Zona de pericol Bitcoin: Arthur Hayes prezice o scădere de $30K pe fondul creșterii inflației

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Bitcoin este pregătit să experimenteze o scădere până la 35.000 de dolari sau mai jos din cauza turbulențelor macroeconomice globale emergente, după cum a subliniat Arthur Hayes.

În cea mai recentă postare de pe blogul său, intitulată “Yellen sau Talkin'?”, datată 24 ianuarie, fostul director executiv al bursei de criptomonede BitMEX prezintă o prognoză sumbră a prețului pe termen scurt pentru BTC. Deși Bitcoin este încă cu 75% mai mare decât în urmă cu un an, se confruntă cu o convergență de factori care contribuie la o volatilitate descendentă semnificativă în trimestrul actual.

Hayes: Bitcoin câștigă valoare pe fondul îngrijorărilor legate de inflația din 2024

Hayes identifică diverse surse de îngrijorare, inclusiv conflictul din Marea Roșie dintre Statele Unite și Houthis, cu impact asupra transportului maritim global, alegerile prezidențiale în curs din SUA și politicile Rezervei Federale.

Conflictul din Marea Roșie are implicații notabile pentru inflație. Activele de risc, inclusiv criptomonedele, anticipează o potențială schimbare a politicii Fed încă din luna martie, implicând reducerea ratelor dobânzilor pentru a atrage din nou lichidități pe piață.

În pofida potențialelor preocupări legate de inflație, costurile de transport mai mari ar putea duce la creșteri de prețuri mai târziu în cursul anului. Hayes sugerează că președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, se va strădui probabil să abordeze aceste probleme prin sublinierea posibilității de reducere a ratelor, fără a le pune efectiv în aplicare.

“Ceea ce ar putea fi o creștere ușoară a ratei inflației din cauza creșterii costurilor de transport maritim ar putea fi supraîncărcată de reducerile de rate și de reluarea QE. Piața nu apreciază încă acest fapt, dar Bitcoin o face.”

Hayes discută, de asemenea, despre soliditatea sectorului bancar regional din SUA, susținut de Programul de finanțare la termen a băncilor (BTFP) de la prăbușirea din martie 2023. Cu toate acestea, odată cu expirarea BTFP, apar întrebări legate de lichiditate și de situația financiară a băncilor, care depind de acțiunile secretarului Trezoreriei, Janet Yellen.

În postarea de pe blog se subliniază faptul că, în fața unei crize financiare, prioritatea devine abordarea stabilității financiare în detrimentul luptei împotriva inflației.

“De aceea, pentru a obține reducerile, reducerea QT și posibila reluare a QE pe care piața le crede deja în sac în martie, avem nevoie mai întâi ca câteva bănci să dea faliment atunci când BTFP nu este reînnoit.”

Bitcoin trebuie să “stabilească un suport” sub 35.000 de dolari

În ceea ce privește Bitcoin, blogul sugerează că turbulențele iminente legate de preocupările legate de lichiditate și de expirarea BTFP, împreună cu riscurile geopolitice, indică faptul că declinul de 20% al prețului BTC este doar începutul.

Hayes prezice o potențială corecție de 30% de la maximul de aprobare a ETF de 48.000 de dolari pentru a ajunge la 33.600 de dolari.

“Prin urmare, cred că Bitcoin formează un suport între 30.0000 și 35.000 de dolari. Acesta este motivul pentru care am cumpărat 29 martie 2024 $35.000 strike puts”.

El concluzionează că nivelurile de sub 35.000 de dolari reprezintă acum o oportunitate de a profita de scădere, după ce BTC/USD a atins 38.500 de dolari pe Bitstamp pe 23 ianuarie, marcând cel mai scăzut punct de la începutul lunii decembrie. Criptomoneda și-a revenit ulterior cu aproximativ 1.700 de dolari mai sus, potrivit datelor de la TradingView.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți