Surpriza lunii aprilie: Hong Kong va lansa primele ETF-uri Bitcoin Spot din istorie

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Hong Kong este pe punctul de a acorda aprobarea pentru fondurile tranzacționate la bursă (ETF) Bitcoin spot de pionierat din Asia în cursul acestei luni, anunțul privind primul set de aprobări fiind așteptat săptămâna viitoare. Această evoluție se bazează pe informații furnizate de persoane care cunosc situația, așa cum au fost transmise de gigantul global de știri Reuters și de proeminentul organ de presă chinez, qq.

Comisia pentru valori mobiliare și contracte futures (SFC) din Hong Kong, într-o mișcare strategică, a decis să accelereze procesul de aprobare. Această decizie poziționează Hong Kong-ul ca fiind unul dintre primii care adoptă și conduce piața în plină expansiune a ETF-urilor Bitcoin din Asia. Progresul este cu mult înaintea a ceea ce mulți din industrie anticipaseră pentru lansările programate mai târziu în cursul anului calendaristic.

O serie de mastodonți financiari chinezi, inclusiv filialele din Hong Kong ale Harvest Fund și China Southern Fund, au depus recent cereri pentru a introduce ETF-uri Bitcoin. Aceste ETF-uri de bitcoin la vedere se disting prin faptul că oferă o expunere directă la mișcările reale ale prețului bitcoin, în loc să se bazeze pe instrumente derivate.

Surse apropiate au precizat că SFC intenționează să prezinte lotul inaugural de ETF-uri de bitcoin la vedere aprobate până la 15 aprilie. După aprobare, aceste fonduri vor încerca să se listeze la Bursa de Valori din Hong Kong, proces care ar trebui să se desfășoare pe parcursul a aproximativ 10 zile.

Acest termen de aprobare accelerat este o dovadă a eforturilor ambițioase ale Hong Kong-ului de a-și spori atractivitatea ca principal centru financiar mondial. De asemenea, amplifică mediul deja favorabil Bitcoin din oraș, o poziție exemplificată și mai mult prin acordarea anul trecut a unei licențe de tranzacționare cu amănuntul pentru bursa de criptomonede Hashkey.

Impulsul care stă la baza măsurilor proactive ale Hong Kong-ului poate fi atribuit parțial succesului copleșitor la care au fost martori ETF-urile spot bitcoin din Statele Unite, care au adunat fluxuri de peste 12 miliarde de dolari de la aprobarea lor în luna ianuarie a acestui an.
Devenind prima jurisdicție asiatică care aprobă ETF-uri spot de bitcoin, Hong Kong nu numai că stabilește un precedent, dar poate cataliza și inițiative similare pe alte piețe din regiune.

Interesul în creștere pentru produsele de investiții Bitcoin accesibile în rândul unui spectru larg de investitori, de la cei instituționali la cei de retail, este inconfundabil. Prin alinierea strategică a cadrului său de reglementare pentru a răspunde acestei cereri în creștere, Hong Kong se afirmă cu fermitate ca un centru central de tranzacționare și de investiții Bitcoin în Asia, consolidându-și statutul și influența în peisajul financiar mondial.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți