Top cripto

  Ce este Play-to-Earn (P2E) în cripto-jocuri?

  Play-to-Earn (P2E) este un nou mod de a vă bucura de jocuri în care puteți câștiga bani reali în loc de puncte. Acest articol vă va explica ce este P2E, cum funcționează și de ce schimbă modul în care ne jucăm.

  Cuprins

  Ce sunt jocurile de noroc Play to Earn (P2E)?

  P2E este un tip de joc în care puteți câștiga recompense reale pentru că jucați. Aceste jocuri folosesc tehnologia blockchain pentru a oferi jucătorilor obiecte digitale care valorează bani, nu doar în joc, ci și în lumea reală.

  Acest lucru este diferit de jocurile obișnuite, în care ceea ce cumpărați sau obțineți în joc nu are nicio valoare în afara acestuia. În cazul jocurilor P2E, efortul și îndemânarea pe care le depuneți în joc vă pot aduce ceva ce puteți folosi sau vinde în viața reală.

  Joaca pentru a câștiga a schimbat mult jocurile de noroc, deoarece jocurile pot aduce bani. Înainte, oamenii jucau jocuri doar pentru a se distra, dar acum pot juca și câștiga în același timp. Acest lucru a creat noi șanse pentru jucătorii de pretutindeni.

  Cum funcționează jocurile Play-to-Earn?

  Jocurile Play-to-Earn permit jucătorilor să câștige bani reali sau să obțină obiecte digitale valoroase doar jucând.

  Cum-funcționează-jocurile-Play-to-Earn

  Iată cum funcționează:

  1. Începeți prin a alege un joc Play-to-Earn care vă interesează. Unele jocuri sunt gratuite pentru început, în timp ce altele ar putea necesita cumpărarea de active digitale sau un pachet de pornire.

  2. Pe măsură ce vă jucați, veți avea șansa de a câștiga obiecte precum arme, armuri sau terenuri. Aceste elemente sunt adesea jetoane sau criptomonede care pot fi tranzacționate pe diverse platforme.

  3. Obiectele pe care le câștigați pot fi de obicei tranzacționate în cadrul jocului, vândute altor jucători sau chiar schimbate pe piețele de criptomonede. Acest lucru înseamnă că puteți face bani din obiectele câștigate prin joc abil sau prin tranzacționare inteligentă.

  4. În multe jocuri Play-to-Earn, activele digitale pe care le dobândiți sunt controlate de dvs. Acestea sunt adesea construite pe tehnologia blockchain. Acest lucru înseamnă că sunt securizate și verificate, oferindu-ți o proprietate reală care nu îți poate fi luată.

  Tipuri de jocuri Play-to-Earn (P2E)

  Iată o privire asupra câtorva dintre tipurile de jocuri P2E:

  Tipuri-de-jocuri-Play-to-Earn

  Jocuri NFT

  NFT-urile sunt obiecte digitale speciale pe care le puteți colecta în jocurile video. Aceste elemente includ personaje speciale, ținute sau bucăți de teren. Puteți obține aceste obiecte jucând jocul sau cumpărându-le și vânzându-le, uneori chiar și în afara jocului.

  Axie Infinity

  Un exemplu de joc NFT este Axie Infinity, în care jucătorii colecționează, cresc, cresc și se luptă cu creaturi fantastice numite Axies. Fiecare Axie este un NFT cu atribute și puteri diferite și poate fi cumpărat sau vândut pe diverse piețe.

  Play-to-Earn-jocul-Axie-Infinity

  Jocul a câștigat popularitate datorită modelului său „play-to-earn”, care permite câștigarea de criptomonede prin joc.

  Jocuri DeFi

  Jocurile DeFi îmbină jocul cu activitățile financiare. Acestea folosesc blockchain pentru a le permite jucătorilor să câștige bani în joc. Acești bani pot fi salvați, schimbați sau cheltuiți ca și banii reali, dar totul face parte din joc.

  Aavegotchi

  Aavegotchi este un joc DeFi care combină elemente ale unui joc de tip Tamagotchi cu caracteristici DeFi. Jucătorii pot achiziționa și îngriji Aavegotchi, care sunt creaturi asemănătoare unor fantome reprezentate ca NFT-uri.

  Aavegotchi-joc-blockchain

  Jocul încorporează miză, unde jucătorii pot miza în moneda jocului pentru a câștiga dobândă și alte beneficii financiare.

  Jocuri agricole

  Farming înseamnă să faci aceleași sarcini la nesfârșit pentru a obține recompense. Jucătorii colectează bani de joc sau obiecte pe care le pot schimba sau vinde pentru a face bani.

  Farmers World

  Farmers World este un joc bazat pe blockchain în care jucătorii cultivă terenuri, recoltează recolte și cresc animale. Prin desfășurarea acestor activități, jucătorii câștigă active în joc care pot fi tranzacționate sau vândute.

  Jocul-Farmers-World-Play-to-Earn

  Natura repetitivă a sarcinilor agricole permite oportunități de câștiguri consistente în economia jocului.

  Jocuri cu cărți de colecție

  Aceste jocuri presupun colectarea de cărți sau obiecte digitale care pot fi folosite în cadrul jocului sau tranzacționate pe blockchain. Jucătorii pot câștiga bani câștigând bătălii, turnee sau pur și simplu schimbându-și cărțile pentru o valoare mai mare.

  Gods Unchained

  Gods Unchained este un joc de colecție popular în care jucătorii își dețin cărțile ca NFT-uri. Aceștia pot construi punți și pot concura împotriva altora în bătălii strategice.

  Gods-Unchained-joc-p2e

  Câștigarea meciurilor și a turneelor poate aduce jucătorilor cărți și pachete rare, pe care le puteți vinde pentru a obține profit.

  Jocuri Metaverse

  În aceste jocuri, jucătorii pot câștiga prin participarea la o economie virtuală. Ei pot cumpăra, dezvolta și vinde terenuri sau active virtuale, se pot angaja în afaceri virtuale sau pot îndeplini sarcini și misiuni pentru recompense.

  Decentraland

  Decentraland este o lume virtuală în care jucătorii pot cumpăra și vinde proprietăți imobiliare virtuale sub formă de NFT. În cadrul acestui metavers, utilizatorii pot crea experiențe, găzdui evenimente și își pot dezvolta terenurile pentru a le crește valoarea.

  Companii-de-jocuri-de-noroc-Decentraland-nft

  Criptomoneda din joc MANA este motorul economiei, care poate fi folosită pentru tranzacții.

  Jocuri de rol (RPG)

  Jucătorii pot învinge inamicii și pot îndeplini misiuni pentru a câștiga active sau valută în joc. Aceste recompense pot fi uneori convertite în bani din lumea reală.

  The Six Dragons

  The Six Dragons este un RPG cu lume deschisă în care jucătorii pot explora, se pot lupta cu monștrii și pot îndeplini misiuni. Obiectele găsite sau meșteșugite în joc sunt active bazate pe blockchain pe care le puteți tranzacționa.

  Jocuri-Six-Dragons

  Jocul le permite jucătorilor să câștige bani prin vânzarea de obiecte artizanale sau de pradă rară găsită în timpul aventurilor lor.

  Jocuri de strategie

  În jocurile de strategie P2E, dacă ești bun la lupte sau la gestionarea resurselor, poți câștiga premii care valorează bani reali.

  League of Kingdoms

  League of Kingdoms este un joc de strategie în care jucătorii construiesc regate, formează alianțe și se luptă cu alții.

  League-of-Kingdoms-joc-blockchain

  Terenul din joc este simbolizat, ceea ce înseamnă că jucătorii pot deține o bucată din lumea jocului ca NFT și pot câștiga din activitățile desfășurate pe terenul lor, inclusiv colectarea de resurse și alte activități economice din joc.

  Jocuri ocazionale

  Chiar și jocurile simple, cum ar fi puzzle-urile sau jocurile de tip arcade, pot avea elemente P2E. Obținând scoruri mari sau finalizând provocări, jucătorii pot câștiga recompense.

  Coin Hunt World

  Coin Hunt World este un joc de puzzle casual care combină elemente de geocaching și trivia. Jucătorii explorează lumea reală pentru a găsi chei și a debloca seifuri răspunzând la întrebări de tip quiz.

  Coin-Hunt-World-joc

  Jucătorii de succes câștigă recompense în criptomonede, adăugând un aspect de joc pentru a câștiga la o experiență de joc casual.

  Cum să începeți cu Play-to-Earn

  Dacă sunteți interesat de jocurile de tip „joacă pentru a câștiga”, iată un ghid simplu pentru a începe:

  1. Înțelegeți conceptul

  Puteți obține recompense digitale, cum ar fi bani de joc, obiecte sau jetoane, doar jucând în aceste jocuri. De obicei, le puteți vinde pe acestea pentru bani reali. Câștigați aceste recompense făcând lucruri în joc, cum ar fi terminarea unor sarcini, câștigarea unor lupte sau urcarea de nivel.

  1. Jocuri de cercetare

  Există multe jocuri P2E disponibile, fiecare cu propriile sale mecanisme unice și potențial de câștig. Faceți câteva cercetări pentru a găsi jocuri care vă interesează și care au o reputație bună. Căutați recenzii, tutoriale și forumuri pentru a decide ce jocuri merită timpul dumneavoastră.

  1. Configurați un portofel digital

  Pentru a vă stoca câștigurile digitale, veți avea nevoie de un portofel digital compatibil cu jocul pe care îl alegeți. Acest portofel va păstra moneda dvs. din joc și alte active digitale.

  1. Învățați regulile și strategiile

  Fiecare joc P2E are propriul set de reguli și strategii. Luați-vă ceva timp pentru a învăța cum funcționează jocul. Urmăriți tutoriale, citiți ghiduri sau alăturați-vă discuțiilor din comunitate pentru a primi sfaturi de la jucători experimentați.

  1. Începeți să jucați și să câștigați

  După ce te-ai familiarizat cu mecanismele jocului și ai portofelul digital pregătit, este timpul să începi să joci. Bucurați-vă de joc și concentrați-vă pe finalizarea activităților care vă vor aduce recompense.

  1. Scoateți bani sau reinvestiți

  Colectarea activelor digitale vă permite să decideți dacă să vă încasați câștigurile sau să le reinvestiți în joc. Unii jucători preferă să își vândă activele pe bani reali, în timp ce alții cumpără obiecte din joc sau îmbunătățesc jocul.

  Studiu de caz: Axie Infinity

  În jocul Axie Infinity play to earn te poți juca cu și îngriji animale de companie virtuale numite Axies. Poți face bani dacă joci bine și ajuți în lumea jocului. De asemenea, puteți să creșteți, să antrenați, să luptați și să vindeți aceste Axies.

  Jocul Axie infinity free to play folosește un tip special de tehnologie numită blockchain pentru a ține evidența cine deține ce anume, iar tu folosești bani digitali pentru a cumpăra și vinde lucruri în joc.

  Mecanisme

  • Fiecare Axie este un obiect digital unic, pe care îl poți deține, vinde sau schimba.
  • Poți face bani jucând jocul, fie că este vorba de lupte cu Axie-urile tale, de reproducerea de noi Axie-uri sau de vânzarea lor către alți jucători.
  • Jocul folosește blockchain pentru a păstra totul deschis și în siguranță, asigurându-se că toate obiectele și banii tăi din joc sunt securizate și înregistrate.

  Beneficii

  • Jucătorii pot face bani jucând acest joc, care atrage oameni din întreaga lume.
  • Jucătorii dețin cu adevărat lucrurile pe care le obțin în joc, ceea ce este diferit de modul în care funcționează majoritatea jocurilor.
  • Persoanele care au jetoane AXS pot contribui la luarea de decizii cu privire la modul în care se desfășoară jocul și la schimbările care se fac.

  Provocări

  • Pentru a începe să joci, trebuie să cumperi trei Axies, ceea ce ar putea fi prea scump pentru unii oameni.
  • Prețurile lucrurilor din joc se pot schimba foarte mult și rapid.
  • Folosirea banilor digitali și a obiectelor unice din joc ar putea cauza probleme legale în unele locuri.

  Implicații pentru industria jocurilor de noroc

  Domeniul jocurilor de noroc se schimbă foarte mult datorită noilor jocuri precum Axie Infinity, care utilizează tehnologia blockchain. Aceste jocuri schimbă modul în care jucătorii se implică și modul în care se fac bani în domeniul jocurilor de noroc:

  • Jocuri precum Axie Infinity schimbă industria jocurilor prin utilizarea unui sistem descentralizat, care este diferit de modul în care funcționează majoritatea jocurilor.
  • Aceste jocuri permit jucătorilor să câștige bani și să folosească token-uri în joc, ceea ce duce la noi modalități de a face bani pentru producătorii de jocuri.
  • Jucătorii din aceste jocuri sunt cu adevărat implicați, nu doar în joc, ci și în a ajuta la luarea deciziilor cu privire la jocul în sine.

  Gânduri finale despre jocurile de noroc Play-to-Earn

  Modelul de joc Play-to-Earn schimbă modul în care ne jucăm jocurile. Acesta îmbină distracția cu șansa de a face bani. În jocuri precum Axie Infinity, blockchain permite jucătorilor nu doar să se joace, ci și să facă schimburi și să câștige în cadrul acestor jocuri.

  Jocurile P2E sunt speciale pentru că oferă mai mult decât o modalitate de a trece timpul. Ele pot fi, de asemenea, o modalitate de a face bani. Acest lucru atrage mai mulți oameni și schimbă modul în care ne gândim la jocurile cripto.

  Întrebări frecvente

  Cum funcționează un joc Play-to-Earn?

  Jocurile Play-to-Earn vă permit să câștigați obiecte digitale sau bani online în timp ce jucați. Primești aceste recompense pentru că te descurci bine în joc. Apoi, le puteți comercializa sau vinde, ceea ce înseamnă că pot valora bani reali.

  Care este diferența dintre Free-to-Play și Play-to-Earn?

  Puteți juca jocuri Free-to-Play (F2P) fără a cheltui niciun ban la început. Dar aceste jocuri ar putea să vă ofere lucruri pe care să le cumpărați în timp ce jucați. Jocurile Play-to-Earn sunt diferite. Acestea vă oferă recompense care valorează bani reali. Acest lucru înseamnă că puteți face bani doar jucând aceste jocuri.

  Sunt jocurile crypto Play-to-Earn profitabile?

  Puteți face bani cu jocurile crypto Play-to-Earn. Cât de mult câștigi depinde de joc, de valoarea obiectelor din joc și de timpul și îndemânarea pe care le investești.

  Care este cel mai profitabil joc Play-to-Earn?

  Jocuri precum „Axie Infinity” au fost foarte profitabile. Dar este esențial să vă documentați și să aflați care este jocul care oferă în prezent cel mai bun potențial de câștig.

  Este posibil să obțineți un venit stabil din jocurile P2E?

  Deși unii jucători pot obține un venit stabil din jocurile P2E, nu există nicio garanție. Piața pentru activele din joc poate fi volatilă, iar câștigurile pot fluctua.

  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?