Cum să stocați în securizați criptomonedele în 2023
Cuprins
- Un portofel de criptomonede este o aplicație online care stochează Bitcoin, Ethereum sau alte active digitale.
- Portofelele de criptomonede sunt de toate formele și dimensiunile.
- Portofelele hardware, cum ar fi TREZOR, Ledger Nano S și KeepKey, sunt populare:
- Cele mai bune măsuri de securitate pentru a evita pierderea cheilor private
⚡️ Care este cel mai sigur mod de a stoca criptomonede?
Utilizatorii pot pierde bitcoin și alte jetoane de criptomonede din cauza furtului, a unei defecțiuni a calculatorului, a pierderii cheilor de acces și așa mai departe. Deoarece aceste portofele nu sunt conectate la internet, stocarea la rece (sau portofelele offline) este una dintre cele mai sigure modalități de păstrare a bitcoin-urilor. Unii oameni preferă în continuare portofelele fierbinți, deoarece sunt mai convenabile decât stocarea la rece (sau portofelele offline stochează cripto pe un exchange?
⚡️ Este mai bine să stocați criptomonedele într-un portofel?
Depozitarea criptomonedelor la bursa de la care le-ați cumpărat este cel mai probabil cea mai simplă metodă de păstrare a monedelor de către investitori. Cu toate acestea, un portofel de criptomonede poate oferi o securitate mai mare pentru cei care doresc să treacă la o opțiune mai sigură.
⚡️ Criptomoneda crește în continuare în portofelul tău?
Valoarea criptomonedei dvs. va fluctua indiferent dacă aceasta este stocată într-un portofel de hârtie, într-un portofel hardware sau într-un portofel software. Pot exista momente în care prețul crește și alte momente în care scade – acest lucru este valabil pentru orice formă de stocare. Așadar, indiferent de tipul de portofel în care îți stochezi criptomoneda, fii cu ochii pe valoarea acesteia, deoarece valoarea ei se poate schimba în orice moment!
⚡️ Sunt portofelele fierbinți mai sigure decât cele reci?
În timp ce un portofel fierbinte este susceptibil la atacuri pe internet care pot fura fonduri, este mai rapid și mai convenabil să tranzacționați sau să cumpărați cripto. Un portofel rece nu este, în general, conectat la internet, așa că, deși poate fi mai sigur, este mai puțin practic.
De multe ori, persoanele fizice își pierd somnul din cauza grijii că le-ar putea fi furată criptomoneda. Cu toate acestea, este mai simplu decât s-ar putea crede să stocați moneda digitală în siguranță. Următorii pași vă vor demonstra cum vă puteți proteja criptomonedele.
Deși primirea de criptomonede este un lucru minunat, este important să știți cum să le păstrați în siguranță. Acest articol vă îndrumă în alegerea portofelului potrivit și în protejarea banilor dvs. de potențiale amenințări de securitate.
Un portofel de criptomonede este o aplicație online care stochează Bitcoin, Ethereum sau alte active digitale.
Pentru a vă asigura siguranța criptomonedelor și pentru a le ține evidența, aveți nevoie de un portofel digital care poate stoca atât cheile publice, cât și cele private. Acest software vă permite să trimiteți, să primiți active criptografice, să vă verificați soldul și să interacționați cu diferite blockchains. Există o gamă variată de portofele pentru criptomonede; cu toate acestea, cea mai proeminentă diferență dintre ele constă în faptul că sunt calde sau reci.
Există numeroase portofele de criptomonede din care puteți alege, dar cea mai importantă diferență între ele este dacă sunt calde sau reci.
- Un portofel fierbinte este deschis publicului și poate fi accesat în orice moment.
- Un portofel rece este un tip de portofel offline care vă permite să vă păstrați banii în siguranță. Puteți primi bani în continuare în orice moment, dar nimeni nu vi-i poate lua.
Portofelele online bazate pe cloud, portofelele mobile și bursele sunt toate exemple de portofele fierbinți.
Portofelele offline includ dispozitive de stocare la rece, cum ar fi portofele hardware, portofele de hârtie stocate offline, unități USB și alte medii de stocare offline. Articolele de pe suporturi fizice, cum ar fi bitcoinii reali, sunt, de asemenea, considerate portofele offline.
Atât portofelele reci, cât și cele calde sunt folosite de proprietarii de criptomonede. Portofelele fierbinți sunt utile pentru tranzacțiile frecvente, în timp ce portofelele reci sunt mai bune pentru stocarea pe termen lung a criptomonedelor.
Înainte de a explora diferitele portofele, haideți să ne reamintim de ce nu este în general benefic să vă păstrați activele digitale pe burse.
Portofelele de criptomonede sunt de toate formele și dimensiunile.
Portofelele de criptomonede există în patru variante: pe hârtie, hardware, în cloud și online. Haideți să explorăm caracteristicile unice ale fiecăruia!
Cutiile de donații de criptomonede cu portofele de hârtie sunt un cadou excelent de primit!
Generate cu ajutorul unui portofel bitcoin, acestea pot stoca sau dona monede digitale. Portofelele de hârtie oferă posibilitatea de a cheltui și de a contribui cu fonduri în mod sigur, rapid și fiabil – ceea ce le face ideale pentru donațiile Bitcoin.
Un portofel de hârtie este o copie fizică sau digitală a cheilor dvs. publice și private, care sunt stocate offline. Se poate referi, de asemenea, la software-ul utilizat pentru a genera perechi de chei împreună cu un fișier imprimabil. Chiar dacă folosiți un portofel hardware, portofelele de hârtie oferă protecție suplimentară. Pentru a vă accesa activele dintr-un portofel de hârtie, îl puteți importa într-un client software sau pur și simplu puteți scana codul QR.
Dacă sunteți în căutarea unui generator de portofel de hârtie pentru criptomoneda pe care ați ales-o, cel mai probabil veți descoperi unul pe site-ul web al proiectului sau pe pagina comunității. MyEtherWallet este un instrument care vă permite să creați un portofel de hârtie pentru Ethereum și pentru fiecare token ERC-20. Faceți un portofel de hârtie Bitcoin folosind generatorul de portofele de hârtie Bitcoin.
Portofelele de hârtie sunt o modalitate fantastică de a vă stoca bitcoinii, dar, ca orice altceva, au și dezavantaje. Portofelele de hârtie pot fi ușor deteriorate, arse, copiate și fotografiate rapid și au nevoie de încredere totală dacă nu le confecționați dumneavoastră. Pentru a face portofelele de hârtie mai durabile, acestea sunt uneori laminate, tipărite în mai multe exemplare, păstrate în diverse locații sau depozitate într-o cutie de valori.
Dacă doriți să vă păstrați criptomonedele în siguranță, este mai bine să le păstrați în portofele de hârtie decât în versiuni electronice pe computer. Cheile private pentru portofelele de hârtie ar trebui să fie întotdeauna offline pentru a asigura o securitate optimă.
Portofele în cloud
Prin definiție, portofelele populare sunt ușor de utilizat. Banii dvs. pot fi accesați de pe orice computer, dispozitiv sau locație datorită unui portofel în cloud. Acestea sunt foarte practice, dar vă păstrează cheile private pe internet, la îndemâna tuturor, și pot fi supuse controlului unor terți. Prin urmare, sunt în mod inerent mai vulnerabile la atacuri și furturi.
- portofelele includ
- Watchdog
- Coinbase
- Metamask
- Blockchain.info.
Cumpărați și vindeți cripto
Portofelele în cloud oferă utilizatorilor o securitate sporită datorită caracterului lor de custodie, deoarece furnizorul de servicii nu are acces la detaliile dumneavoastră confidențiale. În plus, puteți tranzacționa monede cu încredere cu un portofel cloud și vă puteți bucura de accesibilitatea sa online sau prin aplicația mobilă.
Atunci când alegeți un portofel în cloud, trebuie să vă asigurați întotdeauna că firma care îl furnizează are o reputație remarcabilă. Dacă vă faceți timp pentru a investiga acreditările acestora, veți avea garanția că banii dvs. sunt în siguranță cu companii care sunt în afaceri de ceva timp și care se mândresc cu un istoric de succes dovedit.
Păstrarea criptomonedelor într-un portofel de custodie
Dacă doriți să vă stocați în siguranță criptomonedele, un portofel de custodie este o soluție perfectă. Acest tip de stocare a criptomonedelor oferă securitate la rece (offline) sau la cald (online), în funcție de ceea ce vi se potrivește cel mai bine. Bursele de criptomonede și alte surse vor plasa de obicei banii într-un cont pe care îl controlează pentru clienții lor – dar, dacă se dorește, aceste fonduri pot fi transferate cu ușurință în portofele personale cu doar câteva clicuri!
Cu toate acestea, unele platforme criptografice vă permit doar să cumpărați și să vindeți, dar nu și să transferați banii oriunde. Pentru astfel de cazuri, singura opțiune este să folosiți portofelele lor de custodie. Deși mulți investitori folosesc portofele custodiale fără probleme, acest tip de portofel are și avantaje:
- Este cel mai ușor de utilizat.
- Dacă doriți să vă tranzacționați criptomonedele, este ușor să faceți acest lucru, deoarece acestea sunt stocate în contul dumneavoastră.
Atunci când dețineți un portofel de criptomonede, posibilitatea de a vă pierde criptomonedele este anulată. Atâta timp cât aveți acces la detaliile și acreditările contului dumneavoastră, accesarea acestuia va putea fi realizată fără efort. Totuși, atunci când lăsați controlul asupra monedei dvs. în mâinile unor proprietari terți, atunci încrederea și securitatea devin discutabile – deoarece, fără asigurări din partea acestora, cine știe dacă nu cumva vă pot bloca sau rătăci toți banii?
Dacă nu doriți să suportați procedura anevoioasă de construire a portofelului de criptomonede, portofelele de custodie sunt o opțiune mult mai potrivită. În ciuda ușurinței lor de utilizare, este esențial să rețineți că le lipsește securitatea – așa că asigurați-vă că optați pentru o platformă cu reglementări stricte în materie de siguranță.
Portofele software
Portofelele software sunt probabil cel mai popular tip de portofel pentru criptomonede, deoarece sunt gratuite și ușor de utilizat. De asemenea, acestea sunt considerate portofele fierbinți, deoarece sunt conectate în permanență la internet.
Există două tipuri de portofele software – cele pentru computer și cele pentru telefonul mobil. Cele mai frecvent utilizate portofele software sunt
- Exodus
- Jaxx
- Electrum
- Miceliu.
Un portofel hardware este un dispozitiv extern, cum ar fi un USB, care stochează cheile criptografice private în loc să le păstreze în cloud. Acestea sunt grozave pentru că sunt sigure și pot efectua și plăți online. Unele portofele hardware sunt compatibile cu internetul, ceea ce înseamnă că puteți folosi mai multe monede.
Gemini este o platformă de schimb de criptomonede cu sediul în America, care a fost concepută pentru a simplifica achiziționarea, vânzarea, tranzacționarea și stocarea în siguranță a criptomonedelor de către clienți, cu depozite asigurate de FDIC. Gemini oferă o gamă largă de diferite perechi de criptomonede, permițând utilizatorilor să își diversifice fără efort portofoliile. De asemenea, clienții pot solicita oricând retrageri, fie prin intermediul versiunii web, fie prin intermediul versiunii mobile a aplicației.
Portofelele hardware, cum ar fi TREZOR, Ledger Nano S și KeepKey, sunt populare:
- Registrul de evidență contabilă
- Securizat
- KeepKey
Pentru o siguranță maximă, procurați-vă întotdeauna portofelul hardware direct de la producător. Achiziționarea unuia la mâna a doua ar putea fi riscantă și nu este recomandată – indiferent de unde îl obțineți! În plus, dacă v-ați cumpărat portofelul hardware direct de la producător, nu uitați să îl inițializați și să îl resetați singur pentru o securitate optimă.
Selectarea unui portofel depinde în mare măsură de tipul de portofoliu pe care îl dețineți. Fiecare afacere bine cunoscută ar trebui să aibă portofelul său atribuit, aflat de obicei pe site-ul lor oficial. Cu toate acestea, de multe ori poate fi mai convenabil să selectați în schimb o opțiune cu mai multe valute.
Nu toate portofelele cu mai multe valute acceptă toate criptomonedele. Chiar și portofelele hardware au un număr limitat de monede pe care le pot gestiona. Pe de altă parte, există numeroase opțiuni de portofele pentru criptomonede bine cunoscute, precum Bitcoin și Ethereum.
De asemenea, va trebui să vă protejați fraza secretă de recuperare odată ce ați achiziționat un portofel de criptomonede. Una dintre cele mai sigure metode de păstrare a cuvintelor sursă este cu CryptoTag, care vă permite să stocați cripto pe plăci de titan practic indestructibile.
Cele mai bune măsuri de securitate pentru a evita pierderea cheilor private
Alegând să vă stocați cripto-activele într-un portofel privat, ați preluat controlul asupra viitorului dumneavoastră digital. Felicitări! Cu toate că odată cu această putere vine și responsabilitatea. Capacitatea dumneavoastră de a vă păstra cheile private în siguranță va fi acum factorul decisiv pentru succesul pe care îl veți avea în stocarea criptomonedelor.
Cele mai frecvent utilizate măsuri de securitate sunt:
Nu păstrați criptomonedele pentru o perioadă îndelungată sau mai mult decât este necesar.
Autentificarea cu doi factori ar trebui să fie întotdeauna activată (2FA).
Dacă folosiți un portofel hardware, păstrați un cod PIN greu de ghicit și nu dezvăluiți niciodată pe internet fraza de recuperare de 24 de cuvinte.
Nu este o idee bună să vă lăudați cu criptomonedele pe care le dețineți în timp ce vă folosiți numele sau adresa reală. Chiar dacă vă păstrați criptomonedele în depozite reci (offline), hackerii vi le pot fura.
Aveți încredere doar în informațiile pe care le vedeți pe ecranul portofelului hardware și verificați de două ori toate datele de pe dispozitiv.
Porniți întotdeauna de la premisa că echipamentul dumneavoastră poate fi spart în orice moment, așa că manevrați cu grijă ecranul calculatorului sau al telefonului mobil.
Continuați să citiți pentru a afla cum să vă protejați de furtul de criptomonede.
Feriți-vă de site-urile de phishing atunci când folosiți criptomonede. Atunci când vă conectați la o casă de schimb sau la un portofel online, asigurați-vă că introduceți adresa corectă. Multe site-uri web false sunt concepute să arate ca niște burse pentru a vă fura acreditările de conectare. Verificați întotdeauna de două ori dacă adresa site-ului este scrisă corect înainte de a introduce orice informație sensibilă.
Protocolul HTTPS este o conexiune securizată care criptează datele din browserul dvs. și le face ilizibile pentru oricine le-ar putea căuta. Majoritatea site-urilor web ar trebui să folosească acum HTTPS, dar este posibil să mai găsiți unele care nu îl folosesc.
Utilizați o rețea Wi-Fi sigură. Nu vă conectați niciodată la portofelul dvs. online, la contul de schimb valutar sau la alte puncte de securitate critice utilizând o rețea Wi-Fi publică. Chiar dacă vă aflați într-o locație aparent sigură, asigurați-vă că punctul de acces utilizează o criptare puternică, cum ar fi WPA2.
Dacă aveți de gând să investiți în criptomonede, asigurați-vă că vă distribuiți activele. Cel mai bun mod de a vă proteja este să folosiți unul sau mai multe seifuri la rece pentru stocarea pe termen lung și cel puțin un portofel la cald pentru tranzacționare și tranzacții.
Autentificarea cu doi factori este esențială. Utilizați întotdeauna autentificarea cu doi factori pentru a vă proteja conturile. Dacă puteți, folosiți software sau hardware 2FA în loc de SMS.
Mențineți o listă albă de adrese IP și adrese de retragere. Dacă aveți o adresă IP fixă, folosiți-o pentru un plus de securitate. Asigurați-vă că numai dumneavoastră aveți acces la conturile și banii dumneavoastră.
Înainte de a trimite orice tranzacție cu criptomonede, asigurați-vă că verificați și verificați de două ori adresa portofelului digital. Din nefericire, există programe malware care pot modifica adresele, ceea ce face ca tranzacția dvs. să fie trimisă către o persoană greșită. În cele mai multe cazuri, atacatorul își va introduce adresa pentru a putea culege beneficiile muncii dumneavoastră. Pentru a evita această situație oribilă, acordați-vă câteva minute în plus pentru a confirma acuratețea adresei portofelului.
Asigurați-vă că puteți face față riscurilor. Unii oameni nu se simt niciodată în siguranță și fac eforturi mari pentru a-și proteja activele digitale. Totuși, aceștia trec cu vederea faptul că soluțiile de securitate ar putea, de asemenea, să îi facă vulnerabili.
Având în vedere că infractorii cibernetici găsesc în permanență modalități de a pătrunde în conturile digitale, există și riscul de a vă pierde accesul la acestea. Pentru a evita ca situația să devină mai dificilă decât este necesar și pentru a găsi o armonie între securitate și simplitate, trebuie să vă luați acum măsurile de precauție adecvate.
Pe măsură ce vă îndreptați spre libertatea financiară, este esențial să învățați cum să vă protejați și să vă securizați criptomonedele. Cu cât stăpâniți mai bine aceste abilități acum, cu atât mai repede veți culege beneficiile lor în viitor!