Top cripto

  Vânzările NFT au scăzut cu 44% în al T2-lea, în timp ce memecoins captează atenția pieței

  În ciuda unui declin general al pieței, PolitiFi și memecoins cu tematică animală au înregistrat câștiguri mari în al doilea trimestru. Această creștere a avut loc chiar și în condițiile în care vânzarea de jetoane non-fungibile (NFT) a înregistrat o scădere abruptă.

  Potrivit lui Henrik Andersson, directorul de investiții al Apollo Crypto, acest aflux, combinat cu o scădere generală a pieței criptografice, a contribuit la o scădere cu 44% a vânzărilor de NFT în al doilea trimestru. Datele de la CryptoSlam arată că vânzările NFT au scăzut de la 4,14 miliarde de dolari în T1 la 2,32 miliarde de dolari în T2.

  Graficul-vânzărilor-de-Memecoin-USD

  Provocările pieței

  „Q2 a fost greu, cu Bitcoin în scădere cu 15% și multe altcoins performante chiar mai rău”, a declarat Andersson Cointelegraph. El a remarcat, de asemenea, că memecoins sunt, probabil, captarea o parte din atenția pieței care ar fi putut merge altfel la NFTs.

  În timp ce vânzările NFT au încetinit, memecoins continuă să prospere, cu un volum de tranzacționare de 3,4 miliarde de dolari numai în ultimele 24 de ore, potrivit CoinGecko. Creșterea memecoinelor PolitiFi legate de alegerile prezidențiale din SUA și noile jetoane ale celebrităților de pe Ethereum și Solana au alimentat această tendință. Memecoins notabile precum MAGA (TRUMP) și Pepe au înregistrat creșteri de preț în al doilea trimestru.

  Dezvoltările în domeniul Ordinals bazate pe Bitcoin ar putea, de asemenea, să îndepărteze atenția de la NFT-urile tradiționale în lunile următoare, a remarcat Andersson. Cu toate acestea, activitatea pe Ordinals și Runes a scăzut recent, cu tranzacții Runes în scădere cu 88% de la vârful lor în iunie.

  În ultima săptămână, inscripțiile Ordinals și Runes au contribuit cu mai puțin de 2 Bitcoin (BTC) pe zi în taxe de miner.

  Speranță pentru o revenire a NFT

  NFT-urile au înregistrat o revenire minoră în ultimul trimestru al anului 2023, cu vânzări de peste 3 miliarde de dolari. Aceasta include o lună de vânzări de 1,77 miliarde de dolari în decembrie 2023, cea mai mare de când vara NFT a început să scadă în iunie 2022.

  Principalele colecții NFT, cum ar fi CryptoPunks și Bored Ape Yacht Club, dețin încă capacități de piață substanțiale de 994,9 milioane de dolari și, respectiv, 345,9 milioane de dolari, conform datelor CoinGecko.

  Lista-proiectelor-Memecoin

  Cele mai mari proiecte Ordinals, NodeMonkes și Bitcoin Puppets, au capacități de piață de 121,1 milioane de dolari și 94,2 milioane de dolari.

  În ciuda provocărilor recente, există speranța că NFT-urile ar putea vedea o reapariție în a doua jumătate a anului 2024.

  Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?