Top cripto

  Pariul Bitcoin din El Salvador: Un salt îndrăzneț care schimbă finanțele

  El Salvador se transformă într-un paradis Bitcoin

  Prin acțiuni deliberate și strategice care evidențiază apartenența sa la criptomonede, El Salvador și-a consolidat angajamentul față de industria monedelor digitale, cu un accent deosebit pe Bitcoin (BTC). Acest angajament a fost demonstrat și mai mult atunci când președintele Nayib Bukele a anunțat planul națiunii de a achiziționa zilnic un Bitcoin, o strategie menită să continue până când costul de achiziție în monedele standard va deveni nefezabil. Această inițiativă a consolidat în mod semnificativ rezervele de Bitcoin ale El Salvadorului, care se ridică acum la impresionanta cifră de 5.690 BTC, estimată la aproximativ 400 de milioane de dolari.

  În paralel cu aceste eforturi în domeniul criptomonedelor, El Salvador a făcut o mișcare notabilă în domeniul investițiilor globale prin eliminarea impozitului pe venit pentru remitențe și investiții internaționale. Această reducere dramatică de la o rată de impozitare de 30% la zero este menită să revigoreze expansiunea economică și să atragă investitorii străini în țară.

  Săptămâna aceasta, angajamentul de neclintit al țării față de Bitcoin a fost evidențiat și mai mult prin transferul a peste 5.000 de BTC către un portofel rece securizat. Președintele Bukele a dezvăluit că o parte semnificativă a acestor active, mai exact Bitcoin în valoare de 400 de milioane de dolari, a fost mutată într-un dispozitiv de stocare offline situat în siguranță într-un seif fizic în interiorul granițelor țării.
  Prin inițierea unui „purcoi de economii Bitcoin”, El Salvador a făcut un progres notabil în strategia sa financiară, consolidând astfel măsurile de securitate și demonstrând o încredere puternică în potențialul de durată al criptomonedei.

  Decizia de a trece la o depozitare la rece a portofelului a fost influențată de o creștere remarcabilă a rezervelor de Bitcoin ale națiunii, care au cunoscut o aproape dublare față de cifrele înregistrate anterior.

  Achizițiile de Bitcoin din El Salvador

  El Salvador a acumulat Bitcoin prin diverse mijloace, inclusiv prin achiziții zilnice, vânzări de pașapoarte, conversii ale monedelor de afaceri, activități miniere și servicii guvernamentale. Înainte de această dezvăluire, s-a estimat că deținerile de Bitcoin ale El Salvadorului erau sub 3.000 BTC, dar această abordare strategică a crescut în mod considerabil aceste cifre.

  În septembrie 2021, El Salvador a făcut un pas revoluționar, devenind prima țară care a recunoscut Bitcoin ca mijloc legal de plată. De atunci, valoarea criptomonedei a cunoscut fluctuații semnificative, cu un preț de vârf notabil de 73.800 de dolari.

  Tranzacțiile zilnice Bitcoin în curs de desfășurare ale națiunii și crearea unui paradis pentru criptomonede fără taxe, alimentat cu energie geotermală de la un vulcan, ilustrează abordarea sa inovatoare în ceea ce privește valorificarea criptomonedelor pentru dezvoltarea economică.

  Dincolo de simpla acumulare de Bitcoin, președintele Bukele are în vedere transformarea El Salvadorului într-o țară înfloritoare prin investiții și inițiative strategice în monedă digitală. În ciuda avertismentelor și a scepticismului din partea unor organisme internaționale precum Fondul Monetar Internațional (FMI), El Salvador rămâne ferm în strategia sa privind Bitcoin, fără a da semne de retragere din angajamentele sale în domeniul monedei digitale.

  Aventura îndrăzneață a El Salvadorului în Bitcoin și eforturile sale de a crea un mediu propice pentru investițiile în criptomonede marchează o schimbare semnificativă în modul în care națiunile privesc și se angajează cu monedele digitale.

  Prin extinderea continuă a eforturilor sale de achiziție de Bitcoin și prin îmbunătățirea infrastructurii sale de criptomonede, El Salvador creează un precedent care ar putea remodela viitorul finanțelor globale.

  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?