Tranzacționarea cu efect de levier și în marjă în criptomonede: Ce trebuie să știți

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

⚡️ Care este cea mai bună pârghie pentru începători?

1:10
Care este nivelul ideal de pârghie pentru un trader începător? Dacă sunteți nou în Forex, un efect de levier de 1:10 și 10.000 de dolari în numerar sunt locuri excelente pentru a începe. Prin urmare, cel mai bun efect de levier pentru un începător nu este mai mult de un raport de 1 la 10.

⚡️ Este efectul de levier bun sau rău?

Termenul de efect de levier are două semnificații: un instrument financiar care permite investitorului să parieze mai mult decât banii săi și o relație între două părți în care una dintre ele este dependentă de cealaltă. Esența sa nu este nici benefică, nici dăunătoare. Efectele bune sau rele ale veniturilor și performanțelor investițiilor noastre sunt potențate de efectul de levier. Țineți cont de consecințele potențiale ale efectului de levier inerente fiecărei investiții pe care o faceți.

⚡️ Ce înseamnă un efect de levier de 20x?

100 de dolari ar putea fi un bun punct de referință pentru a evalua câți bani aveți nevoie pentru a vă acoperi pozițiile. Atunci când utilizează un efect de levier de 20x, un investitor poate deschide o poziție semnificativă cu 100 de dolari și totuși să își păstreze un sold al contului suficient de modest pentru a evita să fie distrus de mișcările negative ale pieței.

⚡️ Cum afectează efectul de levier Bitcoin?

La nivelul pieței, utilizarea efectului de levier crește prețurile activelor. Din cauza volatilității crescute a Bitcoin, prețul său este mai puțin previzibil, ceea ce face ca acesta să nu poată servi drept instrument de economisire fiabil. Efectul de levier crește expunerea și face ca o investiție să fie imposibil de profitat la nivel individual.

Ce sunt jetoanele cu efect de levier

Înainte de a începe, efectuați câteva studii. Sunteți interesat să stăpâniți arta complexă a tranzacționării cu efect de levier și în marjă? Dacă da, tutorialul nostru pas cu pas vă poate învăța totul, de la generarea de venituri până la evaluarea riscului. Permiteți-ne să vă oferim toate informațiile necesare pentru a lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la investițiile dumneavoastră! Este o resursă neprețuită pentru cei care caută succesul financiar!

Ce sunt mai exact efectul de levier și tranzacționarea în marjă?

Ce este tranzacționarea în marjă și cum funcționează?

Deși termenii “marjă” și “efect de levier” sunt cunoscuți de mulți oameni, foarte puțini le înțeleg semnificația. Tranzacționarea în marjă implică pur și simplu utilizarea de bani împrumutați pentru a investi în criptomonede.

Ce este tranzacționarea în marjă și cum funcționează?
Ce este efectul de levier în tranzacționarea criptomonedelor?

Deoarece este diferită de tranzacționarea convențională prin faptul că vă permite să folosiți mult mai mulți bani și să folosiți efectul de levier pentru poziția dumneavoastră, tranzacționarea în marjă a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani. În termeni simpli, acest lucru înseamnă că tranzacționarea în marjă vă oferă posibilitatea de a obține profituri frumoase din tranzacțiile profitabile. Cu toate acestea, pericolul de pierdere este, de asemenea, mai mare.

De ce am nevoie de asigurare în lumea criptomonedelor?

Care este semnificația cuvântului “efect de pârghie”? Efectul de levier vă permite să tranzacționați mai mult decât ați putea tranzacționa altfel

Ce este marja și efectul de levier în tranzacționarea criptocurrency?
Jetoane cu efect de levier criptografic

În tranzacționarea în marjă, depuneți în contul dumneavoastră doar un procent din valoarea totală a ordinului. Restul este datorie cu efect de levier de la broker. Acest lucru le permite traderilor să ia poziții mai mari decât ar putea face dacă ar folosi doar fondurile personale.

Cu ajutorul efectului de levier, vă puteți crește puterea de cumpărare până la un raport de 100:1! Acest lucru înseamnă că, cu doar 100 de dolari în contul dvs., puteți tranzacționa criptomonede în valoare uimitoare de 10.000 de dolari – asta numim noi profita la maxim.

PREVIZIUNI privind criptomonedele pentru anul 2022 – Citiți mai multe în articol

Deoarece criptomonedele sunt atât de imprevizibile, permițând persoanelor fizice să profite potențial de pe urma unor oscilații semnificative și rapide, CFD-urile pe criptomonede au devenit extrem de populare în tranzacționare, cum ar fi eToro, deoarece tranzacționarea în marjă permite crearea de poziții atât lungi, cât și scurte. Cu tranzacționarea în marjă a criptomonedelor, puteți paria pe viitorul oricărei criptomonede; indiferent dacă valoarea acesteia crește sau scade. Dacă predicția dvs. se dovedește a fi corectă, ați putea obține un profit considerabil din fluctuațiile de preț.

Ce este tranzacționarea cu efect de levier în criptomonede?
Marjă de tranzacționare a criptomonedelor

Ce este tranzacționarea cu efect de levier în criptomonede?

Dacă înțelegeți cum să folosiți corect efectul de levier, acesta vă permite să câștigați mult mai mulți bani în aceeași perioadă, în comparație cu simpla investiție. Atunci când depuneți fonduri în contul dumneavoastră, acestea sunt separate și alocate pentru a oferi efectul de levier dorit pentru fiecare poziție individuală.

Ce înseamnă marja în tranzacționarea criptomonedelor?
Ce este efectul de levier în tranzacționarea criptomonedelor?

Acum este momentul să profitați de acest extraordinar raport de pârghie de 1:10 și să faceți o investiție de 10.000 de dolari pe piața bursieră. Nu ratați această șansă! Profitând de această oportunitate, va fi nevoie de o marjă de doar 10% în loc de cea normală de 100%. Acest lucru înseamnă că investiția dvs. va necesita doar 1.000 de dolari din partea dvs.! Fără efectul de levier utilizat în tranzacționare, ar trebui să puneți întreaga sumă de bani în avans; acest lucru este semnificativ mai mult decât ceea ce este necesar atunci când se utilizează efectul de levier.

Ulterior, o creștere a acțiunilor dvs. vă va aduce beneficii financiare semnificative. Cu alte cuvinte, tranzacționarea bitcoin cu efect de levier necesită mult mai puțini bani pentru a genera aceeași sumă de bani. În schimb, este la fel de imperios necesar să rețineți că, dacă valoarea acțiunilor scade, profiturile dvs. vor fi reduse.

Cum să folosiți efectul de levier și tranzacționarea în marjă pentru a gestiona riscul

Prin utilizarea efectului de levier și a tranzacțiilor în marjă, investitorii pot gestiona riscul portofoliilor lor.

Pârghia și tranzacționarea în marjă în criptomonede
Cum să utilizați tranzacționarea criptomonedelor

Tranzacționarea în marjă poate fi un efort profitabil, dar are potențialul de a vă pune capitalul în pericol. Probabil că cel mai periculos element al tranzacționării în marjă este capacitatea sa de a amplifica pierderile într-o clipă. Pentru a atenua aceste riscuri, vă îndemn să luați în considerare unele măsuri preventive care pot reduce pericolul și maximiza recompensele.

Un stop loss este un instrument de gestionare a riscului care vă permite să închideți o tranzacție la un anumit punct în cazul în care piața se mișcă împotriva dumneavoastră. Adoptarea acestei strategii este imperativă pentru a înțelege potențialele riscuri financiare pe care le presupune.

Suntem cu toții de acord că pierderea de bani nu este de dorit. Când vine vorba de tranzacționarea cu Bitcoin, investiți doar o sumă cu care vă simțiți confortabil să vă despărțiți, dacă este necesar. Dacă pierderile depășesc 5% din soldul contului, este posibil să fiți prea implicat și ar trebui să luați în considerare ieșirea din poziție imediat. Pentru a garanta o cursă fără probleme atunci când investiți în tranzacționarea în marjă cu criptomonede, asigurați-vă că aveți suficiente fonduri puse deoparte pentru rambursarea principalului, după cum este necesar.

Cum funcționează efectul de levier al criptomonedelor?
Este efectul de levier bun pe termen lung?

Profită: Puteți plasa un ordin Take Profit pentru a vă închide poziția atunci când profiturile ating o anumită sumă, spre deosebire de utilizarea unui stop loss. Deoarece criptomonedele sunt atât de imprevizibile, este adesea cel mai bine să ieșiți înainte ca acțiunile să ia o altă direcție.

Protecție împotriva capitalului propriu negativ: Unele platforme de tranzacționare vor absorbi pierderile și vor reseta capitalul dvs. la zero dacă circumstanțele pieței fac ca acesta să devină negativ dintr-un motiv neprevăzut. Acesta este mecanismul de protecție al eToro.

Crypto Leverage Trading pentru câștiguri pe termen lung și pe termen scurt
Tranzacționarea criptomonedelor cu efect de levier și deținerea de poziții lungi.

Crypto Leverage Trading pentru câștiguri pe termen lung și pe termen scurt

Puteți utiliza efectul de pârghie pentru a tranzacționa atât tendințele ascendente, cât și cele descendente. Adoptarea unei poziții lungi înseamnă, de obicei, că vă așteptați ca prețul activului să crească. Dimpotrivă, deschiderea unei poziții scurte sugerează că sunteți convins că valoarea activului va scădea.

Tranzacționarea criptomonedelor cu efect de levier și deținerea de poziții lungi.

Pentru a înțelege tranzacționarea cu efect de pârghie criptografică și pozițiile lungi, să ne uităm la un exemplu. Să presupunem că deschideți o poziție lungă pe Bitcoin cu 10.000 de dolari și un efect de levier de 10x – în acest caz, garanția dvs. este de doar 1.000 de dolari. Profitând de caracteristica efectului de pârghie, dacă valoarea Bitcoin crește cu 20%, veți obține profituri de peste zece ori mai mari decât ați fi obținut fără efectul de pârghie: adică o sumă impresionantă de 2.000 de dolari!

Tranzacționarea criptomonedelor cu efect de levier
Tranzacționarea criptomonedelor cu efect de levier și deținerea de poziții lungi.

Cu toate acestea, dacă valoarea Bitcoin scade cu 20%, veți pierde un total de 2.000 de dolari. Având în vedere că garanția inițială este de numai 1.000 de dolari, acest lucru ar pune capăt automat poziției dumneavoastră înainte de a fi atinsă întreaga sumă. În cele din urmă va rezulta o lichidare și, în cele din urmă, reducerea soldului dvs. la zero.

Tranzacționarea în marjă și luarea de poziții scurte pe criptomonede.

Să presupunem că intenționați să inițiați o poziție scurtă de 10.000 de dolari pe Bitcoin cu un efect de levier de 10x. Împrumutați Bitcoin de la cineva și apoi îl vindeți la prețul actual al pieței. Alegerea mea de a tranzacționa cu un efect de levier de 10x, puteți vinde Bitcoin în valoare de 10.000 de dolari, având doar o garanție de 1.000 de dolari.

În schimb, dacă ați împrumutat 0,25 Bitcoin și l-ați vândut când prețul era de 40.000 $, apoi, la o scădere de 20% până la 32.000 $, ați putea să vă răscumpărați activul pentru o sumă incredibilă de numai 8.000 $! Ați fi obținut un profit de 2.4000 de dolari.

Cum te poate îmbogăți efectul de pârghie?
Tranzacționarea în marjă și luarea de poziții scurte pe criptomonede.

Totuși, dacă Bitcoin crește cu 20% până la 48.000 de dolari, veți avea nevoie de 2.000 de dolari în plus pentru a răscumpăra cei 0,25 BTC. Dar, având doar 1.000 de dolari în cont în acel moment, poziția dvs. va fi închisă forțat.

Care sunt avantajele și dezavantajele utilizării tranzacționării criptomonedelor cu efect de levier?

Atât avantajele, cât și dezavantajele sunt inerente fiecărei strategii de tranzacționare, inclusiv tranzacționarea în marjă a criptomonedelor. În general, această abordare are avantaje și dezavantaje care se echilibrează reciproc.

Crypto Leverage Trading pentru câștiguri pe termen lung și pe termen scurt
Ce tip de pârghie ar trebui să folosească un începător?

Atracția profiturilor mai mari vă va captiva cu siguranță, dar există o probabilitate crescută de a suferi pierderi mai mari dacă tranzacțiile dvs. se înrăutățesc. În mod similar, vă puteți diversifica ușor și rapid portofoliul în detrimentul unui risc considerabil mai mare decât permit alte strategii de tranzacționare. Tabelul de mai jos oferă exemple suplimentare:

Avantaje

 • ✔️ Profituri sporite
 • ✔️ Diversificare
 • ✔️ Având în vedere suma limitată de bani, vă puteți permite să speculați doar pe proiecte cu risc scăzut.
 • ✔️ Te învață cum să fii răbdător și prudent.
Strategii pentru tranzacționarea în marjă a criptomonedelor
Este profitabil să folosiți tranzacționarea în marjă?

Dezavantaje

 • ❌ Pierderi extreme
 • ❌ Tranzacționarea la un risc ridicat
 • ❌ piețele foarte volatile vă pot epuiza rapid activele.
 • ❌ pentru începători, este mult mai dificil

Strategii pentru tranzacționarea în marjă a criptomonedelor

Există mai multe metode de tranzacționare în marjă și de credit în criptomonede. Iată câteva dintre ele de luat în considerare:

Tranzacționarea criptomonedelor cu efect de levier și deținerea de poziții lungi.
Ce se întâmplă dacă pierd o tranzacție în marjă?
 • O posibilă modalitate de a limita riscul atunci când sunteți la început este să începeți cu poziții mici și apoi să creșteți efectul de levier pe măsură ce câștigați experiență.
 • Practicați tranzacționarea cu un cont demo. Puteți învăța cum să tranzacționați cu efect de levier folosind un așa-numit cont demo, cum ar fi cel de la eToro, care vă permite să exersați fără a risca bani reali.
 • Stabiliți clar obiectivele și minimizați riscurile. Având un plan solid de gestionare a riscurilor, precum și obiective clare de profit, vă poate ajuta foarte mult să evitați să faceți judecăți emoționale care ar putea duce la pierderi.
 • Împărțiți-vă pariurile. Luarea de măsuri pentru a reduce riscul este o altă abordare pentru a-l minimiza. Puteți, de exemplu, să faceți o serie de ordine de profit pentru a lua profituri treptat, mai degrabă decât toate odată, atunci când este atins pragul unic de profit.
 • Limitați perioada de timp în care tranzacționați – Luați în considerare limitarea duratei în care păstrați o poziție pentru a vă proteja împotriva scăderilor neașteptate de preț și a corecțiilor de piață pe termen lung.

GHIDUL TIPURILOR DE ORDINE DE CRIPTOMONEDĂ

Tranzacționarea în marjă și luarea de poziții scurte pe criptomonede.
Pârghie, definiție și semnificație

6 lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a investi în token-uri cu efect de pârghie

Ar trebui să vă simțiți confortabil să achiziționați criptomonede doar atunci când valoarea acestora este de aproximativ 4.200 de dolari. Cu toate acestea, activele cu risc ridicat, cum ar fi token-urile cu efect de levier, nu ar trebui să fie luate cu ușurință – înainte de a le lua în considerare, familiarizați-vă cu cele mai importante aspecte.

Pe măsură ce investițiile în criptomonede au devenit tot mai populare, au deschis oportunități pentru ca oamenii să exploreze tranzacționarea în noi tipuri de active. Investitorii cu o toleranță ridicată la risc sunt interesați de token-urile cu efect de levier ftx.

Reechilibrarea jetoanelor cu efect de levier pentru a menține constant efectul de levier țintă
Ce înseamnă efectul de pârghie în afaceri?

Reechilibrarea jetoanelor cu efect de levier pentru a menține constant efectul de levier țintă

Jetoanele care sunt cu efect de levier au o anumită valoare a efectului de levier, cum ar fi de trei ori valoarea activului suport. Tokenul se autoreglează automat pentru a păstra acest nivel de efect de levier. De exemplu, dacă începe să facă bani, va reinvesti aceste profituri. Cu toate acestea, în cazul în care compania înregistrează un declin monetar, va fi nevoită să lichideze o parte din activele sale.

Este efectul de levier un credit?
Cum gestionați riscul cu marja?

În fiecare zi, jetoanele cu efect de levier sunt, de obicei, reechilibrate. În timpul perioadelor de volatilitate ridicată, bursa care emite tokenul poate avea mecanisme care să impună reechilibrarea acestuia cât mai curând posibil.

Cel mai mare risc ca o investiție să fie sub apă este atunci când o companie dă faliment. Este greu de prevăzut dacă investitorii vor recupera valoarea investițiilor anterioare și în ce măsură o vor face. Pe de altă parte, token-urile cu efect de levier de pe Binance funcționează diferit (și mai sigur). În loc să aibă un anumit

Ușurința de utilizare a făcut ca acestea să fie foarte populare.

Tranzacționarea în marjă este de obicei complicată și necesită o atenție constantă din partea traderului. În comparație, valorificarea jetoanelor este o soluție simplă, care necesită un efort minim din partea dumneavoastră.

Ușurința de utilizare a făcut ca acestea să fie foarte populare.
Jetoane cu efect de levier criptografic

Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la garanții sau marje (fonduri împrumutate de la un broker sau de la o bursă de criptomonede). Reechilibrarea asigură faptul că societatea dvs. nu va trebui să își lichideze activele, chiar dacă valoarea token-urilor scade. În cazul în care prețul token-urilor scade, vânzarea unora dintre ele va strânge suficienți bani pentru a acoperi costurile operaționale.

3. sunt supuse unei volatilități în scădere.

Unul dintre cele mai importante pericole ale utilizării token-urilor cu efect de levier este reducerea volatilității, care poate avea o influență negativă asupra investițiilor. Cel mai bun mod de a înțelege această idee este prin comparație.

Să presupunem că încercați să cumpărați bitcoini. Cheltuiți 100 de dolari pentru a le achiziționa. În ziua următoare, prețul a crescut cu 10%, ceea ce dă investiției dumneavoastră o valoare de 110 dolari. Cu toate acestea, prețul scade cu 10% în ziua următoare, reducând miza dvs. cu 11 $. Investiția dvs. va avea o valoare de 99 $.

Ce broker oferă cel mai mare efect de levier?
Ce este marja și efectul de levier în tranzacționarea criptocurrency?

Dacă ați investit 100 de dolari într-o criptomonedă cu efect de levier, investiția dumneavoastră ar crește cu 300% dacă prețul bitcoin ar crește cu 10%. O scădere aparent minoră a prețului poate avea un efect uriaș asupra investiției dvs. dacă aceasta este utilizată în mod corespunzător prin efectul de levier. De exemplu, în cazul unei scăderi de 30% a achiziției inițiale, ați pierde 39 de dolari și ați rămâne cu doar 91 de dolari! Este esențial să vă amintiți că până și micile ajustări ale prețurilor pot aduce rezultate dramatice.

Este posibil să câștigi din tranzacționarea în marjă?
levierul și marja

4. Unele burse de criptomonede nu le vând.

Cumpărarea de jetoane cu efect de levier poate fi un proces de durată, în special pentru rezidenții din SUA. Aceste jetoane sunt accesibile doar pe câteva platforme de tranzacționare criptografică și, din păcate, unele dintre ele nu acceptă depozite în numerar.

Cum plătiți pentru levierul și marja
Cum să tranzacționați cu efect de levier pe Binance?

Deci, cum puteți obține jetoane cu efect de pârghie? Utilizarea unui alt schimb de criptomonede ca “intrare” pentru a depune bani și apoi trimiterea fondurilor la un schimb care vinde token-uri cu efect de levier este o strategie populară. Iată cum ar funcționa:

 • Efectuați o tranzacție pe un schimb care acceptă acest lucru, cum ar fi Coinbase.
 • Pentru a vă face mutarea mai ușoară, vă dau linkul către Coinbase, astfel încât să puteți achiziționa rapid orice criptomonedă pe care o preferați. Monedele stabile, cum ar fi USD Coin (USDC), sunt adesea alese pentru că au o valoare constantă.
 • Burse precum KuCoin și Gate.io vă pot permite să vă convertiți criptomoneda într-un token cu efect de levier, permițându-vă să profitați de creșterea valorii oricăreia dintre ele.
 • Va trebui să retrageți criptomoneda pe care ați trimis-o înainte de a lansa acest proces.

5. Este posibil să existe costuri suplimentare.

Ce se înțelege prin pârghie?
Cum să tranzacționați cu efect de levier?

Există câteva riscuri asociate cu deținerea de jetoane cu efect de levier, cum ar fi volatilitatea mai mare și comisioanele de administrare suplimentare. De exemplu, iată care sunt costurile actuale de gestionare pentru două tipuri comune de token-uri cu efect de levier:

 • Binance percepe un comision pentru fiecare zi în care utilizatorul menține dețineri în oricare dintre cele șase token-uri de criptomonede cu efect de levier.
 • Costul de întreținere a token-urilor FTX cu efect de levier, cu un comision zilnic de 0,03%, reprezintă o sutime din prețul de gestionare a fondurilor obișnuite.

Deoarece acestea sunt taxe lunare, s-ar putea să nu pară a fi semnificative. Luați în considerare câți bani veți pierde dacă veți continua să folosiți același cont bancar pe parcursul unui an. Jetoanele cu efect de levier de la Binance vor costa 3,65%, iar comisioanele de administrare ale FTX vor fi mai mari de 10%.

6. Acestea sunt investiții pe termen scurt pentru comercianții avansați.

Care este un exemplu de utilizare levierul și marja
Cum să tranzacționați pe termen lung?

Jetoanele cu efect de levier sunt inadecvate pentru investițiile pe termen lung, atât din cauza volatilității reduse, cât și a costurilor de gestionare. Având în vedere că criptomonedele sunt instabile, dacă mențineți token-uri cu efect de levier, există șansa să ajungeți să pierdeți bani.

Jocurile de noroc pe criptomonede pot fi o situație precară, totuși, dacă aveți încredere că valoarea unei anumite monede digitale va crește vertiginos sau se va prăbuși în curând în valoare, atunci este cu siguranță ceva de luat în considerare. Cumpărarea unui token cu efect de pârghie vă poate crește semnificativ câștigurile, dar este o strategie pe termen scurt pentru comercianții avansați.

Care sunt riscurile tranzacționării în marjă?
Ce sunt jetoanele cu levierul și marja

Pericolul combinat implică faptul că jetoanele cu efect de levier nu sunt pentru începători. Ați putea ajunge să vă risipiți majoritatea fondurilor în doar câteva zile.

În cele mai multe cazuri, investitorii preferă să cumpere și să păstreze criptomonedele. Ele sunt deja destul de volatile și așa; adăugarea efectului de levier nu face decât să le sporească volatilitatea. Dacă sunteți interesat de token-uri cu efect de levier, faceți multe cercetări și investiți doar banii pe care sunteți dispus să îi pierdeți.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți