Top cripto
  Top cripto

   SEC dă undă verde ETF-ului Ethereum

   Comisia americană pentru valori mobiliare și burse (SEC) a aprobat joi, 23 mai, opt cereri pentru fonduri tranzacționate la bursă (ETF) pentru Ethereum la vedere. Această decizie marchează o schimbare majoră în poziția de reglementare față de Ethereum, al doilea cel mai mare activ digital.

   Această aprobare permite investitorilor de rând să obțină expunere la Ethereum fără a deține direct criptomoneda.

   Comunicările 19B-4 descriu modificările aduse regulilor și conformitatea cu reglementările necesare pentru listarea și tranzacționarea noilor ETF-uri. SEC a precizat că propunerile sunt în conformitate cu secțiunea 6(b)(5) din Exchange Act.

   „După o analiză atentă, Comisia consideră că propunerile sunt în concordanță cu Exchange Act și cu normele și regulamentele aferente aplicabile unei burse naționale de valori mobiliare.”

   SEC a aprobat înregistrările 19B-4 pentru următoarele firme:

   BlackRock Inc.
   Fidelity
   Grayscale Investments Inc.
   Bitwise Asset Management Inc.
   VanEck Associates Corp.
   Ark Investment Management LLC
   Invesco Capital Management LLC
   Franklin Templeton

   În ciuda acestei aprobări, aceste firme au încă nevoie de aprobarea SEC pentru depunerea dosarelor S-1. O declarație de înregistrare S-1 oferă detalii despre situația financiară și operațiunile comerciale ale furnizorilor de ETF-uri, ajutând investitorii să ia decizii în cunoștință de cauză.

   Calendarul pentru listarea acestor ETF-uri este incert. Analistul Nate Geraci, specialist în ETF-uri, a menționat că SEC ar putea întârzia aprobările S-1 din cauza lipsei de implicare. Cu toate acestea, James Seyffart de la Bloomberg a scris pe Twitter că, dacă se lucrează din greu, acest proces ar putea dura câteva săptămâni, deși în unele cazuri a durat peste trei luni.

   În timp ce aprobarea SEC este o etapă importantă, lansarea acestor ETF-uri Ethereum la vedere depinde de aprobările S-1 în așteptare. În ciuda incertitudinii, aprobarea de reglementare a stârnit optimism în comunitatea cripto. Mulți o văd ca pe un pas crucial către o acceptare și adoptare mai largă a Ethereum în finanțele tradiționale.

   Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
   ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?