Top cripto

  Șeful BlackRock face aluzie la ETF-ul Ethereum, regulile SEC nu reprezintă un obstacol

  Într-un interviu cuprinzător acordat Fox Business, Larry Fink, directorul general al BlackRock, cea mai importantă firmă de gestionare a activelor din lume, cu active în administrare de peste 9.100 de miliarde de dolari, și-a expus punctul de vedere cu privire la potențialul de lansare a unui fond tranzacționat la bursă (ETF) bazat pe Ethereum, chiar și pe fondul clasificării speculative a Ethereum (Ether) ca valoare mobiliară.

  Afirmația lui Fink subliniază fezabilitatea inaugurării unui astfel de ETF în ciuda posibilelor clasificări de reglementare, sugerând că implicațiile faptului că Ethereum este considerat un titlu de valoare nu sunt neapărat dăunătoare.

  Adăugând profunzime conversației, analistul ETF Nate Geraci a subliniat semnificația remarcilor lui Fink cu privire la Ethereum. Geraci interpretează aceste comentarii ca fiind un indiciu al intensificării eforturilor Comisiei pentru valori mobiliare și burse (SEC) de a clasifica a doua cea mai mare criptomonedă din lume în funcție de capitalizarea de piață ca fiind un titlu de valoare.

  „Acest lucru are, de fapt, un oarecare sens & ar putea permite SEC să înfileteze acul, având în vedere că a aprobat deja ETF-urile futures de ethereet”, a scris Geraci pe platforma de socializare X.

  Acest efort al SEC pare a fi un efort substanțial, în ciuda scepticismului predominant cu privire la disponibilitatea agenției de a aproba un ETF spot bazat pe Ether în viitorul apropiat. Cu toate acestea, Geraci postulează că aprobarea unui astfel de produs financiar ar putea deveni fezabilă în urma clasificării sale ca valoare mobiliară.

  Complicând peisajul de reglementare, rapoartele sugerează că SEC s-a angajat într-o inițiativă viguroasă de a eticheta principala criptomonedă alternativă ca fiind un titlu de valoare, o mișcare care pare să intre în conflict cu desemnarea Ether ca fiind o marfă de către Commodity Futures Trading Commission (CFTC). În plus, Fundația Ethereum, organizația non-profit dedicată sprijinirii ecosistemului Ethereum, se pare că se confruntă cu o anchetă.

  Extrem de optimist în ceea ce privește viitorul Bitcoin

  În același interviu, Fink și-a dezvăluit optimismul pe termen lung în ceea ce privește Bitcoin, exprimându-și surprinderea față de cererea masivă de retail a criptomonedei. Această cerere a propulsat IBIT al BlackRock să doboare numeroase recorduri de creștere, stabilindu-l ca ETF cu cea mai rapidă creștere din istorie.

  Cu toate acestea, în ciuda popularității copleșitoare a Bitcoin în rândul clientelei BlackRock, Robert Mitchnick, șeful departamentului de active digitale al firmei, a remarcat un interes net inferior pentru Ethereum și o cerere neglijabilă pentru alte criptomonede alternative. Mitchnick a reafirmat importanța primordială a Bitcoin în cadrul strategiei de active digitale a companiei, subliniind statutul său de prioritate principală pentru colosul financiar.

  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?