Cum să investești în criptomonede: Un ghid pentru începători

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Explorați complexitatea investițiilor în criptomonede cu ajutorul unor perspective critice și sfaturi practice din acest ghid. Fie că sunteți un nou-venit sau un investitor experimentat, alăturați-vă nouă, experților în criptomonede, în timp ce demistificăm procesul și aprofundăm strategiile esențiale pentru a naviga în lumea dinamică a activelor digitale. Așadar, cum să investești în criptomonede? Toate răspunsurile sunt mai jos.

Key Highlights

 • Există o diferență între tranzacționarea și investiția în cripto. Nu este doar un joc de cuvinte, ci vă poate salva de la pierderi. Elementele de bază sunt stabilirea unor obiective clare, cunoașterea intervalului de timp și înțelegerea riscurilor.
 • Acum, a pune mâna pe cripto implică alegerea unui bloc de schimb bun (Coinbase, Binance, Kraken și alții), configurarea securității (2FA este un super-erou aici) și alegerea unui portofel pentru a vă ascunde activele digitale.
 • Crypto nu se referă doar la Bitcoin; există diferite tipuri, cum ar fi altcoins, NFT-uri și stablecoins. Acestea sunt ca niște comori digitale și doriți să le păstrați în siguranță într-un portofel. Puteți opta pentru unul hardware sofisticat sau pentru o versiune software mai simplă.
 • Research este cel mai bun prieten al tău în lumea cripto. Este ca și cum ai avea o hartă. Verificați proiectele, analizați graficele de preț și rămâneți la curent cu știrile. Vă ajută să luați decizii mai inteligente.
 • Gestionarea riscurilor este crucială. Gândiți-vă la asta ca la conducerea unei nave. Folosiți instrumente precum ordinele stop-loss, diversificați-vă investițiile (nu puneți toate ouăle într-un singur coș) și aveți un plan pe termen lung. Este ca și cum ai planta semințe și le-ai urmări cum cresc.
 • Amintiți-vă de taxe. Da, sunt o chestie și în lumea cripto. Verificați regulile din zona dvs., păstrați înregistrările și discutați cu un profesionist.
 • În sfârșit, dar nu în ultimul rând, păstrați-vă cripto în siguranță. Folosiți autentificarea cu doi factori, luați în considerare un portofel hardware pentru economii semnificative și fiți atenți la escrocherii.

De ce ar trebui să investești în criptomonede?

Investirea în criptomonede nu este doar o chestiune de bani; este o șansă de a intra în viitorul finanțelor. Cu alura sa tehnologică și promisiunea unor oportunități globale, criptomoneda aduce o nouă dimensiune a investițiilor. De la entuziasmul finanțelor descentralizate la simplitatea lărgirii opțiunilor de investiții, este o călătorie care merită explorată. 

Să tranzacționați sau să investiți în Crypto: Stabiliți obiective clare de investiții

Comerțul și investiția în cripto reprezintă concepte distincte. Înainte de a lua în considerare investiția în criptomonede, este crucial să definiți obiective clare. În caz contrar, nu veți investi, ci s-ar putea să pierdeți criptomonede.

Cum să cumpărați cripto

Strategii de investiții pe termen scurt vs. pe termen lung

Determinați orizontul de timp al strategiei dumneavoastră de investiții. Strategiile pe termen scurt presupun valorificarea fluctuațiilor de preț pe perioade scurte, beneficiind potențial de volatilitatea pieței. Pe de altă parte, planurile pe termen lung includ deținerea activelor pentru o perioadă extinsă, aliniindu-se adesea la viziunea proiectelor de criptomonede și la potențialul lor de creștere susținută.

Toleranță la risc și diversificare

Înțelegerea toleranței dumneavoastră la risc este un aspect crucial al investițiilor în criptomonede. Piețele de criptomonede vor fi volatile, iar diferite persoane au niveluri diferite de confort în ceea ce privește riscul. Diversificarea, care constă în repartizarea investițiilor dumneavoastră pe o serie de criptomonede și, eventual, pe active tradiționale, este o strategie de gestionare a riscurilor. Aceasta ajută la atenuarea impactului activelor cu performanțe slabe asupra portofoliului dvs. general.

Definirea obiectivelor dumneavoastră de investiții

Definiți în mod clar obiectivele investiției dumneavoastră. Fie că urmăriți câștiguri pe termen scurt, creștere pe termen lung sau un echilibru între cele două, existența unui obiectiv bine definit vă ghidează procesul de luare a deciziilor. Obiectivele dvs. de investiții vor influența tipurile de criptomonede pe care le alegeți, nivelul de risc pe care sunteți dispus să vi-l asumați și strategiile pe care le folosiți.

Iată un grafic simplificat de comparație între tranzacționarea și investiția în criptomonede.

AspectTranzacționarea criptomonedelorInvestind în criptomonede
Horizontul temporalConcentrare pe termen scurtPerspectivă pe termen lung
IntențiaUtilizare tranzacționalăCreșterea portofoliului și aprecierea capitalului .
Caz de utilizareCostul tranzacțiilor zilnice Costul tranzacțiilor zilnice .Diversificarea portofoliului, potențial de creștere>.
ResearchCunoașterea graficelor de preț Cunoașterea graficelor de prețAnaliză aprofundată a tehnologiei și a elementelor fundamentale
Toleranța la riscRiscul de a vă arde portofoliul cu o decizie proastă .În general, mai mult aversiune la risc, luând în considerare câștigurile pe termen lung>
Strategie Strategia.Puteți utiliza mai multe strategii de tranzacționare.Abordare strategică, gestionarea riscului potențial .
Compoziția portofoliului Compoziția portofoliului.Diversificare limitatăDiversificare cu investiții tradiționale
Înțelegerea piețeiÎnțelegerea de bază a piețeiCunoașterea aprofundată a tendințelor și a factorilor de piață
Perioada de menținerePe termen scurtDeținerea de active pe termen lung
Notă! Este important să înțelegeți că linia de demarcație dintre tranzacționare și investiții poate fi neclară, iar persoanele fizice le pot combina pe ambele în funcție de obiectivele lor financiare și de toleranța la risc.

Ce sunt activele criptografice?

Activele cripto se referă la o categorie care utilizează criptografia pentru securitate și funcționează pe rețele descentralizate bazate pe tehnologia blockchain. Aceste active sunt concepute pentru a servi ca mijloc de schimb, ca rezervă de valoare sau ca unitate de cont. Termenul “active criptografice” cuprinde o varietate de jetoane și monede digitale, fiecare cu caracteristici și funcționalități unice. 

Iată câteva tipuri comune de active criptografice:

 • Criptomonede (de exemplu, Bitcoin). Monedele digitale funcționează pe rețele descentralizate și permit tranzacții de la egal la egal, fără a fi nevoie de intermediari precum băncile.
 • Tokens (de exemplu, token-uri bazate pe Ethereum). Activele digitale sunt create și emise pe platforme blockchain precum Ethereum, reprezentând adesea drepturi de proprietate sau de acces la anumite aplicații sau servicii.
 • Tokens de utilitate. Jetoanele care oferă acces la un anumit produs sau serviciu în cadrul unui ecosistem blockchain sunt adesea utilizate în cadrul Ofertelor inițiale de monede (ICO).
 • Tokens de securitate. Token-urile care reprezintă proprietatea în active financiare tradiționale, cum ar fi acțiunile sau obligațiunile, fac obiectul respectării reglementărilor.
 • Tokens nefuncționale (NFT). Jetoane unice care reprezintă proprietatea unor active digitale sau fizice specifice sunt adesea utilizate în industriile de artă și de jocuri de noroc.
 • Stablecoins. Criptomonedele legate de active stabile, cum ar fi monedele fiat, pentru a minimiza volatilitatea prețurilor, oferind o unitate de cont mai stabilă.

Activele criptografice funcționează pe registre descentralizate, asigurând transparența, securitatea și imuabilitatea tranzacțiilor. Acestea au câștigat popularitate ca instrumente financiare inovatoare, impulsionând dezvoltarea finanțelor descentralizate (DeFi) și a altor aplicații bazate pe blockchain.

Acum, haideți să vorbim despre cum și de unde să începem înainte de a investi.

Crearea unui portofel de criptomonede

Acum, haideți să ne îmbarcăm în primul pas al călătoriei dvs. de investiții în criptomonede: crearea unui portofel de criptomonede. Alegeți tipul de portofel care se aliniază cu preferințele dvs. de securitate și cu nevoile dvs. de accesibilitate. 

Considerați securitatea robustă a portofelelor hardware, asemănătoare unor seifuri pentru comorile dvs. criptografice, asigurând protecție offline împotriva amenințărilor cibernetice.

În mod alternativ, portofelele software oferă flexibilitate și accesibilitate, rezidând pe dispozitivele dvs. pentru a vă gestiona în mod convenabil fondurile, iar pentru cei ultra-securitari, portofelele de hârtie oferă o reprezentare tangibilă a cheilor criptomonedelor dvs. și o soluție offline.

Tipul de portofelCaracteristici cheie
Portofele de hârtieFortăreață de securitate. Protecție offline. User-Friendly
Wallets softwareConveniență și accesibilitate. Versatilitate. Actualizări regulate
Wallets de hârtieStocare la rece offline. Tangibilitate fizică. Depozitare securizată

Alegeți bursa de criptomonede potrivită

Înainte de a vă gândi cum să cumpărați cripto, evaluați-vă cu atenție prioritățile și preferințele. Indiferent dacă acordați prioritate ușurinței în utilizare, funcțiilor avansate sau criptomonedelor specifice, găsirea celei mai potrivite vă asigură o experiență de tranzacționare pozitivă și sigură. Nu uitați că peisajul criptomonedelor evoluează, iar informarea cu privire la cele mai recente evoluții ale bursei este crucială pentru a lua decizii bine informate.

Alegerea schimbului adecvat este esențială și iată la ce trebuie să fiți atenți:

1. Securitate 

Asigură-te că platforma te susține cu funcții precum autentificarea cu doi factori (2FA).

Căutați bursele care își păstrează majoritatea fondurilor în depozite frigorifice – este ca Fort Knox al criptomonedelor.

2. Taxele

Verificați comisioanele – se pot aduna. Uitați-vă la comisioanele de tranzacționare, la taxele de retragere și la orice alte costuri. Unele burse oferă reduceri, în special dacă tranzacționați mult sau în timpul unor oferte speciale.

2. Comisioanele

Verificați taxele – se pot aduna. Uitați-vă la comisioanele de tranzacționare, la taxele de retragere și la orice alte costuri. Unele burse oferă reduceri, mai ales dacă faceți multe tranzacții sau în timpul unor oferte speciale.

3. Interfața cu utilizatorul

Este platforma ușor de utilizat? Pentru începători, o interfață simplă este un mare avantaj. Dacă sunteți mai mult un profesionist, s-ar putea să doriți caracteristici avansate, cum ar fi grafice și instrumente sofisticate.

Acum, unde să mergem? Să vorbim despre câteva burse populare:

 • Coinbase – Simplu și sigur, excelent pentru începători.
 • Binance – O mulțime de criptomonede sunt potrivite pentru comercianții serioși.
 • Kraken – Cunoscut pentru că este de încredere și sigur.
 • Gemini – De încredere pentru conformitate și ușor de utilizat pentru toate nivelurile.
 • Bitstamp – Unul dintre OG-uri, de încredere și transparent, fondat în 2011.

Amintiți-vă, ceea ce contează este ceea ce funcționează pentru dumneavoastră. Căutați simplitate, o mulțime de opțiuni sau un vechi de încredere? Alegerea bursei de schimb dă tonul călătoriei tale criptografice, așa că alege cu înțelepciune.

Realizați cercetări amănunțite

Acum, aveți portofelul pregătit și un schimb în minte. Acum, este timpul să vă scufundați în detaliile de bază ale investițiilor în cripto-monede. Haideți să vorbim despre motivul pentru care cercetarea amănunțită este busola dvs. în această vastă mare cripto:

1. Analiza fundamentală a criptomonedelor:

 • Înțelegeți proiectul. Despre ce este vorba despre criptomonede? Ce problemă rezolvă?
 • Echipă și parteneriate. Verificați oamenii din spatele ei și orice colaborări notabile.
 • Tehnologie. Scufundă-te în detaliile tehnice – este inovatoare și scalabilă?

2. Instrumente și strategii de analiză tehnică:

 • Grafice de preț. Fă-te comod cu ele. Analizați datele istorice ale prețurilor pentru tendințe și modele.
 • Indicatori. Folosiți instrumente precum mediile mobile, RSI și MACD pentru a obține informații despre tendințele pieței.
 • Suport și rezistență. Identificați nivelurile critice unde prețul ar putea sări sau să se rupă.

3. Sentimentul pieței și analiza știrilor

 • Social Media: Care este zvonul pe Twitter, Reddit și alte platforme?
 • Surse de știri: Rămâneți la curent cu știrile despre cripto – acestea pot influența piața.
 • Sentimentul comunității: Implicați-vă cu comunitatea pentru a evalua starea de spirit în jurul cripto.

Note! Înzestrați-vă cu cunoștințe, deoarece cu cât știți mai multe în cripto, cu atât veți naviga cu mai multă încredere.

Elaborarea unei strategii de gestionare a riscurilor

Să discutăm despre aspectul crucial al dezvoltării unei strategii solide de gestionare a riscurilor – busola care vă menține nava criptografică stabilă în mijlocul răsturnărilor de situație de pe piață.

1. Stabilirea nivelurilor Stop-Loss și Take-Profit

 • Stop-Loss: Decideți care este pierderea maximă pe care o veți tolera la o tranzacție. Acest lucru vă ajută să vă protejați investiția de scăderi semnificative.
 • Take-Profit: Identificați punctul în care veți încasa câștigurile. Împiedică lăcomia să vă dirijeze deciziile.

2. Dimensionarea pozițiilor și alocarea portofoliului

 • Dimensiunea poziției: Determinați suma din portofoliul dumneavoastră pe care sunteți dispus să o riscați pe o singură tranzacție. Acest lucru previne supraexpunerea la un singur activ.
 • Alocarea portofoliului: Împrăștiați-vă investițiile pe diferite active pentru a reduce riscul. Diversificarea este prietenul tău.

3. Strategii de atenuare a riscurilor potențiale

 • Diversificare: Nu vă puneți toate ouăle într-un singur coș. Împrăștiați-vă investițiile în diferite criptomonede pentru a minimiza impactul activelor cu performanțe slabe.
 • Rămâneți informați: Urmăriți cu atenție tendințele pieței, știrile și modificările de reglementare. A fi informat vă ajută să vă adaptați strategia în consecință.

Dezvoltați o strategie de investiții pe termen lung

Dezvoltarea unei strategii de investiții pe termen lung implică înțelegerea dinamicii de a vă păstra investițiile în ciuda fluctuațiilor pe termen scurt ale pieței, o practică cunoscută în mod obișnuit sub numele de “HODLing” sau “hold on for dear life”. Această strategie este favorizată în special de cei care au o credință de nezdruncinat în potențialul pe termen lung al activelor pe care le-au selectat, evidențiind rezistența în fața fluctuațiilor temporare ale pieței. Atunci când vă gândiți cum să achiziționați criptomonede, încorporarea abordării “HODLing” poate oferi o bază stabilă pentru a naviga prin volatilitatea pieței.

1. HODLing vs. tranzacționare activă

 • HODLing: Îmbrățișați mentalitatea “HODL”, menținându-vă investițiile în ciuda fluctuațiilor pe termen scurt ale pieței. Această strategie este ideală pentru cei care cred în potențialul pe termen lung al activelor alese.
 • Negociere activă: Pentru cei care caută să profite de mișcările de preț pe termen scurt, tranzacționarea activă presupune cumpărarea și vânzarea în intervale de timp mai scurte. Această strategie necesită o abordare mai practică și o monitorizare continuă a pieței.

2. Strategia Dollar-Cost Averaging (DCA)

 • Investiții consecvente: DCA presupune investirea unei sume fixe la intervale regulate, indiferent de condițiile de piață. Această strategie ajută la reducerea impactului volatilității pieței prin eșalonarea achizițiilor în timp.
 • Mitigarea riscurilor de sincronizare a pieței: În loc să încercați să vă sincronizați cu piața, DCA vă permite să acumulați active la diferite puncte de preț, reducând potențial costul mediu pe unitate.

3. Reevaluarea și ajustarea strategiei în timp

 • Evoluția pieței: Piețele de criptomonede evoluează, iar strategia dvs. ar trebui să se adapteze în consecință. Rămâneți la curent cu evoluțiile din industrie, progresele tehnologice și schimbările în sentimentul pieței.
 • Revizii periodice: Reevaluați periodic obiectivele dvs. de investiții, toleranța la risc și peisajul financiar. Ajustați-vă strategia pe baza schimbărilor din circumstanțele dvs. și de pe piața cripto.

FAQ despre cum să investești în criptomonede

Cum să investești în Crypto pentru începători?

Începătorii pot începe prin a se documenta și a se educa pentru a înțelege cum să investească în cripto, alegând o bursă de valori de încredere, creând un cont și investind o sumă mică. Stabilirea unor obiective clare, înțelegerea toleranței la risc și diversificarea sunt esențiale.

Cum să investești în criptomonede cu bani puțini?

Investițiile fracționate permit începerea cu bani puțini, ceea ce face criptomonedele accesibile celor cu bugete modeste.

Este cripto o investiție bună?

Criptomoneda poate fi o investiție bună, dar vine cu riscuri. Cercetarea temeinică, înțelegerea dinamicii pieței și investirea doar a ceea ce vă puteți permite să pierdeți sunt esențiale.

Care criptomonedă în care să investești este cea mai bună pentru începători?

Pentru începători, criptomonedele bine stabilite, cum ar fi Bitcoin și Ethereum, sunt adesea alegeri mai sigure. Cercetați și alegeți în funcție de preferințele, obiectivele și toleranța la risc individuale.

Este acum un moment bun pentru a investi în criptomonede?

Momentul oportun al investițiilor în criptomonede este complex. Concentrează-te pe obiectivele pe termen lung, cercetează tendințele pieței, rămâi informat și ia în considerare sfaturile profesionale înainte de a lua decizii. Abordați piața cu prudență și cu o strategie bine informată.

Cercetați potențialele taxe

.

Cercetarea impozitelor potențiale asigură conformitatea și luarea deciziilor în cunoștință de cauză în domeniul dinamic al impozitării criptomonedelor. Câteva sfaturi sănătoase pot fi:

 • Cunoașteți-vă jurisdicția. Cercetați reglementările fiscale specifice din țara sau regiunea dumneavoastră.
 • Tipuri de tranzacții. Înțelegeți cum se impozitează cumpărarea, vânzarea, extragerea și miza.
 • Obligațiile de raportare. Păstrați înregistrări detaliate pentru o raportare exactă.
 • Evenimente impozabile. Fiți conștienți de evenimente precum exploatarea minieră sau miza care pot fi impozabile.
 • Cercetați consiliere profesională. Consultați profesioniști în domeniul fiscal pentru îndrumări personalizate.
 • Stay Updated. Țineți-vă la curent cu modificările de reglementare care afectează taxele cripto.
 • Explorați oportunitățile. Investighează potențialele deduceri sau credite legate de activitățile cripto.

Să urmați măsurile de securitate

Prioritizarea măsurilor de securitate nu este doar o măsură de precauție; este un scut împotriva amenințărilor potențiale din domeniul criptografic. Încorporând 2FA, optând pentru stocarea la rece pentru deținerile pe termen lung și rămânând vigilent împotriva escrocheriilor de phishing, vă fortificați apărarea și navigați cu încredere în peisajul cripto.

1. Autentificarea cu doi factori (2FA):

 • Strat suplimentar de protecție: Activați 2FA pe conturile dvs. de exchange pentru un strat suplimentar de securitate.
 • Autentificare Apps: Optați pentru aplicații de autentificare în loc de SMS pentru o protecție sporită împotriva unor potențiale atacuri de tip SIM swapping card.

2. Depozitare la rece pentru păstrarea pe termen lung:

 • Securitate off-line: Luați în considerare opțiunile de stocare la rece, cum ar fi portofelele hardware pentru deținerile pe termen lung.
 • Protecție împotriva amenințărilor online: Păstrarea cheilor dvs. private offline minimizează riscul tentativelor de hacking online.

3. Evitați escrocheriile de tip phishing:

 • Vigilanța este cheia: Fiți atenți la e-mailurile, mesajele sau linkurile nesolicitate care vă cer informații sensibile.
 • Verificați URL-urile: Verificați de două ori URL-urile site-urilor web pentru a vă asigura că accesați platformele legitime.

Concluzii

Acum știi cum să investești în cripto. De la alegerea unui exchange de încredere la securizarea activelor și selectarea portofelului potrivit pentru a înțelege lumea diversă a activelor cripto, am acoperit pașii esențiali pentru o intrare sigură și informată în spațiul cripto. Cercetarea temeinică, gestionarea riscurilor și strategiile de investiții pe termen lung acționează ca stele călăuzitoare în acest peisaj dinamic.

Chiar dacă este vorba de “HODLing” pe termen lung sau de tranzacționare activă, cheia constă în adaptarea la evoluția pieței. Recunoașterea semnificației taxelor, explorarea oportunităților și fortificarea măsurilor de securitate contribuie și mai mult la o călătorie cripto elastică.

Rețineți, în domeniul cripto în continuă evoluție, rămânerea informată, adaptarea strategiilor și prioritizarea securității vă vor da posibilitatea de a naviga cu încredere pe mările activelor digitale

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți