Top cripto

  Trump pledează pentru mineritul Bitcoin din SUA după ce s-a întâlnit cu liderii din industrie

  Donald Trump și-a reafirmat sprijinul pentru industria minieră Bitcoin. Miercuri, el a găzduit o întâlnire cu directori de top de la mai multe companii americane de minerit criptografic.

  Într-o postare din 11 iunie pe platforma sa Truth Social, Trump și-a exprimat dorința ca toate Bitcoin rămase să fie „MADE IN THE USA!!!”. El a susținut că această inițiativă ar contribui la obținerea de către țară a „dominației energetice”.

  De asemenea, Trump a descris Bitcoin ca fiind „ultima linie de apărare” a națiunii împotriva implementării unei monede digitale a băncii centrale (CBDC). În ciuda acestui fapt, președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat în martie că SUA este departe de a lua în considerare, și cu atât mai puțin de a adopta o CBDC sub orice formă.

  Donald-Trump-pledează-pentru-mineritul-Bitcoin-din-SUA

  La întâlnirea de la reședința Mar-a-Lago a lui Trump din Florida au participat personalități notabile precum Jason Les, directorul executiv al Riot Platforms, Brian Morgenstern, șeful politicilor publice, Matthew Schultz, președintele executiv al CleanSpark, și Amanda Fabiano, membră a consiliului de administrație al TeraWulf.

  Fabiano a împărtășit că grupul a discutat despre modul în care mineritul Bitcoin ar putea contribui la consolidarea rețelei electrice și la stimularea creării de locuri de muncă. Ea a subliniat beneficiile potențiale ale industriei în ceea ce privește infrastructura energetică și oportunitățile de angajare.

  Schultz a declarat pentru Bloomberg că Trump și-a promis sprijinul pentru sectorul minier Bitcoin dacă va fi ales președinte în noiembrie. El a subliniat angajamentul lui Trump față de industrie și impactul pozitiv pe care aceasta l-ar putea avea sub conducerea sa.

  CEO-ul-Riot-Platforms-discută-despre-mineritul-Bitcoin-din-SUA-cu-Trump

  Fabiano a subliniat că industria minieră Bitcoin s-a confruntat cu provocări politice semnificative din cauza dezinformării și a relatărilor eronate. Ea a subliniat necesitatea ca politicienii să se informeze cu privire la beneficiile Bitcoin și la procesele sale de minerit.

  În prezent, sectorul se află sub presiune politică din cauza unor propuneri precum taxa de 30% pe electricitate a președintelui Joe Biden pentru minerii Bitcoin. Există, de asemenea, preocupări permanente cu privire la emisiile industriei, la consumul de energie și la impactul potențial al acesteia asupra rețelelor electrice.

  În timp ce Trump a etichetat anterior Bitcoin ca fiind o înșelătorie în timpul președinției sale din 2021, el și-a modificat de atunci poziția. Această schimbare pare a fi un efort de a obține sprijin din partea grupurilor de lobby ale industriei, acum influente, pe măsură ce se apropie alegerile prezidențiale din 2024.

  Trump a subliniat recent că Statele Unite nu ar trebui să se mulțumească cu „locul al doilea” în domeniul criptomonedelor. La începutul lunii iunie, el chiar s-a declarat „președintele cripto”.

  În încercarea de a-și susține campania prezidențială, Trump a început să accepte donații în criptomonede și a găzduit recent o cină pentru deținătorii de token-uri ne-fungibile Mugshot (NFT).

  La 10 iunie, Trump a avut prima sa întâlnire cu un ofițer de eliberare condiționată după ce, la 30 mai, a fost găsit vinovat de 34 de capete de acuzare pentru falsificarea registrelor de afaceri. Interviul virtual, realizat din complexul său Mar-a-Lago, a fost scurt și fără incidente, durând mai puțin de 30 de minute, potrivit unor surse citate de The Hill.

  Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?