Top 7 schimburi descentralizate

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

⚡️ Este XRP descentralizat?

Registrul XRP Ledger se bazează pe un mecanism de consens democratic, descentralizat în mod inerent, pe care nicio entitate nu îl poate domina.

⚡️ Căutați cea mai fiabilă platformă pentru a schimba criptomonede în siguranță? Nu căutați mai departe decât aici!

Coinbase Pro s-a dovedit a fi unul dintre cele mai fiabile și sigure schimburi disponibile datorită bazei sale solide create de Coinbase. În plus, este unul dintre cele mai importante schimburi de criptomonede de pe piața actuală.

⚡️ Este posibil să te îmbogățești cu criptomonede?

Criptomonedele au potențialul de a genera o bogăție imensă, dar pot fi și periculoase. Chiar și cu un cost inițial nominal și o investiție pe termen scurt, succesul nu este garantat. Cu toate acestea, cu diligența necesară și decizii financiare solide, ați putea obține câștiguri extraordinare investind în criptomonede.

⚡️ Ce criptomonedă va exploda?

✅ Ethereum
Ar putea fi monumental dacă Ethereum ar cunoaște o nouă creștere exponențială în 2023prezent, Bitcoin ocupă cea mai mare parte a pieței criptomonedelor, cu peste 90%, potrivit CoinMarketCap, însă Ethereum devine rapid una dintre cele mai promițătoare criptomonede disponibile.

Spre deosebire de bursele centralizate, care controlează complet tranzacțiile, bursele descentralizate permit cumpărătorilor și vânzătorilor să facă schimb de criptomonede fără interferențe externe. Aceste piețe peer-to-peer sau piețe descentralizate de criptomonede permit utilizatorilor să negocieze direct între ei într-un mod sigur.

Piețele descentralizate devin din ce în ce mai populare în diverse sectoare, cum ar fi cel imobiliar, al tranzacțiilor bursiere și al schimburilor valutare. Aceste piețe unice oferă o mai mare transparență și o eficiență îmbunătățită pentru toți participanții implicați.

Prin intermediul burselor distribuite de criptomonede sau DEX, cumpărătorii și vânzătorii își unesc forțele prin intermediul unor rețele digitale sofisticate pentru a tranzacționa. În timp real, aceste platforme prezintă, de asemenea, prețuri de cumpărare și vânzare actualizate, pe care utilizatorii le pot accesa rapid.

Există schimburi descentralizate?
Care este cel mai bun schimb descentralizat?

Prin urmare, două persoane care cumpără și vând se pot afla în locații diferite pentru a finaliza vânzările.

DEX utilizează tehnologia blockchain pentru a asigura transparența, confidențialitatea și autonomia între părți. În plus, datorită lipsei de intermediari în aceste industrii, costurile sunt mult mai mici.

O scurtă istorie a schimburilor descentralizate

Există schimburi descentralizate?
Cele mai bune burse DEX descentralizate

În 2018, a apărut un nou val de schimburi descentralizate. Acestea utilizează creatori de piață automatizați, cu prețuri ale activelor guvernate de algoritmi ilicit și de bazine de lichiditate, mai degrabă decât de cumpărători și vânzători. Treceți rapid în 2023, când bursele descentralizate au devenit destul de populare.

Selecția celor mai bune 7 burse descentralizate prezentate aici se bazează în primul rând pe volumul ridicat al pieței, un criteriu predominant obiectiv. Bursele descentralizate aleg Bisq în funcție de valoarea pe care o aduce. Aceste burse sunt listate de la cel mai mare la cel mai mic volum de piață la momentul redactării acestui articol, cu excepția Bisq. Priviți de aproape cu ce seamănă bursele descentralizate din prezent.

Agregatori DEX
Bursele descentralizate: ce trebuie să știți

Agregatori DEX

Agregatorii DEX utilizează diverse protocoale și mecanisme pentru a rezolva problemele legate de lichidități. Aceste platforme combină lichiditatea de la mai multe DEX-uri pentru a reduce derapajele în cazul comenzilor mari, pentru a optimiza comisioanele de swap și prețurile token-urilor și pentru a oferi rapid traderilor cel mai bun preț posibil.

Pe lângă faptul că protejează utilizatorii împotriva efectului de preț și a tranzacțiilor eșuate, agregatorii DEX folosesc lichiditățile de pe platformele centralizate pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor fără a compromite securitatea. Acest lucru este posibil deoarece agregatorii DEX nu sunt custodiali și se integrează cu burse centralizate specifice.

În continuare sunt prezentate cele mai importante 7 burse descentralizate.

Uniswap

Când Uniswap a debutat în 2018, a fost de-a dreptul revoluționar. Faptul că utilizatorii puteau să convertească jetoane ERC20 în blockchain-ul Ethereum fără o carte de schimb este o realizare deosebită. Folosind contracte inteligente în loc de registre de ordine, Uniswap a permis tranzacționarea descentralizată și peer-to-peer.

Uniswap
Uniswap este un schimb unic.

USI-Tech a creat activele necesare pentru a efectua swap-uri prin utilizarea unor fonduri de lichiditate inovatoare. Utilizatorii ca dumneavoastră pot adăuga perechi de monede ETH/DAI la colecție. În schimb, utilizatorii vor fi recompensați cu o mică taxă atunci când vor utiliza resursele din acel pool. Stabilirea prețului depinde de cantitatea rămasă a activului din fondul de lichidități.

Interfața de utilizator Uniswap este un alt punct forte al platformei. Conectați Uniswap la MetaMask și începeți să tranzacționați jetoane. Este simplu, rapid și – ceea ce este mai important pentru unii entuziaști de cripto – descentralizat. Uniswap a continuat să fie în fruntea finanțelor descentralizate.

Ce este Uniswap?
Uniswap: un schimb descentralizat cu sursă deschisă (DEX)

Scopul fundamental al Uniswap este de a permite utilizatorilor ca dumneavoastră să conducă afacerea. Dacă dețin token-uri Uniswap, investitorii pot modela viitorul acestui schimb prin vot. Bursele descentralizate capătă amploare, iar DEX se află în fruntea acestei tendințe. Acesta este pe placul persoanelor care favorizează bursele descentralizate, deoarece elimină necesitatea unui registru de ordine. Recent, Uniswap a introdus îmbunătățiri în ceea ce privește eficiența capitalului, execuția și infrastructura Uniswap.

Protocolul Uniswap se ajustează în permanență pe baza feedback-ului utilizatorilor pentru a-și menține poziția de alegere de top printre numeroasele alternative comparabile.

Este Uniswap un schimb de încredere?
Este Uniswap o aplicație descentralizată?

Crypto Mdex

Pe măsură ce taxele de gazare a blockchain-ului Ethereum scad, MDEX este poziționat pentru a-și menține poziția de lider în ceea ce privește capitalizarea pieței. Nu va fi împiedicată de alte ecosisteme Defi care se luptă să devină “cel mai mare”. Nu este nevoie de nicio îngrijorare – MDEX va prospera cu perseverență!

În aprilie 2021, MDEX va deveni probabil cea mai mare bursă descentralizată din lume, datorită faptului că blockchains-urile sale au o capitalizare de piață combinată de peste 1 miliard de dolari. Această realizare face din MDEX cel mai mare schimb DeFi în ceea ce privește capitalizarea de piață – propulsându-i într-o ligă de apreciat!

Crypto Mdex
Ce este bursa Index?

Alegerea noastră pentru cel mai bun schimb bazat pe Ethereum este Uniswap, a cărui creștere rapidă a fost uimitoare. Unii utilizatori ar putea fi îngrijorați de faptul că MDEX, pe care îl conduce Huobi, este centralizat, în timp ce Uniswap este în întregime descentralizat.

Pagina de pornire a MDEX, care include grafice și date ca o bursă centralizată, este simplă și permite utilizatorilor să se implice pe deplin. Dacă interfața Uniswap vi se pare neatractivă, fiți siguri că cifrele de pe MDEX vor fi mai atrăgătoare. Ca întotdeauna, funcția de swap este ușor de utilizat și puteți cumpăra sau vinde direct din registrul de ordine.

Prezentare generală și descriere Mdex
Este Uniswap un schimb descentralizat?

MDEX este o opțiune excelentă pentru oricine caută un schimb descentralizat. Cu multe caracteristici unice și ușurința de utilizare, acest site este destinația pentru comercianții care doresc să facă schimb de active digitale în siguranță. Indiferent dacă sunteți un comerciant amator sau expert, interfața sa prietenoasă permite oricui să navigheze rapid și în siguranță prin diferitele sale funcții. Alăturați-vă miilor de clienți mulțumiți care folosesc această platformă populară astăzi!

La MDEX, dispunem de un set extins de instrumente care îi înarmează pe comercianți și le oferă o mai mare autoritate asupra tranzacțiilor lor. Acestea includ tipuri de ordine avansate, lichiditate profundă, potrivire de mare viteză a ordinelor și multe altele. Platforma oferă diferite tipuri de tranzacționare, cum ar fi contracte spot, în marjă, futures și perpetue, și oferă, de asemenea, comercianților posibilitatea de a tranzacționa pe mai multe piețe în același timp. Fiecare tip de piață permite utilizarea diferitelor strategii.

Sushiswap este un protocol descentralizat pe lanț pentru schimbul de jetoane.
Ce este DEX?

MDEX utilizează tehnologia blockchain pentru a se asigura că datele sunt blindate și că tranzacțiile se desfășoară fără probleme. Cu ajutorul acestei platforme, utilizatorii o pot accesa din orice locație pentru a tranzacționa diverse active digitale. Aceste mostre includ criptomonede precum Bitcoin și Ethereum și alte acțiuni și indici.

Sushiswap este un protocol descentralizat pe lanț pentru schimbul de jetoane.

SushiSwap este primul schimb descentralizat cu un accent culinar de pe listă. Dacă preferați sushi în locul unicornilor, s-ar putea să fie mai degrabă pe placul dumneavoastră. SushiSwap, la fel ca Uniswap, este o bifurcație a Uniswap, așa că are multe în comun cu acesta.

Ce este SushiSwap?
Este SushiSwap o investiție bună?

“Atacul vampir” al SushiSwap asupra Uniswap a avut succes – peste 1 miliard de dolari în criptomonede a fost transferat în doar două zile.

În ciuda acestui fapt, SushiSwap este încă unul dintre cele mai eficiente schimburi descentralizate. Sistemul reglementează proporția câștigurilor părților interesate pentru susținerea fondului de lichidități, asigurându-se că persoanele cu active mai mici sunt recompensate în mod corespunzător, nu doar cele cu participații semnificative. De asemenea, sunt disponibile bonusuri amuzante pe tema sushi.

Cum folosești SushiSwap?
Cum pot face bani cu SushiSwap?

SushiSwap este la fel de ușor de utilizat ca Uniswap, cu caracteristici moderne suplimentare. În plus față de suspecții obișnuiți, cum ar fi bazinele și randamentele, SushiSwap oferă, de asemenea, analiza datelor. Dacă doriți un loc fără stres pentru a câștiga recompense, nu căutați mai departe de SushiSwap.

Ce este BurgerSwap?

Ce este BurgerSwap?
Ce este bine la SushiSwap?

Ceea ce face ca BurgerSwap să se deosebească de Uniswap și SushiSwap este comisionul de administrare. Dacă votați pentru ca procesul-verbal să meargă mai departe în viitor, veți fi recompensat cu BURGERI (nu cu hamburgeri adevărați).

Cel mai important argument de vânzare pentru BurgerSwap este faptul că este disponibil pentru noi.

Ce este BurgerSwap?
Ce este bine la SushiSwap?

Schimbul de clătite 

Nu în ultimul rând, PancakeSwap este cel mai distractiv dintre toate schimburile de pe această listă. Pe pagina de start, veți găsi opțiuni precum agricultura, pariuri și tombole contra sclipici și clătite.

Cum comand un schimb de clătite?
Ce pot folosi în loc de clătite?

Logo-ul lor, o clătită vie cu urechi, este drăguț și neobișnuit. Multe site-uri folosesc o tigaie care răstoarnă șapte clătite într-o farfurie pentru dumneavoastră. Imaginea este concepută pentru a fi liniștitoare și pentru a vă liniști.

În timp ce DEX-ul de 10 milioane de dolari oferit de Binance pentru a începe să funcționeze poate atrage entuziaștii descentralizării, dezvoltatorii PancakeSwap sunt anonimi, ceea ce te face să fii suspicios sau îți evocă amintiri despre Satoshi. A fost verificat de Certik, deci o terță parte a auditat protocolul. PancakeSwap utilizează, de asemenea, același design ca Uniswap, ceea ce îl face simplu de utilizat dacă sunteți familiarizat cu acea platformă.

Cum comand un schimb de clătite?
Este PancakeSwap o investiție bună?

JustSwap este un schimb descentralizat.

După ce am lăsat în urmă toată distracția și fantezia, să trecem rapid la ceea ce contează cu adevărat. Dacă nu sunteți un fan al creaturilor mitice sau al meselor de dimineață, nu-i nimic; este doar o chestiune de preferință! JustSwap rulează pe tehnologia blockchain TRON, cu token-uri TRC-20 care alimentează schimburile Defi pentru ca utilizatorii să facă schimb de bilete TRC-20, TRC-100 și alte bilete bazate pe TRON pe site-ul web.

Platforma noastră descentralizată elimină necesitatea unui intermediar, oferindu-le utilizatorilor mai multă putere asupra fondurilor lor și a deciziilor de tranzacționare. De asemenea, sistemul are multe caracteristici care simplifică tranzacțiile – de la capacități de carte de ordine la instrumente avansate de grafice. Aceste resurse vă permit să maximizați profiturile și să vă controlați pe deplin destinul financiar!

Cum funcționează Just token? schimb descentralizat
Cum se face un schimb la JustSwap?

JustSwap este o aplicație descentralizată care simplifică schimbul de jetoane, similar cu omologii săi unicorni și cu cei cu prăjituri. JustSwap, spre deosebire de alte aplicații, are mai puține caracteristici. Deoarece protocolul este tânăr, are nevoie de capacitățile de pariere și de recompense pe care le au unele dintre celelalte aplicații descentralizate. Chiar dacă acest lucru dăunează popularității JustSwap în comparație cu colegii săi din protocoalele financiare tradiționale, cum ar fi Uni Swap sau Cookie Swap – ambele oferind aceste dotări suplimentare -, JustSwap rămâne cel mai popular loc pentru a face schimb de TRC-20 și de alte token-uri bazate pe TRON, în funcție de volum.

Dacă aveți o mulțime de jetoane TRC-20 sau doriți să încercați să tranzacționați pe o altă platformă decât Ethereum, JustSwap vă poate ajuta.

Schimb BISQ

Bursa BISQ are un viitor? schimb descentralizat
De ce este atât de populară bursa BISQ?

În loc să se bazeze pe un consiliu de administrație sau pe o altă autoritate centralizată, Bisq este guvernată de codul său software – acționând ca o organizație autonomă descentralizată (DAO). Reglementările sunt programate în tehnologie, ceea ce face ca utilizatorii să le înțeleagă și să le respecte mai ușor.

CBDC le permite utilizatorilor să tranzacționeze fără efort diverse criptomonede, inclusiv Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC) și Ether (ETH), împotriva unei varietăți de monede globale precum dolarul australian (AUD), dolarul american (USD) și euro (EU). Această bursă descentralizată de criptomonede deschide oportunități interesante pentru investitorii din întreaga lume. Deși Bisq nu este renumit sau finanțat pe scară largă, precum alte burse peer-to-peer, dezvoltatorii săi au adoptat o abordare DIY pentru a obține succesul.

Ce este BISQ? schimb descentralizat
Care sunt cele mai recente știri despre BISQ exchange crypto?

Este simplu de utilizat, dar ar putea dura ceva timp. Pentru a începe, trebuie să descărcați software-ul. Cu toate acestea, după aceea, configurarea este ușoară. Dacă aveți nevoie de ajutor, Bisq pune la dispoziție o mulțime de videoclipuri instructive pe care le puteți studia.

Dacă sunteți interesați de tranzacționarea Bitcoin descentralizată și privată, care să fie compatibilă cu cerințele de conformitate, Bisq ar trebui să se afle în fruntea listei dumneavoastră.

schimb cripto descentralizat
Ce este un schimb descentralizat?

Gânduri finale.

Deși este posibil să începi cu aceste platforme, industria schimburilor descentralizate este încă relativ nouă. Ținând cont de acest lucru, fiți conștienți de faptul că există multe schimburi, toate răspunzând unor nevoi și obiective diferite. Deoarece multe dintre ele sunt open source, utilizatorii pot avea încredere în protocoalele peer-to-peer, iar mințile creative le pot evalua și modifica după cum este necesar. Având în vedere că în fiecare zi apar tot mai multe proiecte și tot mai mulți oameni subscriu la filozofia descentralizării, este doar o chestiune de timp până când opțiunile de platformă se vor îmbunătăți.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți