7 Cei mai buni indicatori tehnici pentru criptoactive și acțiuni: Cum să le interpretezi, să le calculezi și să le folosești
Cuprins
- Totul este la preț redus pe piață.
- De fiecare dată când este introdusă o nouă tendință, prețurile urmează, de obicei, aceeași direcție.
- Tehnologia are un efect deosebit de pronunțat în această privință.
- Ce sunt indicatorii tehnici?
- Au fost elaborați cei mai buni indicatori tehnici pentru criptomonede și acțiuni.
- Punând cele două modele împreună, se poate construi un model pentru canalul de acumulare/distribuție.
- Indicele direcțional mediu (ADX).
- Indicator Aroon
- Ce este linia AroonUp și cum funcționează?
- Ce este marca AroonDown?
- Ce reprezintă indicatorul Aroon?
- Mișcarea medie Convergență-Divergență (MACD) Indicator
- Indicele de rezistență relativă (RSI)
- Ce este RSI și cum îl pot calcula?
- Oscilatorul stochastic
- Eliberați puterea puternică a oscilatoarelor stochastice cu netezirea exponențială! Învățați cum să calculați acest important instrument de afaceri.
- Cum pot folosi oscilatorul stochastic?
- Concluzie
⚡️ Funcționează analiza tehnică în criptomonede?
analiza tehnică a criptomonedelor este studiul modelelor istorice de preț și al indicatorilor tehnici pentru a prognoza prețurile viitoare. Aceasta poate fi utilizată pentru a analiza orice piață, inclusiv criptomonedele Bitcoin (BTC).
⚡️ Care sunt indicatorii pentru cripto?
Acesta vă va ajuta foarte mult să înțelegeți semnificația unor indicatori importanți, cum ar fi dominația Bitcoin, capitalizarea globală a pieței sau indicatorii tehnici, cum ar fi mediile mobile, benzile Bollinger, MACD, RSI, dacă începeți să tranzacționați active de criptomonedă sau HODL.
⚡️ Ce este MACD în Criptomonedă?
Histograma lunară de convergență-divergență a mediei mobile (MACD) pentru criptomonede a trecut sub zero, ceea ce este cunoscut ca un „semnal de vânzare” pe un grafic de preț mai lung, indicând o schimbare de tendință de la creștere la scădere.
⚡ ️ Care este mai bun decât MACD sau RSI?
RSI este un semnal de tranzacționare mai precis și mai frecvent decât MACD. Acest studiu a arătat că RSI a fost un predictor superior decât MACD, conform acestui parametru. În esență, această constatare provine din faptul că, în cadrul acestei cercetări, în timp, indicatorul RSI a furnizat mai puține semnale de tranzacționare, dar mai fiabile decât MACD.
Tranzacționarea sau investiția necesită o cunoaștere aprofundată a valorii de bază a monedei sau a acțiunii. Nu este nevoie să cunoașteți fiecare detaliu complicat despre un protocol/activitate, cum ar fi raportul dintre datorii și capitaluri proprii. Cu toate acestea, ar trebui să aveți cunoștințe generale despre monedă/acțiune, cum ar fi:
- Prețul la care puteți cumpăra moneda/acțiunea atunci când aceasta este disponibilă pentru vânzare.
- Randament potențial mediu anual sau apreciere așteptată a prețului
- Timpul necesar pentru a obține prețul preconizat
Tehnica analizei tehnice (TA) cripto este o metodă bine cunoscută de analiză a acțiunilor sau a criptomonedelor pe baza unor puncte de date și componente comparabile. Acest aranjament vă va învăța despre TA, precum și va intra în indicatorii de tranzacționare înainte de a încheia cu cei mai buni indicatori pentru dumneavoastră.
Argumentele pro și contra ale criptomonedelor
Totul este la preț redus pe piață.
Această ipoteză se bazează pe ideea că fiecare element legat de o acțiune/monedă a fost luat în considerare și reflectat în prețul acesteia. Ideea este că totul, de la anunțurile privind dividendele până la reducerile de personal, a fost luat în considerare și reflectat în prețul anterior al acțiunilor. În cazul criptografiei, complexitatea hashing-ului, sprijinul guvernamental și chiar și tweet-urile sunt toate presupuse a avea un impact asupra prețului și au fost „decontate” de piață.
De fiecare dată când este introdusă o nouă tendință, prețurile urmează, de obicei, aceeași direcție.
Atunci când comercianții neofit vizualizează pentru prima dată un grafic de tranzacționare, vor fi probabil uimiți de câteva schimbări neașteptate ale prețurilor. Mulți oameni se simt neliniștiți văzând linii sau sfeșnice verzi și roșii, dar experții în analiză tehnică recomandă ca prețurile să se miște întotdeauna în direcția unei tendințe.
GHID PENTRU IMPOZITELE PE CRIPTOMONEDE ÎN 2022
Tehnologia are un efect deosebit de pronunțat în această privință.
Ideea că prețurile acțiunilor sunt determinate de deciziile de cumpărare și vânzare ale oamenilor este o presupunere psihologică care a existat încă din primele zile ale analizei tehnice criptografice. Atunci când prețul se schimbă într-o anumită direcție, participanții de pe piață se comportă frecvent în același mod. Emoțiile prevalează asupra logicii, deoarece numeroase tendințe de scădere au înregistrat vânzări semnificative și, la fel, în timpul perioadelor de creștere, cumpărăturile preiau controlul.
Ce sunt indicatorii tehnici?
Analiza tehnică cripto este un proces care implică utilizarea formulelor matematice și a instrumentelor grafice pentru a studia modelele de preț din trecut și pentru a prezice comportamentul viitor al pieței. Un indicator tehnic este un calcul matematic care poate fi folosit ca un semnal de cumpărare sau de vânzare.
Ce este indicele fricii și al lăcomiei?
Indicatorii tehnici elimină incertitudinea și oferă condiții de concurență echitabile. Aceștia sunt calcule matematice utilizate pentru a crea linii de tendință pe un grafic de preț și pentru a identifica punctele importante de preț pentru criptomonede/acțiuni.
Considerați indicatorii de tranzacționare ca fiind o hartă care vă va conduce prin jungla incertitudinii. Aceștia vă pot ajuta să luați decizii de tranzacționare mai bune dacă sunt utilizați cu puțină psihologie de piață și cu o înțelegere a riscului. Acești indicatori sunt cantitativi, prin urmare, vă puteți automatiza tranzacțiile cu ajutorul lor.
Cum funcționează efectul de pârghie în tranzacționarea cripto?
Acum că știm cum funcționează TA și cum să folosim indicatorii pentru a ne îmbunătăți abilitățile de tranzacționare, să analizăm cei mai buni șapte indicatori tehnici.
Au fost elaborați cei mai buni indicatori tehnici pentru criptomonede și acțiuni.
Volumul de echilibru ( OBV )
OCOVB este un indicator tehnic care măsoară volumul prin examinarea volumului total de tranzacționare a monedei/acțiunii pe o perioadă determinată. Cu alte cuvinte, acesta cuantifică puterea de cumpărare și de vânzare a unei monede/acțiuni. OCOVB este, de asemenea, utilizat ca indicator al lichidității unui activ datorită capacității sale de a încorpora date privind volumul din diferite intervale de timp, cum ar fi zile, săptămâni sau luni. Există trei moduri de a calcula OBV-ul:
Prima metodă este de a lua volumul zilei curente și de a-l adăuga la OBV-ul din ziua precedentă. Dacă prețul a închis mai sus decât în ziua precedentă, atunci tot volumul acelei zile este considerat volum ascendent.
6 Strategii de tranzacționare Pullback pentru tranzacționare profitabilă
- Dacă prețul a închis mai jos decât în ziua precedentă, atunci tot volumul acelei zile este considerat ca fiind un volum în scădere.
- În cazul în care prețul activului crește mai mult decât la închiderea de ieri,
OBV-ul actual se obține prin adăugarea volumului de tranzacționare de astăzi la OBV-ul de ieri.
- În cazul în care valoarea activului scade sub prețul de închidere de ieri,
OBV-ul din ziua precedentă se scade din volumul de tranzacționare de astăzi pentru a calcula OBV-ul actual.
Dacă prețul rămâne constant, OBV-ul din ziua precedentă este cel actual.
OBV este un indicator care sugerează disponibilitatea cumpărătorilor de a achiziționa un anumit activ la prețuri reduse.
- OBV indică presiunea vânzătorilor. Acest lucru se observă adesea în jurul maximelor anterioare, când investitorii vând pentru a-și asigura câștigurile. Acesta este începutul unui sentiment de scădere a pieței.
- Atunci când această valoare crește, înseamnă că mai mulți oameni sunt gata să cumpere și să profite de aceste prețuri reduse.
OBV indică presiunea vânzătorilor. Acest lucru se observă adesea în jurul maximelor anterioare, când investitorii vând pentru a-și asigura câștigurile. Acesta este începutul unui sentiment de scădere a pieței. Tendința este confirmată dacă mișcarea prețului este susținută de volum, ceea ce sugerează că poate fi de încredere pentru a deschide tranzacții. Cu toate acestea, confuzia de pe piață indică faptul că modificarea prețului este contrară tendinței OBV.
În timp ce unii nu sunt de acord, OBV-ul este considerat în continuare un indicator de momentum fiabil pentru direcțiile de spargere a prețurilor. În plus, traderii îl pot folosi pentru a urmări fluxurile de numerar ale investitorilor instituționali sau ale principalilor participanți pe piață.
Punând cele două modele împreună, se poate construi un model pentru canalul de acumulare/distribuție.
Un alt indicator bine-cunoscut bazat pe volum este linia de acumulare/distribuție, cu care vom continua. Acesta este utilizat pentru a determina direcția de trend a unui activ pe baza corespondenței dintre preț și volumul de tranzacționare.
Linia A/D este un instrument excelent pentru a măsura sentimentul investitorilor față de un activ, deoarece urmărește fluxul de intrare și ieșire de capital, dezvăluind astfel dacă investitorii cumpără sau vând.
Pentru a stabili linia A/D, vom avea nevoie de doi indicatori:
- Multiplicatorul fluxului de numerar (MFM)
- Volumul fluxului de numerar (MFV).
Iată calculele pentru a obține valoarea metrică.
- MFM = [(C – L) – (H – C)] / (H – L)
- MFV = Volumul într-o anumită perioadă * MFM
C – Concluzie
L – Cel mai bun preț este determinat de piață..,
H – Cel mai mare preț pentru perioada respectivă.
Valoarea curentă a liniei A/D este stabilită la valoarea liniei A/D din ziua precedentă + MFC, iar acest lucru continuă în fiecare zi. Pentru a determina linia A/D, se adună MFC de mâine și valoarea curentă a liniei A/D de astăzi. Apoi, acest total este folosit pentru a trasa pe un grafic linia de trend a zilei următoare.
Interpretarea liniei A/D se face adesea cu privire la mișcarea prețului activului. Și, în ansamblu:
- Atunci când ambii indicatori sunt în creștere, este probabil ca sentimentul de creștere să se mențină.
- În cazul în care ambii indicatori sunt în scădere, este probabil ca sentimentul de scădere față de acest activ să domine.
- În cazul în care linia A/D se află într-o tendință descendentă și prețurile sunt în creștere, acest lucru indică o presiune puternică a vânzătorilor pe piață. Acest lucru implică faptul că activul se va rupe cel mai probabil și va suferi o inversare (distribuție) descendentă.
- Atunci când linia A/D crește în timp ce prețurile sunt în scădere, aceasta indică o creștere a presiunii de cumpărare în rândul participanților de pe piață care continuă să cumpere activul.
- Un indicator de linie A/D este un instrument fantastic pentru a confirma o tendință existentă, precum și pentru a detecta o presiune semnificativă a cumpărătorilor/vânzătorilor. Nu se recomandă utilizarea acestuia ca soluție de sine stătătoare. Veți fi un trader mai bun dacă îl combinați cu alte elemente tehnice.
În ciuda liniei A/D în scădere, prețul a crescut. Acest lucru s-a datorat faptului că a existat o presiune mai mare de vânzare din partea vânzătorilor. Ca urmare, a avut loc o pauză negativă mare a prețului.
Indicele direcțional mediu (ADX).
Următorul nostru pas va fi examinarea indicelui direcțional mediu (ADX), un indicator bazat pe tendințe care poate oferi informații despre tendințele pieței. După cum sugerează și numele său, acest factor tehnic cheie se concentrează pe direcția sau tendința unui activ.
- Atunci când piața este în creștere, va exista un +DI pentru a semnala că este într-o direcție pozitivă..,
- Atunci când există o mișcare descendentă, căutați să apară -DI (sau indicatorul de direcție negativă), care indică o tendință descendentă.
ADX, care este de obicei însoțit de doi indicatori asociați, măsoară tendința actuală a unui activ. Traderii/investitorii pot paria dacă să cumpere sau să vândă sau nu un activ pe baza puterii acestuia.
Pentru a calcula ADX se utilizează durata de timp reprezentată de o perioadă de 14 bare. Pe de altă parte, ADX-ul poate fi calculat și pentru perioade cuprinse între 7 și 30 de bari. Prima variantă face ca linia ADX să fie prea săltăreață, în timp ce cea de-a doua este lungă și inexactă în tranzacționare.
ADX este un calcul dificil de înțeles. Cu toate acestea, TradingView include un indicator ADX încorporat care vă poate ajuta să economisiți timp. Îl puteți aplica la o varietate de active, inclusiv ETF-uri, contracte futures, acțiuni și criptomonede.
Indicatorul ADX funcționează în același mod, dar adaugă un alt element la ecuație. Valoarea finală este întotdeauna principalul considerent atunci când folosiți indicatorul ADX. Linia reprezentată de valorile de la 0 la 100 este cunoscută sub numele de linie ADX.
ADX este un indicator de impuls care, interpretat în timp, poate determina mărimea și direcția de schimbare a prețului. Valorile sub 25 indică o acumulare sau o distribuție în cadrul pieței în această etapă-perplexitate cu privire la valoarea potențială a unui activ. Confirmarea are loc între 25 și 50, după care piața pornește în căutarea nivelurilor de suport și de rezistență pentru activul respectiv.
Este indispensabil să înțelegem că, atunci când un activ este evaluat la 50 sau sub 50, acesta are potențialul unei creșteri susținute a prețului. În acest caz, ajutorul ajunge la niveluri extreme de preț în impulsul său spre prețuri mai mari. Acesta este un indiciu de prudență, deoarece ADX > 50 indică faptul că investitorii care tânjesc după o revenire la prețuri mai mici își vor îndeplini în cele din urmă dorința.
ADX este un indicator de urmărire a tendințelor, ceea ce îl face nepotrivit pentru a fi utilizat singur. Atunci când este utilizat în tandem cu indicatori de mișcare a prețurilor, cum ar fi mediile mobile sau suportul și rezistența, ADX vă poate ajuta să fiți un trader mai bun în ceea ce privește tendințele.
Nivelurile ADX pentru Bitcoin au fost cuprinse între 30 și 60 de la mijlocul anului 2014, cu un vârf de peste 80 la începutul anului 2016. Prețul Bitcoin nu a fost afectat de acest lucru. Cu toate acestea, pe măsură ce ne mărim pe grafic, prețul crește pe măsură ce tendința se maturizează și capătă forță și impuls.
Indicator Aroon
Un indicator popular bazat pe tendințe este indicatorul Aroon, care a fost creat de expertul în domeniul bursier Tushar Chande. Acesta ajută la identificarea tendințelor, precum și la măsurarea puterii tendinței, similar cu ADX. Indicatorul Aroon are două linii Aroon: AroonUp și AroonDown. Aceste două linii reprezintă diferența dintre AroonUp și AroonDown.
Ce este linia AroonUp și cum funcționează?
Indicatorul AroonUp măsoară prețul unui activ în raport cu maximul ultimelor 25 de zile. Pe măsură ce crește timpul necesar pentru ca prețul unui activ să revină la maximul său, valoarea acelui activ scade. Dacă trendul ascendent este slab, atunci valoarea va fi mai mică.
Se calculează după cum urmează: [((numărul de perioade) – (numărul de perioade de la cel mai înalt vârf)) / (numărul de perioade)] x 100.
Ce este marca AroonDown?
Linia din dreapta acestui grafic măsoară câte zile au trecut de când prețul unui activ a atins minimul de 25 de zile, o reprezentare a pesimismului pieței. Cu cât sentimentul este mai puternic, așa cum indică apropierea lui AroonDown de 100, cu atât valoarea lui AroonDown este mai aproape de 100.
Linia descendentă Aroon este prețul de bază calculat cu ajutorul unei formule care scade numărul de perioade din cea mai mică perioadă minimă, apoi îl împarte la numărul total de perioade.
Ce reprezintă indicatorul Aroon?
- Dacă AroonUp este între 70 și 100, iar AroonDown este între 0 și 30, înseamnă că este vorba de o piață de tip bull market, în care se așteaptă noi maxime pentru activ.
- Atunci când AroonUp se menține la limita inferioară a intervalului 0-30 în timp ce AroonDown crește, starea de spirit a pieței este negativă și activul scade constant la niveluri ieftine.
- Atunci când activul se consolidează la un anumit preț, AroonUp și AroonDown tind să rămână paralele.
Aroon & Aroon Oscillator
Mișcarea medie Convergență-Divergență (MACD) Indicator
MACD este un instrument tehnic care a fost creat în anii 1970 pentru a ajuta comercianții să vizualizeze impulsul unui activ. MACD este format din trei elemente:
- MACD = 12-perioadă EMA – 26-perioadă EMA
- Linia de semnal = MACD EMA pe 9 perioade.
- Histograma MACD = MACD – Linia de semnal
O medie mobilă exponențială, cum ar fi media mobilă exponențială (EMA), este utilizată pentru a netezi datele recente.
Mediile mobile, adică prețurile anterioare, sunt utilizate în calculul MACD, asigurând astfel că este un indicator de întârziere. În ciuda acestui fapt, datorită fundamentelor sale excelente, acuratețea și fiabilitatea indicatorului MACD sunt excelente.
În continuare sunt prezentate câteva dintre cele mai frecvente interpretări MACD:
- Un MACD pozitiv indică faptul că prețul este în creștere într-o tendință ascendentă, ceea ce este un semn bun.
- Un MACD negativ implică faptul că există un momentum în creștere a unui trend descendent (preț în scădere).
- Este un semn că MACD și-a schimbat direcția și s-a mutat deasupra liniei de semnal, ceea ce înseamnă că prețul este pe cale să crească.
- Atunci când MACD scade sub linia de semnal, este o încrucișare negativă.
MACD a evoluat într-un semnal de tranzacționare popular, dar de încredere, datorită combinației sale de tendință și impuls. Este, de asemenea, destul de adaptabil, deoarece MACD poate fi utilizat pe o varietate de diagrame cu interval de timp.
Care este cea mai bună medie mobilă pentru criptomonede?
Indicele de rezistență relativă (RSI)
Indicele de putere relativă (RSI) este un indicator de impuls care îi ajută pe comercianți să identifice potențialele oportunități de cumpărare sau de vânzare. RSI variază de la 0 la 100, indicând dacă activul poate fi supracumpărat sau supravândut. Cu aceste cunoștințe, investitorii se pot pregăti pentru mișcările pieței și pot lua decizii de investiții în cunoștință de cauză.
Ce este RSI și cum îl pot calcula?
RS = Profit mediu / Pierdere medie
Acesta este un calcul simplu al RSI. Cu toate acestea, indicatorul are mai multe iterații. În schimb, utilizați indicatorul RSI încorporat în TradingView pentru a face tranzacționarea mai simplă.
Din punct de vedere istoric, valorile RSI au fost interpretate după cum urmează:
- Dacă RSI este mai mare de 70, activul este considerat supraevaluat și vulnerabil la o scădere a pieței sau la o inversare a tendinței.
- Este important de reținut că, deși RSI oferă o perspectivă asupra impulsului pieței, este nevoie de mai mult pentru a oferi o imagine completă. Mulți investitori neglijează sau înțeleg greșit acest fapt pentru a obține un avantaj de tranzacționare față de ceilalți.
- Atunci când RSI crește peste 30 de grade, indică un sentiment de creștere.
- În plus, o citire RSI sub nivelul de referință orizontal de 70 reprezintă un semnal de scădere.
Oscilatorul stochastic
În comparație cu ceilalți indicatori de tranzacționare, Oscilatorul stochastic este ultimul pe lista noastră. Acesta a fost creat pentru a măsura impulsul sau viteza prețului; acest lucru se bazează pe conceptul bine-cunoscut conform căruia impulsul își schimbă direcția înaintea prețului.
Indicatorul momentum își modifică valoarea între 0 și 100, reprezentând impulsul unui activ. În funcție de obiectivul analistului, intervalul de timp obișnuit este de 14 perioade, care pot fi de câteva zile sau săptămâni, sau chiar luni.
Eliberați puterea puternică a oscilatoarelor stochastice cu netezirea exponențială! Învățați cum să calculați acest important instrument de afaceri.
Oscilatorul stochastic este construit folosind următoarea formulă:
- %K = (închidere curentă – cel mai mic minim)/(cel mai mare maxim – cel mai mic minim) * 100
- SMA de 3 zile din perioada %D este situat în apropierea închiderii din ziua precedentă, ceea ce reprezintă un semnal de cumpărare. Această linie poate fi utilizată ca un semnal/trigger pentru a determina dacă este momentul să începem să vindem sau nu. Cel mai mic minim este prețul minim lunar în timpul unei anumite perioade.
- Highest Highest = cel mai înalt maxim pentru acest interval de timp
- K din ecuația de mai sus trebuie să fie mărit la două cifre prin împărțirea la 100, deoarece ambele părți ale fracției sunt înmulțite cu 100.
Cum pot folosi oscilatorul stochastic?
- În cazul în care valoarea este mai mică de 20, se presupune că prețul actual al activului se apropie de minimul său pentru perioada respectivă.
- În cazul în care valoarea citită este mai mare de 80, activul se apropie de prețul său maxim pentru perioada respectivă.
- Limita acceptată de supracumpărare, ca și RSI, este de 80; o valoare mai mare decât aceasta este considerată supracumpărare și indică un semnal de vânzare.
- Pragul de supra-vânzare este o valoare de 20, ceea ce înseamnă că piața este considerată supra-vândută și că a fost declanșat un semnal de cumpărare.
Un oscilator stochastic nu ar trebui să fie folosit singur ca indicator. Prin urmare, cel mai bine este să îl folosiți împreună cu indicatorul de medie mobilă pentru a construi o strategie de tranzacționare completă.
Concluzie
Acest post este dedicat pentru a vă învăța despre analiza tehnică cripto, indicatorii de tranzacționare și semnificația lor. În plus, am trecut în revistă expertiza și utilizarea celor mai buni 7 indicatori de tranzacționare. Înainte de a angaja orice indicator, este esențial să înțelegeți ce sunt indicatorii de tranzacționare, cum vă pot ajuta în eforturile dvs. de tranzacționare și unde vin cu limitări. Pentru a face bani ca trader, trebuie să înțelegeți piețele financiare în profunzime. Prin utilizarea analizei tehnice și a indicatorilor, vă puteți completa cunoștințele despre piață și vă puteți crește șansele de a face tranzacții de succes.