Noua regulă a lui Kraken: Dezvăluirea proprietății pentru portofelele criptografice cu autocustodie din Marea Britanie

Kraken, o importantă bursă de criptomonede cu sediul în SUA, cunoscută pentru angajamentul său față de securitate și respectarea reglementărilor, își consolidează supravegherea tranzacțiilor cu portofele autogospodărite. Bursa și-a anunțat intenția de a spori controlul asupra tranzacțiilor care implică portofele cu autocustodie care au intrat în contact cu adresele bursei din Regatul Unit.

Această decizie, dezvăluită într-un e-mail împărtășit pe X de James Van Straten, un analist respectat de la Cryptoslate, subliniază dedicarea Kraken față de transparență și respectarea reglementărilor.

Potrivit e-mailului trimis unui destinatar nedeclarat, Kraken citează reglementările din Regatul Unit care impun menținerea unor informații actuale și complete despre clienți, în special în ceea ce privește activitatea lor în conturile cu portofele cu custodie proprie. Aceste portofele, în care proprietarul deține în exclusivitate și controlul cheilor private, prezintă provocări unice în ceea ce privește conformitatea și securitatea.

E-mailul, validat ca fiind autentic, prezintă cerința Kraken de verificare a proprietății portofelelor cu custodie proprie implicate în tranzacțiile cu bursa. În schimb, în cazul în care aceste portofele de autocustodie nu se află sub controlul direct al clientului, Kraken solicită dezvăluirea numelor și a adreselor de reședință ale celor care gestionează aceste portofele.

În plus, bursa a emis un termen limită de 13 februarie pentru transmiterea acestor informații. În caz de nerespectare, contul în cauză va fi blocat, ceea ce reprezintă un ultimatum pentru clientul neidentificat.

Comentariul lui Van Straten pe această temă evidențiază preocupările legate de extinderea măsurilor de supraveghere în Regatul Unit. Avocatul Cris Carrascosa, care se ocupă de criptomonede, împărtășește aceste sentimente, arătând potențiala extindere a unor astfel de reglementări în Uniunea Europeană (UE), care ar urma să intre în vigoare începând cu data de 30 decembrie a anului următor.

Acest peisaj de reglementare, încapsulat în Regulamentul (UE) 2023/1113, cunoscut în mod obișnuit sub numele de Regulamentul privind transferul de fonduri (TFR), stabilește cerințe uniforme privind datele pentru tranzacțiile facilitate de furnizorii de servicii în cadrul UE.
Punerea în aplicare a unor astfel de măsuri subliniază eforturile de reglementare pentru a spori transparența și a reduce riscurile asociate tranzacțiilor cu criptomonede în întregul peisaj economic european.

ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?