Ce sunt contractele futures perpetue?

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

⚡️ Ce sunt crypto ftx perpetual futures?

Contractele perpetue sunt adesea oferite de bursele de cripto derivate și funcționează în mod similar cu contractele futures ❕agreements.

⚡️ Cât timp puteți deține contracte futures perpetue Binance?

Un contract flexibil este un tip de contract futures care nu are o dată de expirare, spre deosebire de o formă tradițională de futures. Astfel, vă puteți păstra în siguranță investițiile deschise atât timp cât doriți.

⚡️ Ce se întâmplă când expiră un contract futures?

Atunci când un contract futures se încheie, casa de compensare face legătura între deținătorul poziției lungi și deținătorul poziției scurte. Activul suport este transferat de la poziția scurtă la cea lungă.

⚡️ Sunt profitabile contractele futures?

Contractele futures sunt un instrument financiar valoros care permite investitorilor să beneficieze de fluctuațiile preconizate ale prețului petrolului. Deoarece se tranzacționează cu un risc de zece ori mai mare decât o acțiune obișnuită, acestea pot fi achiziționate de orice investitor cu un capital minim și cu o experiență de tranzacționare destul de volatilă. În plus, prețurile futures au tendința de a fluctua mai mult decât cele la vedere sau la numerar.

Contract de swap invers perpetuu

Swaption-urile perpetue sunt un tip de instrument derivat care a devenit mai popular printre comercianții de criptomonede în ultimii ani.

Contracte futures perpetue
Ce este un contract perpetuu?

Swapurile perpetue au fost introduse în mai 2016 și le permit traderilor să deschidă poziții foarte mari cu un depozit mic. Această schemă este extrem de atrăgătoare pentru mulți, deoarece oferă posibilitatea de a obține randamente mari pe fluctuații ușoare; cu toate acestea, sunt implicate și riscuri enorme.

V-ați întrebat vreodată cum să valorificați puterea derivatelor criptomonedelor?
Sunteți curioși să aflați care este diferența dintre un contract perpetuu și un contract futures?

V-ați întrebat vreodată cum să valorificați puterea derivatelor criptomonedelor?

Instrumentele derivate sunt instrumente financiare care reflectă valoarea unui activ la bază.

Swapurile cu durată nedeterminată sunt o formă de contract derivat care vă permite să pariați pe valoarea unei mărfuri în timp ce aceasta este încă în vigoare.

Cât timp puteți deține un contract futures deschis?
Expiră contractele futures perpetue ftx?

Prin intermediul unui contract la termen, investitorii pot specula cu privire la valoarea viitoare a criptomonedelor, angajându-se să le cumpere sau să le vândă la o dată și la un preț stabilite de comun acord. Opțiunile le oferă cumpărătorilor lor posibilitatea de a profita de mișcările pieței fără nicio obligație; aceștia pot cumpăra sau vinde active pentru un cost prestabilit, la un moment predeterminat.

Prin utilizarea derivatelor cripto, comercianții pot obține profit din modificările de preț ale activelor digitale fără a fi nevoiți să se îngrijoreze de amenințările la adresa securității sau de complexitatea pe care o implică criptomonedele.

Sunt viitorul perpetuu periculos?
Cum pot tranzacționa un contract perpetuu?

Dacă doriți să vă extindeți portofoliul cu criptomonede, cumpărarea unui activ este o modalitate de a face acest lucru, în timp ce tranzacționarea unui produs derivat poate fi o altă cale pe care o puteți lua în considerare. Cumpărarea de active este metoda utilizată în primul scenariu.

Atunci când achiziționați un activ digital de la o bursă, cantitatea de activ trebuie să fie livrată imediat și să rămână în posesia dumneavoastră până când este vândută pentru un profit sau o pierdere. Acest lucru este, de asemenea, denumit tranzacționare la vedere.

Sunt contractele futures perpetue halal?
Ce este o opțiune perpetuă?

Pe de altă parte, tranzacționarea de derivate criptografice nu necesită ca un investitor să dețină active. În loc să dețină lucruri reale, comercianții de instrumente derivate pur și simplu cumpără și vând contracte digitale.

Sunteți curioși să cunoașteți detaliile contractelor futures?

Contractele futures sunt acorduri financiare între două persoane pentru a tranzacționa un activ la un preț specificat în viitor. Contractele futures sunt un instrument neprețuit care permite celor două părți să negocieze și să stabilească un preț prestabilit pentru un anumit activ.

Sunteți curioși să cunoașteți detaliile contractelor futures?
Sunt contractele futures similare cu opțiunile?

Deși durata contractelor viitoare variază, fiecare contract are o dată de decontare prestabilită. Înainte ca două părți să poată forma o tranzacție futures pe criptomonede, acestea trebuie să convină asupra datei la care acordul va înceta.

Să luăm în considerare un contract futures pentru Bitcoin; acest contract este valabil și eficient timp de trei luni de la data emiterii.

sensul de swap perpetuu
Cum se stabilește prețul contractelor futures perpetue?

Sunteți curioși în legătură cu contractele futures pe criptomonede și cum funcționează acestea? Descoperiți elementele fundamentale ale acestei forme lucrative de tranzacționare.

Dacă bitcoin este egal cu 40.000 de dolari, iar Alice este un trader de derivate criptografice care crede că valoarea va crește până în aprilie, atunci…

Ea poate paria pe această oportunitate, încheind un acord prin care să înțeleagă că va putea obține 1 BTC de 1 dolar pentru 40.000 de dolari pe lună. Tot ce trebuie să facă acum este să deschidă contracte futures pe bitcoin care să arate cumulativ intenția ei de a plăti 40.000 de dolari pentru 1 BTC luna viitoare, indiferent cât de mare sau de mic este prețul de pe piața la vedere

ftx perpetual futures
Un ghid pentru contractele perpetue

Pe de altă parte, Bob consideră că prețul bitcoin va scădea sub 40.000 de dolari la data tranzacției. El îi va vinde lui Alice contracte în valoare de 40.000 de dolari luna viitoare. Altfel spus, în timp ce Alice “tânjește” după bitcoini, Bob îi “vinde”.

În cazul în care prețul bitcoin urcă la 45.000 de dolari până la data expirării contractului, Alice va avea un profit datorită faptului că va achiziționa BTC de la Bob cu o reducere. Cu toate acestea, dacă prețul scade sub 40.000 de dolari în ziua decontării, în loc să crească, Alice va cumpăra bitcoin de la Bob la un preț mai mare decât prețul actual al pieței – ceea ce va duce la pierderi substanțiale.

contract de swap invers perpetuu
Ce este un contract futures perpetuu?

schimburile perpetue sunt decontate în numerar, ceea ce înseamnă că Alice și Bob nu trebuie să dețină bitcoini. Tot ce trebuie să facă este să deschidă o poziție și să aștepte mișcarea prețului.

Sunteți curioși să aflați despre swap-urile cu durată nedeterminată și ce implică acestea? Dacă da, vă vom explica exact cum funcționează aceste schimburi.

Un swap deschis este similar cu un contract futures în sensul că permite investitorilor să parieze pe creșterile viitoare ale prețului criptomonedelor. Principala distincție este că, spre deosebire de un contract futures normal, swap-urile cu durată nedeterminată nu au o dată de încheiere.

Ce sunt contractele futures perpetue?
Care este diferența practică între un contract cu durată nedeterminată și un contract futures?

Anterior, comercianții trebuiau să închidă și să redeschidă în mod regulat o poziție lungă sau scurtă pentru a menține aceeași expunere. Cu alte cuvinte, acest lucru elimină necesitatea de a repeta mereu o tranzacție lungă sau scurtă. Prin urmare, contractele perpetue trebuie să fie evaluate în raport cu prețurile la vedere ale activelor suport. Deoarece prețurile futures converg unul spre celălalt pe măsură ce se apropie data decontării, se spune că swap-urile pe termen nelimitat au o “relație inversă” cu prețurile la vedere.

Contracte futures perpetue - cum funcționează?
Swapuri perpetue

Mecanismul ratei de finanțare, care este utilizat de burse pentru a lega prețul swap-urilor perpetue, este un exemplu. Acest sistem echilibrează pozițiile scurte și lungi ale swap-urilor perpetue prin stimularea sau interzicerea acestora. Considerați că este o reducere sau o taxă care ajută la echilibrarea unui interes general în părțile scurte și lungi ale contractelor pe durată nedeterminată.

Cum funcționează ratele de schimb?
Ce sunt contractele futures?

Cum funcționează ratele de schimb?

Mecanismul ratei de finanțare menține prețul contractelor futures perpetue în concordanță cu valorile de piață ale activelor suport pe care le urmăresc, asigurându-se că valoarea unui contract swap perpetuu este egală sau mai mică decât cea a bitcoinului zilnic.

Contract futures perpetuu
Contract futures pe criptomonede

Rata de finanțare este diferența dintre ratele dobânzilor pentru pozițiile lungi și scurte. Dacă există mai multe poziții scurte decât lungi, rata de finanțare va fi pozitivă, ceea ce înseamnă că pozițiile lungi vor trebui să plătească un comision pentru cele scurte.

Bursele folosesc un indicator de fluctuație a prețului pentru a decide dacă comercianții long sau short ar trebui să plătească comisioane sau să beneficieze de reduceri. Ne referim la rata de finanțare ca fiind pozitivă atunci când prețul explicabil al swap-ului perpetuu este mai mare decât prețul spot al activelor digitale.

Ce este un contract swap pe durată nedeterminată?
Un swap este oarecum similar cu un contract futures

Comercianții pe termen lung vor fi taxați cu o mică taxă de către cei care le vând contractul. Comisionul este folosit pentru a plăti dobânda pe care traderul o datorează pentru poziția sa scurtă. În cazul în care rata de finanțare este negativă, atunci cei care vor trebui să plătească o taxă celor care au o poziție lungă vor fi cei care au o poziție scurtă.

O rată de finanțare negativă este asociată cu un swap pe durată nedeterminată care se tranzacționează sub prețul la vedere al activului suport. Cei care vând swap-uri deschise vor trebui să plătească celor care dețin poziții lungi, ca în exemplul de mai sus.

Ce sunt derivatele criptografice?
Prețurile contractelor futures cu durată nedeterminată

Totul depinde de mărimea poziției fiecărui trader. De exemplu, dacă rata de finanțare a swap-ului perpetuu BTC/USD este de +0,010%, un trader care dorește să primească acest swap perpetuu de 40.000 de dolari va trebui să plătească un comision de 4 dolari = (40.000 de dolari) x 0,010%. Comisionul de finanțare se plătește la intervale de timp specificate. La anumite burse, ciclul de finanțare este impus la fiecare opt ore.

Cum funcționează schimburile cu durată nedeterminată?
Swap pe durată nedeterminată tranzacționat sub prețul spot

Cum funcționează schimburile cu durată nedeterminată?

Comercianții pot achiziționa bitcoin vânzându-și în viitor swap-uri pe termen nelimitat pentru a obține un profit. Alice, de exemplu, cumpără două swap-uri perpetue BTC/USD cu o garanție de 80.000 de dolari. Prin urmare, fiecare swap perpetuu BTC/USD valorează 40.000 de dolari.

Termenul unui contract futures trimestrial
Perioada de finanțare

Alice cheltuiește 100.000 de dolari pe câteva schimburi perpetue. La sfârșitul lunii, când prețul Bitcoin a crescut la un nivel stabil de 50.000 de dolari, Alice își închide poziția. Pentru fiecare swap perpetuu pe care l-a cumpărat, ea ar obține un profit de 10.000 de dolari. Profitul său total ar fi de aproximativ 20.000 de dolari.

profit = numărul de swap-uri perpetue * (preț curent – preț de intrare)

profit = 2 * (50.000 $ – 40.000 $)

profit = 20 000 USD

Cum funcționează contractele futures pe criptomonede?
Poziții lungi de swap-uri perpetue

Acest calcul nu ia în considerare randamentele lui Alice, care sunt determinate în principal de ratele de finanțare. Comisioanele plătite și reducerea pe care Alice a primit-o ca parte a încercării bursei de a lega swap-ul perpetuu la prețul spot al bitcoin vor determina venitul lui Alice.

Opțiunile flexibile de care dispun comercianții cu swap-uri cu durată nedeterminată îi permit lui Alice să crească veniturile. De exemplu, ea poate achiziționa contracte perpetue pentru o sumă dublă față de cea la care s-a angajat inițial.

Marja inițială este suma de bani necesară pentru a deschide o poziție.

Marja inițială este valoarea minimă necesară pentru a deschide o poziție cu efect de levier. De exemplu, dacă doriți să achiziționați 1.000 BNB cu o marjă inițială de 100 BNB (la un efect de levier de 10x), atunci primul depozit va fi egal cu 10% din valoarea totală a ordinului. Acest lucru garantează poziția dumneavoastră cu efect de levier.

Ce este lichidarea?
Ce este lichidarea?

Ce este lichidarea?

În cazul în care valoarea elementelor pe care le folosiți ca garanție scade sub marja de întreținere, bursa poate solicita lichidarea contului dumneavoastră. Modul în care se întâmplă acest lucru diferă în funcție de bursa pe care o utilizați. În general, însă, prețul la care are loc lichidarea se schimbă în funcție de gradul de risc și de efect de levier al fiecărui utilizator (care se bazează pe garanția și expunerea netă a acestuia). Cu cât investițiile dumneavoastră sunt mai substanțiale, cu atât mai mare va fi rezerva de care veți avea nevoie pentru a absorbi eventualele pierderi.

Pentru a evita pierderile nedorite, puteți fie să vă închideți pozițiile înainte ca prețul să scadă de la valoarea minimă a bursei, fie să adăugați fonduri suplimentare în contul dumneavoastră. Acest lucru amplifică marja și reduce astfel probabilitatea ca o poziție să fie închisă forțat.

Ce sunt swapurile cu durată nedeterminată?
Cum funcționează swap-urile cu instrumente financiare derivate?

Garanția sa în numerar este astăzi de 160 000 USD (sau 4 swap-uri perpetue BTC/USD), în timp ce dimensiunea poziției sale ar fi de 160 000 USD (sau 4 swap-uri perpetue BTC/USD) dacă ar folosi o firmă ca garanție. În acest caz, Alice a profitat de efectul de levier dublu.

Să presupunem că prețul de închidere al fiecărui swap perpetuu BTC/USD este de 50.000 USD și că ea vinde atunci când se întâmplă acest lucru. Profitul ei ar fi de aproximativ 40 000 USD dacă își închide poziția atunci când fiecare swap perpetuu BTC/USD se vinde la 50 000 USD.

profit = 4 * (50.000 $ – 40.000 $)

profit = 40.000 de dolari

Cum funcționează schimburile cu durată nedeterminată?
Ce se întâmplă la finalul schimbului?

Contracte futures perpetue

În mod surprinzător, unele burse oferă comercianților un efect de levier de până la 125x pentru a spori câștigurile. Cu toate acestea, pe măsură ce efectul de levier crește profiturile, crește și pierderile. Dacă prețul swapurilor perpetue scade cu 50% față de prețul de pornire la care Alice le-a achiziționat folosind un efect de levier de 2x, ea ar fi expusă riscului de lichidare.

profit = 4 * (20.000-40.000 $)

pierdere = 80.000 de dolari

rata de finanțare este pozitivă
Swaps: ce sunt și cum funcționează

Atunci când pierderea nerealizată a unui trader este egală cu marja depusă, bursa va închide automat poziția. Ca urmare, întregul depozit va fi pierdut. Tranzacționarea în marjă și cu efect de levier prezintă riscuri semnificative care nu ar trebui asumate de începători.

prețurile de de deținere a contractelor futures cu durată nedeterminată
Întrebări despre swap-urile pe rata dobânzii pentru investitori

Deși contractele swap cu durată nedeterminată sunt riscante, ele sunt atractive pentru comercianți, deoarece puteți paria pe modificări ale prețului activelor digitale pe termen scurt sau lung, fără limite de timp. Un alt avantaj al swap-urilor cu durată nedeterminată în comparație cu contractele SwapAgreements obișnuite este că puteți face bani chiar și atunci când valorile criptomonedelor scad.

Cu toate acestea, comercianții sunt sfătuiți să dea dovadă de prudență și să obțină îndrumare profesională înainte de a investi în criptomonede. Atunci când tranzacționează cu contracte swap cu durată nedeterminată, un trader poate pierde toți banii investiți dacă se utilizează efectul de levier.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți