Top cripto

  Descoperiți avantajele tranzacționării la vedere: Înțelegeți ce este și cum să îi valorificați puterea

  ⚡️What este Cryptocurrency Trading?

  Bursele sunt platformele ideale pentru comercianții de criptomonede pentru a schimba monedele digitale în forme mai tradiționale de bani, inclusiv dolari americani, euro, ruble rusești și yuani chinezi. Nu numai că puteți achiziționa noi criptomonede pe burse, dar acestea reprezintă, de asemenea, o modalitate excelentă de a le mina!

  ⚡️ Ce este inclus în piața spot?

  O piață la vedere este o piață în care sunt îndeplinite următoarele trei criterii: simultaneitatea tranzacției, titlul de proprietate al cumpărătorului asupra bunurilor și titlul de proprietate al vânzătorului asupra banilor. Piața bursieră, piața de obligațiuni, precum și alte piețe globale pentru metale prețioase și alte materii prime sunt exemple de piețe la vedere.

  ⚡️ Ce înseamnă preț la vedere?

  Prețul (la vedere) al produselor atunci când acestea sunt livrate imediat. Se opune prețurilor la termen și la termen, care se referă la produsele care urmează să fie livrate la o dată prestabilită.

  ⚡️ Care este diferența dintre un spot și un futures?

  Contractele futures vă permit să stabiliți o poziție pentru 1 BTC cu o fracțiune din valoarea activului. În schimb, tranzacționarea la vedere nu beneficiază de efectul de levier. Pentru a cumpăra un bitcoin pe piața spot, de exemplu, veți avea nevoie de sute de dolari.

  criptomonedă la vedere

  O tranzacție spot, numită și tranzacție la vedere, este atunci când cumpărați sau vindeți un articol în valută străină cu acordul de a fi livrat la o dată imediată. Majoritatea contractelor la vedere necesită ca moneda, marfa sau instrumentul să fie livrat fizic, ceea ce înseamnă că există o valoare temporală pentru plată, spre deosebire de un contract futures sau forward. Contractele la vedere se desfășoară pe piața la vedere – care se diferențiază de piețele futures sau la termen. Tranzacțiile la termen sau futures sunt în contrast cu tranzacțiile la vedere.

  Cuprins

  De ce este tranzacționarea la fața locului atât de importantă?

  spot futures arbitrage criptomonedă la vedere
  Ce este criptomonedă la vedere

  Contractele de schimb valutar la vedere sunt cele mai populare și sunt, în general, decontate în termen de două zile lucrătoare. Pe de altă parte, majoritatea celorlalte active financiare se decontează în următoarea zi lucrătoare.

  Piața valutară la vedere (forex) este cumpărată și vândută electronic în întreaga lume. Este cea mai mare piață din punct de vedere al volumului, cu tranzacții în valoare de peste 1000 de miliarde de dolari efectuate zilnic.

  Tranzacționarea la vedere este avantajoasă, deoarece este cea mai lichidă piață, comercianții cumpărând și vânzând întotdeauna la prețurile actuale. Atunci când există diferențe de preț la vedere între piețe, investitorii pricepuți pot face tranzacții de arbitraj pentru a obține profit.

  criptomonedă la vedere
  semnificația comerțului la vedere

  Prețul la vedere este prețul curent de piață al unui produs financiar. Prețul la vedere este prețul de vânzare sau de cumpărare care poate fi obținut în acest moment. Cumpărătorii și vânzătorii contribuie la prețul la vedere prin plasarea de ordine de cumpărare și de vânzare. Pe piețele lichide, prețul la vedere poate varia de la o secundă la alta, pe măsură ce sunt onorate ofertele restante și sunt plasate noi ordine.

  Factori de luat în considerare

  Definiția prețului la termen

  Ce este tranzacționarea la vedere?
  Ce este criptomonedă la vedere | Definiție și semnificație

  Atunci când plătiți un produs la o dată convenită în viitor, acesta va costa mai mult decât valoarea sa de piață în ziua respectivă, din cauza dobânzii compuse acumulate până atunci. În valută, se ia în considerare diferența dintre ratele dobânzii dintre cele două monede.

  Alte piețe criptomonedă la vedere

  În următoarea zi lucrătoare, obligațiunile și opțiunile sunt tranzacționate de obicei cu plata la vedere. Aceasta implică contracte între instituții financiare sau între o firmă și o instituție financiară. Un swap pe rata dobânzii este în general decontat în termen de două zile – data cea mai apropiată fiind denumită data spot. Prin participarea la aceste tranzacții, firmele pot accesa rapid capitalul, gestionând în același timp eficient nivelurile de risc.

  Cum să tranzacționați criptomonede pe piața spot
  Ce este piața spot și cum se tranzacționează spot

  Având o reputație proeminentă în industrie, două dintre cele mai renumite burse de mărfuri sunt CME Group (cunoscut anterior sub numele de Chicago Mercantile Exchange) și Intercontinental Exchange – operator al Bursei de Valori din New York. Cea mai mare parte a tranzacțiilor cu mărfuri este pentru livrare viitoare și nu are ca rezultat livrarea imediată; înainte de scadență, contractul poate fi cumpărat sau vândut pe piața la vedere. Prețurile la vedere sunt utilizate pentru a determina prețul unui contract futures.

  Avantajele tranzacționării la vedere

  Comercianții inteligenți care cunosc bine operațiunile de pe piețele lor pot folosi roboții de tranzacționare pentru a exploata tendințele pieței, limitându-și în același timp riscurile. Comercianții inteligenți care străpung suprafața pieței și se uită în adâncurile acesteia vor găsi o multitudine de posibilități de profit.

  Ce este criptomonedă la vedere
  Pierdeți bani din tranzacționarea la vedere?
  • Atunci când câștigați bani din investiții, este esențial să înțelegeți că, probabil, se vor plăti impozite. La urma urmei, având în vedere că tranzacțiile internaționale și schimburile valutare au loc în mod regulat pe piață, impozitarea este un factor sigur. Din păcate, nu există o modalitate de a garanta pierderi zero; cu toate acestea, metode precum efectul de pârghie sau hedging-ul pot ajuta la minimizarea potențialelor deficite înregistrate la depunerea declarației de impozit.
  • Prin tranzacționarea la vedere, comercianții se bucură de un randament mai mare al investiției, deoarece pot cumpăra și vinde active instantaneu. Această metodă de tranzacționare este extrem de convenabilă pentru a profita rapid de oportunitățile potențial avantajoase de pe piață.
  • Tranzacționarea la vedere oferă o platformă extrem de avantajoasă; cumpărați la prețuri mici și vindeți la prețuri mari pentru a debloca un randament ridicat al investiției dumneavoastră. Criptomonedele oferă traderilor această oportunitate de aur, făcând din tranzacționarea la vedere una dintre cele mai profitabile investiții de pe piața actuală!
  • Piața la vedere este accesibilă tuturor, ceea ce o transformă în arena de tranzacționare perfectă pentru orice tip de investitor. Cu puțini bani și cunoștințe, puteți profita de fluctuațiile mari de preț pentru a obține profituri uriașe!

  Piața la vedere facilitează schimburile rapide de criptomonede pentru monede Fiat și alte monede digitale, permițând comercianților să facă tranzacții rapide.

  Dezavantajele tranzacționării pe piața spot

  Cum profitați de pe urma tranzacționării la vedere?
  Este profitabilă tranzacționarea la fața locului a criptomonedelor?
  • Confruntați cu cumpărarea de active la un preț mai mare decât cel normal pe piața la vedere, investitorii sunt expuși unor riscuri mari, în special în cazul resurselor volatile. Achiziționarea acestor bunuri înainte de „adevărata lor valoare” ar putea avea ca rezultat pierderi semnificative în cazul în care costul activului scade ulterior.
  • În cazul în care una dintre părți observă orice anomalii în tranzacție după ce tranzacția de pe piața la vedere a avut loc, este posibil să nu existe niciun regres.
  • Un ordin stop-loss este un tip de tranzacție care nu implică planificare, spre deosebire de tranzacțiile la termen și cele futures.
  • Deoarece părțile trebuie să facă livrarea fizică la fața locului, piața la vedere nu este la fel de adaptabilă în ceea ce privește calendarul.
  • Piața la vedere este inflexibilă în ceea ce privește momentul, deoarece părțile trebuie să efectueze livrarea fizică la fața locului.
  • Riscul de neplată a contrapărții are un impact asupra ratei dobânzii de pe piața la vedere.
  • Din cauza solvabilității formatorului de piață, riscul de contrapartidă este inerent în tranzacționarea pe piața la vedere.

  Tranzacționarea la vedere este o abordare investițională extrem de satisfăcătoare și adoptată pe scară largă care implică cumpărarea, vânzarea și schimbul rapid de instrumente financiare.

  Cum pot face 1 la sută pe zi la bursă?
  Care este un exemplu de piață la vedere?

  Pentru a oferi o ilustrare concretă a tranzacționării la vedere, să presupunem că un trader deschide o poziție scurtă pe perechea EUR/USD (începe o tranzacție la vedere). Conform previziunilor experților și convingerilor traderilor, se așteaptă ca euro să se deprecieze în viitor în raport cu dolarul american.

  El vinde 10.000 de dolari la 1,070 și obține un profit de 500 de dolari atunci când euro scade față de dolar și cumpără 10.000 de dolari la 1,020 pentru a încheia tranzacția.

  Dacă dolarul se depreciază cu 50 de pips, iar el decide să cumpere la 1,120, va pierde 500 de dolari (1,120 – 1,070 x 10.000 de dolari = 500 de dolari).

  Care este diferența dintre tranzacționarea în marjă și tranzacționarea la vedere?
  Sunteți interesat să aflați care este diferența dintre tranzacționarea pe piața spot și pe piața futures?

  Tipuri de piețe la vedere

  Bursele la vedere sunt de două feluri: piețe organizate și piețe extrabursiere, over-the-counter (OTC).

  O piață extrabursieră (OTC) elimină necesitatea unui intermediar, permițând cumpărătorilor și vânzătorilor să se conecteze direct și să tranzacționeze bunuri fără intervenția unor terți. Articolele tranzacționate pe piața OTC pot fi diferite de cele oferite pe bursele stabilite. Tranzacțiile OTC sunt, în general, private, iar prețurile nu sunt întotdeauna publicate.

  O bursă de piață este un loc de tranzacționare formalizat unde vânzătorii și cumpărătorii licitează și tranzacționează activele financiare disponibile. Investițiile pot fi efectuate într-o sală de tranzacționare deschisă sau pe o bursă digitală, electronică. Deoarece prețurile sunt determinate instantaneu, datorită tranzacțiilor electronice, procedura de cumpărare și vânzare a fost simplificată.

  Ce este tranzacționarea la vedere pe Binance?
  Ce este piața spot Binance?

  Comercianții tehnici care preferă opțiunile sau contractele futures în locul tranzacțiilor la vedere caută adesea instrumente derivate. Tranzacțiile la vedere sunt decontate la cursul curent al pieței. Cu toate acestea, instrumentele financiare derivate oferă o gamă largă de opțiuni care permit traderilor să beneficieze de mișcările viitoare ale pieței fără a risca întreaga sumă de capital pe care ar trebui să o angajeze dacă ar cumpăra și vinde tranzacții la vedere. Contractele de opțiuni și contractele futures permit traderilor să își acopere pozițiile, să tranzacționeze în marjă și chiar să speculeze folosind efectul de levier.

  Alternative de tranzacționare

  O tranzacție în care nici plata și nici livrarea investiției nu sunt imediate se numește tranzacție fără acoperire la vedere. În cazul în care comercianții doresc să investească doar la anumite prețuri și momente, pot face acest lucru prin utilizarea unor contracte derivate precum acestea:

  Ce se înțelege prin piață la vedere?
  Ce tipuri de criptomonedă spot

  Este esențial pentru investitorii care doresc să își diversifice portofoliile profitând de o varietate de opțiuni de investiții să înțeleagă distincțiile dintre tranzacțiile la vedere și alte tipuri de tranzacții pentru a le utiliza în mod eficient.

  Gestionarea riscurilor pe piețele la vedere 

  Înțelegerea pieței

  Ce este piața spot în Crypto?
  Ce sunt vânzările la vedere?

  Înțelegerea modului în care funcționează este imperativă pentru a vă maximiza succesul pe piața la vedere. Acest lucru include învățarea despre cerere și ofertă, mecanismele de descoperire a prețurilor, condițiile de tranzacționare și jargonul comun. De asemenea, trebuie să știți ce este posibil să facă ceilalți participanți, precum și reglementările care guvernează operațiunile de pe bursă.

  Pe piețele spot OTC, comercianții trebuie să evalueze contrapartea pentru a-și reduce riscul de neplată a acesteia. Este mai ușor să minimizați riscurile la vedere dacă înțelegeți cum funcționează piața.

  Determinați o strategie de tranzacționare

  Determinați o strategie de tranzacționare
  Care este diferența dintre spot și futures?

  Este esențial ca părțile care tranzacționează pe piața la vedere să adopte o strategie de tranzacționare înainte de a decide să facă o tranzacție. Operatorii ar trebui să își stabilească punctele de intrare și de ieșire pentru anumite active înainte de a deschide o poziție.

  Ordinele stop-loss și ordinele limită sunt utilizate pentru a proteja împotriva unor potențiale pierderi financiare. Alte strategii includ limite de preț, prețuri minime și capacitatea de a identifica rapid riscul unei tranzacții sau al unei contrapărți. Stopurile și restricțiile pot ajuta comercianții să decidă dacă să continue tranzacționarea, să păstreze și să aștepte sau să încheie tranzacția mai eficient. În continuare sunt prezentate câteva exemple de stopuri utile

  Este un spot o tranzacție?
  criptomonedă spot
  • Un ordin limită este conceput pentru a vă închide poziția atunci când prețul atinge și depășește nivelul prestabilit pe care l-ați stabilit.
  • Stop regulat: Dacă piața se va mișca împotriva poziției dumneavoastră, On Balance o va închide automat.
  • Asigurați-vă succesul cu ajutorul indicatorului ATR, care ajustează nivelul stop-loss pentru dumneavoastră și vă spune exact când să vă asumați o poziție.
  • Trailing stop este o garanție care vă permite opțiunea de a închide o tranzacție dacă prețul începe să se miște împotriva poziției dvs. țintă. Acesta urmărește o mișcare pozitivă a prețului și se închide atunci când prețul se abate de la poziția dvs. țintă.

  Gestionează-ți emoțiile

  criptomonedă spot
  Un ghid privind tipurile și caracteristicile pieței la vedere

  Pe măsură ce tranzacționați pe piața la vedere, este vital să vă controlați emoțiile, deoarece acestea vă pot influența deciziile. Frica, îndoiala, lăcomia și anxietatea sunt toate exemple de sentimente negative care ar putea duce la alegeri dăunătoare care ar putea să vă deraieze succesul. Nu uitați – menținerea unei perspective cumpătate este esențială pentru o tranzacționare prosperă!

  Rămâneți la curent cu ultimele noutăți abonându-vă la actualizările noastre săptămânale gratuite!

  De asemenea, este esențial să rămâneți informat cu privire la evenimentele curente și la evoluția problemelor care influențează instrumentele pieței la vedere sau mărfurile, în special atunci când efectuați o tranzacție.

  Investitorii de pe piața la vedere trebuie să fie atenți la sentimentul pieței, să urmărească evoluțiile economice și financiare și să rămână informați cu privire la anunțurile politice și de reglementare. Atunci când se ia o decizie de tranzacționare la vedere, trebuie să se ia în considerare orice știre care poate influența prețul unui activ țintă.

  Care este diferența dintre tranzacționarea în marjă și tranzacționarea la vedere?
  criptomonedă spot

  În concluzie

  Piețele la vedere reprezintă o modalitate excelentă de a efectua tranzacții atât pentru comercianții începători, cât și pentru cei experimentați. Popularitatea sa imensă își are rădăcinile în designul său ușor de utilizat. Deși tranzacționarea la vedere este în mare parte ușor de înțeles, ar trebui totuși să rămâneți la curent cu micile detalii enumerate mai sus. În acest fel, puteți obține o înțelegere a beneficiilor și dezavantajelor cruciale ale acestei acțiuni.

  Nu numai că ar trebui să înțelegeți elementele de bază, dar ar fi benefic pentru abilitățile dumneavoastră de tranzacționare în general să vă perfecționați în ceea ce privește analiza tehnică, fundamentală și a sentimentelor.

  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?