Cripto-bula: Ce urmează?
Cuprins
- Ce este un crypto-bubble?
- Bula criptomonedelor este un exemplu de isterie în masă în ceea ce privește investițiile.
- Evaluările pentru startup-urile criptografice au fost în creștere în ultima vreme.
- Această performanță nu prea inspiră încredere.
- Cel mai riguros test al criptomonedelor
- Se va dezumfla bula criptomonedelor pentru că în economie circulă mai puțini bani?
- Compararea prețurilor criptomonedelor cu piața bursieră
- Unii întreprinzători de criptomonede sunt încă dispuși să se dubleze în ciuda pericolului.
- O comparație între opt criptomonede arată că Bitcoin Cash are cea mai mare viteză de tranzacționare, urmat de Litecoin.
- Există o bulă Bitcoin?
⚡️ Ce înseamnă o criptomonedă criptocurrency bubble?
Din punctul de vedere al scepticilor, criptomonedele sunt o bulă extrem de volatilă și nesustenabilă care se va prăbuși în cele din urmă.
⚡️ Ce criptomonedă va exploda în continuare?
Chainlink este una dintre cele mai solide criptomonede din prezent. Este una dintre criptomonedele de top care vor crește în 2023 din această cauză. Chainlink este o criptomonedă care conectează blockchains cu lumea exterioară folosind „oracole”.
⚡️ Este Etherium o cripto cu bule?
În ciuda creșterii de popularitate pe care Ethereum a cunoscut-o în 2017, unii experți din industrie susțin că nu este vorba de o bulă a criptomonedelor. Piața criptomonedelor a explodat anul trecut, iar Etherium este unul dintre multele exemple. La începutul acestui an, Ether era o investiție viabilă la doar 8 dolari pe monedă și a crescut rapid pentru a deveni una dintre cele mai prolifice criptomonede în ceea ce privește capitalizarea de piață.
⚡️ Va exploda XRP?
În ultima vreme, Bitcoin (BTC-USD), Ethereum (ETH-USD) și Solana (SOL-USD), cele mai utilizate criptomonede, au resimțit o presiune imensă. Cu toate acestea, popularitatea monedelor și tehnologia blockchain din spatele lor sunt încă puternice.
Termenul de „bulă” a fost folosit în mod excesiv în ultima vreme în presa financiară pentru a descrie orice, de la piața imobiliară, la acțiuni și automobile de ocazie.
Pe măsură ce Rezerva Federală a injectat mii de miliarde de dolari în economie pentru a combate COVID-19, prețurile imobiliarelor și ale acțiunilor au urcat vertiginos
Deși este adevărat că evaluările de piață au devenit exagerate din cauza unor factori convenționali și că piața imobiliară poate că nu a fost niciodată mai fierbinte, este dificil de determinat dacă aceste active se află într-o bulă.
Apoi, există criptomonedele, o clasă de active în plină expansiune care, în timpul pandemiei, a produs bani care au transformat viețile primilor investitori.
În ultimele săptămâni, valoarea XRP a fluctuat drastic și mulți s-au întrebat dacă criptomonedele se bazează pe speculații. Bitcoin și Ethereum sunt două dintre cele mai tranzacționate monede digitale în funcție de capitalizarea de piață, cu o valoare care a crescut vertiginos din 2019 – ceea ce i-a făcut pe unii să creadă că s-ar putea forma o bulă criptografică pe piețele internaționale.
Ce este un crypto-bubble?
În 2017, prețul Bitcoin a crescut până la o sumă impresionantă de 20.000 de dolari pe monedă. Această creștere a valorii a fost determinată de speculatorii care erau convinși că prețul va continua să urce la nesfârșit. Din păcate, această bulă a explodat în cele din urmă și a provocat pierderi dramatice într-o perioadă scurtă de timp – valorile scăzând până la aproximativ 6.000 de dolari fiecare în doar câteva luni! O bulă criptografică este creată atunci când prețurile pieței cresc brusc înainte de a se prăbuși rapid într-un ritm la fel de rapid.
Criptomonedele sunt întotdeauna accesibile pentru tranzacționare online, ceea ce înseamnă că pot fi convertite în active lichide fără influența unei bănci centrale sau a unui guvern. Acesta ar putea fi motivul pentru care investitorii nu au acordat încă atenție criptomonedelor în perioadele de criză.
Pe măsură ce epidemia s-a răspândit, marii investitori instituționali au început să investească în piețele de criptomonede. Investitori legendari precum Paul Tudor Jones au pariat pe aceste instrumente financiare fascinante.
De asemenea, s-ar putea să vă confruntați cu FOMO, sau Frica de a pierde o șansă, ceea ce ar putea contribui la creșterea prețurilor pe piața criptomonedelor la niveluri record.
Adăugați la aceasta plățile de stimulare guvernamentală și persoanele blocate acasă, care practică izolarea socială, și veți avea premisele unei epidemii.
Acum că pandemia se apropie de sfârșit, investitorii se întreabă dacă creșterea bruscă a piețelor de criptomonede s-a datorat doar faptului că, în general, sunt mai mulți bani disponibili.
Criptomonedele rămân un subiect extrem de dezbătut – în timp ce unii le consideră o tehnologie revoluționară care ar putea revoluționa complet concepția noastră despre bani, alții sunt sceptici cu privire la adevăratul lor potențial.
Bula criptomonedelor este un exemplu de isterie în masă în ceea ce privește investițiile.
Scepticii cripto au o mulțime de date care sugerează că piața criptomonedelor se află într-o bulă speculativă.
Unde își vor investi banii investitorii de capital de risc în 2023?
Înțelegând aceste obiective, putem obține o imagine de ansamblu mai bună a ceea ce reprezintă aceste active volatile.
Datorită avantajelor sale față de monedele tradiționale, Bitcoin și-a câștigat statutul de cea mai importantă monedă virtuală din lume. Țineți cont de faptul că, din cauza volatilității sale extreme, Bitcoin se aseamănă mult mai mult cu o acțiune decât, de exemplu, dolarul american sau alte surse monetare de încredere susținute de stat.
Criptomonedele sunt instabile, ceea ce le face să fie o metodă nesigură de economisire a banilor.
De asemenea, sunt ușor de contrafăcut – tot ce vă trebuie sunt doar câteva cunoștințe de bază de programare Începând de astăzi, Coin Gecko înregistrează un număr impresionant de peste 12.000 de forme diferite de criptomonede în circulație.
Prețurile criptomonedelor, care au atins maxime recorduri în noiembrie, ar trebui să le reamintească investitorilor cât de repede pot scădea aceste prețuri. Valoarea de piață s-a prăbușit cu peste 1.200 de miliarde de dolari în câteva luni.
Majoritatea bulelor criptografice trec prin cinci etape: deplasare, creștere, euforie, preluare de profit și panică.
Pe măsură ce investitorii își lichidează deținerile pentru a profita de recentele câștiguri, va fi interesant de observat reacția sectorului criptomonedelor odată ce Rezerva Federală își mărește măsurile împotriva inflației.
Evaluările pentru startup-urile criptografice au fost în creștere în ultima vreme.
Criptomonedele precum FTX și OpenSea, care au înregistrat o creștere recentă a valorii, ar putea fi un indiciu al unei bule economice.
Interzicerea de către guvernul chinez a ICO-urilor este un factor principal care a determinat recenta creștere a prețurilor criptomonedelor. La mijlocul lunii ianuarie, autoritățile chineze și-au anunțat decizia de a reglementa sau de a interzice tranzacțiile cu Bitcoin. La scurt timp după aceea, știrile negative din China au declanșat o scădere globală a prețurilor. Cu toate acestea, popularitatea și utilizarea galopantă a criptomonedelor au făcut ca numărul bancomatelor Bitcoin să explodeze.
De la ultima sa rundă de finanțare, expansiunea rapidă a companiei a amintit de zilele dot-com ale industriei tehnologice, când evaluările de miliarde de dolari erau ceva obișnuit. Cu toate acestea, compania nu este singura în această creștere; numeroase companii IT se confruntă cu un succes similar.
Cu o evaluare actuală de 13,3 miliarde de dolari, OpenSea este cea mai importantă piață de criptomonede, conform măsurătorilor CoinMarketCap.
Vânzările de NFT au atins pentru prima dată 7 miliarde de dolari în ianuarie, dar multe dintre acestea au fost achiziții făcute de vânzător pentru a crește în mod fals cererea și a determina creșterea prețurilor.
Această performanță nu prea inspiră încredere.
Având în vedere că activele digitale, cum ar fi companiile de criptomonede și NFT-urile „CryptoPunks”, sunt vândute pentru milioane de dolari, este greu de negat că se formează o bulă chiar sub ochii noștri.
Cel mai riguros test al criptomonedelor
În ultimele luni, numeroase semnale de alarmă au indicat posibilitatea ca piețele criptografice să suporte o piață bear de lungă durată. Toate semnele indică faptul că 2023 va fi un an crucial pentru traiectoria acestei clase de active antrenante.
Se va dezumfla bula criptomonedelor pentru că în economie circulă mai puțini bani?
Pe măsură ce criptomonedele și tehnologia blockchain devin din ce în ce mai populare, vor renunța investitorii la monedele tradiționale pentru cele digitale?
În mod incontestabil, cei care au îmbrățișat timpuriu criptomonedele au fost răsplătiți generos pentru credința lor în această tehnologie revoluționară.
bulele criptografice se sparg adesea, lăsând investitorii care au ajuns târziu la petrecere cu arsuri grave. Având în vedere semnalele de pericol menționate mai sus, investitorii în criptomonede ar trebui să fie deosebit de precauți în a investi în acest moment, deoarece
Compararea prețurilor criptomonedelor cu piața bursieră
Prețurile criptomonedelor depășesc în mod obișnuit performanța pieței bursiere. Un singur token Dogecoin nu a valorat niciodată mai mult de un dolar, dar valoarea sa a urcat la 72 de cenți anul trecut, de la o jumătate de cent la sfârșitul anului 2020, ceea ce a dus la o creștere de 15.000%. Ulterior, s-a prăbușit la fel de rapid.
Pe măsură ce spațiul criptografic continuă să se extindă, apar proiecte de pionierat și de perspectivă cu un potențial nelimitat. Unele dintre aceste rețele au monedele lor care ar putea fi folosite pentru a comercializa o varietate de elemente, de la credite de carbon la copii digitale ale manualelor educaționale. Alte rețele notabile includ Solana, Polygon, etc., cu monedele lor de criptomonede care pot fi, de asemenea, utilizate pentru a tranzacționa orice, de la permise de emisii până la versiuni electronice ale materialelor de curs universitar.
Multe monede, cum ar fi Dogecoin și Shiba Inu, au fost concepute ca glume pe internet sau $wool, un token creat pentru Wolf Game care nu are nicio altă funcție vizibilă decât cea de mijloc de tranzacționare. La un moment dat, în 2017, valoarea Dogecoin a depășit-o pe cea a întregii capitalizări de piață a Twitter. Capitalizarea de piață a lui Shiba Inu este mai mare decât cea a American Express, iar cea a lui $ lână este mai mare decât cea a Goldman Sachs.
George Caludis, analist la publicația CoinDesk, a declarat că această criptomonedă ne dă peste cap conceptul de „valoare”. „Un Shiba Inu nu ar trebui să valoreze nici pe departe o sumă cu 11 cifre”, a adăugat el.
Unii întreprinzători de criptomonede sunt încă dispuși să se dubleze în ciuda pericolului.
PDX este o firmă de procesare a plăților fondată de fostul bancher de investiții Shane Rogers, care va permite clienților să facă achiziții folosind criptomonede de la comercianți care nu le acceptă. Pe de altă parte, domnul Rogers a lansat PDX Coin în decembrie, în loc să solicite investitorilor convenționali să îi finanțeze compania. Fondatorul acestei firme ar putea vinde token-uri în loc de acțiuni.
Având în vedere că domnul Rogers a investit toate activele firmei sale în Bitcoin, în loc de o monedă mai stabilă, el trăiește cu teama că o vânzare semnificativă va afecta valoarea acestor active până la zero. De exemplu, pe 19 mai, după ce China a anunțat că va interzice băncilor să tranzacționeze criptomonede, prețurile activelor digitale au scăzut cu aproximativ 30%.
O comparație între opt criptomonede arată că Bitcoin Cash are cea mai mare viteză de tranzacționare, urmat de Litecoin.
La un moment dat, în 2017, valoarea Dogecoin a depășit-o pe cea a întregii capitalizări de piață a Twitter. În plus, doar un număr mic de persoane fizice investesc sume mari.
„Bitcoin este utilizat de persoane din întreaga lume”, potrivit lui Maddie Kennedy de la Chainalysis. „Monedele cu multă activitate din partea câtorva utilizatori sunt dominate de un club de inițiați activi.”
Alegerea unei monede sau a unui token menit să satisfacă o anumită nevoie – spre deosebire de banii convenționali, cum ar fi bitcoin, sau, să spunem, ca mijloc de a trimite bani în regiuni în care serviciile financiare de bază sunt limitate – ar putea să vă ajute să pătrundeți în junglă. În ciuda volatilității sale, criptomonedele vor rămâne o parte a economiei globale timp de ani de zile.
Dar, ca în cazul oricărei investiții, trebuie să vă faceți mai întâi temele. cripto-bulele se pot forma și exploda aparent peste noapte, așa că este important să înțelegeți tehnologia care stă la baza fiecărui proiect, precum și potențialele riscuri implicate.
Există o bulă Bitcoin?
Este greu de știut – în special pentru că este complicat să se determine valoarea reală a Bitcoin. Doi factori fac ca evaluarea Bitcoin să fie deosebit de dificilă.
- Datorită istoricului scurt al BTC, companiile nou-înființate sunt instabile, iar prețurile sunt susceptibile de a se schimba dramatic pe măsură ce piața își dă seama de valoarea sa corectă. Aceste schimbări bruște de preț pot face să pară că se formează și se sparg bule.
- Bitcoin este complet diferit de alte investiții. Invariabil, investitorii sunt capabili să determine valoarea de piață a unei companii prin evaluarea capacității acesteia de a produce venituri. Cu toate acestea, acest lucru nu funcționează în cazul criptomonedelor, deoarece acestea nu funcționează ca niște companii. În mod specific, Bitcoin nu produce bani – ceea ce face dificilă înțelegerea valorii sale.
În timp ce prețurile au fost scăzute în cea mai mare parte a anului 2023, unii experți spun că acesta ar putea fi doar un mic eșec. Dimpotrivă, alții contemplă că acesta ar putea fi începutul căderii cripto. Cu toate acestea, instituții financiare precum Fidelity și Visa se angajează să facă Bitcoin să fie acceptat pe scară mai largă. Cu toate acestea, autoritățile de reglementare acordă, de asemenea, o atenție sporită cripto, ceea ce ar putea însemna reguli mai stricte în viitor.
O idee înțeleaptă atunci când vă gândiți să investiți în criptomonede este să limitați potențialele dezavantaje folosind doar 10% din portofoliul dvs. total de investiții pentru active mai riscante, cum ar fi criptomonedele. În acest fel, puteți beneficia de cele mai pozitive condiții, diminuând în același timp deficitele în cazul în care prețurile scad rapid.