Cum să cumpărați criptomonedă bitcoin?
Odată cu recenta nebunie Blockchain și Bitcoin, se pare că nu există niciun loc care să nu fi fost afectat. Oamenii vorbesc despre potențialul de a face bani oriunde te-ai duce. În timp ce unii au făcut o avere, alții au pierdut la fel de mult.
În mod surprinzător, mulți oameni consideră criptomonedele ca fiind intangibile, când, în realitate, acestea devin din ce în ce mai prezente în viața noastră de zi cu zi – fie că le folosim în scopuri investiționale sau ca mijloc de plată. Dacă vă întrebați cum să începeți să cumpărați bitcoini, nu căutați mai departe! Am prezentat mai jos pașii necesari pentru a tranzacționa această monedă digitală inovatoare – așa că nu întârziați și începeți astăzi călătoria dumneavoastră în criptomonedă.
Cuprins
- Ce este bitcoin?
- Model descentralizat
- Cheltuielile duble sunt imposibile
- Anonimat și acces continuu la rețea
- Bitcoin nu poate fi dezactivat
- Ce este un atac de 51%?
- Și cum rămâne cu taxele?
- Ce sunt altcoins?
- Cum și unde să stocați btc bitcoin?
- Cum să achiziționați Bitcoin Utilizând PayPal
- Tutorialul: Cum să cumpărați Bitcoin cu un card de credit
- Când ar trebui să cumpărați bitcoin?
- Care este definiția unei minimalizări?
- Care va fi valoarea bitcoin în 2024?
- În ce altceva să investești în afară de bitcoin?
- Concluzie
Ce este bitcoin?
Utilizând o tehnologie criptografică de ultimă oră, Bitcoin revoluționează rețeaua tradițională de plăți peer-to-peer și permite transferul rapid și sigur de fonduri între persoane. Este o monedă complet descentralizată, fără un singur punct de eșec.
În ciuda dezbaterilor continue dintre oamenii de știință și guverne cu privire la ce este bitcoin, dacă este un activ, o monedă, o marfă sau chiar un simplu obiect de colecție, originea sa se află în tehnologia blockchain.
Un pic de istorie:
Tehnologia care a dus la apariția bitcoin evoluează de zeci de ani, iar criptografii au perfecționat ideile la nivel mondial.
Dezvoltarea esențială a rețelei bitcoin a avut loc în urmă cu 13 ani, când Satoshi Nakamoto a publicat un fișier care o descria în 2008. Deși nu se cunoaște persoana sau grupul de persoane din spatele pseudonimului, acestea au avut un impact semnificativ asupra monedei digitale. De unde se pot cumpăra bitcoini?
Ziua de naștere a Bitcoin a fost pe 3 ianuarie 2009. În această zi au fost generate primul bloc și primele 50 de bitcoini. Dacă ne uităm înapoi în istorie, criza economică globală a avut loc cam în aceeași perioadă cu cea descrisă în filmul „Low-down game”. Acest lucru va fi discutat mai târziu.
Graficul bitcoin a fost o reacție clară la corupția și avariția generalizată care afectează sistemul bancar tradițional. Oamenii erau înșelați de bănci într-un mod nedrept, astfel că acest grafic a apărut ca o soluție pentru tranzacții financiare corecte și echitabile.
Model descentralizat
Spre deosebire de banii standard, care sunt gestionați de o organizație centrală, Bitcoin funcționează independent în rețeaua descentralizată și nu are nicio putere de autoritate. Utilizatorii individuali care se ocupă de întreținerea rețelei. În plus, sistemul descentralizat vă protejează de pericolul de a vi se confisca bitcoinii. Numai cei care au acces la cheia dumneavoastră pot avea acces la bitcoinii dumneavoastră. Aceasta este o protecție de 100 la sută, în teorie. Cel mai important aspect este să vă păstrați cheile în siguranță.
Cheltuielile duble sunt imposibile
Împiedicarea dublei cheltuieli este un principiu vital al rețelei Bitcoin, care o diferențiază de instituțiile financiare mai tradiționale. În blockchain-ul Bitcoin, utilizatorii nu pot cheltui bitcoinii de mai multe ori, spre deosebire de băncile care permit această formă de tranzacție. Ca atare, persoanele fizice pot fi sigure că atunci când trimit bani prin intermediul platformei Bitcoin, aceștia vor ajunge la destinatarul desemnat o singură dată – ceea ce permite o liniște sufletească în timp ce gestionează plățile digitale în mod sigur și eficient.
În timp ce rețeaua Bitcoin verifică tranzacția nr. 1, nu va fi posibilă trimiterea tranzacției nr. 2 până când rețeaua nu acceptă tranzacția nr. 1. Pe de o parte, acest lucru vă expune unui pericol, dar, pe de altă parte, uniformizează în egală măsură condițiile de joc pentru toți participanții plătiți.
Tranzacțiile Bitcoin sunt ireversibile. Odată ce ați obținut numărul necesar de aprobări, puteți fi siguri că bitcoinii dumneavoastră sunt înregistrați în siguranță și că vor fi transferați către alte portofele numai cu autorizarea dumneavoastră.
Anonimat și acces continuu la rețea
În timp ce tranzacțiile bitcoin sunt anonime, puteți urmări întotdeauna originea, destinația și mai multe bitcoini trimise – astăzi, ieri și acum 12 ani.
Toate datele sunt păstrate în rețeaua blockchain. FBI a descoperit deja cum să urmărească proprietatea portofelului, dar obiectivul blockchain nu este anonimatul. Mai degrabă, acesta este de a înregistra fiecare acțiune în rețea fără manipulare sau falsificare.
Bitcoin nu poate fi dezactivat
Bitcoin este o rețea dinamică care funcționează 24 de ore din 24, 7 zile din 7 – o caracteristică permanentă, fără comisioane prestabilite, ceea ce o face opțiunea de investiție perfectă pentru orice investitor priceput. Dacă trimiteți o sumă mare de bani, comisionul dumneavoastră este practic zero.
Există ideea că bitcoin ar putea fi distrus prin tăierea internetului. (Este îndoielnic că cineva va face acest lucru.)
Rețeaua nu are nevoie de viteze mari pentru a funcționa; va fi suficient să folosească rețeaua telefonică existentă și undele radio pentru a transmite informații despre tranzacțiile criptografice bitcoin și pentru a continua blockchain-ul.
Ce este un atac de 51%?
Atunci când o persoană sau un grup obține controlul asupra a 50% din puterea de calcul din rețeaua Bitcoin, aceasta poate avea capacitatea de a modifica tranzacțiile și chiar de a stabili un monopol de minerit.
Cu toate acestea, acest lucru poate fi realizat numai dacă marile bazine miniere sunt de acord. Deoarece rețeaua Bitcoin este deja atât de mare, astfel de atacuri necesită un grad ridicat de coordonare în ceea ce privește puterea de calcul.
Prin modificări aplicate software-ului bitcoin, un atac de 51% poate fi prevenit și respins de comunitatea criptografică.
Și cum rămâne cu taxele?
Atunci când trimite plăți, expeditorul este supus unui cost care variază în funcție de mărime. Această sumă nu este fixă sau dictată de vreo autoritate; ea depinde exclusiv de metoda de plată aleasă și de rapiditatea cu care puteți procesa tranzacția. În timp ce unele servicii pot oferi comisioane de zero la sută, acest lucru nu va face o mare diferență, deoarece ratele de comision sunt în continuare determinate în funcție de cât de repede sunteți capabil să le finalizați.
Ce sunt altcoins?
Altcoins sunt toate celelalte criptomonede existente și emergente în afară de Bitcoin. Printre exemplele de altcoins se numără Ether, Dogecoin etc. Există un sortiment incomensurabil de acestea care se învârt în jurul globului, nenumărate altele noi apărând zilnic – totuși, nu toate au o valoare reală sau un scop real în acest sens.
Monedele alternative, precum bitcoin, deși au fost create pentru a aduce beneficii financiare dezvoltatorilor lor, sunt, din păcate, adesea denumite în mod disprețuitor prin termeni precum „shitholes” și „shits”.
În timp ce unele altcoins ajută pur și simplu la umplerea buzunarelor dezvoltatorilor, altele există pentru a rezolva probleme majore din cadrul economiei criptomonedelor pe care bitcoin nu le poate rezolva încă (sau o face cu dificultate). Acest lucru a fost valabil mai ales în cazul contractelor inteligente, al implementării de aplicații descentralizate și al dezvoltării ecosistemelor.
În al doilea rând, din cauza comisioanelor de rețea ridicate, microplățile nu sunt viabile. În al treilea rând, în timp ce tranzacțiile cu sume mici în rețeaua bitcoin implică în continuare costuri ridicate, unele altcoins pot fi trimise fără costuri.
Pentru a extrage criptomonede pot fi utilizate mai multe abordări. În timp ce criptomonedele bitcoin minează cu energie electrică și putere de procesare (folosind un algoritm PoW), altcoins pot folosi diverse metode, inclusiv PoS, DPoS și așa mai departe (folosind un algoritm alternativ).
Avantajele și dezavantajele ambelor sisteme sunt comparabile. Distincția dintre ele este minoră pentru o persoană obișnuită, principala diferență bazându-se pe cantitatea de comision pe care o plătesc.
Cum și unde să stocați btc bitcoin?
În cele din urmă, există mai multe modalități de a obține bitcoini. Cu toate acestea, metoda de protejare a acestora va defini în cele din urmă cine le deține – dumneavoastră sau altcineva.
Diferența dintre stocarea uscată și cea umedă a bitcoin este clară.
Portofelele online trebuie să fie întotdeauna conectate la internet. Bursele de valori, serviciile de internet și aplicațiile mobile sunt toate exemple în acest sens. Acestea sunt utile, dar au un dezavantaj major: pot fi piratate.
Cel mai important lucru care trebuie luat în considerare este că nu va perturba rețeaua criptografică Bitcoin, ci va avea un impact asupra unui intermediar care vă oferă un portofel.
Depozitați-vă criptomonedele într-un portofel hardware pentru siguranță. Dacă le păstrați într-un portofel software, acestea sunt mai vulnerabile la atacuri (sau la hackinguri înscenate). Cu un portofel hardware, veți avea acces la platforma în care aveți încredere pentru a vă stoca criptomonedele, precum și la portofelele fizice propriu-zise. În comparație, dacă în viitor va avea loc un hacking cu portofele software (sau un hack pus în scenă), atunci toți banii tăi ar putea dispărea.
Bursele sunt de departe cea mai comună modalitate de stocare a criptomonedelor. Acest lucru este avantajos, deoarece, dacă rata de schimb se îmbunătățește, puteți realiza rapid o tranzacție prin vânzarea sau cumpărarea de criptomonede. Este demn de remarcat faptul că bursele pot fi clasificate ca fiind centralizate sau descentralizate. Nu vom trece din nou prin asta, dar, în general, bursele centralizate au un centru de control, în timp ce cele descentralizate nu.
Din acest motiv, dacă folosiți dex-uri (tranzacționare descentralizată), criptomoneda dvs. este mai sigură; cu toate acestea, ambele sunt vulnerabile la hacking. Schimbul descentralizat este mai bun pentru stocarea pe termen lung a criptomonedelor. Dacă nu doriți să vă ocupați de fiecare scădere și creștere a cursului, portofelele reci hardware sunt o opțiune mai bună.
Deși cumpărarea de criptomonede este o tendință majoră în acest moment, este o alegere de investiție volatilă și riscantă. Dacă investiția în criptomonede pe o bursă sau prin intermediul unui broker nu pare a fi alegerea potrivită pentru dumneavoastră, iată câteva opțiuni.
Spre deosebire de portofelele fierbinți, nodurile controlorilor nu depind de o conexiune la internet. Acestea pot fi descrise ca fiind unități flash cu garanții îmbunătățite, în timp ce portofelele reci hardware oferă mai multe niveluri de securitate. Software-ul portofelului trebuie să fie instalat pe un dispozitiv hardware pentru a funcționa corect. Este esențial să țineți cont de faptul că diferitele portofele nu sunt compatibile cu fiecare criptomonedă în parte, așa că asigurați-vă că îl alegeți pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.
Cum să achiziționați Bitcoin Utilizând PayPal
Aveți opțiunea de a cumpăra bitcoin prin intermediul unui procesator de plăți precum PayPal Holdings, Inc. (PYPL). Există două metode de a cumpăra bitcoin prin PayPal: conectarea contului la un card de debit sau la un cont bancar sau utilizarea fondurilor din soldul contului PayPal pentru a cumpăra criptomonede de la un furnizor terț. Criptomonede precum Bitcoin, Ethereum, Litecoin și Bitcoin Cash pot fi achiziționate fără efort de la PayPal – cu excepția celor care locuiesc în Hawaii. Dacă aveți nevoie să vă cheltuiți moneda digitală pe bunuri sau servicii, funcția „Checkout With Crypto” este disponibilă tocmai în acest scop.
Ori de câte ori cumpărați Bitcoin prin PayPal, acesta câștigă o mică sumă de bani din „crypto spread” sau din diferența dintre prețul de piață al Bitcoin și rata de schimb cu USD. De asemenea, pentru fiecare achiziție, există un comision de tranzacție prestabilit care se schimbă în funcție de valoarea în dolari cheltuită în acea achiziție specifică. Un dezavantaj al cumpărării de criptomonede prin PayPal este că un investitor nu poate muta criptomonedele de pe platforma procesatorului de plăți și să le mute într-un portofel extern sau într-un cont personal. Puține burse și comercianți online permit PayPal ca formă de cumpărare, dar eToro este unul dintre ei.
Tutorialul: Cum să cumpărați Bitcoin cu un card de credit
Deși utilizarea cardurilor de credit pentru a cumpăra bitcoin este similară cu utilizarea cardurilor de debit sau a transferurilor ACH, nu toate bursele permit acest lucru din cauza taxelor și riscurilor asociate cu procesarea.
Procesarea cardurilor de credit poate adăuga taxe suplimentare la tranzacții. Pe lângă plata taxelor de tranzacție, este posibil să trebuiască să plătiți și taxe de procesare pe care bursa le transferă cumpărătorilor. Emitenții de carduri de credit tratează achizițiile de bitcoin ca pe niște avansuri de numerar și percep comisioane și rate ale dobânzii ridicate pentru aceste avansuri.
Cardurile de credit cu recompense Bitcoin funcționează ca orice alt card cu recompense, cu excepția faptului că oferă recompense sub formă de Bitcoin. De exemplu, cardul de credit BlockFi Bitcoin Rewards Credit Card oferă 1,5% înapoi în BTC la fiecare achiziție efectuată cu cardul. Totuși, există unele limitări de care trebuie să fiți conștienți – utilizatorii American Express vor plăti un comision de avans în numerar plus un comision anual procentual de 25%. În plus, companiile de carduri de credit limitează utilizatorii la un maxim lunar de achiziții de Bitcoin în valoare de 1.000 de dolari.
Când ar trebui să cumpărați bitcoin?
Plănuiți să investiți în primul dumneavoastră bitcoin? Poate părea dificil să înțelegi ce este criptomoneda și cum funcționează cu diferitele sale metode de cumpărare sau de cheltuire. Un număr destul de mare de țări au făcut din bitcoin moneda lor oficială, în timp ce altele se gândesc serios să facă același lucru. Acum că am înțeles potențialul pozitiv al investiției în cripto cum este bitcoin, este timpul să începem să cumpărăm niște bitcoini! Dar când ar trebui să le cumperi?
În cele din urmă, nu există un singur răspuns care să funcționeze în toate cazurile. Cu toate acestea, unele orientări generale pot fi utile și pot oferi o bază pentru multe scenarii.
Rata și tendința
Luați în considerare atât rata, cât și tendința atunci când determinați cât de scump este un aparat.
Este esențial să înțelegeți mediul de piață actual în timp ce cumpărați Bitcoin. Cea mai frecventă greșeală făcută de noii veniți este aceea de a se lăsa prinși într-un val de hype. Așa-numiții „șoimi” din bitcoin generează o mulțime de zvonuri și duc prețul în sus. Dacă bitcoin ar fi o schemă piramidală, prețul său nu ar face decât să crească. Cu toate acestea, întrucât bitcoin nu este o piramidă, atunci când intră „bani proști” în el, prețul crește, apoi scade rapid. Acest lucru s-a întâmplat, de exemplu, în 2017. Bitcoin a crescut de 20 de ori într-un an, iar marea majoritate a crescut în ultimele două luni, din noiembrie până în decembrie. Ce s-a întâmplat apoi? Bitcoin a scăzut de la 19.000 la 3,5 între sfârșitul lunii ianuarie și mijlocul lunii mai.
Care este definiția unei minimalizări?
A face bani prin intermediul unei piețe criptografice Bitcoin în scădere este simplu. Pur și simplu cumpărați criptomonede și așteptați ca valoarea să scadă înainte de a le vinde pentru bani. Dacă credeți că nu este momentul potrivit, plasați o investiție pe termen scurt și observați cum scade cursul de schimb al bitcoin; apoi culegeți recompensele atunci când vindeți la momentul oportun!
Investiția în tranzacții scurte poate părea o idee excelentă, însă, la fel ca și în cazul tranzacțiilor lungi, vânzătorii în lipsă sunt mai predispuși să suporte pierderi în cazul unor mișcări dramatice ale pieței. Pentru a evita pierderile devastatoare din cauza oscilațiilor bruște ale prețurilor, investitorii ar trebui să folosească întotdeauna stopuri de protecție.
Din punct de vedere istoric, mai multe persoane optează pentru vânzări în lipsă decât pentru tranzacții lungi. În ciuda optimismului pieței, a juca împotriva ei ar putea fi incredibil de profitabil – dar numai dacă predicția dumneavoastră este corectă!
Care va fi valoarea bitcoin în 2024?
Este esențial să ne amintim că experții pot garanta doar acuratețea previziunilor lor. Deși este dificil de prezis cu exactitate obiectivul pe termen lung al Bitcoin de 250.000+ din cauza schimbărilor imprevizibile ale prețului, predicțiile pentru viitorul apropiat și mediu sunt încă incerte.
Cu toate acestea, permite să investească în monede alternative, precum și în sectoarele în curs de dezvoltare ale DeFI și NFT.
În ce altceva să investești în afară de bitcoin?
Totul are sens în acest context. Al doilea cel mai capitalizat cripto, ETH, se confruntă cu o creștere a interesului dezvoltatorilor și al utilizatorilor.
Ceea ce este amuzant este că ETH era puțin cunoscut la începutul anului 2017. Era o criptomonedă pentru crearea de aplicații descentralizate. Părea atrăgătoare. Singura problemă era că nimeni nu știa cum să o realizeze sau ce să dezvolte. Dar potențialul părea să existe.
La începutul anului 2017, un ether valora 10 dolari. Eterul a crescut la 1.350 de dolari în 2017, în timpul exploziei și a agitației din jurul ICO, apoi a scăzut înapoi la nivelul bitcoinului.
În timp ce alte criptomonede se pot lăuda cu costuri de tranzacționare mai mici sau timpi de procesare mai rapizi, ether continuă să evolueze și să rămână competitiv. Dar nu există o alternativă în acest moment.
Prețul actual al ETH este de 4.350 de dolari.
Al doilea avantaj unic al Binance este lanțul său inteligent. Lanțul inteligent al Binance este, în esență, echivalentul blockchain al etherului. Acesta ar putea înlocui în cele din urmă etherul în viitor, pe măsură ce tot mai multe proiecte sunt lansate și funcționează exact pe BSC.
Acum, când concurența devine din ce în ce mai competitivă. Atât ETH, cât și BNB au o funcție de ardere a jetoanelor. Există, de asemenea, o șansă ca BNB să implementeze ceva similar cu mecanismul ether.
DOT
Acest proiect are ca scop dezvoltarea unui internet Web 3.0 descentralizat. Proiectul are un fond de știri bune (de exemplu, licitații), iar cumpărarea DOT pare o investiție excelentă pe fondul unui declin mare. În acest caz, accentul se pune pe tehnologie și pe dezvoltarea viitoare.
La momentul redactării acestui articol, cursul este de 28,30.
LINK
Moneda de al doilea nivel din lista precedentă. Caracteristica definitorie a acestei tehnologii este capacitatea sa de a uni mai multe blockchains, creând o punte între ele. Acest lucru vă permite să construiți baze de date fără a fi limitați de o singură tehnologie. Altfel spus, proiectul distruge barierele dintre diferitele rețele și ecosisteme blockchain.
Cursul de schimb al LINK la momentul redactării acestui articol este de 22.05
CAKE
Tokenul comercial CAKE al Pancake Swap a avut un succes major în spațiul DeFi și este unul dintre cele mai tranzacționate token-uri pe Uniswap. CAKE poate fi utilizat pentru a permite organizarea de pool-uri de lichidități, votul de guvernanță și cultivarea randamentului. Pancake Swap oferă, de asemenea, utilizatorilor acces la diverse strategii de yield farming care îi pot ajuta să își maximizeze randamentul din investițiile lor.
Concluzie
Trebuie să acceptăm realitatea că bitcoin are un potențial de creștere foarte mare. Concepția Bitcoin este construită pentru a-i îndemna pe mineri să avanseze și, ca un îndulcitor, rata de recompensă scade în mod constant cu fiecare zi care trece.
Investiția în Bitcoin este o alegere optimă pentru investitorii pe termen lung. Investind și deținând prima monedă digitală din lume, puteți obține randamente substanțiale care depășesc cu mult profiturile din tranzacționare în timp. Cu alte cuvinte, ROI-ul dumneavoastră ar putea crește de zece ori!
Există mai multe opțiuni pentru achiziționarea de bitcoin. Puteți opta pentru orice metodă pe care o alegeți, de la schimbători la schimbători de bitcoin. Este esențial să rețineți că, oriunde v-ați afla în lume, nu sunteți în siguranță în fața fluctuațiilor istorice ale prețului bitcoin (volatilitate).
Volatilitatea Bitcoin a fost în scădere datorită, în parte, investitorilor mai mari și creșterii capitalizării pieței. Cu cât piața devine mai expansivă, în general, cu atât este mai greu pentru Bitcoin (sau pentru orice criptomonedă) să aibă fluctuații semnificative ale valorii. Între timp, dacă ne uităm la piețele bursiere în ansamblu, acestea sunt mult mai stabile decât Bitcoin; deși acest lucru se poate spune despre majoritatea criptomonedelor atunci când sunt comparate cu acțiunile și titlurile de valoare stabilite
⚡️ Cum cumpără începătorii bitcoin?
Iată cum să investești în bitcoin în 5 pași simpli:
✔️ Înscrieți-vă la un schimb de bitcoin
✔️ Obțineți un portofel bitcoin
✔️ Conectează-ți portofelul la contul tău bancar
✔️ Plasați o comandă de bitcoin
✔️ Gestionați-vă investițiile în bitcoin.
⚡️ Care este suma minimă pentru a investi în bitcoin?
Suma minimă actuală pe care o puteți trimite sau primi este de 5.460 satoshi (0,0000546 BTC), care este stabilită pentru a ține la distanță tranzacțiile frauduloase.
⚡️ Cine deține cei mai mulți bitcoini?
Persoana care se află în vârful dezvoltării Bitcoin este Satoshi Nakamoto, care se presupune că deține aproximativ 1,1 milioane de BTC în mai multe portofele. O avere atât de impresionantă îl face să fie un simbol în cercurile criptomonedelor și o figură de admirat pentru mulți entuziaști aspiranți.
⚡️ Plătiți impozite atunci când retrageți bitcoini?
Indiferent de locația unei tranzacții Bitcoin – fie că este vorba de un schimb valutar de peste hotare sau de un portofel virtual – toate impozitele aferente oricărei vânzări trebuie să fie depuse și plătite în conformitate cu legislația din propria țară. Acest lucru este valabil la nivel global, indiferent de locul în care sunt cumpărate sau vândute Bitcoins.