Top cripto

  Worldcoin introduce World Chain: Următorul lucru mare în Layer 2 Blockchain

  Worldcoin, inițiativa de criptomonedă cofondată de Sam Altman de la OpenAI, a dezvăluit astăzi introducerea unui nou sistem blockchain „conceput pentru a integra toți oamenii în blockchain”.

  Proaspăt introdus, World Chain este proiectat pentru a extinde capacitatea atât a Worldcoin, cât și a rețelei mai mari Ethereum, pentru a găzdui peste 1 miliard de utilizatori, potrivit comunicatului de presă.
  Echipa de dezvoltare anticipează că previzualizarea pentru dezvoltatori a World Chain va fi lansată „foarte curând”, cu o lansare completă programată pentru sfârșitul anului.

  Cuprins

  ‘Graduating’ from OP Mainnet

  Comunicatul de presă a evidențiat faptul că tranzacțiile utilizatorilor Worldcoin constituie în prezent aproximativ 44% din tranzacțiile de pe Optimism, o soluție de scalare Layer-2 pentru Ethereum. Acest lucru face ca Worldcoin să fie cea mai proeminentă aplicație de pe rețea.

  Cu toate acestea, această cifră crește adesea peste 80% în perioadele de vârf, depășind ocazional limitele de capacitate. „Având în vedere amploarea și extinderea comunității, tranziția la o rețea dedicată este un pas logic următor”, a declarat echipa Worldcoin.

  Se așteaptă ca tranziția la această rețea dedicată să aducă „beneficii semnificative”, au mai explicat aceștia.

  Prioritate acordată persoanelor verificate

  Referindu-se la tranzacțiile automatizate, echipa Worldcoin a subliniat că aproximativ 80% din tranzacțiile blockchain ar putea fi potențial automatizate, multe dintre acestea servind unor scopuri legitime. Cu toate acestea, unii roboți automatizați, cum ar fi roboții de cultivare a randamentului, contribuie la congestia rețelei și la taxe de tranzacționare ridicate.

  Pentru a contracara acest lucru, World ID își propune să faciliteze noul lanț în gestionarea acestor provocări.

  În această rețea deschisă și fără restricții, oricine poate iniția tranzacții, dar tranzacțiile efectuate de oameni verificați vor avea prioritate, asigurând timpi de confirmare mai rapizi.

  Această inițiativă face parte dintr-o strategie mai amplă de atenuare a congestiei și de reducere a comisioanelor în rețea.

  Planul include oferirea „unor” cote de gaz gratuite pentru tranzacțiile de rutină și procesarea prioritară față de roboți pentru oamenii verificați. Această strategie este menită să reducă barierele inițiale pentru utilizatori și va fi finanțată inițial de Worldcoin Foundation.

  Pe termen lung, „protocolul va avea ca scop atingerea unui echilibru în care costurile cu gazul pentru utilizatorii ocazionali să fie compensate de taxele generate de roboți și de utilizatorii intensivi”.

  În plus, deși ETH va continua să fie moneda principală, taxele pot fi plătite și cu ajutorul WLD. Această configurație permite oamenilor verificați să își utilizeze imediat subvențiile bisăptămânale WLD pentru tranzacții în diverse aplicații.

  În plus, echipa se angajează să le ofere dezvoltatorilor posibilitatea de a se conecta cu milioane de utilizatori autentici din întreaga lume prin intermediul unor aplicații care oferă beneficii tangibile în lumea reală.

  Aplicații pentru viața de zi cu zi

  World Chain nu va cuprinde, în mod deliberat, toate aplicațiile blockchain imaginabile. În schimb, își propune să creeze o rețea de aplicații descentralizate de finanțe și identitate care sunt „orientate către o utilizare practică de zi cu zi”.

  Acest lucru va fi realizat prin integrarea caracteristicilor antifraudă ale World ID, rețeaua urmând să susțină o serie de servicii, inclusiv Worldcoin, stablecoins, plăți, stimulente, rampe, împrumuturi, schimburi și multe altele.

  World Chain va fi integrat îndeaproape cu protocolul Worldcoin pentru a accelera creșterea acestuia și va încorpora Proof of Personhood (dovada calității de persoană) a World ID pentru a favoriza dezvoltarea de aplicații rezistente la sybil.

  În plus, lanțul de blocuri va fi fără permisiuni și open-source, iar guvernanța și proprietatea finală vor aparține comunității.

  Lanțul va fi securizat ca o soluție de nivel 2 în cadrul ecosistemului Ethereum, conceput pentru scalabilitate împreună cu rețeaua Superchain.

  În plus, atât World ID, cât și WLD vor rămâne resurse publice neutre, disponibile pentru utilizare și implementare în alte rețele decât World Chain.

  Worldcoin a fost lansat oficial în iulie 2023. Până în prezent, inițiativa a atras 10 milioane de persoane din 160 de țări, care au configurat un World ID și un portofel compatibil, efectuând peste 75 de milioane de tranzacții.

  Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?