Noul plan al Paypal ar putea transforma mineritul Bitcoin: Treceți la ecologie acum!

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Apariția rețelei Bitcoin a stârnit îngrijorări semnificative cu privire la ramificațiile de mediu ale practicilor de minerit, în special emisiile de dioxid de carbon care rezultă din procesul de proof-of-work (PoW), care necesită multă energie.

Pentru a răspunde acestor preocupări legate de mediu, grupul de cercetare Blockchain al Paypal și-a exprimat nevoia urgentă de a acționa și a colaborat cu Energy Web și DMG Blockchain Solutions pentru a crea un sistem care să stimuleze minerii să adopte surse de energie ecologică. Această inițiativă este menită să orienteze industria către utilizarea unor opțiuni energetice mai durabile, făcând ca procesul de minerit ecologic să fie benefic din punct de vedere economic.

Autorii unei lucrări recente a acestui grup au prezentat o soluție menită să încurajeze minerii să treacă la surse de energie cu emisii reduse de carbon. Sistemul propus de ei recompensează în mod autonom minerii cu Bitcoins pentru utilizarea în mod verificabil a unei cantități semnificative de energie regenerabilă în operațiunile lor, eliminând astfel necesitatea de a avea încredere într-o terță parte pentru a distribui aceste recompense.

În cadrul acestui model, minerii care demonstrează cu succes utilizarea unor soluții energetice verificate cu emisii reduse de carbon sunt numiți „mineri verzi” și primesc recompense Bitcoin (BTC). Aceste stimulente sunt distribuite printr-o structură cripto-economică de pionierat care implică o adresă de plată cu mai multe semnături (multi-sig).

Această configurație canalizează în mod preferențial tranzacțiile către minerii ecologici, care își pot apoi revendica recompensele prin procesarea acestor tranzacții. Cercetătorii sunt optimiști că această strategie nu numai că va promova tehnici de minerit mai puțin poluante, dar va direcționa și un volum mai mare de tranzacții către acești mineri ecologici, sporind astfel sustenabilitatea generală a industriei.

Protocolul pentru mineritul ecologic integrează mai multe elemente tehnice complexe. Acesta utilizează platforma de validare Energy Web pentru identificarea precisă a minerilor ecologici și utilizează chei publice legate de utilizarea energiei ecologice pentru a facilita gestionarea și alocarea adecvată a stimulentelor.

Astfel, se asigură că numai minerii care îndeplinesc criteriile ecologice pot solicita recompensele. În plus, sistemul difuzează tranzacții cu taxe mai mici pentru a descuraja minerii care nu sunt ecologici să se implice în ele, direcționând astfel stimulentele în mod special către minerii ecologici.

„Atunci când un miner verde primește tranzacția în mempool, acesta o identifică ca fiind o tranzacție verde pe baza adresei de plată multi-sig”, detaliază documentul. „Minerul va trebui să includă tranzacția în timp ce asamblează un bloc și să includă o tranzacție suplimentară de răscumpărare în cadrul aceluiași bloc pentru a consuma UTXO care a blocat Bitcoins în adresa de plată.”

Grupul de cercetare Blockchain al Paypal adaugă:

„Această tranzacție suplimentară va avea o adresă de destinatar care aparține minerului verde. Ca urmare, numai minerul verde care include tranzacția verde, tranzacția de răscumpărare și care exploatează cu succes următorul bloc este asigurat de câștigarea recompensei Bitcoin”.

Prin utilizarea tehnologiei blockchain și a stimulentelor cripto-economice, susținătorii acestei inițiative sunt hotărâți să catalizeze trecerea la surse de energie regenerabilă în industria minieră. Cu toate acestea, aplicarea în lumea reală și eficiența acestor propuneri rămân de văzut, deoarece conceptele discutate în lucrarea de cercetare a acestui lider în domeniul tehnologiei de plată sunt încă teoretice și așteaptă validarea practică în peisajul minier real.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți