Top cripto

  PIB-ul din El Salvador va crește de 10 ori până în 2029 cu ajutorul Bitcoin și AI: Cathie Wood

  Economia El Salvadorului ar putea crește de zece ori în următorii cinci ani dacă va continua să adopte Bitcoin și inteligența artificială (AI) sub conducerea președintelui Nayib Bukele, potrivit lui Cathie Wood, CEO al ARK Invest.

  „Determinarea președintelui Bukele de a transforma El Salvador într-o oază pentru comunitățile Bitcoin și AI – două dintre cele mai mari revoluții economice și tehnologice din istorie – este motivul pentru care cred că PIB-ul său real ar putea crește de 10 ori în următorii cinci ani”, a declarat Wood într-o postare X din 28 mai, după întâlnirea cu Bukele.

  Întâlnirea dintre Wood și Bukele s-a axat pe integrarea Bitcoin în piețele de capital, pe progresele în domeniul inteligenței artificiale și pe politicile fiscale.

  Max Keiser, consilier al lui Bukele pe probleme legate de Bitcoin, a declarat că Wood a detaliat modul în care El Salvador și-ar putea crește PIB-ul la 300 de miliarde de dolari până în 2029. Au fost prezenți, de asemenea, Stacy Herbet, susținător al Bitcoin, economistul american Arthur Laffer și Marc Seal, asociat de cercetare la ARK Invest.

  PIB-ul El Salvadorului a fost de 32,4 miliarde de dolari în 2022, în creștere cu peste 30% de la preluarea mandatului de către Bukele în iunie 2019, potrivit datelor Băncii Mondiale. Atingerea a 300 de miliarde de dolari ar alinia PIB-ul El Salvadorului cu țări precum România, Republica Cehă și Chile.

  De la începutul președinției lui Bukele, El Salvador a făcut ca Bitcoin să fie mijloc legal de plată, a eliminat taxele pe inovația tehnologică și a eliminat impozitul pe venit pentru investițiile străine și remitențele. În aprilie 2024, Google s-a extins în El Salvador cu un parteneriat strategic de 500 de milioane de dolari.

  El Salvador deține 5.764 de Bitcoin în trezoreria sa, în valoare de 396,2 milioane de dolari, marcând o creștere de 58,6% față de prețul mediu de achiziție. Cu toate acestea, adoptarea Bitcoin în rândul localnicilor s-a confruntat cu provocări.

  O populație în mare parte analfabetă din punct de vedere tehnologic, lipsa de aplicare a legii de către comercianți și problemele legate de lansarea portofelului Chivo Wallet din El Salvador în 2021 au împiedicat progresul, a declarat Jamie Robinson, director de strategie al The Bitcoin Hardware Store.

  În 2023, doar 12% din populația locală a folosit Bitcoin cel puțin o dată pentru achiziții, în scădere față de 2022, potrivit unui sondaj din ianuarie al Universității Central Americane José Simeón Cañas.

  Robinson a remarcat că prețul în creștere al Bitcoin la începutul anului 2023 a declanșat un nou val de adoptare a comercianților, condus de companii precum Walmart, Starbucks și Domino's.

  Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?