R. Kiyosaki avertizează că o prăbușire a S&P ar putea devasta milioane de 401k și IRA-uri

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

R. Kiyosaki avertizează că o prăbușire a S&P ar putea devasta milioane de 401k și IRA-uri
În mijlocul unor previziuni amenințătoare care semnalează o prăbușire iminentă și substanțială pe diverse piețe, Robert Kiyosaki, renumitul investitor și autorul bestsellerului “Tată bogat, tată sărac”, și-a îndreptat recent atenția direct către piața bursieră, cu un accent specific pe indicele S&P 500.

Cu o avere netă de 100 de milioane de dolari, Kiyosaki își exprimă convingerea că această prăbușire iminentă ar putea devasta planurile de pensionare a milioane de oameni.

Într-o postare recentă publicată pe 11 decembrie, reiterând avertismentele sale anterioare, autorul “Tatălui bogat” și-a avertizat adepții că următorul avertisment se referă în mod specific la indicele S&P, prezicând că acesta “va avea un impact asupra a milioane de 401ks și IRAs”. Această referire vizează vehiculele de economisire pentru pensii utilizate pe scară largă în Statele Unite, după cum a elucidat într-o postare X.

Tweetul lui Robert Kiyosaki privind avertismentul privind prăbușirea S&P - 11 decembrie 2023.
Tweetul lui Kiyosaki: Avertismentul privind prăbușirea S&P – 11 decembrie 2023

S&P și conturile de pensii

Referindu-se la conturile de pensii, Kiyosaki a pus accentul atât pe contul de pensie al angajatorului, cunoscut în mod obișnuit sub numele de 401(k), cât și pe contul individual de pensii (IRA). În primul caz, angajatorii deduc o parte din salariul angajaților pentru a investi în fonduri mutuale, acțiuni și obligațiuni la alegerea angajatului, în timp ce al doilea permite persoanelor fizice să investească în mod independent.

Interconectarea acestor conturi de pensii cu piața bursieră, în special cu indicele S&P, îl determină pe Kiyosaki să anticipeze repercusiuni pe scară largă în cazul în care prăbușirea iminentă a S&P 500 se va materializa, afectând atât planurile de pensii dependente de angajator, cât și cele independente pentru milioane de persoane.

Robert Kiyosaki discutând despre impactul prăbușirii S&P asupra 401ks și IRAs.
401ks și IRAs în pericol: Avertismentul lui Kiyosaki

Criza bancară globală

În același timp, Kiyosaki trage un semnal de alarmă cu privire la o potențială “criză bancară globală” și critică integritatea sistemului bancar american. Îndemnându-și adepții să ia măsuri proactive, el pledează pentru investiții în active precum Bitcoin (BTC), aurul și argintul “cât încă mai este timp”, subliniind istoricul său de previziuni exacte privind prăbușirile.
Printre aceste previziuni se numără prăbușirea Lehman Brothers în 2008 și prăbușirea Credit Suisse în 2023.

În prezent, Kiyosaki speculează că UBS, United Bank of Switzerland, ar putea fi următorul gigant bancar care va întâmpina provocări, mai ales după achiziția Credit Suisse în martie, despre care sugerează că a jucat un rol crucial în evitarea falimentului de la acea vreme.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți