Oferta de un trilion de dolari a OpenAI: Alimentarea revoluției cipurilor AI

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Sam Altman, directorul general al OpenAI, un dezvoltator de frunte în domeniul inteligenței artificiale (AI), se implică în mod activ cu investitorii la nivel mondial într-un efort ambițios de a obține trilioane de dolari destinate dezvoltării de cipuri semiconductoare.
Raportată de Wall Street Journal pe 8 februarie, viziunea lui Altman urmărește să strângă o sumă impresionantă de 5-7 trilioane de dolari. Surse interne apropiate de OpenAI dezvăluie că această sumă colosală este menită să abordeze frontal provocările de scalabilitate ale companiei, abordând în același timp penuria persistentă și costurile tot mai mari asociate cu procurarea de cipuri cruciale pentru avansarea sistemelor de inteligență artificială la noi înălțimi.

Activitatea strategică a lui Altman se extinde la lansarea unor proiecte de colaborare între OpenAI și o gamă diversă de investitori, producători de cipuri și furnizori de energie. În centrul acestor propuneri se află angajamentul OpenAI de a apărea ca un client important pentru viitoarele facilități de fabricare a cipurilor.

Un purtător de cuvânt al OpenAI a comentat:

“OpenAI a purtat discuții productive despre creșterea infrastructurii globale și a lanțurilor de aprovizionare pentru cipuri, energie și centre de date – care sunt esențiale pentru IA și pentru alte industrii care se bazează pe acestea.”

În special, Altman a purtat recent discuții cu secretarul pentru comerț al Statelor Unite, Gina Raimondo, subliniind imperativul de a obține sprijin din partea patronilor, a părților interesate din industrie și a guvernelor la scară globală.
Recunoscând importanța primordială a inițiativei pentru interesele naționale, un purtător de cuvânt al OpenAI asigură că societatea rămâne angajată să țină guvernul SUA informat în mod corespunzător cu privire la progresele și intențiile sale.

În plus, eforturile diplomatice ale lui Altman se extind dincolo de granițele SUA, după cum o demonstrează întâlnirea sa cu șeicul Tahnoun bin Zayed al Nahyan, o figură proeminentă în cadrul aparatului de securitate al Emiratelor Arabe Unite. Această interacțiune sugerează potențialul ca EAU să joace un rol central în aventura lui Altman, în funcție de aprobarea autorităților americane.

Sfera de acțiune a lui Altman este largă, cuprinzând discuții cu personalități cheie precum Masayoshi Son, directorul general al SoftBank, și reprezentanți ai unor giganți din industrie, precum Taiwan Semiconductor Manufacturing. Aceste conversații subliniază interesul larg răspândit și potențialele colaborări în ambițiosul demers al lui Altman.

În mod esențial, Altman și-a asigurat sprijinul Microsoft, acționar majoritar al OpenAI, care monitorizează îndeaproape și susține eforturile de strângere de fonduri ale companiei.
În rapoartele anterioare din decembrie, discuțiile purtate de OpenAI cu investitorii au sugerat investiții potențiale de peste 100 de miliarde de dolari, ceea ce reflectă anticiparea și încrederea considerabile din jurul eforturilor viitoare ale companiei.

În acest context, Nvidia își menține poziția dominantă ca cel mai important furnizor de cipuri de calcul pentru AI. Performanța robustă a companiei din ultimul an, marcată de venituri record și de o evaluare care a depășit un trilion de dolari, subliniază relevanța sa continuă în ecosistemul AI.

Între timp, Meta, compania-mamă a giganților social media Facebook și Instagram, a făcut o incursiune notabilă pe piața cipurilor de inteligență artificială prin prezentarea “Artemis”, un cip de ultimă generație conceput pentru a consolida capacitățile de inteligență artificială în cadrul centrelor sale de date. Această mutare strategică semnifică ambiția Meta de a reduce dependența de Nvidia și de a-și spori proba tehnologică în aplicațiile bazate pe AI.

În concluzie, ambițioasa inițiativă de strângere de fonduri a lui Altman reprezintă o etapă importantă în evoluția tehnologiei IA, cu implicații de anvergură pentru inovarea și colaborarea la nivel global în industria semiconductorilor.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți