Top cripto
  Top cripto

   Powell emite o avertizare „critică”, provocând o prăbușire bruscă a prețului Bitcoin de $60K și a criptomonedelor

   Valoarea Bitcoin a scăzut brusc, cu 3,1%, apropiindu-se de pragul de 60.000 de dolari, în urma revenirii unui miliardar-cheie asupra criptomonedei. În ultima lună, bitcoin a scăzut cu aproape 15%, pe fondul îngrijorărilor legate de o iminentă „corecție adevărată”.

   Această scădere este influențată de remarcile unui important susținător al bitcoin care a sugerat că bitcoin ar putea înlocui în cele din urmă dolarul american. Între timp, președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a subliniat o „perioadă critică” pentru Fed, citând nivelurile nesustenabile ale deficitului.

   La conferința Băncii Centrale Europene din Portugalia, Powell a remarcat: „Nivelul de îndatorare pe care îl avem este complet sustenabil, dar calea pe care ne aflăm este nesustenabilă”. El a criticat politica fiscală a administrației Biden, subliniind riscurile menținerii unui deficit mare în condiții de ocupare deplină a forței de muncă, și a avertizat că astfel de niveluri sunt nesustenabile în perioade economice prospere.

   În mai, secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a tras un semnal de alarmă cu privire la datoria în creștere a SUA, în valoare de 34.000 de miliarde de dolari, despre care unii cred că ar putea duce prețul Bitcoin la 1 milion de dolari în următoarele 18 luni.

   Bitcoin, cripto și comercianții de pe piața bursieră au urmărit îndeaproape Rezerva Federală pentru semne de potențiale reduceri ale ratei dobânzii. Analiștii și-au ajustat recent așteptările de la șapte reduceri în 2024 la doar una sau două.

   Powell și-a exprimat îngrijorarea cu privire la echilibrarea politicii monetare în această perioadă crucială, declarând: „Să echilibrăm corect politica monetară în această perioadă critică, la asta mă gândesc cu adevărat în zorii zilei”. Acest lucru urmează deciziei Fed de luna trecută de a lăsa ratele dobânzilor neschimbate și de a semnala o singură reducere în 2024, cu mai multe anticipate în 2025. Fed se confruntă cu presiuni pentru a reduce ratele în urma creșterilor agresive post-Covid, măsuri de stimulare care au alimentat inflația.

   Russ Mould, director de investiții la AJ Bell, a comentat: „Powell a declarat că SUA a revenit pe o „cale dezinflaționistă”, dar a adăugat că sunt necesare mai multe date înainte ca Fed să ia în considerare reducerea ratelor”. Mould a observat că, deși comentariile lui Powell ar putea părea repetitive pentru piață, menționarea dezinflației de către acesta sugerează un argument mai puternic pentru posibile reduceri de rate în curând.

   Atenția se îndreaptă acum spre publicarea viitoare a minutelor ședinței Fed din iunie și a raportului de vineri privind locurile de muncă, care ar putea consolida așteptările pentru o reducere a ratei dobânzii în septembrie dacă indică o încetinire a angajărilor.

   Michael Brown, senior research strategist la Pepperstone, a menționat: „Un raport privind locurile de muncă mai slab decât se aștepta vineri, în cazul în care s-ar întâmpla, ar consolida probabil și mai mult argumentul pentru reducerea menționată, căreia piețele îi atribuie o șansă de aproximativ 70% – poate, un pic subdimensionată”.

   BTC-Graficul-prețurilor-USD

   Mediul de creștere susținută a ratelor dobânzilor i-a determinat pe analiștii de la BlackRock, cel mai mare administrator de active din lume, să emită un avertisment cu privire la impactul acestuia asupra piețelor bitcoin și cripto. Aceștia prevăd că băncile centrale vor menține rate mai ridicate decât nivelurile de dinainte de pandemie pentru a combate presiunile inflaționiste actuale. Acest lucru vine ca BlackRock, care a condus o creștere a prețului bitcoin în acest an printr-o inițiativă ETF bitcoin spot pe Wall Street, a raportat un scenariu „fără precedent” care ar putea afecta prețul bitcoin și piața cripto mai largă.

   Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
   ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?