Top cripto

  Primul ETF Bitcoin spot din Thailanda a fost aprobat!

  Thailanda a aprobat primul său fond tranzacționat la bursă (ETF) Bitcoin la vedere. Astfel, aceasta devine una dintre numeroasele țări care permit opțiuni de investiții reglementate în Bitcoin.

  Comisia thailandeză pentru valori mobiliare și burse (SEC) a dat undă verde companiei One Asset Management (ONEAM) să lanseze un ETF Bitcoin. Potrivit Bangkok Post, fondul ONE Bitcoin ETF va fi disponibil în perioada 31 mai – 6 iunie.

  Acest ETF este deschis doar investitorilor bogați și instituționali, în conformitate cu normele SEC thailandeze. În aprilie, autoritatea de reglementare a modificat liniile directoare pentru a permite ETF-uri Bitcoin destinate investitorilor profesioniști.

  ONEAM intenționează să investească fondul în 11 fonduri Bitcoin majore la nivel mondial. Această strategie asigură suficientă lichiditate și securitate. Compania spune că ETF-ul oferă expunere la Bitcoin într-un cadru reglementat, reducând riscurile precum furtul legat de proprietatea directă.

  În timp ce ONEAM a primit aprobarea, o altă firmă, MFC Asset Management, încă așteaptă aprobarea pentru ETF-ul său Bitcoin. Ambele ETF-uri vor fi private și vor fi disponibile doar pentru investitorii calificați.

  Thailanda urmează exemplul SEC din SUA, care a aprobat mai multe ETF-uri Bitcoin în ianuarie, ceea ce a dus la creșterea interesului. Alte regiuni, precum Hong Kong, Australia și Regatul Unit, au început, de asemenea, să ofere ETF-uri Bitcoin la vedere sau produse similare.

  Aceste ETF-uri facilitează investiția în modificările de preț ale Bitcoin fără a deține criptomoneda. Acest lucru se potrivește mai bine investitorilor profesioniști și instituțiilor.

  Prin aprobarea unui ETF Bitcoin, autoritățile de reglementare thailandeze răspund cererii tot mai mari din partea instituțiilor locale de a investi în Bitcoin. Această mișcare ar putea duce la o adoptare mai largă de către publicul larg odată ce vor fi introduse ofertele publice.

  Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?