Top cripto

  Un impuls de un miliard de dolari: Fondatorii Glassnode prezic o creștere a Bitcoin (BTC) cu lichidări Mega Short

  Cofondatorii firmei de analiză criptografică Glassnode, Jan Happel și Yann Allemann, care sunt cunoscuți sub pseudonimul Negentropic pe platforma de socializare X, sunt optimiști în legătură cu recenta mișcare ascendentă a Bitcoin și cred că aceasta ar putea declanșa o revenire mai semnificativă.

  Potrivit cofondatorilor Glassnode, creșterea bruscă a prețului Bitcoin ar putea duce la un fenomen cunoscut sub numele de short squeeze. Un short squeeze are loc atunci când comercianții care au împrumutat un activ cu intenția de a-l vinde la un preț mai mic pentru a profita de diferență se văd nevoiți să răscumpere activele împrumutate pe măsură ce impulsul pieței se întoarce împotriva lor. Acest lucru poate, la rândul său, să declanșeze mișcări ascendente suplimentare pe piață.

  Cofondatorii subliniază importanța lichidității în acest scenariu, afirmând: „‘Lichiditatea este CHEIE'.” Aceștia oferă o analiză cuprinzătoare a situației actuale a Bitcoin:

  1. Analiza Bitcoin: Bitcoin a urcat la 42.200 de dolari, creând lichiditate pentru pozițiile lungi, iar impulsul general rămâne neutru.
  2. Decalajul de lichiditate: Prețul este în curs de a umple decalajul de lichiditate de peste 42.000 de dolari, sugerând o potențială volatilitate. În special, au avut loc lichidări în valoare de aproximativ 659 de milioane de dolari.

  Privind în viitor, perspectivele par a fi optimiste, existând posibilitatea ca impulsul de creștere să declanșeze lichidări de aproximativ 1 miliard de dolari în poziții scurte, ceea ce ar putea propulsa piața în continuare în sus.

  Fondatorii Glassnode au subliniat recent că Bitcoin ar putea forma un model clasic de pană descendentă. Acest model, utilizat în mod obișnuit în analiza tehnică, este caracterizat de o serie de maxime și minime mai mici, care formează o formă de pană pe grafic. Pe măsură ce modelul progresează, distanța tot mai mică dintre maxime și minime indică o slăbire a presiunii de vânzare. În mod tradițional, atunci când prețul iese din linia de tendință superioară a penei, este considerat un semnal de creștere.

  La momentul redactării acestui articol, Bitcoin se tranzacționează la 43.436 de dolari, înregistrând o ușoară creștere în ultimele 24 de ore. Opiniile cofondatorilor oferă o perspectivă cuprinzătoare asupra dinamicii actuale a pieței, sugerând potențialul unor noi evoluții pozitive în spațiul criptografic.

  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?