Începeți să lucrați rapid cu Dune Analytics – învățați cum să scrieți interogări, să construiți vizualizări de date și multe altele!

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

⚡️ Ce este dune analytics coin?

Dune Analytics este o platformă analitică axată pe Ethereum care simplifică modul în care utilizatorii accesează și înțeleg datele din rețea.

⚡️ În ce limbă este Dune Analytics?

Din fericire, Dune este compatibil cu limbajul standard de interogare PostgreSQL. Chiar dacă nu ați mai scris SQL până acum, este destul de simplu de utilizat. Cel mai util loc pentru a începe este cu tablourile de bord și interogările create de alții, deoarece acestea conțin adesea mai multe informații decât propriul cod.

⚡️ Are dune Analytics un token?

Nu, Dune Analytics nu dispune de un token deocamdată. Compania se concentrează pe furnizarea celei mai bune platforme de analiză bazate pe cloud pentru utilizatorii săi, astfel încât token-urile nu sunt necesare pentru modelul lor de afaceri. Cu toate acestea, echipa este deschisă să exploreze diferite opțiuni în viitor care ar putea implica un token.

⚡️ Ce criptomonedă nu este urmărită?

Noțiunea de anonimat și de confidențialitate este de mult timp legată de bitcoin și de alte criptomonede. Cartea albă originală din 2008 care a introdus tehnologia blockchain prin intermediul bitcoin a promovat conceptul de invizibilitate tehnologică.

Cum funcționează Dune Analytics

Cu Dune Analytics, explorarea datelor Ethereum nu a fost niciodată mai ușoară! Extragerea, căutarea și crearea de imagini din cantități imense de informații blockchain este o joacă de copii. Acest articol vă va arăta cât de simplu poate fi să descoperiți datele de care aveți nevoie – posibilitățile sunt practic nelimitate! Vă veți întreba de ce ați folosit vreodată o altă resursă pentru cercetarea blockchain.

De unde își obține dune Analytics datele
Este dune Analytics gratuit?

Toate informațiile pot fi găsite în blockchains publice precum Ethereum. Tot ce trebuie să faceți este să le căutați. Până acum, cel mai probabil ar fi necesar să se răspundă la întrebări precum numărul de utilizatori ai proiectului sau volumul zilnic al DEX-ului printr-un program specializat. Rularea scriptului va presupune parcurgerea blocurilor, evaluarea datelor, sortarea corectă a acestora și extragerea răspunsului la întrebare.

Dune Analytics facilitează studiul datelor, permițându-vă să scrieți interogări SQL care sunt rulate automat pe serverele sale. Datele sunt apoi ușor de vizualizat în grafice, ceea ce vă permite să descoperiți rapid informații valoroase.

La salvare vine Dune Analytics
Cu Dune Analytics, utilizatorii pot acum să acceseze și să interpreteze cu ușurință datele din blockchain-ul Ethereum.

Accesarea datelor dintr-o colecție mare poate fi destul de dificilă și consumatoare de timp. Deși scripturile tind să recupereze informații legate de un anumit proiect, dacă doriți să obțineți aceleași rezultate pentru mai multe proiecte, este posibil să fie nevoie de unele modificări din partea dumneavoastră.

Dune Analytics este o modalitate simplă de a accesa datele Ethereum. Cu bazele sale de date pre-construite și platforma bazată pe web, extragerea informațiilor din blockchain nu a fost niciodată mai ușoară. Fie că aveți nevoie de fapte brute sau de analize statistice ale tranzacțiilor cu criptomonede, este suficient să interogați cu Dune și să obțineți rezultatele dorite în cel mai scurt timp!

La salvare vine Dune Analytics

Dune Analytics este cel mai bun instrument pentru extragerea rapidă a datelor din Ethereum. Este o platformă web ușor de utilizat care oferă baze de date predefinite pentru a vă simplifica căutarea și pentru a debloca mai ușor ca niciodată puterea blockchain-ului!

Cum funcționează Dune analytics?
Dune Ghid de analiză

Acest tutorial vă învață cum să căutați, să scrieți și să vizualizați interogări de bază în Dune, astfel încât să puteți trece de la zero la expert în blockchain în doar câteva minute. Chiar dacă nu ați mai scris SQL până acum, câteva exemple simple vor fi suficiente.

Cum funcționează Dune analytics?

Dune analytics unifică datele brute din blockchain în baze de date SQL care pot fi examinate cu ușurință. De exemplu, există un tabel pentru examinarea tuturor tranzacțiilor Ethereum, care sunt clar împărțite în coloane. Expeditorul, destinatarul și suma sunt exemple de coloane.

Are dune Analytics un token
Are dune Analytics un API?

După câteva minute, datele din blocuri sunt procesate și introduse în baza de date Dune. Pe lângă blocurile și tranzacțiile brute, Dune conține, de asemenea, informații despre prețul activelor și tabele specializate, cum ar fi toate adresele corespunzătoare pentru tokenul UNI.

Haideți să ne perfecționăm și mai mult abilitățile și să explorăm modul în care putem valorifica puterea lui Dune fără a codifica, în timp ce ne perfecționăm în același timp în ceea ce privește capabilitățile SQL esențiale.

Nu mai așteptați, preluați controlul și începeți astăzi cu Dune Analytics!

După ce vă deschideți contul, iată cum va arăta pagina de pornire:

Nu mai așteptați, preluați controlul și începeți astăzi cu Dune Analytics!
Ce este dune cryptocurrency?

Primul lucru pe care îl veți vedea este o listă cu toate bazele de date disponibile. În prezent, Dune acceptă patru:

  • Blocuri Ethereum
  • Tranzacții Ethereum
  • Evenimente Uniswap V21
  • Rețeaua Kyber Proxy Evenimente comerciale

Fiecare bază de date este, în esență, un tabel SQL. Pentru a scrie interogări, trebuie să selectați o anumită bază de date pe care să o utilizați. Pentru acest tutorial vom folosi baza de date Ethereum Transactions.

Ce este dune Analytics și cum funcționează
Ce sunt urmele Ethereum?

După selectarea bazei de date, veți fi direcționat către constructorul de interogări. Aici se află un instrument puternic care vă permite să construiți cu ușurință interogări SQL – atât de mult încât nici măcar vizualizarea datelor nu necesită cunoștințe de codare SQL!

În partea stângă a constructorului de interogări se află o listă cu toate coloanele disponibile în baza de date, pe care le puteți utiliza pentru a filtra, grupa și sorta datele. Asigurați-vă că profitați de aceste instrumente puternice și obțineți o mai bună înțelegere a seturilor dvs. de date!

În timp ce navigați în constructorul de interogări din partea dreaptă a ecranului, aruncați o privire la rezultatul generat. În mod implicit, Dune va afișa până la 100 de rezultate pentru fiecare interogare de căutare!

Dacă sunteți nerăbdător să accesați toate rezultatele interogării dumneavoastră, apăsați butonul “Download”. Acest lucru va descărca totul într-un fișier CSV pentru referințe viitoare.

DeFi Deep Dive - Explorând Dune Analytics
De unde își obține dune Analytics datele?

Faceți ca datele dumneavoastră să prindă viață făcând clic pe butonul “Vizualizare”. Dune oferă două tipuri de vizualizări ușor de utilizat, grafice cu linii și grafice cu bare, pentru a vă ajuta să obțineți informații din datele dvs. într-o clipă!

Dacă doriți să ilustrați date continue, graficele cu linii sunt soluția ideală. Pe de altă parte, dacă obiectivul dvs. este de a prezenta valori discrete, cum ar fi numărul sau categoriile, utilizați grafice cu bare pentru rezultate optime.

După ce ați ales vizualizarea ideală pentru datele dvs., adaptați-o la nevoile dvs. cu câteva clicuri. Personalizați axa x și axa y, precum și ajustați-i paleta de culori și titlul; totul este la îndemână!

cum se utilizează dune analytics
Este dune Analytics gratuit?

După ce ați creat vizualizarea cu efectul dorit, dați click pe “Save” (Salvare) și aceasta va fi stocată pentru utilizare ulterioară.

Acum că ați înțeles elementele de bază ale modului în care funcționează Dune, haideți să explorăm modul în care se pot crea interogări SQL.

Elaborarea interogărilor SQL pentru a conduce la succes

Limbajul de interogare structurat (SQL) este un limbaj de programare vital utilizat pentru a comunica cu bazele de date și pentru a prelua date.

Cum schimbă analiza datelor lumea
Ce este criptomoneda dunei?

Interogări

Dacă nu reușiți să găsiți răspunsurile de care aveți nevoie de la alți utilizatori Dune, de ce nu luați problema în propriile mâini și creați interogări SQL personalizate pentru a obține soluții?

Înainte de a începe să elaborăm orice interogări, este absolut esențial să înțelegem pe deplin structura unei baze de date. În Dune, fiecare bază de date poate fi împărțită în tabele cu nume și coloane specifice care găzduiesc datele.

De exemplu, Ethereum Transactions deține un tabel “tranzacții” care conține informații despre expeditor/beneficiar/muncă pentru fiecare tranzacție înregistrată.

Pentru ce este folosit dune analytics tutorial
Ce limbă folosește dune Analytics?

Pentru a colecta date dintr-un tabel, se utilizează instrucțiunea SELECT. De exemplu, dacă avem nevoie să alegem toate tranzacțiile din baza de date Ethereum Transactions, atunci ar trebui să se scrie această interogare:

Preluarea tuturor datelor din tabelul de tranzacții.

Simbolul asterisc (*) este un wildcard, care înseamnă “toate”. Cu alte cuvinte, această interogare spune: “Recuperați toate coloanele din tabelul de tranzacții”.

În cazul în care dorim să alegem doar anumite coloane, este suficient să furnizăm numele coloanelor în loc să folosim un simbol asterisc. De exemplu, dacă doriți să selectați doar expeditorul, destinatarul și suma din fiecare înregistrare de tranzacție, atunci interogarea dvs. va apărea după cum urmează:

Ce limbă folosește dune Analytics
Are dune Analytics un API?

Utilizând baza de date a tranzacțiilor, pot extrage informații referitoare la expeditori, destinatari și sumele de plată.

Prin utilizarea instrucțiunii WHERE, putem filtra cu ușurință datele noastre. Să presupunem că avem nevoie să identificăm tranzacțiile cu o valoare mai mare de 100 ETH – atunci tot ce trebuie să faceți este să creați următoarea interogare:

Preluarea tuturor înregistrărilor din tabelul de tranzacții a căror valoare este mai mare de o sută de cvadrilioane.

Utilizarea semnului “mai mare decât” (>) indică faptul că o interogare solicită date din tabelul de tranzacții în care valoarea depășește 100 ETH.

Pentru a ne aranja datele, putem folosi instrucțiunea ORDER BY. De exemplu, dacă trebuie să vizualizăm mai întâi tranzacțiile cu cele mai mari valori, atunci această interogare ar fi suficientă:

Are dune Analytics un token
La ce se folosește dune Analytics?

SELECT * FROM tranzacții ORDER BY valoare DESC

Instrucțiunea ORDER BY sortează datele în ordine crescătoare sau descrescătoare. Valoarea implicită este ascendentă, dar putem folosi cuvântul cheie DESC pentru a sorta în ordine descrescătoare. Astfel, această interogare spune “SELECT all of the columns FROM the transactions table ORDER BY value în ordine descrescătoare.

Pentru ce se utilizează dune Analytics
De unde își obține dune Analytics datele?

Pentru a vizualiza doar primele 100 de rezultate, putem profita de instrucțiunea LIMIT. De exemplu, pentru a limita interogarea noastră la doar 100 de înregistrări, tastați această comandă:

Recuperați primele o sută de rânduri de date din tabelul de tranzacții.

Această interogare solicită toate coloanele din tabelul de tranzacții, cu o limită maximă de 100 de înregistrări. Minunat, acum că ați învățat noțiunile de bază ale elaborării de interogări SQL, haideți să vedem cum să le folosim în Dune.

Utilizarea interogărilor SQL în Dune

Sunteți dornici să începeți să elaborați o interogare SQL în Dune? Doar deschideți Query Builder, introduceți codul în caseta de text, apoi apăsați “Run Query”. În cel mai scurt timp, priviți cum comanda dumneavoastră prinde viață!

“Dacă interogarea dvs. este validă, veți vedea rezultatele din tabelul de mai jos. Puteți apoi să faceți clic pe “Visual

Utilizarea interogărilor SQL în Dune
Ce este criptomoneda dunei?

Întrebări care sunt puțin mai dificile

Dune Analytics oferă și un serviciu plătit.

Acum că știți elementele de bază ale scrierii de interogări SQL, haideți să învățăm cum să scriem interogări ceva mai complexe.

SELECT * FROM tranzacții

WHERE valoare > 1000000000000000000

AND to_address = ‘0x315e27a99A99F682924Ae21CfDfD2281c682bC16E790′

Această interogare spune “SELECT all of the columns FROM the transactions table WHERE the value is greater than 100 ETH AND the to_address is 0x315e27aA99F682924Ae21CfD2281c682bC16E790.”

De unde își obține dune Analytics datele
Dune nu stochează datele de stare ale blockchain-ului în sine

Pentru a descoperi informațiile de care aveți nevoie despre o anumită adresă, consultați tabelul “Adresă” pentru detalii suplimentare.

SELECT * FROM adrese

Această instrucțiune solicită selectarea tuturor coloanelor din tabelul de adrese cu adresa 0x315e27aA99F68292924Ae21CfD2281c682bC16E790.

Tabelul “Blocuri” poate fi o resursă pentru a afla informații suplimentare despre un anumit bloc.

SELECT * FROM blocuri

Începând cu Dune Analytics

WHERE număr = ‘8943592′

Această interogare spune “SELECT all of the columns FROM the blocks table WHERE the number is ‘8943592′.

Interogarea datelor Solana în Dune Analytics
Tabloul de bord al prețurilor la gaz Ethereum

Vizualizarea datelor

Dune poate transforma datele dvs. într-un festin vizual cu o selecție impresionantă de diagrame cu linii, bare și diagrame circulare. Expuneți constatările dvs. cheie în cel mai uimitor mod cu ajutorul suitei noastre cuprinzătoare de opțiuni de vizualizare!

Ce limbă folosește dune Analytics
Dune Analytics are o modalitate puternică de vizualizare a acesteia

Pentru a crea o vizualizare spectaculoasă, începeți prin a alege tipul de vizualizare pe care îl doriți. Ulterior, alegeți datele care vor fi reprezentate în acest grafic.

Pentru a crea o diagramă liniară care să afișeze valoarea tuturor tranzacțiilor, trebuie să selectăm “Line Chart” ca tip de vizualizare și “Value” ca date.

Odată ce datele sunt alese, faceți clic pe butonul “Vizualizare” pentru a crea o vizualizare impresionantă!

Are dune Analytics un token
Cum folosiți Dune Analytics?

Dacă trebuie să faceți ajustări, apăsați pur și simplu butonul “Query”; dacă totul este complet și gata de a fi păstrat, apăsați pe butonul “Save”.

Interogări puțin mai avansate

Limitări

  • Deși Dune este un instrument robust, acesta are anumite limite. Mai exact, singurul tip de bază de date compatibil cu acest software este SQLite – prin urmare, datele Ethereum trebuie exportate într-o bază de date SQLite înainte de a fi utilizate împreună cu Dune.
  • Deși comenzile SQL acceptate de Dune sunt limitate, cele mai frecvent utilizate sunt disponibile. S-ar putea să nu puteți efectua fiecare activitate pe care ați putea-o face cu un program SQL complet – dar veți avea totuși acces la acele funcții utilizate în mod obișnuit.
  • În cele din urmă, există anumite tipuri de date pe care Dune nu le poate vizualiza. Acest lucru ar putea să vă limiteze capacitățile de a profita la maximum de orice date interogate.
Exportul datelor Ethereum într-o bază de date SQLite
Sursa puterii lui Dune este comunitatea sa.

Ce urmează?

Acum că aveți o înțelegere de bază a modului în care funcționează Dune, este timpul să începeți să îl folosiți pentru a vă scufunda în datele Ethereum! În secțiunea următoare, vom explora modul în care puteți transporta detaliile Ethereum direct într-o bază de date SQLite și veți utiliza cu ușurință Dune cu toate informațiile dobândite. Țineți pasul cu noi – nu veți dori să pierdeți această oportunitate extraordinară!

Exportul datelor Ethereum într-o bază de date SQLite

Eliberați potențialul lui Dune exportând mai întâi toate datele Ethereum într-o bază de date SQLite. Veți avea nevoie de un instrument dedicat pentru această sarcină și puteți fi siguri că va fi atât sigur, cât și eficient.

Când vine vorba de exportul de date Ethereum, exportatorul SQLite de la Parity este alegerea numărul unu pentru utilizatori. Acest instrument eficient convertește rapid informațiile într-o bază de date SQLite ușor de accesat, care poate fi utilizată în orice moment. Cu câteva clicuri simple, puteți exporta cele mai valoroase date cu încredere!

Are dune Analytics un token
Începând cu Dune Analytics

Sunteți gata să începeți să folosiți SQLite Exporter de la Parity? Descărcați și instalați software-ul, apoi consultați instrucțiunile din secțiunea “Exporting Ethereum Data” din documentația Parity. Veți fi gata, veți funcționa și veți exporta date în cel mai scurt timp!

Odată activat exportatorul SQLite al Parity, sunteți gata să vă transferați datele Ethereum. Tot ceea ce este necesar este identificarea destinațiilor atât pentru fișierele Ethereum, cât și pentru baza de date SQLite țintă. În cel mai scurt timp, veți putea trece mai departe cu exportul informațiilor dumneavoastră!

Doriți să exportați date? Mergeți la secțiunea “Exportul datelor” din documentația Parity, unde veți găsi toate instrucțiunile necesare.

Felicitări! Acum că datele Ethereum sunt exportate într-o bază de date SQLite, sunteți gata să începeți să lucrați cu Dune. În secțiunea următoare, vom descoperi cum să compunem interogări în această platformă puternică. Fiți entuziasmați – haideți să începem!

Scrierea interogărilor în Dune

Acum că ai exportat datele Ethereum într-o bază de date SQLite, ești gata să începi să folosești Dune! În această secțiune, vom învăța cum să scriem interogări în Dune.

Scrierea interogărilor în Dune
Dex Procentul de volum (sursa)

Sunteți deja familiarizat cu SQL? Dacă da, dialectul propriu al lui Dune – SQLite Query Language (SQLiteQL) – ar trebui să fie similar. Cu toate acestea, are componente distincte de care trebuie să țineți cont atunci când solicitați date din bazele de date.

Dune Analytics este un instrument puternic pentru blockchain

  • O diferență majoră între SQLiteQL și alte baze de date este că SQLiteQL necesită sensibilitatea la majuscule și minuscule, așa că trebuie să fiți atenți atunci când vă creați interogările pentru a vă asigura că acestea sunt în formatul corect de majuscule sau minuscule.
  • Atunci când se compară SQL cu SQLiteQL, una dintre distincțiile cheie este sintaxa utilizată pentru comentarii. În loc de un singur ” – “, ca în SQL tradițional, va trebui să folosiți “/*” la începutul și “*/” la sfârșitul fiecărei linii atunci când faceți comentarii cu un fișier SQLiteQL.
  • O diferență majoră între SQL și SQLiteQL este sintaxa pentru șiruri de caractere. În timp ce ghilimelele simple sunt folosite pentru a identifica șirurile de caractere într-un mediu SQL, ghilimelele duble trebuie inserate într-un șir SQLiteQL.
că datele Dune sunt la fel de fiabile
Dune Analytics este un instrument puternic pentru blockchain

Acum că știți elementele de bază despre cum să scrieți interogări în SQLiteQL, să încercăm să scriem câteva interogări!

Adăugarea optimismului la taxele de benzină

Utilizatorii puternici ai Perp vor dori să monitorizeze îndeaproape taxele de gaz asociate cu Optimism.

Din fericire, putem folosi un grafic pentru a afișa prețurile medii ale gazului pentru diferite execuții și poziții de tranzacționare, precum și comparații cu transferurile ETH obișnuite și tranzacționarea pe Uniswap v3. Putem realiza acest lucru imitând interogarea lui msilb7 și adăugând propria noastră variație. Modificăm codul pentru a obține o vedere pe termen lung a tarifelor de gaz din ultimele 5 luni, incluzând doar tranzacțiile pe Perp, Uniswap, precum și transferurile ETH. Putem salva interogarea și putem adăuga la tabloul nostru de bord diagrame de date pentru taxele de gaz în ETH și USD.

Pentru a vizualiza datele blockchain, accesați dune.xyz.
Utilizarea interogărilor SQL în Dune

Puteți să vă adăugați PnL de comerciant și plățile de finanțare urmând acești pași:

1. Accesați fila “Trader P&L”.

2. Faceți clic pe butonul verde “+ Adaugă plată”.

3. Va apărea o fereastră pop-up – selectați dacă doriți să adăugați o plată de finanțare sau un comerciant p&l, apoi completați toate detaliile relevante și faceți clic pe “Add” (Adăugare).

Concluzia

Prin reunirea acestor vizualizări, LP-urile și comercianții pot accesa toate informațiile găsite pe diferite tablouri de bord Dune dintr-o singură locație centrală!

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți