SEC a aprobat toate cele 11 ETF-uri Bitcoin Spot – Un schimbător de jocuri pentru investitorii Crypto!

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Într-o evoluție revoluționară, Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC) a acordat aprobarea pentru 11 fonduri tranzacționate la bursă (ETF) Spot Bitcoin, marcând o etapă importantă pentru industria Bitcoin. Această mișcare deschide căi atât pentru investitorii instituționali, cât și pentru cei de retail, de a participa la cel mai mare activ digital deficitar din lume fără a fi nevoie de proprietate directă, ceea ce distinge Bitcoin de alte altcoins.

ETF-ul Bitcoin la vedere își face debutul mult-așteptat

Printre ETF-urile cu autorizație verde se numără oferte de la entități bine stabilite precum BlackRock, Grayscale, Bitwise și Hashdex, precum și altele, inclusiv ARK 21Shares, Invesco Galaxy, VanEck, WisdomTree, Fidelity, Valkyrie și Franklin Templeton. Acest set diversificat de aprobări reflectă o acceptare și un interes tot mai mare pentru integrarea investițiilor în Bitcoin pe piețele financiare principale.

Distingându-se de ETF-urile futures Bitcoin aprobate anterior, aceste Spot Bitcoin ETF-uri dețin activul digital real în loc de contracte derivate legate de acesta. Această mișcare strategică este văzută ca un răspuns la evoluția peisajului, oferind investitorilor o cale mai directă și mai reglementată de acces la piața activelor digitale.

Decizii importante ale instanțelor de judecată determină SEC să-și schimbe poziția

Decizia SEC urmează unei hotărâri judecătorești importante din august 2023, care a anulat respingerea de către SEC a cererii Grayscale de a transforma Grayscale Bitcoin Trust într-un ETF Bitcoin Spot. După cum a lăsat să se înțeleagă Gary Gensler, președintele SEC, acest precedent juridic a jucat un rol esențial în constrângerea SEC de a-și reevalua poziția cu privire la ETF-urile Spot Bitcoin.

SEC a votat recent aprobarea unui ETF Bitcoin, Gary Gensler votând pentru aprobare. Poziția influentă a lui Gensler în calitate de președinte al SEC semnalează potențiale schimbări în reglementările privind investițiile în criptomonede.

Investitorii pot acum să aștepte cu nerăbdare un acces mai convenabil la mișcările de preț ale Bitcoin prin intermediul acțiunilor ETF, eliminând necesitatea de a deține direct acțiuni sau preocupările legate de autocustodie. Acest lucru este pregătit să atragă o gamă diversă de investitori, de la jucători instituționali la clienți de retail, permițându-le participarea la piața activelor digitale prin intermediul conturilor de brokeraj convenționale.

Procesul de aprobare a ETF-urilor a presupus o examinare amănunțită a cererilor depuse de diverse companii, fiecare dintre acestea dezvăluind taxele respective pentru gestionarea ETF-urilor Bitcoin. În special, BlackRock, cel mai mare administrator de active din lume, intenționează să aplice un comision de 0,2% până când fondul va acumula active în administrare (AUM) de 5 miliarde de dolari. Urmând îndeaproape, Bitwise și Ark 21Shares propun comisioane de 0,24% și, respectiv, 0,25%. Grayscale deține în prezent cea mai mare rată de comision, de 1,5%.

Începerea activităților de tranzacționare

După ce a fost depășit obstacolul de reglementare, atenția se îndreaptă acum către începerea activităților de tranzacționare pentru aceste ETF-uri. Analiștii preconizează intrări semnificative în ETF-urile Spot Bitcoin, estimările variind de la 2,4 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2024 până la intrări potențiale de 14 miliarde de dolari în primul an.

Lumina verde pentru Spot Bitcoin ETFs reprezintă o realizare mult așteptată pentru industria Bitcoin, deschizând o nouă legitimitate și o accesibilitate sporită pe piață. Odată cu introducerea acestor ETF-uri în peisajul financiar american, se marchează un moment crucial în integrarea activelor digitale în portofoliile de investiții obișnuite. Investitorii și pasionații din industrie vor observa cu atenție repercusiunile acestor progrese asupra ecosistemului mai larg al activelor digitale.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți