Top cripto

  Strategia ETF Bitcoin a lui BlackRock care schimbă regulile jocului

  BlackRock, cea mai mare companie globală de gestionare a activelor, a depus oficial o cerere modificată pentru un fond tranzacționat la bursă (ETF) Bitcoin la Comisia pentru valori mobiliare și burse (SEC) din Statele Unite.

  Această cerere pune accentul pe capacitatea sa de „rezistență superioară la manipularea pieței”. În special, propunerea revizuită a BlackRock BTC ETF este concepută pentru a facilita băncilor de pe Wall Street o intrare mai ușoară în fondurile companiei.

  Potrivit unui raport Forbes, modelul actualizat a fost prezentat inițial SEC în noiembrie. Obiectivul este de a simplifica implicarea unor bănci precum JPMorgan Chase și Goldman Sachs pe piața Bitcoin, depășind reglementările stricte care le împiedică să dețină BTC în bilanțurile lor.

  Cuprins

  Planul BlackRock BTC ETF: modelul „Prepay” (plată anticipată)

  Raportul evidențiază faptul că noua abordare de răscumpărare a BlackRock, denumită modelul „prepay”, va permite marilor bănci americane să funcționeze ca participanți autorizați pentru iShares Bitcoin Trust. Acest lucru le permite să ocolească restricțiile impuse de autoritățile care le interzic să dețină BTC.

  În mod semnificativ, un grup format din șase membri ai BlackRock și trei de la Nasdaq a prezentat modelul revizuit în cadrul unei întâlniri cu SEC la 28 noiembrie. Aprobarea ETF-ului actualizat ar putea acorda băncilor cu active de trilioane de dolari în bilanțuri acces la Bitcoin.

  În dosar se menționează:
  „Acest model pare să abordeze preocuparea personalului cu privire la modelul în natură, abordând dimensiunea critică în privința căreia modelul în natură nu ar fi altfel preferat modelului în numerar. În acest fel, păstrează numeroasele beneficii semnificative pentru investitori ale modelului în natură față de anumite modele de numerar în contextul Bitcoin.”

  BlackRock precizează că, în cadrul noului cadru, participanții autorizați (PA) ar transfera numerar către un broker-dealer, care l-ar converti în Bitcoin și l-ar stoca în siguranță la depozitarul ETF-ului, Coinbase Custody.

  Aplicația ETF Bitcoin a BlackRock oferă un model de "prepay" pentru principalele bănci din SUA.
  ETF Bitcoin inovator: Propunerea BlackRock pentru o intrare mai ușoară pe Wall Street

  Avantajele modelului revizuit

  Potrivit BlackRock, modelul inovator de „prepay” are ca scop reducerea costurilor de tranzacționare, oferind în același timp o rezistență sporită la manipularea pieței. În plus, riscurile asociate execuției ar fi asumate de formatorii de piață de active digitale și nu de investitori, eliminând necesitatea ca emitenții să finanțeze sau să prefinanțeze tranzacțiile de vânzare.

  În plus, modelul actualizat promite „simplitate și armonizare în întregul ecosistem, având în vedere variațiile semnificativ mai mici în ceea ce privește modul în care pot fi executate modelele în natură față de modelele în numerar”, după cum se precizează în documentul depus.

  Începând cu 12 decembrie, BlackRock s-a angajat cu SEC pentru a treia oară în ceea ce privește această cerere modificată. O întâlnire de monitorizare crucială, care a avut loc la 28 noiembrie, a urmat prezentării inițiale a modelului din 20 noiembrie. Aceste interacțiuni subliniază angajamentul BlackRock față de comunicarea transparentă cu autoritățile de reglementare.

  Înțelegerea modelului "prepay" al BlackRock pentru ETF-urile Bitcoin și impactul acestuia asupra dinamicii pieței.
  Modelul de răscumpărare ‘prepay' al BlackRock: Remodelarea strategiilor de investiții în Bitcoin

  Foaia de parcurs a ETF-urilor Bitcoin Spot

  În special, la 23 octombrie, compania și-a listat ETF-ul iShares Spot Bitcoin la Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) sub indicativul IBTC.

  În acest an, diverse firme de gestionare a activelor, inclusiv BlackRock și Fidelity, au depus la SEC cereri pentru ETF-uri Spot Bitcoin. Autoritatea de reglementare analizează cu atenție aceste cereri, iar datele de decizie esențiale se apropie în ianuarie 2024.

  În timp ce anumite modele, cum ar fi cel al BlackRock, introduc elemente inovatoare, cum ar fi modelul de răscumpărare „prepay”, verdictul final al SEC cu privire la aceste cereri este așteptat cu nerăbdare, influențând peisajul alternativelor de investiții Bitcoin.

  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?