Tot ceea ce ați vrut să știți despre criptomonede și reglementări

⚡️ Ce este un sistem Blockchain?

Tehnologia Blockchain este o bază de date distribuită invulnerabilă, ceea ce face foarte puțin probabil ca cineva să pirateze, să manipuleze sau să înșele sistemul. Funcționează prin duplicarea și distribuirea unei înregistrări digitale a tranzacțiilor în mai multe sisteme informatice diferite. Aceasta oferă o securitate a datelor superioară altor baze de date similare, datorită naturii sale descentralizate.

⚡️ Ce este mineritul în termeni simpli?

Crearea criptomonedelor ca rezultat al tehnologiei informatice. Băncile centrale sunt responsabile de producerea și circulația monedei tradiționale. Criptomonedele sunt complet descentralizate, ceea ce înseamnă că nicio autoritate guvernamentală unică nu este responsabilă de reglementarea lor. Nu există un sistem bancar centralizat care să supravegheze distribuția sau utilizarea lor. Prin urmare, singura modalitate de a crea una este prin minerit – unde computerele rezolvă probleme matematice complexe.

⚡️ Unde sunt utilizate jetoanele?

Token-urile sunt multifuncționale și pot fi folosite pentru a debloca servicii sau produse digitale, precum și pentru a stoca valoare în blockchain. Token-urile pot fi utilizate pentru plăți, programe de loialitate, control al accesului, crowdfunding, jocuri de noroc și jocuri de noroc, gestionarea activelor, gestionarea lanțului de aprovizionare, autentificarea identității și alte cazuri de utilizare.

⚡️ Ce deosebește un token de o criptomonedă?

Una dintre cele mai importante diferențe dintre token-uri și monede este că, atunci când oamenii se referă la o „monedă”, de obicei se referă la o monedă digitală independentă pe propriul blockchain – cum ar fi Bitcoin sau Ethereum. Pe de altă parte, criptomonedele construite pe blockchain-ul unei alte persoane sunt cunoscute sub numele de token-uri; acest articol se concentrează în mod special pe aceste tipuri de active. Cu mulți ani de dezvoltare în acest domeniu, atât monedele, cât și token-urile au devenit componente esențiale în cadrul economiei noastre din ce în ce mai digitale.

Criptoactivități

Criptoactivele, un termen utilizat pentru a descrie o serie de active precum criptomonedele, jetoanele de platformă, jetoanele de utilitate și jetoanele de tranzacție, sunt unități digitale sau virtuale care apelează la criptografie pentru a asigura tranzacțiile lor, gestionând în același timp producția de noi unități. Mineritul este procesul responsabil pentru crearea de noi monede Bitcoin și Ethereum – ilustrând în continuare modul în care iau naștere criptoactivele.

Criptomonedă vs. active criptografice
Fond de indice criptografic

Criptomonedă vs. Criptoactivități

Criptomonedele sunt un tip de criptoactiv și sunt jetoane digitale sau virtuale care utilizează criptografia pentru a securiza tranzacțiile și pentru a controla crearea de noi unități. 

Criptomonedele sunt descentralizate și nu sunt supuse controlului guvernului sau al instituțiilor financiare. În 2009, a fost fondată Bitcoin – cea mai renumită și pionieră criptomonedă.

Pe de altă parte, criptoactivele reprezintă o categorie mai largă care include atât criptomonedele, cât și alte tipuri de active. Jetoanele de platformă, jetoanele de utilitate și jetoanele de tranzacție sunt toate tipuri de criptoactive.

De ce se numește Criptoactivități
Potențialul criptomonedelor

De ce se numește „active cripto”?

Criptomonedele cuprind o gamă largă de resurse, inclusiv criptomonede, jetoane de platformă, jetoane de utilitate și jetoane de tranzacție. Criptomonedele sunt născute prin intermediul unui proces numit minerit, care este inițiatorul producției de noi Bitcoin și Ethereum.

Cum funcționează activele criptografice?

Criptomonedele utilizează criptografia pentru a-și securiza tranzacțiile și pentru a genera noi unități. În plus, acestea sunt descentralizate – imune la influența guvernamentală și bancară. Bitcoin a revoluționat industria criptomonedelor încă de la debutul său în 2009, impunându-se rapid ca fiind cea mai recunoscută monedă digitală. Ea a stabilit un standard fără precedent pentru viitoarele monede digitale care vor urma.

Tipuri de Criptoactivități

Cum funcționează activele criptografice?
Fond mutual cripto

Criptomonedele, jetoanele de platformă și jetoanele de utilitate constituie cele trei categorii distincte de active criptografice.

Monedele digitale, precum Bitcoin și Ethereum, se bazează pe criptografie – arta de a scrie sau de a rezolva coduri – pentru a asigura tranzacții sigure, a combate contrafacerea și a monitoriza proprietatea. Aceste criptomonede revoluționare funcționează pe propriile rețele blockchain cu registre descentralizate care urmăresc în mod eficient transferul de valoare.

Criptomonede

Jetoane de platformă Criptoactivități
Fond de acoperire Criptoactivități

Criptomonedele reprezintă garanția supremă a securității, rapidității și fiabilității în tranzacțiile digitale. Utilizarea unor sisteme sofisticate de jetoane bazate pe criptografie garantează că datele dvs. sunt în siguranță față de manipulare sau falsificare. Dincolo de aceasta, principiile lor criptografice le fac incredibil de fiabile și rezistente, atât pentru operațiunile de mici dimensiuni, cât și pentru cele mari!

Jetoane de platformă

Investopedia explică faptul că token-urile sunt forța motrice a pieței criptomonedelor, iar existența lor permite nașterea a mii de alte criptoactive. Aceste criptoactive sunt destinate să fie folosite ca platformă pentru inițiative descentralizate suplimentare, după cum sugerează și numele. Spre deosebire de scenariul actual, când datele sunt păstrate pe servere controlate dintr-un singur loc și întreținute de o singură corporație, aceste criptoactive Deoarece tranzacțiile în sistemele bazate pe blockchain sunt distribuite, ele nu sunt vulnerabile la aceleași probleme ca și serverele centralizate.

Baza de date nu poate fi deconectată sau coruptă în timp ce computerele participă la ea, deoarece fiecare tranzacție are nevoie de un computer diferit pentru a verifica orice inconsecvență.

Exemple de jetoane de platformă
Care sunt tipurile de platforme de jetoane?

Contractele inteligente sunt protocoale informatice automatizate care execută termenii unui contract atunci când sunt îndeplinite condițiile prestabilite. Aceste acorduri digitale bazate pe blockchain garantează fiabilitatea și transparența tuturor tranzacțiilor, asigurând o securitate maximă pentru ambele părți implicate.

Contractele inteligente permit părților să interacționeze în mod sigur și securizat fără ajutorul unor terțe părți, cum ar fi avocații sau băncile. Este ușor să se ajungă la un acord asupra termenilor, deoarece nu mai este nevoie de soluționarea îndelungată a litigiilor în instanță! Contractele inteligente devin o alegere din ce în ce mai populară datorită rapidității și capacității lor de a reduce costurile – este o soluție excelentă pentru orice tranzacție.

Exemple de jetoane de platformă

Jetoane de utilitate
Care sunt diferitele tipuri de platforme de jetoane?

Jetoanele de platformă sunt cel mai popular tip de activ de criptomonedă. Iată câteva exemple de criptoactive de platformă:

  • Ethereum
  • Ethereum Classic
  • Neo
  • EOS
  • Mișcarea Noua Economie

Jetoane de utilitate

Jetoanele de utilitate sunt un tip de activ criptografic care oferă deținătorilor acces la un produs sau serviciu. Filecoin, o rețea de stocare descentralizată, este un exemplu de token de utilitate.

Exemple de jetoane de servicii
Ce este un token de serviciu?

Exemple de jetoane de servicii

includ milele de avion, punctele de cumpărător frecvent la un anumit comerciant și minutele de telefonie mobilă. Jetoanele de servicii pot fi de obicei răscumpărate pentru bunuri sau servicii în cadrul rețelei care le-a emis. De exemplu, o persoană își poate folosi milele de avion pentru a cumpăra bilete la compania aeriană preferată sau poate primi reduceri la cumpărături la anumite magazine asociate cu programul de cumpărători frecvenți. În plus, companiile de telefonie mobilă folosesc adesea jetoane de servicii ca un tip de monedă pentru ca clienții lor să cumpere minute preplătite sau planuri de upgrade.

  • Golem
  • Sonm
  • Siacoin
  • OmiseGo
  • Augur

Jetoane de tranzacție / Jetoane de plată

Jetoane de tranzacție / Jetoane de plată
Ce sunt jetoanele de plată?

Jetoanele de tranzacție, denumite mai frecvent jetoane de plată, sunt active digitale specifice utilizate pentru efectuarea de plăți în rețelele blockchain. Bitcoin este cel mai cunoscut exemplu – primul fond de investiții în criptomonede existent. Jetoanele de plată permit utilizatorilor să transfere bani mai rapid, mai sigur și mai accesibil decât sistemele convenționale. Cu tehnologia de tokenizare, tranzacțiile financiare sunt sigure, fără probleme și rentabile! De asemenea, acestea sunt adesea utilizate în aplicații descentralizate (DApps) pe rețele blockchain, cum ar fi platformele de jocuri sau piețele online.

Potențialul criptomonedelor

Criptomonedele au potențialul de a perturba lumea noastră digitală prin deblocarea unor posibilități care erau de neimaginat până acum. Prin intermediul criptografiei, aceste active ne oferă o modalitate mai sigură și mai eficientă de tranzacționare și de gestionare a datelor. Și mai bine, întrucât criptoactivele sunt descentralizate, ele oferă utilizatorilor un control fără precedent asupra informațiilor lor, reducând în același timp dependența de sursele centralizate. Criptomonedele ar putea fi piesa de puzzle care lipsește în acest peisaj în continuă evoluție în care ne aflăm!

Potențialul criptomonedelor
Blackrock crypto

Criptomoneda este un concept emergent și palpitant care poate revoluționa complet modul în care navigăm în sfera digitală.

Valoarea criptomonedelor depinde de:

  • Echipa din spatele ei
  • Cât de des este folosit
  • Cât de sigur este
  • Ce problemă rezolvă

Cum sunt reglementate criptomonedele?

https://www.forbes.com/uk/advisor/investing/cryptocurrency/what-is-cryptocurrency/

Exemple de criptomonede

Exemple de criptomonede
Criptomonede imobiliare

✅ Bitcoin: Pionier al mișcării criptomonedelor în 2009, Bitcoin rămâne un lider și este recunoscut pe scară largă ca fiind prima monedă digitală.
✅ Lansat în 2015, Ethereum a devenit rapid a doua cea mai mare monedă digitală după capitalizarea de piață, revoluționând peisajul criptomonedelor

✅ În 2011, Litecoin a bifurcat blockchain-ul Bitcoin pentru a dezvălui o criptomonedă nouă.
Exemple de jetoane de platformă

✅ Ethereum, criptomoneda preferată pe rețeaua sa blockchain, este folosită pentru a alimenta tranzacțiile și interacțiunile.
✅ Filecoin este o rețea de stocare descentralizată revoluționară, care permite utilizatorilor să stocheze și să recupereze date în siguranță Filecoin oferă tokenul nativ al acestei tehnologii de ultimă oră pentru clienți, care îl pot folosi pentru a achiziționa spațiu de stocare în rețea.

Exemple de jetoane de utilitate

Exemple de jetoane de utilitate
Fond indexat de criptomonedeFond indexat de criptomonede

✅ Siacoin: Tokenul nativ al platformei de stocare descentralizate Sia, utilizat pentru a cumpăra spațiu de stocare în rețea.

✅ Golem: Tokenul nativ al platformei de calcul descentralizate Golem, utilizat pentru a cumpăra putere de calcul în rețea.

✅Augur este token-ul nativ al platformei descentralizate a pieței de predicții și este folosit pentru a achiziționa predicții exacte în cadrul acestei rețele. Mizând jetoane Augur pe o piață de predicții, utilizatorii pot lua decizii informate pe baza previziunilor din mulțime. Cu sistemul bazat pe blockchain al Augur, aveți acces la perspective potențiale nelimitate din întreaga lume – fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la securitatea datelor sau la problemele de acuratețe.

Pentru cei care doresc să efectueze plăți digitale, sunt disponibile mai multe opțiuni. Bitcoin este o alegere populară pentru tokenul nativ al blockchain-ului Bitcoin; în mod similar, Litecoin și Ethereum oferă tichete care pot fi utilizate pe rețelele lor respective. Aceste jetoane de tranzacție oferă utilizatorilor libertatea de a face achiziții sigure fără a se baza exclusiv pe moneda fiduciară tradițională.Care este diferența dintre criptomonedă și activele criptografice?

Jetoane de tranzacție bazate pe blockchain
Blockchain și baza de date tradițională

Jetoane de tranzacție bazate pe blockchain

Jetoanele de tranzacție bazate pe blockchain sunt jetoane blockchain de prima și a doua generație care funcționează numai prin intermediul blockchain pentru a efectua, executa și proteja tranzacțiile.

Exemple de jetoane de tranzacționare bazate pe blockchain

Jetoane tranzacționale bazate pe Internetul lucrurilor
Care este un exemplu de tranzacție în blockchain?

Jetoane tranzacționale bazate pe Internetul lucrurilor

Ar trebui să existe o nouă categorie pentru jetoanele bazate pe IoT, deoarece acestea au deschis o nouă dimensiune a economiei descentralizate, concentrându-se pe tranzacțiile de la mașină la mașină și pe microtransacțiuni.

Prin ce se deosebește acest cripto-activ de cele menționate mai sus?

Tipuri de criptoactive
Care este diferența dintre criptomonedă și activele criptografice?

Această tehnologie, spre deosebire de tehnologia blockchain, utilizează un graf aciclic dirijat (tangle) pentru a procesa fiecare tranzacție. Potrivit unor noi cercetări revoluționare, în următorii cinci ani, se anticipează că vor exista un număr uimitor de 75 de miliarde de dispozitive Internet of Things conectate și operaționale. Această tehnologie utilizează rețeaua existentă a lucrurilor pentru a gestiona toate tranzacțiile, oferind următoarele avantaje:

  • Zero taxe de tranzacție.
  • Capacitatea de microtransacțiune
  • Exemple de jetoane de platformă bazate pe IoT
  • IOTA
  • VeChain

Ce este cursul de schimb la vedere? https://www.investopedia.com/

Ai o bună înțelegere a ceea ce se întâmplă în lume?

Sunt criptomonedele și sistemele nemonetare pe cale de dispariție?
Poate fi Bitcoin ca aurul?

Poate că Bitcoin nu va înlocui aurul, dar activele criptografice sunt aici pentru a rămâne. În prezent, cele mai multe dintre aceste monede digitale sunt încă în curs de dezvoltare și au un mare potențial de creștere. De exemplu, Golem este un proiect care transformă puterea de calcul nefolosită într-un supercomputer masiv; IOTA a creat un ecosistem în care orice, de la pantofi la mașini grele, poate comunica între ele, precum și colecta date și facilita microtransacțiile; Stellar și Ripple au revoluționat modul în care băncile fac tranzacții internaționale!

Sunt criptomonedele și sistemele nemonetare pe cale de dispariție?

Controlul activelor criptografice
Sunt Cryptoassets valori mobiliare?

În prezent, o populație în creștere rapidă investește în criptomonede ca alternativă la sistemul bancar convențional. În același timp, trocul și moneda comunitară pot rămâne productive pentru anumite persoane în situații unice. În cele din urmă, este greu de spus care sistem va supraviețui pe termen lung.

Controlul activelor criptografice

Cu excepția cazului în care se aplică o scutire, în conformitate cu legislația privind valorile mobiliare din New Brunswick, orice persoană sau firmă care tranzacționează sau oferă consultanță în domeniul valorilor mobiliare sau al instrumentelor derivate în New Brunswick trebuie să fie înregistrată la FCNB.

Cadrul de reglementare privind activele criptografice și platformele de tranzacționare a activelor criptografice este în continuă evoluție.

Ce sunt activele criptografice?
Este criptomoneda sigură pentru a investi?

Investitorii, cumpărătorii și speculatorii de criptomonede pot fi uneori confuzi cu privire la aplicarea sau nu a reglementărilor privind valorile mobiliare. În unele cazuri, activul criptografic este un titlu de valoare – cum ar fi un token de securitate cu drepturi care sunt în mod tradițional atașate acțiunilor comune, cum ar fi drepturile de vot și dreptul de a primi dividende. În alte scenarii, activul cripto poate fi mai degrabă un produs derivat – de exemplu, un token a cărui valoare derivă dintr-un activ intrinsec, cum ar fi acțiunile unei companii cotate la bursă.

Tipuri de criptomonede
Poți fi înșelat pe criptomonede?

Recent, CSA și OCPI au dezvăluit noi informații privind modul în care reglementările privind valorile mobiliare se aplică activelor cripto. Iată câteva scenarii în care s-ar aplica legislația privind valorile mobiliare:

  • În cazul în care o platformă de tranzacționare a criptoactivelor (CTP) tranzacționează valori mobiliare sau contracte derivate bazate pe criptoactive, CTP ar face obiectul legislației privind valorile mobiliare.
  • În cazul în care activele criptografice ale unui utilizator sunt stocate într-un portofel controlat de platforma CTP, acest lucru creează o încredere permanentă în CTP pentru a tranzacționa sau transfera activele criptografice, ceea ce face ca acesta să devină un contract care face obiectul legislației privind valorile mobiliare.
  • În cazul în care o ICO emite jetoane de securitate, se pot aplica legile privind valorile mobiliare.

Următoarea listă nu este exhaustivă. Alte situații potențiale ar putea face ca legislația privind valorile mobiliare să intre în joc și, de obicei, depinde de detaliile specifice ale fiecărui caz.

Cum îi ajută investitorii să investească în condiții de reglementare?
Este criptomoneda același lucru cu criptoactivele?

Cum îi ajută investitorii să investească în condiții de reglementare?

CTP-urile care sunt înregistrate sau recunoscute ca piețe sau burse de valori mobiliare sau de instrumente financiare derivate vor fi supuse anumitor cerințe menite să protejeze utilizatorii. Printre acestea se numără gestionarea riscurilor, divulgarea informațiilor și tratarea clienților în mod corect și cu bună credință. Puteți verifica înregistrarea utilizând instrumentul gratuit de căutare a înregistrărilor naționale de la Canadian Securities Administrators. Deși înregistrarea îi protejează oarecum pe investitori, aceasta nu înseamnă că nu există riscuri.

Ar trebui să studiați întotdeauna fiecare oportunitate și să vă asigurați că înțelegeți activul și orice riscuri potențiale înainte de a investi sau de a specula în criptomonede sau în alte active criptografice. Pentru a evita orice complicații legale, contactați întotdeauna FCNB pentru îndrumare cu privire la cerințele de reglementare înainte de a lua orice decizie finală cu privire la achiziționarea de active cripto sau CTP-uri.

Jetoane de criptomonede
Sunt Cryptoassets valori mobiliare?

Riscuri

Criptomonedele sunt asociate cu mai multe riscuri, inclusiv volatilitatea, riscul de lichiditate și potențiala fraudă. Înainte de a tranzacționa active cripto, înțelegeți activul și riscurile implicate.

Criptomonedele pot fi imprevizibile, adesea crescând sau scăzând în funcție de acoperirea mediatică sau de zvonurile sociale. Există puține restricții privind manipularea prețurilor, ceea ce poate face ca investiția în criptomonede să fie o propunere riscantă.

Lichiditate: Unul dintre riscurile pe care le presupune tranzacționarea pe o platformă de active criptografice este acela că CTP poate să nu dispună de suficiente active pentru a vă acoperi ordinul. De asemenea, nu există garanții că cererea pentru un anumit activ cripto va continua, ceea ce ar putea face dificilă conversia activelor dvs. în bani fiat.

Fond criptografic de jetoane de utilitate
Care sunt diferitele tipuri de criptomonede?

Risc online: Este posibil să întâmpinați dificultăți în identificarea sau localizarea unui furnizor de servicii sau intermediar de active criptografice în cazul în care întâmpinați o problemă. Aceștia există în întreaga lume, așa că ar putea dura ceva timp pentru a lua măsuri.

Incertitudinea noilor tehnologii: Este posibil ca interesul publicului pentru activele criptografice sau cererea pentru acestea să nu continue să crească sau să nu fie sustenabilă, deoarece este o tehnologie relativ nouă. De exemplu, atunci când se lansează un nou activ criptografic, acesta se bazează adesea pe o idee – nu pe un model de afaceri dovedit. Așadar, nu există nicio garanție că proiectul va avea succes, chiar dacă este lansat cu succes. De asemenea, nu există nicio certitudine că activele cripto existente vor face față schimbărilor și provocărilor viitoare legate de dezvoltarea și avansul tehnologic, de schimbările de reglementare sau de condițiile politice.

Potențialul de fraudă este ridicat în cazul CTP-urilor, deoarece orice societate care tranzacționează valori mobiliare sau instrumente derivate trebuie să fie înregistrată la FCNB. În funcție de modul în care funcționează, un CTP poate intra sub incidența reglementărilor privind valorile mobiliare. De asemenea, amenințările la adresa securității cibernetice și pirateria informatică sunt frecvente pentru platformele utilizate pentru activele cripto, cum ar fi companiile de portofele online și bursele. Acest lucru pune depozitul dvs. în pericol de a fi furat. În cele din urmă, tranzacțiile care implică activele cripto au o șansă mai mare de întârziere sau de eșec a tranzacțiilor și de pierdere a accesului la portofelul dvs. digital dacă trebuie să vă amintiți parola.

Ce este tokenizarea plăților și cum funcționează?
Ce este Cryptoassets?

în ultima vreme, a existat un aflux de escroci care promit randamente garantate și bonusuri de recrutare în schimbul investițiilor. De cele mai multe ori, acestea sunt semne de avertizare ale unui comportament fraudulos și trebuie tratate cu atenție. Activele cripto sunt foarte instabile, așa că este nerealist să te aștepți la randamente garantate de la investițiile legate de cripto. Raportați imediat fraudele folosind instrumentul nostru Trimite o plângere. De asemenea, trebuie să fiți conștienți de modul în care CRA privește criptomonedele din punct de vedere fiscal.