunități potențial profitabile de pe piața criptomonedelor.

  Care sunt avantajele opțiunilor cripto față de alte instrumente derivate?

  Cât de răspândite sunt opțiunile cripto?
  call put criptomonede

  Opțiunile cripto au câteva avantaje față de alte instrumente derivate. Acestea includ:

  • Spre deosebire de opțiunile obișnuite, care pot fi tranzacționate doar în timpul orelor de piață tradiționale, aceste opțiuni se pot schimba 24 de ore pe zi.
  •  Acestea tind să fie mai volatile, oferind mai multe oportunități de profit.
  •  Acestea necesită un nivel mai ridicat de înțelegere, ceea ce poate duce la profituri mai mari pentru cei care sunt dispuși să învețe despre ele.

  În ciuda acestor avantaje, opțiunile cripto nu sunt lipsite de riscuri. Volatilitatea activelor subiacente înseamnă că există posibilitatea unor pierderi semnificative și a unor câștiguri mari. Cei care se gândesc să tranzacționeze opțiuni cripto ar trebui să se asigure că înțeleg riscurile implicate înainte de a face acest lucru.

  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?