Top cripto

  Whale-Led Bitcoin Surge Breaks $44K Barrier, mai multe câștiguri în față?

  Bitcoin (BTC) a înregistrat miercuri o revenire impresionantă, depășind pragul de 44.000 de dolari și atingând un nou vârf de patru săptămâni, propulsat de o confluență de factori, inclusiv acumularea sporită de către deținătorii importanți și performanța în creștere a indicilor bursieri americani.

  Criptomoneda emblematică, renumită pentru dominația sa în ceea ce privește capitalizarea de piață, a urcat de la un nivel anterior de 42.700 de dolari pentru a atinge un vârf de 44.300 de dolari, marcând cel mai înalt punct al prețului său din 12 ianuarie, la scurt timp după introducerea fondurilor tranzacționate la bursă (ETF) de bitcoin la vedere în Statele Unite.

  Această creștere de peste 2,5% în decurs de 24 de ore a semnalat, de asemenea, o revenire a sentimentului de creștere în spațiul criptografic. Între timp, Ether (ETH) și alte criptomonede s-au alăturat traiectoriei ascendente, Ether înregistrând o creștere notabilă de 2,3%, deși Cardano (ADA) a rămas ușor în urmă, înregistrând un declin modest de 0,4%.

  Perspectivele analiștilor Bitfinex de la începutul săptămânii au sugerat că o creștere a presiunii de vânzare din partea minerilor ar fi putut contribui la recenta presiune descendentă asupra prețurilor BTC. Cu toate acestea, valurile au părut să se întoarcă dramatic, copleșind potențial vânzătorii, în timp ce BTC a pornit pe o pantă ascendentă.

  În special, renumitul analist cripto Ali Martinez a subliniat miercuri creșterea marcantă a acumulărilor de către balenele bitcoin, indicând o încredere reînnoită în rândul marilor investitori. Martinez a citat date de la Glassnode, dezvăluind că numărul de portofele bitcoin care dețin peste 1.000 de BTC (echivalentul a aproximativ 44 de milioane de dolari) a urcat până la un maxim de mai multe luni, de 73, ceea ce confirmă și mai mult impulsul de creștere.

  Optimismul predominant de pe piețele bursiere din SUA a servit ca un vânt de coadă suplimentar pentru activele de risc precum criptomonedele, S&P 500 atingând un nivel record, apropiindu-se în mod ispititor de pragul de 5.000 de dolari. Ca un ecou al acestui sentiment, Dow Jones Industrial Average s-a apropiat de vârful său istoric, în timp ce Nasdaq Composite, încărcat de tehnologie, și-a continuat traiectoria ascendentă spre propriul său zenit istoric.
  În plus, îngrijorările legate de sănătatea financiară a New York Community Bancorp (NYCB) au părut să se risipească, deoarece creditorul a emis o declarație liniștitoare în care a abordat problemele legate de lichiditate și stabilitatea depozitelor, în urma retrogradării creditului de către Moody's.

  Ethereum conduce raliul Altcoin pe fondul optimismului ETF-urilor

  În același timp, Ethereum (ETH) și-a demonstrat rezistența, depășind pragul de 2.400 de dolari pentru prima dată în ultimele două săptămâni, susținută de un optimism reînnoit în jurul ETF-urilor spot. Evoluții notabile au apărut mai devreme în cursul zilei, deoarece administratorii de active Ark Invest și 21Shares au dezvăluit modificări la cererea lor comună, alinierea acesteia mai îndeaproape cu ETF-urile de bitcoin la vedere aprobate recent, ceea ce ar putea preîntâmpina obstacolele de reglementare.

  În plus, depunerea actualizată a sugerat perspectiva de a miza o parte din jetoanele fondului pentru a acumula recompense, alimentând și mai mult entuziasmul investitorilor. În plus, token-urile din cadrul ecosistemului Ethereum, cum ar fi MATIC de la Polygon, OPT de la Optimism și ARB de la Arbitrum, au înregistrat câștiguri cuprinse între 2% și 4%, în timp ce LDO de la Lido, protocolul de miză lichidă, a înregistrat o creștere impresionantă de 5%, subliniind sentimentul de creștere mai larg care domină piața criptomonedelor.

  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?