Spania dă startul la testele cu euro-bancomate Stablecoin

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Compania spaniolă de tehnologie financiară Monei a inițiat testele pentru EURM, o stablecoin garantată în euro, sub supravegherea Băncii Spaniei. Conform unui anunț publicat pe site-ul web al Monei la data de 29 ianuarie, testele de reglementare de tip “sandbox” au început în ianuarie, implicând utilizatori individuali pentru a minimiza erorile.

Procesul se concentrează pe evaluarea capacităților de tranzacționare ale EURM. Utilizatorii își verifică identitatea, își încarcă portofelele, depun 10 euro în conturile lor și îi schimbă cu 10 EURM. Fiecare EURM este legat de euro în proporție de 1:1 și este stocat în siguranță în bănci spaniole precum BBVA și Caixabank.

Directorul general al Monei, Alex Saiz Verdaguer, consideră că acest proces este un pas crucial spre digitalizarea completă a plăților. El anticipează că stablecoin va oferi o modalitate mai sigură, programabilă, economică, democratică și liberalizată de a trimite bani.

Potrivit anunțului, EURM își propune să faciliteze tranzacțiile aproape instantanee între persoanele care au acces la un telefon mobil, percepând doar “miimi de euro pe tranzacție” ca taxe de comision. În plus, infrastructura stablecoin-ului sprijină opțiunile corporatiste, inclusiv plățile lunare sau zilnice ale angajaților și bonusurile de productivitate în timp real bazate pe instrucțiuni robotizate.

Verdaguer a sugerat, de asemenea, că EURM ar putea deveni tehnologia preferată a Băncii Spaniei, aliniindu-se la lansarea de către bancă a programului său de monedă digitală a băncii centrale (CBDC) cu ridicata în 2022. Programul CBDC spaniol se remarcă prin independența sa față de proiectul euro digital, care acoperă toate economiile din zona euro dacă va fi implementat.

În plus, Ministerul spaniol al Afacerilor Economice și al Transformării Digitale a anunțat planurile de punere în aplicare a Regulamentului Uniunii Europene privind piețele de criptomonede cu șase luni înainte de termen, ceea ce demonstrează abordarea proactivă a Spaniei în ceea ce privește transformarea digitală în sectorul financiar.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți