Top cripto

  Raport britanic: Crypto o amenințare de top pentru spălarea banilor în 2022-2023

  În perioada 2022-2023, un raport al Departamentului Trezoreriei din Marea Britanie a indicat că printre sectoarele cele mai vulnerabile la exploatarea pentru spălarea banilor se numără firmele de criptomonede, serviciile bancare cu amănuntul, serviciile bancare cu ridicata și gestionarea averilor.

  Această evaluare se aliniază cu concluziile evaluărilor de risc efectuate de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA), care a examinat 238 de firme. În calitate de organism de reglementare financiară din Regatul Unit, FCA a impus, începând din 2020, ca firmele de criptomonede să se înregistreze și să adere la reglementările sale privind combaterea spălării banilor.

  În încercarea de a înăspri controalele asupra activităților infracționale legate de criptomonede, Regatul Unit și-a intensificat eforturile în ultima vreme. Potrivit declarațiilor poliției britanice din octombrie 2022, aceasta a desfășurat consilieri tactici în domeniul criptografic la nivel național pentru a ajuta la confiscarea activelor digitale legate de activități infracționale.

  Marea-Britanie-își-înăsprește-controlul-asupra-infracțiunilor-legate-de-criptomonede

  În această perioadă, Consiliul Național al Șefilor de Poliție a raportat confiscarea a sute de milioane de euro în criptomonede provenite din activități ilegale.

  Alte informații din raport relevă faptul că, în perioada 2022 și 2023, FCA a angajat aproximativ 53 de specialiști în domeniul criminalității financiare cu normă întreagă, dedicați supravegherii combaterii spălării banilor, 16 dintre aceștia concentrându-se în mod special pe supravegherea operațiunilor cu criptomonede.

  În plus, echipele de supraveghere mai largi, în afara celor specializate în infracțiuni financiare, au inițiat 95 de cazuri privind criptomonedele în intervalul de timp acoperit de raport.

  Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?